Keresés

Részletes keresés

toloba Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5797

Szdsz-es volt...

Előzmény: Az ápoló (5795)
Az ápoló Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5796

M3.

Előzmény: Az ápoló (5795)
Az ápoló Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5795

Ha jól tudom, fideszes. Akkor most kibaccák a fityeszből? A villany akkor is lekapcs, számla máshova megy, szerződés felmondva. Repedezik, repedezik?

Egyébként igaza van. Mi a helyzet az M bevezető világításával? Az kié, ki fizeti?

Előzmény: jablonka4 (5794)
jablonka4 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5794

Tökös gyerek ez a Wittinghoff:

http://www.origo.hu/itthon/20150106-budaors-nem-fizeti-tovabb-a-villanyszamlat.html

Persze nem lenne jó, ha le is kapcsolnák a lejárók világítását, mert magam is gyakran járok arrafelé.

Kíváncsi vagyok, mi lesz a végkifejlet?

voks02 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5793

Amióta az Artisjus erre is rátette a kezét, a fél ország innen vette az írható cédét-dévédét (nem költői túlzás, egyszer valahol láttam róla statisztikát pár éve), nincs ebben semmi újdonság. Ha teljesen elmagyarosodtak, akkor nyilván le lehet kapcsolni őket, de korábban ez teljesen korrekt ügylet volt, szlovák számlát kaptál, és ha cégesen vetted, az áfával meg semmi csalás nem történt, hiszen EU-s beszerzés, pontosan ugyanúgy kell elszámolni, mint bármi mást, és bevallani havonta, és satöbbi. Az Artisjus meg tehetett egy szívességet, ha valóban külföldről vetted.

Előzmény: jobban teljesít (5761)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5792

Kedves kulabácsi, arra hoztad be a cuccost, hogy egy külföldi céget is lesittelhetnek itteni forgalmazás miatt, mert adót csalt, pedig szlovák székhelyű. Bakk, azért tették vád alá Őket, mert a megengedettnél többet forgalmaztak, így az már adóköteles, de csesztek becsekkolni, így nem tudtak mit ellopni, ezért elmentek értük, hogy hátha behajtható lesz valahogy a zsé. Mondom, tedd helyre magad, mert, ha így folytatod, még totál becsavarodsz a végére :)

Előzmény: kulabácsi007 (5788)
Anakin a sith Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5791

Igen, nagyon zavaros a szabalyozas, de naluk mukodik:) Ott vigyaznak egymasra , hogy mindenkinek menjen az uzlete. Elni es elni hagyni, ez a jelszavuk. Peldaul szeszes italt tilos arulni a coffieshopokban, csak teat meg gyumolcsleveket isznak. Nem vehetik el a szomszed pub munkajat. De ha ott mernel ragyujtani egy fuves cigire, akkor qrvara elvinne a rendor.

Előzmény: Qqberci (5784)
Anakin a sith Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5790

Foglalkoznak

Előzmény: Anakin a sith (5789)
Anakin a sith Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5789

Igen, ez tobb 10 eves vicc Hollandiaban, hogy az orszagba bevinni fuvet tilos es termeszteni  is tilos, de a coffieshopokban arulni szabad. Hogy azok honnan szerzik, azzal nem doglalkoznak a hatosagok.

Előzmény: Pitbull_vagyok (5783)
kulabácsi007 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5788

A példám arról szólt, hogy magyar rendőr magyar törvény alapján a csuklódra teheti a bilincset azért, amit a szlovák cégeddel szlovákiából csináltál, szerintetek meg nincs ilyen.  de tényleg hagyjuk....

mert a törvényes lehetőség felett forgalmaztak, és az már kereskedésnek számít, ami után adózni kell.

Látod, már ezt sem érted jól,  a 35e EUR átlépése azt határozza meg, hogy hova kell az ÁFÁ-t befizetni, és nem azt, hogy kell-e egyáltalán.  és már az első fillér kereskedésnek számit és adózni is kell utána (jelen esetben 35 ezer alatt Szlovákiába fizetve az ÁFÁt)

Előzmény: Törölt nick (5785)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5787

Látható, hogy a pitbullt harci célok vezérlik, és nem a sakkra tenyésztették ki :D

Előzmény: Pitbull_vagyok (5780)
XANTIi Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5786

Az üres hátoldalt is besorszámozva!

Előzmény: Törölt nick (5774)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5785

Nem semmi módon keveredsz bele saját magadba :)

Azért vádolták meg Őket -hogy el is ítélték, arról a cikk nem szól, és ez lenne a lényege, nem az, amin a mai sokaság lovagol, oszt elítélt ként kezeli innentől kezdve!!-, mert a törvényes lehetőség felett forgalmaztak, és az már kereskedésnek számít, ami után adózni kell.

A példafelhozatalod is becsúszik a pad alá helyesség terén, hiszen nem arról szól, amire felhoztad. Majd, ha kitekeredsz magadból, akkor rá jössz. Addig nincs is értelme tovább húzni a rétesalapot.

Előzmény: jobban teljesít (5779)
Qqberci Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5784

arulni meg ugyanugy tilos

Viszont magot, előnevelt palántát meg termesztő felszerelést és szakirodalmat vehetsz...

Előzmény: Anakin a sith (5782)
Pitbull_vagyok Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5783

"csak a coffie shopokban szabad"

és hogy jut oda?

"arulni meg ugyanugy tilos"

vasárnap is?

