Keresés

Részletes keresés

zalus Creative Commons License 2001.09.04 0 0 504
valahol igazat mondasz némi túlzással...
Előzmény: Canis (503)
Canis Creative Commons License 2001.09.04 0 0 503
És a Tortúra könyv a legjobb. Sajnos King már egy évtizede nem tud olvasható könyvet írni, szvsz bölcsebb lenne abbahagyni, mint így kinevettetni magát. Csak hát vérbeli író, nem tudja letenni a tollat.
crane Creative Commons License 2001.09.04 0 0 502
A Tortúra film tényleg nagyon bejön. Szerintem az egyik, ha nem a legjobb adaptáció. Kathy Bates meg is kapta rá az Oscart anno. Nézzétek meg!
Előzmény: Traider (501)
Traider Creative Commons License 2001.09.04 0 0 501
A Tortúra film az nagyon közel jár hozzá...
Előzmény: zsanna (500)
zsanna Creative Commons License 2001.09.03 0 0 500
Nekem meg pont az a véleményem, hogy a filmek közel sem tudják visszaadni a könyvek atmoszféráját. Talán majd szombaton a Tortúra az m1-en?
Előzmény: Alan Shearer (498)
Tommy Dest Roy Creative Commons License 2001.09.03 0 0 499
wuhen:

Nemi utanjaras utan kiderult, hogy a Pendragon-nal lehet a legnormalisabb aron megvenni.
A pontos cimet nem tudom, de a XIII. ker. Pozsonyi ut x szam alatt talalhato, nem messze a Jaszai Mari tertol. Regebbi King-konyvek is egesz jo aron kaphatok, a Roadwork c. peldaul mindossze 2 rugo volt.

Ha meg erdekel valami, privatban.
Udv,

Tom

Alan Shearer Creative Commons License 2001.09.01 0 0 498
Nekem a Salem's Lot a kedvencem, de szinte mindegyik King könyv átlagon felüli.
A filmekről:igen szerintem is a könyvek természtesen sokkal jobbak, de azért nem olyan rosszak a King filmek.
Nekem a Mángorló tetszett nagyon. Pláne Ted Levine
és Robert Englund alakítása.
dogofthetemple Creative Commons License 2001.08.27 0 0 497
Lovecraft stilusaban egy Jorge Luis Borges nevu argentin iro is irt egy novellat.

En szerintem a filmeket erdemtelenul becsmerlitek. Egyetlen nezhetetetlen van:
a maximum overdrive.
A sometimes they come back meg tok jo.

Előzmény: wuhen (496)
wuhen Creative Commons License 2001.08.25 0 0 496
Sziasztok!

Szivbol orulok ennek a topiknak, mivel en is rengeteg SK-t olvasok (foleg a vizsgaidoszakokban).
A kedvenceim:
1. Az
2. A remeny rabjai
3. Varazslo es uveg
4. Carrie, Allattemeto, Toparti kisertetek

A Lovecraftos temahoz csak annyit, hogy King ezen az ejszakai muszakos novellan kivul meg mas muveiben is hivatkozik a Lovecraft altal megalkotott mitoszvilagra. Ha jol emlekszem akkor a Hasznos holmikban peldaul Leland Gaunt Yog-Sothoth imadoja. Az ejszakai muszak szerintem pedig egyaltalan nem rossz. A Leszoktato Rt-t, A kukorica gyermekeit es az Utolso letrafokot 2x is elolvastam.

Tommy Dest Roy: Vegul honnan sikerult szerezni az angol nyelvu Stephen Kingeket? Foleg a Dreamcatcher erdekelne.

Előzmény: Tommy Dest Roy (483)
dzsó Creative Commons License 2001.08.24 0 0 495
;)
Előzmény: zalus (493)
alric Creative Commons License 2001.08.24 0 0 494
A legjobb SK novella: Négyes boncterem.

zalus Creative Commons License 2001.08.24 0 0 493
jaj, tényleg. máshol járt az agyam. azon dühöngtem, hoyg egy másik topikban vagy egy órát kotlottam a megoldás felett, erre vmi dzsó nevezetű ürge 15 perccel megekőzött. :]
Előzmény: dzsó (492)
dzsó Creative Commons License 2001.08.24 0 0 492
Timothy Hutton, nem Dalton.
Előzmény: zalus (491)
zalus Creative Commons License 2001.08.24 0 0 491
sose bánd. a zombie nagymester, george a. romero egyik leggyengébb filmje: iszonyú hosszú, iszonyú lapos film kevés trancsírral, másodrangú mellékszereplőkkel. mondjuk, timothy dalton [átlagemberek] jól játssza thad-t és george komort egyaránt. én 1o/4-t adtam rá, mikor nemrég újra láttam dvd-n.
Előzmény: Hikari (488)
Édesvíz Creative Commons License 2001.08.24 0 0 490
Sziasztok!!!

