Lesz eladó,a következő pároztatásokból születendők közül.Ugyanis az a probléma,hogy a mostani kicsik apja még új-zélandi,tehát keverékek.Mint írtam most nőnek fel a növendék bakok idegen vérből,az első kettővel már lehet pároztatni.
Dehogy baj!:-) Karancslapujtőn,Salgótarján mellett. Nekünk fehérek vannak,ha felnőnek a növendék bakok,és beválnak akkor öt vonal lesz,De látod Förike is ajánlott meg mások is igértek már, most pároztatok négy fiatal nőstényt,szóval most indul be a buli!:-)
Üdv! Köszi h írtál zoli! Remélem h nem baj ha letegezlek, ha igen akkor elnézést. :) Megkérdezhetem hogy te hol laksz? Érdekes hogy kelet magyarországon igazából szinte nincs Magyaróriás egyáltalán, legalábbis nem halottam tenyésztőről/tartórol. És ha szabad tudnom neked milyen szinekben és hány vérvonalad van. És én is gratulálok szép nagy az állományod.
Szia Nem én lettem megszólítva,de próbálok válaszolni Jani helyett. Számokat nem tudok,de szerintem ne számíts sok tenyésztőre. Úgy tudom,hogy az enyémekkel együtt(20db) 100 körüli anya létszám van.úgy tudom azok a tenyésztők kerülnek fel akik beléptek az egyesületbe. Napokban küldök én is képeket,hogy felkerüljenek a honlapra. De ha jön Jani majd pontosít! Üdv Csata Zoltán
Üdv! A magyaroriasnyul.hu val és a MÓE-val kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Az egyesület és a honlap célja ahogy olvastam az is... hogy a Magyar Óriásnyúlat népszerűsítse, és ahogy olvastam a tenyésztőket probálják az egyesület vezetői összegyűjteni. Ha nem tévedek ebben itt a fórumon N.Jani aki illetékes. Szóval tőle kérdezném hogy önnel együtt 4tenyésztő jelentkezett az egyesületnél? Ha jelentkezett több tenyésztő akkor miért csak 4ember van megjelenítve a honlapon? Gondolom persze mindenkinek megvan a maga munkája és amelletti elfoglaltság az egyesület ügyeinek az intézése, de lassan azért már egy hónapja elkészült a honlap és mégsem lett csak 4ember feltéve, mikorra várható hogy frissül ezügyben a honlap?
Olyan balfék voltam meg siettünk hogy el is felejtettem megkérdezni az illető nevét :). Volt egy csomó vasderese, ott volt az apa nyúl is ami szürke vadas volt de szép nagy. 45-50 év körüli ember, volt neki még más fajta nyula is. Voltál Te is Monoron?
Vidéken lakunk és a 2 4 éves gyerkőc mellé egyre több háziállat csapódik, szerencsére sikerült vennünk fél hektár rétet az udvarunk mögött közvetlen, így kicsit már nagyobbak a lehetőségek. Hobbi háztáji jelleggel szeretnénk a 12 tojótyúk, 2 futókacsa (Kázmér és Rozi), 1 csincsilla, 2 tengerimalac, és néhány itt ragadt húsvéti nyuszi mellé még pár kedvencet beszerezni de szigorúan szabadtartásban. Konkrétan arról van szó hogy gondosan bekerítve viszonylag nagy füves területen élne együtt az összes állat, télre és mostohább időjárás esetére persze rendes ólat és védett kuckót biztosítunk nekik. Még véletlenül sem kereskedelmi mennyiség a cél inkább a néhány boldog állat társasága és azért hússal tojással lássa el a kis családunkat. Interneten böngészve találtam rá a magyar óriás nyúlra és közben erre a topicra, a kérdésem az hogy ez a konkrét fajta alkalmas-e legelős szabadtartásra ha igen milyen módon, van-e ennek irodalma esetleg konkrét példa rá. Maximum 10 egyedes populáció a cél tehát semmi vad dolog, egyszerűen csak vonzó nekünk ha valami magyar fajta lehet ha már választhatunk.
Üdv Mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni. Magyar óriásnyúl tenyésztőt keresek, legyetek szivesek írjatok nekem néhány nevet lakhellyel, akit tudnátok ajánlani nekem.