Előzmény: Anakin a sith (5782)
Anakin a sith Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5782

Ketszer is hulyeseg. Itt nem szabad, tehat eleve nem lehet. Es onnan se szabad , ott is csak a coffie shopokban szabad elvileg, arulni meg ugyanugy tilos, mint mashol.

Előzmény: Pitbull_vagyok (5780)
icipicicsipa Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5781

Ez oximoron, egy kommunista pártot minősítő nyilván nem valószínű, hogy kommunista lenne.

Előzmény: IVPetya (5778)
Pitbull_vagyok Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5780

"Ha nem Magyarorszagon van bejegyezve, akkor rajuk nem vonatkoznak ezek a torvenyek."

tehát Hollandiában szabad fűvezni,

akkor onnan kell rendelni

Ők kiszállithatják vasárnap is.

Előzmény: Anakin a sith (5712)
jobban teljesít Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5779

2 dolgot követtek el.

1. ÁFA-t nem Magyarországra fizettek, ennek van egy 35e euros határa, az alatt nem is kellett volna fizetniük (te erről beszélsz)

2. Az üres adathordozókra fizetendő magyarországi jogdíjat nem fizették meg.  Ennek nincs összeghatára, már 1 db CD-re is ki kellett volna fizetni.

3. Az egész vita nem erről szól, hanem arról, hogy vonatkozik-e a magyar törvény egy szlovák székhelyű cégre   (Szerintetek nem, én pedig ezt a példát hoztam arra, hogy IGEN, ha magyarországi tevékenysége van a cégnek, olyanannyira vonatkozik, hogy akár le is csukhatják az ügyvezetőket,  akkor is ha szlovákok lettek volna)

Előzmény: Törölt nick (5777)
IVPetya Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5778

Már azt hittem egy kicsit megfogytak a kommunistákhoz/fasisztákhoz hasonló magabiztosságú véleménynyilvánítók. Egy demokráciába ez is belefér.

Előzmény: icipicicsipa (5772)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5777

Értelmezési problémád van. Mint írtam, azért vették őralá Őket, mert azzal követtek el csalást, hogy a törvény által engedélyezett adómentességi mennyiség fölött forgalmaztak, és nem fizettek be semmit. De, mint azt is mondottam vala, ez nem ítélet, ez csak egy kattintásra hajazó cikk, hiszen ítéletről nix benne semmi, ami minden esetben maga a LÉNYEG.

Előzmény: jobban teljesít (5773)
jobban teljesít Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5776

Nem akartam én firtatni, minden fillér öröm számomra, amit nem tud stadionra költeni az alcsúti törpeparaszt. Amúgy ha nincs rajtuk Artisjus címke, akkor már egyértelmű a dolog.

Előzmény: Törölt nick (5775)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5775

Hiába filózom, akkor sem jut az eszembe a cég neve, mert már mittudomén hány éve járok hozzájuk, vagy hozatom ki, de valahol a Népstadionnál telepeznek.

Előzmény: jobban teljesít (5770)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5774

"a sietségből adódóan vagy más miatt olyan hibákat követtek el az illetékesek", amiket a jövőben jobb lenne elkerülni.

Na, de finoman lett megfogalmazva ezzel a más miatt-tal :)

Ha elengedik esetleg, majd hoznak egy olyan szabályt rá, hogy a visszafizetési kérelmet vagy a központi irodában lehet rendezni, vagy csak ott, ahol azt megvették, és ilyen-olyan indoklást felsoroló tartalmú, minimum 3 oldal terjedelmű okiraton keresztül, amit hitelesíteni kell a jegyzőnél, és illetékbélyeggel ellátva kell leadni.

Előzmény: toloba (5768)
jobban teljesít Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5773

Átléptek egy törvényileg előírt határt, és azért vádolhatták meg Őket, erről ír a cikk,

A jogdíj esetében 1 db CD a határ.    De nem erről vitázunk, hanem arról, hogy szerintetek azért, mert szlovák cég vki és szlovákiából árusít, meg lehet úszni a magyar barom tiltásokat, szabályokat.  Én meg arra hoztam a példát, (amikor nem hittétek el, hogy így van), hogy szlovákként sem lehet megúszni.  Ez jogilag nem jó kiskapu, ennyi.

Előzmény: Törölt nick (5765)
icipicicsipa Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5772

"Egyezkedne a Fidesz"

Sz@rban vagytok, a narancslekvár odaégett, már mindenki undorodik a bűzétől. Az emberek ráeszméltek most már egyre többen, hogy loptok, csaltok, hazudtok, gerinctelen módon! 

linfury Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5771

Én nem beszéltem szlovák cégről ...

Előzmény: Anakin a sith (5766)
jobban teljesít Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5770

senki nem fizette meg.  ha magyarországi cimedre küldte, akkor vagy zsebbe nyúlt és kipótolta vagy költségvetési csalást követett el aki így eladta neked azt a CD/DVD-t

Előzmény: Törölt nick (5767)
Anakin a sith Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5769

Ez is valami! 

toloba Creative Commons License 2015.01.06 0 0 5768

Egyezkedne a Fidesz a matricáról a lázadozó települések miatt

Egyeztetéseket tart szükségesnek a Fidesz azoknak a január 1-jétől díjköteles útszakaszoknak az ügyében, amelyek esetében a helyi képviselők és polgármesterek sem értenek egyet a díjfizetési kötelezettséggel – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke.

Gazdaság: Egyezkedne a Fidesz a matricáról a lázadozó települések miatt - HVG.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!