Atlantisz gyermekei trailer letölthető a Relax.hu-ról (26 MB, .mov), de érdemes, bár én kissé idegenkedve néztem, valahogy mésképp képzeltem el a szereplőket, Tedet pld. Anthony Hopkins alakítja, a többiek nem ismerősek.
Az URL-ek:
Hearts In Atlantis trailer
IMDB ismertető

dzsó Creative Commons License 2001.08.24 0 0 489
Kb. 2 éve.
Előzmény: Hikari (488)
Hikari Creative Commons License 2001.08.24 0 0 488
Nemár! Lemaradtam a Halálos Árnyékról... :(((( Brühühü... Mikor volt? Akkor valószínűleg nem lesz egyhamar megint, ugye?
Előzmény: dzsó (486)
Tommy Dest Roy Creative Commons License 2001.08.24 0 0 487
Siralysag van! :-)

Mar van vagy 3 hete, hogy nem olvastam semmit King-tol, es kezdtek komoly elvonasi tuneteim lenni, ezert ma delelott beszereztem 2 konyvet, a
Dreamcatcher (2001) es a Rodawork (1981) cimut, az utobbit meg a Richard Bachman korszakbol. Osszesen 8 rugot fizettem ertuk, ez igy hovegen nem volt tul esszeru lepes... :-)
Mindegy, de legelabb +vannak.

Meg nem kezdtem bele egyikbe sem, de mar az is sokat sejtet, hogy a Dreamcatcher egy Derry nevu kisvarosban jatszodik :-)) ugyhogy mar szinte elore latom az utalasokat a regebbi konyvek szereploire, bar azon sem lepodnek meg, ha egy-ket ST-szereplo is elokerulne, de minimum egy nagyon gonosz, ordogszeru figura, valami Flagg neven...

Azert azt nem birtam ki, hogy legalabb az utoszot el ne olvassam elore, ebben King leirja, hogy ezt a konyvet a balesete utan 6 es fel honapig irta, neha pokoli fajdalmak kozott, ezert ez neha a sztoriban is visszakoszon.
Igy fejezi be az utoszot (remelem, nem haragszotok meg, hogy leforditom nektek, aki nem akarja most elolvasni az PGDwn/PGUp):

"Egy utolso megjegyzes. Ez a konyv a vilag legjobb szovegszerkesztojevel, egy Waterman toltostollal irodott. Egy ilyen hosszu konyv elso piszkozatanak kezzel torteno megirasa olyan kapcsolatba hozott a nyelviseggel, amire mar evek ota nem volt pelda. Egy ejszaka aramkimaradas volt, es meg gyertyafeny mellett is irtam. Ez eleg ritka alkalom a huszonegyedik szazadban, de erdemes megizlelni.
Es azoknak, akik idaig eljutottak, koszonom, hogy elolvastak a tortenetemet."

Tom

dzsó Creative Commons License 2001.08.23 0 0 486
A Halálos Árnyékből készült filmet még az RTL Klubon láttam, nem sikerült rosszul, a főszereplő kifejezetten jól játszik, ő alakítja a főhőst és a gonoszt is. De azért könyvben tényleg jobb volt, nekem is ez a kedvenc könyvem.
Előzmény: Hikari (485)
Hikari Creative Commons License 2001.08.23 0 0 485
Én Kingtől a Halálos Árnyékot (The Dark Half) szeretem a legjobban. A filmből itt van egy trailer is: http://us.imdb.com/Trailers?0106664
De könyvben biztos 1000-szer jobb...
MacPet Creative Commons License 2001.08.23 0 0 484
MTV1 Szeptember 8. 21.05 Tortúra
Utána portréműsor Kingről.
Tommy Dest Roy Creative Commons License 2001.08.23 0 0 483
Egy kiegeszites zalus ertekelesehez:

A Jerusalem's Lot teljesen egyertelmuen tisztelges Howard Phillips Lovecraft elott, a sztori, a keret, a szereplok, a dialogusok mind az o stilusaban irodtak. Igy teljesen mas ertelmet nyer az egesz novella, es aki ismeri HPL munkassagat, az pontosan erti, hogy mirol van szo.

Mas:
Tudtok olyan internet-cimet, ahonnan korrekt aron lehet angol nyelvu King-konyveket rendelni normalis aron, horrorisztikus postakoltseg nelkul?
Az amazon.com -on kivul persze.

