"Tudod, mekkora hely van benne? Robotot is vittek? Hogy tették be? Ez új. Arra a tűzszerészeknek van egyéb szállító járművük. Vagy úgy gondolod, hogy tűzszerész feladatra is PSZH-val mennek?"
Nem. Én úgy gondolom, hogy a TEK egy terrorelhárító különítmény és mint ilyen, tulajdonol saját eszközparkot. És ebben az eszközparkban valószinűleg megtalálhatóak azon eszközök is, amelyeket említettem.
Nem engedhették meg maguknak a legkisebb kockàzatot sem..... nem kellet semmiképpen sem emberveszteség sem hagyni véletlenul megszokni a merénylot. Ezért értheto modon mindent bevetettek a biztonsàg és a siker kedvéért mégha ez "làtvànyosra" is sikeredett a kivulàllok egy részének szemében.....
Mit is igazoljak én? :) Ha bárkinek is igazolni kellene valamit, az te vagy, te kérdőjelezted meg a páncélosok bevetésének szükségességét. A TEK meg nem fog azzal foglalkozni, hogy igazoljon egy sikeres bevetés bármelyik mozzanatát is. Arról már nem is beszélve, hogy nekik ez a foglalkozásuk, te meg esetleg az észt osztod itt a kanapéról. Lásd még a hasonlatomat.
Először az volt, hogy nem adtak ki minden információt azonnal, ahogyan te szeretnéd. Aztán hogy valakik megrendezték, aztán a rendőrök maszatolnak, eltusolnak, stb. Aztán az a baj, hogy az arc nem tudna X km-t gyalogolni, mert te a videóról megállapítod a teljes kórismét. Aztán az a baj, hogy nem is hasonlít a videón szereplőre (pedig de), mert egy kicsit dagadtabbnak tűnik. Aztán az a baj, hogy nem ismerheti a környéket (mellesleg egy főváros egyik legfontosabb körútjáról van szó), de kiderült, hogy előzetesen járt ott többször is. A DNS-nek sincs jelentősége, hiszen mily' véletlen, ő egy éve eladta vaterán a hátizsákját. Talán még egy Fidesz szál is volt az elején, nem tudom. Stb stb. Mondom, ha összeomlik a csávó és bevallja (szerintem idő kérdése, hogy beszélni fog), akkor az lesz hogy megfenyegették, vagy nem is ő az. Ja, tényleg, egyet kihagytam még, egyáltalán nem is ő az, de nem mondja el, hallgat inkább, nehogy ráverjék a Kennedy-gyilkosságot :))))
Azt ugye te sem hiszad, hogy abban vitték? Tudod, mekkora hely van benne? Robotot is vittek? Hogy tették be? Ez új. Arra a tűzszerészeknek van egyéb szállító járművük. Vagy úgy gondolod, hogy tűzszerész feladatra is PSZH-val mennek?
Egy előzetes, szakértő felmérés kell. Mi értelme volt akár egy darabnak is az odavitelre? Csak a konvoj lassítása? Mert többet nem látok benne. Legfeljebb a túldramatizálást. Szerepe nem volt, az elfogás helyszínén nem volt, a házkutatásnál sem, értelmetlen a jelenléte. Védelmi szerepe nulla. Túldimenzionált harci-marci felvonulás. "Igazold a létjogosultságot" Úgy, mint Ferihegynél:)
Ezt a kollégával beszéld meg, neki egy kell. Nem kettő és nem három. Ha kettő nem megy fel a dombra, akkor egy sem.
