A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Van egy 2006-os Passatom van benne gyári telefon előkészités,de sajnos csak a régi telefonokat ismeri fel.Tegnap bent voltam a szakszervizbe megkérdeztem nincs-e erre valami frissités azt mondták nincs.Nicsen valakinek valami ötlete mit lehet tenni,hogy tudjam használni a mostani telefonokkal a gyári kihangositot ??? Nem tudom mi lehet az oka !
Az 1Z0 035 729 E cikkszámú bluetooth kihangosító egységgel is tökéletesen működik, csak ebben az esetbe a maxi-dot kijelzőn nem jelenik meg a telefon csak a navin. Ez az egység az almát is szereti.
Az 1Z0 035 729 B cikkszámú bluetooth kihangosító egységgel is tökéletesen működik, ebben az esetbe már nem csak a navin hanem a maxi-dot kijelzőn is megjelenik a telefon. Igaz ezt nem mindegyik alma szereti.
A 7P6035730 fentiek elődje.
A régi androidos op rendszerrel (Galaxy S3) nekem csak azután olvasta be a könyvtárat miután feltelepítettem ezt az appot.
Hihetetlen, hogy több hónapnyi keresés után van még vki ebben az országban, akinek hasonló gondja van, mint nekem... :)
Amit eddig megtudtam/kinyomoztam, azt meg is osztottam itt, karácsonykor megyek majd haza, és ha marad rá keret, akkor azt az újabb modult megveszem, de csak ha beszerelés után gond nélkül működik. A tapasztalatokról természetesen beszámolok majd, már csak egy hónap, kitartás! :)
Szia Duend, látom nagyon rá vagy hangolódva a témára. VW Tiguan, RNS 510 és egy Samsung s7562 dual simes telefonom van. Kérlek tájékoztass, hogy mit tehetnék a kihangosítás érdekében... nagyon köszönöm! Kata
Persze, tudom én, hogy nem ad rosszat, én is megvoltam vele elégedve, nem is ezért kérdeztem.
A mostani telefon modullal is megvagyok elégedve, a samsung S3-as motor indítás után 3-4 másodperccel már csatlakozik, és gyönyörűen működik, csak hát ez a fránya dual-sim kifog rajta...
Most csak azon elmélkedem, hogy mivel csak az ünnepekkor tudok hazamenni, hogy ha vennék egy használtat, és rádugnám, működne-e csak úgy simán?
No majd beszámolok, ha történik vmi.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek a segítő hozzászólásokat! :)
A banat sem tudja.. hogy melyik modul a jo.. az a srac a legjobbat fogja neked adni ami belevalo bele.. Ne probalj meg varialni mert csak racseszel. hidd el tapasztalat.. nem keves penzt rakoltottem minden utangyartott szarra es addig is tartott..
Amugy nekem az iPhonon a bluetooth folyamatosan be van kapcsolva es semmit sem csinalok.. beulok a kocsiba es amutomatikusan kapcsolodik kb 30 masodpercen belul.. sot se szo-se beszed es mar le is frissitette a nevjegyzeket.. tehat ha te torolsz a mobilon vagy hozzaadsz valami uj szamott az ugyanugy frissul a fejegysegen is..
Sms-t leszamitva mindent tudsz.. be tudsz programozni 6 db kedvencet.. es persze tudsz tarcsazni is..
nekem a kocsiba van egyik oldalon van ez az eloregugro keypad- vagy ez a tarcsazo.. na az nem mukszik ezzel.. mier? passz..
de nagyon gyorsan lehet keresni a mobilokszamok kozott is..jo vasar volt..
Köszönöm, nagyon hasznos volt szämomra a hozzäszoläsod!
Pär kerdes ami felmerült bennem:
-Mivel Nälad nem a kocsi tartja a telefonos kapcsolatot, hanem a telefonod, igy nem lehet, hogy 160 felett kihangositäs nelül is gyengülne a jel? Nem probältad ugy?
-Az 510-es milyen infokat ir ki a telorol? tudsz vele tehät ha jol ertem hiväst fogadni, de lehet szämot tärcsäzni is?
-Ätmäsolja a nevjegyeket is?