Tom

Lord Iffy Creative Commons License 2001.08.23 0 0 482
óóó, micsoda részletes összefoglalás. köszönjük.:O))

az éjszakai müszak c. filmet én is láttam. borzalom. :O(((
viszont a leszoktató rt. is megvan videjón. az nagyon tetszett.:O)) igaz hogy tök szar minőségü és alábeszélős, de igazán jó. a párkány szintén ugyanigy.
a csatatér télleg 10/10. ezt már itt emlitettük is. nagyszerü.:O))

happy endel végződő king novella? hááááát....nemtudom. ezen gondolkodnom kell...:O))

Előzmény: zalus (481)
zalus Creative Commons License 2001.08.23 0 0 481
STEPHEN KING: ÉJSZAKAI MŰSZAK [NIGHT SHIFT]

king első, régóta várt novelláskötete majdnem 25 évet késett hazánkban, pedig king korai zsengéit sokan a legjobbaknak tartják, s hollywood is sokszor fordult ezekhez a novellákhoz, szóval annak ellenére, hogy az utóbbi időkben már belefáradtam king önismétlő, állóvíz szerű írásaiba, erre a kötetre hiúzként vetettem rá magam. lássuk, mire jutottam.

JERUSALEM'S LOT

ez egy levélregény: a rémisztgetős irodalomban is volt rá példa, hisz bram stoker klasszikusa is ilyen formában íródott. a sztori valamikor az 18ooas évek vége felé játszódik a tipikus kingi környezetben: elhagyott falu, amely kihaláésa mögött valami szörnyű rejtély lappang. sajna, king nem tud azonosulni a 2oo évvel ezelőtt élt emberek gondolkodásmódjával, viselkedésével és beszédstílusával [ez mondjuk lehet a fordító hibája is], így a szereplői teljesen mai figurák egy multbéli környezetben. ráadásként king ismét belefeledkezik a környezetábrázolásba, ami szintén nem túl jellemző jegye a leveleknek, ezért a formát, így az egész novellát eröltetté varázsolja. a sztori nem lenne rossz, de nem is kiemelkedő, ezek a hibák pedig totálisan lerontják. 1o/3.

ÉJSZAKAI MŰSZAK

a címadó novellából film is született - de minek. ráadásul a tökéletes környezetleíráson és a találó szereplő bemutatáson kívül ez az írás is tökéletesen üres: egysíkú, kilátástalan, felejthető. a belőle készült film pedig mégszaporább hajtépésre adhat okot. 1o/2.

ÉJSZAKAI HULLÁMVERÉS

nem ez az első világvége hangulatú írás kingtől - sajna, a the standra még mindig várni kell - azonban ismerhetetiek a zombis inváziós novelláját, ami egész jóra sikeredett, ezen írása pedig talán még jobbra. csupán néhány oldalról van szó és az olvasó a történések közepére csöppen, s a világ helyzetére csak utalások, célozgatások vannak, mégis szép lassan felépül a kép. remek kis írás. 1o/8.

AZ ÁTJÁRÓ

a világnagy strand című limited edition novellás kötetből ismerős írás egész ügyes és páérját ritkító sztori egy idegen civilizációról: a befejezés némiképp karcsú és kiszámítható, de hangulatos. 1o/7.

A MÁNGORLÓ

ebből is filmet forgattak. hál'istennek, nem láttam, de a robert englundról és magáról, a gépezetről készült fotók [melyek egy mesefilmben elmennének, de nem egy horrorban] hamar elriasztottak a filmtől, pedig a texaszi láncfűrészes mészárlás és a poltergeist rendezője, tobe hooper követte el: a novella viszont egész jó. a kiindulási alap ugyan némiképp röhejes és a történet is kiszámítható [van egyáltalán happy enddel végződő king novella???], a rövidke sztorinak azonban remek hangulata van. 1o/7.

A MUMUS

sokak kedvence, a boogeyman szerintem égetően sovány: a vérfagyasztó alapszitut, amiben gyerekek halnak be egy röhejes lezárás [megoldás?] teszi tönkre. minőségen aluli. 1o/2.

A SZÜRKE ANYAG

sokat nem lehet erről a novelláról mondani: egy nem túl gusztusos ttranszformációról van benne szó, aminek alapja elég meredek, a záró poén viszont kifejezetten tetszett. egyébként nem sok vizet zavar. 1o/6.

CSATATÉR

small soldiers címmel nem rég láthattunk egy elég közepes gyerekhorrort, amit látva sokáig azt hittem, joe dante korábbi filmjét, a szörnyecskéket koppintja, de most már megvan, honnan az ötlet. a rendkívül humoros sztoriban egy csapat g.i.joe játékkatona és egy ember küzdelme van leírva, a fricsak természetesen ott figyel a sztori végén. rendkívül jó történet. 1o/1o.

KAMIONOK

king első és - remélem - utolsó rendezése, a maximum overdrive alapja ez a novella, amiben a változatosság kedvéért egy rakás teherautó, kamion, traktor, stb. éled fel és tőr világuralomra. a film borzalmas, a novella viszont izgalmas, kár, hogy a végére elveszíti a fonalat. :] 1o/6.