Kb. olyan szinten megy ez a beszélgetés, mintha a fotelből utólag kritizálná a kupadöntőben mindent eldöntő tizenegyest rúgó technikáját: nem fordította ki a bokáját eléggé, nem volt elég erős a lövés, másik lábbal kellett volna rőgni. Persze mindezt úgy, hogy a tizenegyes végül bement a ficakba. ;)
Ha kettővel sem tudsz felmenni a dombon álló házhoz, akkor hozol egy harmadikat? A PSZH mit tud megakadályozni ott? Robbanást biztos nem. A behatoló Tek-eseket biztos nem védi meg. Az elfogásnál meg nem voltak ott:)
Nem tudom, mit rugótok ezen a DNS, email, távirányitó ügyön. Ez csak a médiának szól. (show)
Simán feldobta valaki, ami ebből a hírből is kikövetkeztethető, miután megjelent a vadászoknak szóló próbarobbantásos felhívás:
„Szeptemberben volt egy akkora durranás, hogy az összes cserepem elmozdult, le is cseréltük” – mesélte egy asszony, aki gyerekkoruktól fogva ismerte Lacit és a húgát. A robbanást mások is hallották a hegyen, amelynek tetején, a lakott résztől távolabb álló háztól jött.
Tehát a pontos címet is tudták, csak fel kellett emelnie a telefont valakinek végre. Ilyen egyszerű lehetett a történet.
"Kurva feltűnőek, elavultak, tömegükhöz és lomhaságukhoz mérten gyengén páncélozottak, aligalig robbanásállóak, könnyű pl felgyujtani őket, sokat zabálnak, könnyen beszorulnak vagy elakadnak városias körülmények közt, és még kimondottan lassúak is."
Jaaa.. Bocs!
Hát azt eddig nem mondtad, hogy te ennyire hülye vagy ehhez az egészhez..
A páncélautó, pláne mikor betonoton parádéznak vele hatalmas kéklámpás felvezetéssel, olyan kis elakadni hajlamos, bevetés közben spontán könnyen elszálló haditechnika.Ja.
Bezonyám. Pl. nem indul be a fránya dízelmotor. Például. Az biztos, én min. kettővel mennék. Te eggyel. Én elmondtam, miért.
Ne csodálkozz, ha itteni email címed alapján beazonosít a TEK, majd felkér címzetes módszertani főtanácsosnak. ( Ha ellenállnál - postafiókodat Viagrát reklámozó spam-ekkel árasztja el, bizony ám!)
Szerintem meg a magányos bombagyártásnál sokkal többet tehetne aki valóban elkeseredett.
Pláne két járőröző senki kisrendőr felrobbantása teljesen ételmetlen, mitöbb kontraproduktiv.
Nem beszélve arról, egy ilyen tudás megszerzése és kihasználása már önmagában "tőke", saját műhelypince, anyagok, internetkapcsolat, szerszámok, kisérletezés, gyakorlati barkácsolási és kémiai ismeretek, hidegvér a végrehajtáshoz, stb.. ezek eleve olyan szükséges lehetőségek és kompetenciák, amikkel normális ember inkább saját sorsát javítja, és nem értelmetlen bűncselekményt hajt végre.
Amit fejtegetsz az pont az operativ munka (megfigyelés, fenyegetés arányos mérlegelése, távoli mesterlövészek beállítása, miegyéb), mely teljesen feleslegessé és ezáltal nevetségessé tett egy ilyen felvonulást.
Egyébként ha csak simán autóval nagy sebességgel menekülni kezd, mert hírt kap a nagy konvoj közeledtéről, MÁRIS cseszhetik a nyuszibuszt.
Ezek csupa-csupa előnyt nyújtanak egy ilyen elfogásos feladatnál:
Kurva feltűnőek, elavultak, tömegükhöz és lomhaságukhoz mérten gyengén páncélozottak, aligalig robbanásállóak, könnyű pl felgyujtani őket, sokat zabálnak, könnyen beszorulnak vagy elakadnak városias körülmények közt, és még kimondottan lassúak is.
Se nem jól gyorsulnak ,se gyorsan nem mennek, hálaégnek, mert már közepes sebességnél csak az üres orosz sztyeppén vezethetőek.
A fekete festék és tek logó viszont biztos szuperképességeket is kölcsönöz ezeknek a megfáradt elavult szaroknak.
A "jogi értelmet" majd a jogász rendőrtisztek, jogász ügyészek, és jogász bírák megítélik, ha nem lesz megvádolva, akkor is te tudod jobban és ők mind tévednek...ja.