Bär tulajdonkeppen nekem ez mind mindegy is, a lenyeg csak az, hogy vegre ezt a rohadt dual simes telefont szeresse, es a hiväst kihangositsa, bärmelyik simen is beszelek. Es mivel nem tävoli simmel kapcsolodik a fejegyseghez, hanem sima BT kihangositokent, igy nagy eselyem van rä, hogy szeresse... :)
Nekem a sräc N vegüt ajänlott, Te K vegüt irtäl, a neten is van több fele, leginkäbb M. Jol gondolom, hogy az N a legujabb? (ha jol emlekszem az ABC-re... :) )
Nekem B6-om van 2007-es.. es az iPhonok miatt a regi nokias modult ki kellett vennem es kicserelni erre: Bluetouth Adapter 7P6035730K
Nekem konkretan a tempomatos srac tette bele az RNS510-et es ezt a modult is..Viszont az enyembe a B6-ba a telefononrol torteno lejatszas csak a jobb elso hangrszora megy ki kb.. A srac elmagyarazta, hogy miert is van ez es miert nem megy normailsan.. de nem igazan erdekelt mert teljesen feleseges ez.. ott az SD kartya az RNS-be es hamar lehet a zenet cserelni.. arrol a 30GB-os winyorol nem is beszelve..
De ez a modul segiteni fog.. Nekunk az iPhonok csak ezzel keltek eletre..viszont ezt a kihangosito mar 160 felett nehezkesen mukszik. (Nem fogja a jelet..)Es amit meg kitapasztalatam, hogy ha a kocsiba vagy es kihangositoval mesz vedd ki a mobit a zsebedbol.. es tedd bele a pohartartoba. .sokkal jobb jelet fog majd..
Amugy a B6-ba a lerakas nem akar menni a kormanyrol.. pedig total felszerelt a kocsim..de ez legyen a legkevsebb
Na felhivtam a tempomatos faszit, (voltam näla pär honapja szoftver es terkepfrissitesen mär) es ö azt mondta, hogy ezek a modulok nem szeretik a dualos telokat, söt, (ahogy irtad is) az äjfonnal is gyakran vannak gondok.
Kerdesemre, hogy nem lehetne-e megoldani azt, hogy a kocsi csak mint egy fajta BT kihangositokent müködjön, azt mondta, hogy van egy modul, ami 60 ezerbe kerül näla, az mär nem tävoli sim-es, hanem csak sima kväzi kihangositokent müködik, tehät mutatja a hiväst, a kormänyrol fel lehet venni, lerakni (gondolom oly modon, ahogy egy fülre akaszthato kihangositot is), annyi hätrännyal, hogy sms-t nem olvas fel. (nem vägna földhöz ezt nelkülöznöm) Cserebe akär telorol is nyomna zenet.
Ez nagyon jo lenne nekem, ha megyek majd haza, kiprobäljuk, hogy müködik-e... Nagy szereles nem kell hozzä, csak kihuz, es visszadug. Szivesen räkeresnek ebay-en, de nem tudom, hogy hivjäk pontosan... Na majd még hivatalos szervizben is megkerdezem, bär azok többnyire hülyek az ilyesmihez, es nem is tulzottan segitökeszek...
Megprobälok räkeresni, hogy melyik ez a BT modul, ha nem talälom, akkor karäcsonykor, mikor megyek haza, benezek Pestre hozzä.
Jó kérdés...esetleg fel kell tenni valami hivatalos VW képviseletnek, vagy írni a VW-nek...illetve esetleg megkérdezni egy szakit (www.tempomatszereles.hu -Itt cserélték a barátom BT modulját is.)
Igen, köszönöm szepen, ez nagyon hasznos! Termeszetesen az összes "zäszloshajo" itt van, a reszletes kivälasztäsnäl ott az uj Samsung S5-ös, de persze csak a normäl verzioja, a dualos nem...
Tehät ha ma vennek vadi uj B8-as Passatot, sem müködne...
