Közben megálltak a kihelyezett Usgyik, úgyhogy ne hidd, hogy minden szuper a 2-esen. A Csörgős ingát is újra-és újra be kell vetni.
A gyerekek Mikulása már nem is számit? :-(
Már ne haragudj, de az ovisokat marhára hidegen hagyja, hogy Desiro vagy valami más jön. Abban én is bízom, hogy a Bhv-ról legalább a legdurvább retket eltávolították, mielőtt a gyerekeket beengedték, és a fűtés, világítás rendben volt.
Mi - igaz már iskolás korunkban - minden tavasszal Bobó + sok By vonattal mentünk Félegyházáról Tőserdőbe, és semmi bajunk nem lett tőle. Sőt.
Általában ellenzem, hogy egyszeri különvonatok kétes PR-értéke miatt a rendszeres, fizető utasok hátrányt szenvedjenek. A Desiro-IC-túrát is marhaságnak tartom.
Munkanapon, remélem, nem. Ha igen, az azt jeletette volna, hogy felnőtt bérletet vásároló tömegek szívtak volna az esztergomi oldalban a kiránduló ovisok miatt.
Mostanában nem volt időm fórumokat olvasgatni, lehet, hogy volt róla szó, de azért megkérdem, hátha tud valaki valamit, és leírja majd ide.
Mint ismeretes, a 11-es vonalon tavaly decembertől teljes egészében Bz-s menetrendszerinti személyvonati közlekedés van. (Kivéve a Győr-Siófok "expresszet".)
Csütörtökön (2005.12.08.) nem akartam hinni a szememnek: 39517 vonat Csörgővel és 3 (székesfehérvári) Bhv-val jött a szokásos Bzmot+Bzx+Bzmot helyett.
És ráadásul az összes ablak fel volt díszítve, szalagozva. Kiírást nem láttam, minek a tiszteletére volt ez az ünnepélyes vonat.
Szintén ezek követték el azt a nagy bölcsességről, és előrelátásról tanúskodó, jól előkészített dolgot, hogy kiszedtek egy vágányt a 40-esen, valamelyik állomáson. De előtte a biztosító berendezésen nem végezték el az ehhez szükséges átalakítást. Emiatt napokig csak csigamenetben (hívójelzéssel) lehetett bejárni az állomásra.
Bár igazából olyan menetrendeket kellet volna szerkeszteni, a kiírtott keresztező helyeknek köszönhetően, aminek következtében a helyi vezér páros lábbal rúgta volna ki a főfőpályakontárt. Bár ahol dicshimnuszt zengenek egy vasútvonal bezárásáról, ott sokminden kitelik tőlük. :(((
"Pont ez nyújtaná a 46 ... vonal. Jó állapotban is lesz...hamarosan."
A 46-oson kb. öt évvel ezelőtt elég látványos rombolás történt: Korábban Nagydorog és Tolna+Mözs között két állomás is volt. De Kölesd+Alsótengelicen és SZedresen is felszedték a síneket... megszűnt a kereszt-lehetőség. Tolna+Mözs 24 km-re van Nagydorogtól... ez eléggé behatárolja a menetrendet egy egyvágányú vonalon... valamit nőtt ugyan a sebesség, de nem háromszorosára a korábbinak (mintha Székesfehérvár-Várpalota vagy Sárvár-Szombathely között nem lenne állomás).
Jaj, miért kell ilyen hitetlen Tamásnak lennetek? A TVG tolna maga elött egy kocsit, ami sínekkel lenne megpakolva, és sínhiányos helyre érve megállna, az utasok leszállnának, és leraknák a síneket, majd mennének tovább. :-D (vicc)
"A 30-as vonal Kelenföld-Tárnok szakaszára tervezik a második vágányt (a 30-as vonal rehabilitációjának részeként), akkor 100%, hogy nem lesz kapacitáshiány."
Ha csak tervezik, attól miért múlik el a kapacitáshiány? :-)
Én azt tartanám helyesnek, hogy a MÁV átadja a 30-as vonal Érd alsó-Kelenföld közötti szakaszát a meghosszabbított 4-es metró javára, helyette megépíti (vagy megépíti neki állambácsi) Érd elágtól azt a párszáz méter hiányzó vágányt az Érd alsó felé vezető (és legfeljebb üzemi kapcsolatnak megmaradó) vágányig, így a dupla vágány adott lesz végig Fehérvárig. Mivel a párhuzamosan közlekedő metró miatt nem kell személyvonatokkal tökölni Érd és Kelenföld között, bőven beférne a jelenlegi 40esen az összes vonat.
taxxx:"szerintem Kóka körbecsókollná azt aki a 64-es újraindítást vállalná"
Ha jól tévedek, valamikor réges-régen Te írtad, hogy jött egy befektető, aki át akarta venni Békés megye (vagy a Viharsarok) közlekedését (busz+vonat [mellékvonalak]), aztán beintettek neki...
(visszakeresni nem tudom a hozzászólást, mert azót párszor már töröltettél..., csak emlékeimben él).
namármost 3 lehetőség van:
1. nem is így volt, csak álmodtam;
2. azóta "ott fent" a politikusok sokat fejlődtek;
3. csak addig nagy a politika szája, amíg nem jön valaki, aki azt mondja, hogy "na, itt vagyok, adjátok".
(Hozzáteszem, hogy nem tudom, milyen feltételekkel vette volna át, és nem tudom hogy milyen feltételekkel adták volna oda neki...)