NÉHA VISSZATÉRNEK

ha nem író a főszereplő, akkor általában irodalomtanár. jelen esetben az utóbbi osztálya telik meg kísértetekkel. a történetből készült film is, amelyet inkább jobb, ha senki nem lát, de ezt az írást mindenképp olvassátok el, már csak azért is, mert a gyüjteméyn egyik legkerekebb darabja. 1o/8.

INDIÁN TÉL

ennek az írásnak inkább hangulata van, mint cselekménye: de kingnek sikerült megragadnia a ködös, bágyadt környezet által keltett érzéseket. 1o/7.

A PÁRKÁNY

ebből a sztoriból is készült film, nem is csoda: jó kis epizódja lehetne a meghökkentő meséknek, nekem jó kis vérmes vigyort csalt a képemre. 1o/9.

A FŰNYÍRÓEMBER

king jó sokáig perelte a new line cinemat, aki CGI cucokkal teletömött hülye horrorfilmet faragott king novellájából a szerző engedélye nélkül. de minek. az írás is borzalmasan középszerű, a filmnek pedig semmi köze nincs hozzá, mégis rossz. 1o/4.

LESZOKTATÓ RT.

a párkányhoz hasonló meghökkentő mese jó sztorival. a belőle készült filmecske főszereplője a zseniális james woods, mikor olvastam az írást, csak őt tudtam elképzelni a sztori "hőseként". remek sztori aprócska poénnala végén. 1o/9.

ÉN TUDOM, MIRE VAN SZÜKSÉGED

nekem pl. arra, hogy ezt a szerencsétlen szösszenetet minél gyorsabban elfelejtsem: már az első pillanattól világos, hogy vmi nincs rendben a lány új barátjával, de az csak nem akarja felfogni. a vége borzalmasan gagyi. 1o/2.

A KUKORICA GYERMEKEI

újabb kihalt város, újabb lappangó rejtély. a belőle készült filme[ke]t nem láttam,a novella viszont egész jóra sikeredett. sőt, egészen borzasztó. :] 1o/8.

AZ UTOLSÓ LÉTRAFOK

azon kevés king szerzemények egyike, melyben nem túlvilági lények és pszichopaták gyilkolásszák egymást. nagyon szép, szomorú történet az elidegenedésről. lehetett volna hosszabb is. 1o/8.

AKI A VIRÁGOT NEM SZERETI...

satírikus sztori new yorkról, ahol sokféle szerzet megbújhat, köztük egy-két sötét alak is. 1o/8.

MÉG EGYET ÚTRAVALÓNAK

king néha szeret visszatérni korábbi írásaihoz. ez a novella pedig az egyik legjobb könyvének, a salem's lot vámpírjaihoz tér vissza, mondhatni ugrik be egy pohárka vérre. jó kis sztori, ugyan se füle, se farka, viszont van hangulata! 1o/7.

A 312-ES SZOBA

kínos darab. szabáélyosan nehezemre esett végigolvasni. az elmúlás hétköznapi drámájának feleslegesen felfújt változata ez az írás, nem túl szórakoztató, nem is túl érdekes. inkább kínos. 1o/3.

összeségében azt kell mondanom, kissé csalódtam ebben a gyüjteményben, de az is lehet, hogy már kinőttem kingből.

végeredmény: 1o/6, ami édes kevés egy klasszikusnak nevezett king kötet esetében.

dogofthetemple Creative Commons License 2001.08.16 0 0 480
Rémálmok és lidércek...!

a neve ellenére ajánlom.

Vagy DOLORES!

esetleg LANGOLIEREK

Előzmény: Édesvíz (468)
Laslow Creative Commons License 2001.08.16 0 0 479
Én csak az Állattemető 2-t láttam filmen, az szerintem egész jó.
Előzmény: Törölt nick (478)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 478
Az Állattemető filmen nem annyira vészes mint a többi SK film. sőt egész jó.
Előzmény: BassBased (476)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.08.15 0 0 477
láttam filmen is, emlékezetem szerint elég gyenge volt. vagy nem? rég láttam, meg kéne ujra nézni.
ha már film, nézzd meg a remény rabjait! filmben is tökéletes. (szvsz):O)
Előzmény: BassBased (476)
BassBased Creative Commons License 2001.08.15 0 0 476
És amikor Gage újra életre kel...?Különben ki látta megfilmesítve?Mert nekem még a filmeknél is pótolnom kell.Gondolom nem valami jó filmen.
Előzmény: Lord Iffy (475)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.08.15 0 0 475
na akkor pótoljál! :O))
zelda télleg nem 1xü jelenet.:O))) fúúúúj, még a neve is olyan borzasztó.:O)) (bocs zeldák!)
Előzmény: BassBased (474)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!