Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Azért úgy látszik meglehetett itt védeni a kajszit még a tavalyi nagy fagyban is , bár a leírásban ott szerepel hogy ehhez 16 éjszaka kellett kinnt lenniük a géppel , kérdés az így kiadta-e a matek nekik? Vajon mekkora költsége lehetett a védekezésnek?
Kimentem megnézni a fákat , egyelőre áll meg a zászló . A Tsunamin találtam fagyott bibét ... kis barackot , de egyelőre van elég ép . Hogy a hideg okoz-e majd lepotyogást , majd meglátjuk . A későbbi virágzásúakon nem láttam fagyást .
Nagy mázlink volt a felhők védtek , ha nem lett volna felhős akkor tárolás lett volna .
Nekem elég volt ennyi izgalom az idénre remélem jövő hét elején nem leszünk ebben a parában .
Úgy néz ki hogy az ôszibarackot és a szilvát sem érintette . Nem fűtöttünk bár szerintem most tudtunk volna védeni bizonyos mértékig .
Nem volt szar éjszaka. Aludhattam volna. Ehelyett tüzeltem egész éjjel a vashordókban, és most térek magamhoz. Túl élénken él még bennem a tavalyi -7 . Lehet, hogy rugalmasabbnak kéne lennem 😃
Semmi ilyen nincsen bennem. Leírtam a miérteket. Akkor lenne jó a buli, ha nem lennének ekkora jégcsapjaid. Ez azt mutatja, hogy nem tudtál elég hőt közölni, ergo vastagon ráfagyott. Minimális jégnek lenne szabad rajta lenni. Ez rosszindulat? Ugyan. Tények.
A megérzéseimre. Itt azért illik kiszámolni azt hogy mennyi vizet kell kilocsolni, hogy a várható hőfok emelkedést elérd. Pontosan meg kell határozni az indítás és elzárás idejét. Nem olyan egyszerű ez.
Az időkép bekaphatja. Egész nap -2-t írt ma reggelre, majd estére már -4-t. Uccu neki el is kezdtem gyertyázni 1 órakor. Hát szerencsére mégsem ment -2 alá nagyon. Egy elbaszott éjszaka, -100e Ft. :-(
Hülye egy éjszaka ez. Úgy látszott megáll a szél, de most is van kb. 14 km. És -1 fok. Kinn vagyok, mennek a szórófejek, fűtok a hordókban, de lehet, hogy meg sem kellett volna motszannom. Ilyen ez. Felhőt jósoltak. Szél lett. Ettől függetlenül megy a három szórófej. Majd megírom, milyen volt.