Nem, itt plakátok nemigen vannak, a szórólapokat pedig sok helyen egyenesen a kukába dobják. Az idősek amúgy sem mászkálnak el a háztól, anyám is gyalog max. a parkolótól az áruház bejáratáig megy. (mármint a boltban is gyalog jár, ofkorsz).
nálunk van ingyenes kerületi hírharsona, amit bedobnak a postaládákba, abban szok lenni az ilyen jellegű információ, tehát nem kell hozzá faszbuk, meg emlékeim szerint a forgalmasabb helyeken ki is volt plakatírozva
de nyilván egészen más a helyzet a székesfővárosban, ha belegondolok, pl. nyáron, amikor a haciendán vagyok, én se tudnék rendelni, mert oda már nem hoznak ki kaját a megyeszékhelyen levő tescóból
Ja, és azt már nem is írom le, hogy bár van helyileg Tesco a környéken, mégsem innen szállítanak ki, mint megtudtam, hanem a szomszéd megye székhelyéről.
Pedig ez a kérdés bennünk is sokszor felmerült, hogy mit csinálok akkor, ha anyuék nem tudnak bevásárolni helyettem?
Egyedül a Tesco vállal kiszállítást, pár nappal későbbre (szóval az sincs azonnal), viszont az autó nem tudna bejönni sok kis utcába, pl. az ikeás teherautó is csak a szomszéd utca végében állt meg, nekem kellett kimennem érte.
És pl. egy idősebb ember nem feltétlenül ért a nethez (anyámék se nagyon), nincs is netbankjuk, szóval utalni sem tudnának.
Tavaly voltak itt olyan kezdeményezések, hogy ismeretlenek felajánlották az időseknek a bevásárlást helyettük, na de ennek eléréséhez is kell a Facebook, hogy eljusson az infó ahhoz a kisöreghez.
Épp az, hogy nem kívánok enni. Egy barátom hoz isteni leveskét sok-sok tésztával, ez életmentő. (Ő már be van oltva, meg éppen csak egy befőttes üveg csere a kapuban.)
a mi kerületünkben a tavaly tavaszi lezárás alatt működött, egy haverom igénybe is vette, most nem tudom, mi a helyzet, de felteszem, hogy ugyanúgy van
Nálunk sem mindig jönnek házhoz szűrni, nekem az utolsót már lenn, az utcán végezték el, illetve már neked kell egy megbeszélt időpontra a szűrőállomásra odamenni. Csak ott épp nincs tömeg olyankor ugye. Nem tudom, ez az ingyenes szűrés hogy működik, nálunk nincs olyan, hogy csak beslattyogunk az utcáról, még mindig a háziorvos rendeli el mérlegelés alapján.