Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok. Eredeti méret.
Tele vagyok feszkoval, megint egy evem el van baszva es meg jo pofat is kell vagnom hozza, nem is tudjatok milyen orom az ha az embernek valogatott sportolo a kolyke! Es meg annyit se mondhatok itthon, hogy azistenbasszameg!
Plusz ha még covid-oltást, maszkot, faszomtudja mit is előírtak nekik a hajléktalanszállóra, még kevesebben mehettek be, márpedig a hajléktalanszállónak egy komoly szűrőfunkciója is van, itt illene észrevenni a fagyásokat, baleseteket, romló kórállapotokat, amik esetleg mégis kórházi kezelést igényelnének. Úribb helyeken persze.
Egyébként lehet, hogy kevesebb lett. A múltkori cikkben ezt is pedzegették, hogy mennyire visszaesett a kórházi ágyak kihasználtsága. Ahogy a körzeti sem fogad, a kórházban se tartják benn a hajléktalant (kivéve ha meghal a budin). :/
fáradt vagyok belebonyolódni, de nem érdekes/ csodálatos, h a fides tipicus rögtön tudott akkor szolgáltatót, stb, és hogy nem a szerencsétlen embereket támogattyák, hanem a profitot?
persze, OK, h nem fognak megfagyni, de 70K-ért osztoznak fejenként harmadmagukkal emberek 17 nm-s "szobákon" ... az 210 K / hó ... legyen 100 a rezsijük , de nem gáz ez az egész?
nem mellesleg a zindex (origo 2.0) hazudik is egy másik hajléktalanos cikkben, amiben azt firtatják, h állítólag kevesebb lett a hajléktalan (így írják), és vmi hajléktalan főmunkatárs 20-40 000-re becsüli a számukat. cirka 100% tévedést is megengedve magának, és arról sem beszélve, h a hajléktalanságban szenvedő emberek száma hosszú évek óta azonosan kb 30 000-re van becsülve, de fennállása óta (32 éve) még senki nem vette a fáradtságot arra, h összeírjanak bennünket, kövessenek, utógondozzanak, stb ... szóval senki nem tudja, mennyien vagyunk ... nahh ...
szóval köszöntjük a zindex hasábjain az origo-t ...
Az egyébként a röhej, hogy az idősek otthonában ilyesmiről szó se lehetne, hogy téliszalámis szendvics, pláne nem virslivel. És nem is csak az ára miatt, hanem mert kétféle hústerméket mi a fenének kell adni egy étkezésbe, másrészt meg az öregeknek már nem adunk téliszalámit estére, mert fűszeres és savat csinál nekik. Plusz ha adjuk is, tuti nem fehérkenyéren, hanem legalább a kenyér magos, de az is figyelembe véve a cukorbajokat. Egy aranyeres, székrekedéses néninek főzeléket kell ennie, de általában véve minden öregnek max. könnyű-vegyes kajákat adunk, mert az étrendek úgy vannak összeállítva, hogy az időseknek feleljen meg, ne pedig az ápolóknak a szája íze szerint legyen a koszt.
És akkor még azt megcummogni se tudjuk hogy mi a szarral etette azokon a napokon, amikor a kutya se látta, hogy mit eszik a néni. Négy nap székrekedésnél lefogadom, hogy egyrészt keveset evett, mert a maradék volumen is kitolja, másrészt rostosat egyáltalán nem, ami a korának (és az aranyerének) megfelelő és szükséges lenne.
Amilyen áremelések várhatóak, szerintem most elgondolkodik majd az otthonon a megbízó, ha eddig nem tette meg. Persze ne ijedj meg, van fenn egy cikk valahol a neten (talán index?), hogy a szociális otthonok egyre telnek meg a rezsitől berezelt öregekkel és családokkal.
úgy három-négy hónapja teljesen feladtam mindent, amit a testemért tettem a betegségem miatt. szóval jött a jó kis tokaszalonna, meg a túrósbatyuk, stb .. hát b+! felszaladt 7 Kg!!! szóval nem tudok zabálni ...
és mondom, az én kajámat nem fizetik, csak hozzájárulnak, mert én 15/nap vagyok, a kolléga meg 10/nap. ezért neki veszi a kajákat, ill. látszólag J.-nek veszi ... szóval a japán wugyut én nem kérhetem, mert én "drága" vagyok ... ezért megalázó az egész kb mindenkire nézve is ...
még az lesz spórolsz az anyján. kezdjél el libamájat rendelni, az is elég rostos. ha unod akkor válts kacsamájra. lazac is mehet időnként és fogas vajban, petrezselyemmel megszórva fokhagymásan megsütve. a fürjtojás is finom, arcpakolásnak is jó ha már unod az ízét. mondd, hogy egyik reggel úgy ébredt a mama, enne egy kis japán wagyu steaket, hozassanak valahonnan, és egy kis szárított ibériai sonka se ártana. ha nem bírjátok megenni a kaját szólj.
a nyannyer két év alatt már közelít a 20 Misihez, úgyhogy kedves ...
ezt be lehet már fizetni a beugrót akár luxus-apartmanos akadálymentesített otthonba, a két belvárosi leválasztott kecót min. 150/ db kiadni + nyugdíj még a kaviárt is fedezi, és anyucihoz jár dietetikus, gerontológus, pszichiáter, gyógytornász, szociális nővér, színház vendégszerepelni, vasárnaponként kántálhat, budai hegyi levegő, lakótársakkal lehet civakodni, vagy szidni a személyzetet, stb ... nem valami púpos, nagyothalló, féldemens, meg egy idegbeteg (én!) hülye alázatoskodik ennyiért ... nem egy körfolyosón sétál, hanem elücsörög egy erdőben a hegyen, stb ...
az otthonban szigorú szabályok vannak, és betartását hierarchikus csapat ellenőrzi ...