Ellenben van itt erdekesseg, mert talältam a listäban egy dualos samsung telefont, (Samsung Galaxy S Duos S7562) tehät ezt elmeletileg szeretné... Az, hogy ez ötödebe kerül annak, amit mär megvettem, az nagy örömmel tölt el! (NEM)
A segitsegedet köszönöm szepen, nagyon häläs vagyok! Hogy hol folytassam a dolgot, még nemtudom... Rälehet kötni talän egy sima BT kihangositokent a telot a kocsi hangszoroira valahogy? Nem szivesen küldenem vissza az S5-öst, hogy vegyek helyette egy 2 eves telefont... (ha az egyältalän müködik...)
Azért gyanús csak, mert van egy barátom, aki 2010 végén vett egy vadi új, de beragadt Passatot. (kb fél évet állt a kereskedésben, tehát 2010 közepén-elején gyárthatták) Neki ugyan iPhone-ja volt, de nem működött az autóval, bár az autó megtalálta atelefont, de nem volt hajlandó csatlakozni. Aztán kicserélte a telefon modult egy újabbra, és láss csodát, hasít az iPhone-al...azért valami szakembert, vagy kompatibilitási listát érdemes felhajtani, mindjárt keresek is a neten egyet és ha megvan beszúrom ide...
Ugy gondolod? Nekem ugye B-s van, es lättam ezen az oldalon (http://forum.android-rsap.com/viewtopic.php?f=13&t=488), hogy van C es D is... Bär azt irja, hogy a B-s a piros központi kijelzöshöz van, nekem meg mär a feher van...
Ha vennek egy C-s vagy D-s modult, az szerinted szeretne a dual sim-emet?
Jelentem, a Galaxy S5 dual simes verzioja NEM komälja az RNS 510-es navit... Pedig a telefon termeszetesen rendelkezik minden földi joval, megsem... Valoszinüleg a dual sim miatt nem szereti. Erdekes meg, hogy ha letiltom az egyik sim-et, akkor sem... A kocsi keresöje lätja a telefont, de nem kompatibilisnek irja.
Na most mondjatok erre vmi okossägot! A beszelgeteseim 80%-ät a kocsiban intezem, igy most elegge ugy erzem, hogy nem erte meg ez az amugy nagyon jo kis telefon...
Nem lehet ezt a fejegyseget egyszerüen BT-os kihangositokent müködtetni? Ugyertem kihagyni ezt a tävoli sim dolgot?!?
Elvileg gyári mind a kettő! De nem mutat semmit tolatáskor. Persze biztosat nem tudok. Lehet valami beállítási hiba csak.valószínűleg felkeresem majd az embert akit ajánlottál! Még 1x köszi!
Köszönöm a segítséget! Azt véletlenül nem tudod h. ez a navi tudja-e a távolságot mutatni tolatáskor? Mert mintha azt olvastam volna valahol.vagy az függ a tolató radar érzékelőktől is?
A térkép frissítés amit SD kártyn megvehetsz, csak a térképet frissíti, de jobban jársz, ha megkérsz valakit -akár itt a afórumon- vagy keresel valakit a neten (tempomatszereles.hu), hogy frissítsen neked térképet, olcsóbb mégegyszer lefuttatni a kártyát, mint megvenni egy alkalomért.
A szoftververziót azon akészüléken nem tudom megmondani, hogy hol lehet lekérdezni, de a diagnosztikai műszer megmondja, azt még a márkaszervizben is egy szépen megfogalmazott kérdés után ingyen, vagy max. 2-3 eFt ellenében megteszik.
Segítséget szeretnék kérni! Nem rég vettünk egy altea xl-t.rns315-ös navival. Nagyon kezdő vagyok a témában. Azt tudom h. Sd kártyán lehet venni frissítést.az csak a térképet frissíti vagy az egész navi softver-ét? Azt hol tudom meg nézni h. mikori verzió van most rajt? Előre köszönöm a segítséget!
Az en egysegemmel valo csatlakozäshoz 2 dologra van szükseg a telefon reszeröl:
1- rSAP (ugye ez a tävoli sim üzemmod)
2- PBAP (telefonkönyvhozzäveres)
Ugy gondolom, ha ezt a kettöt tudja a telefonba epitett Bluetooth egyseg, akkor tudnia kell kapcsolodnia az enyemhez.
Az egyik forumban a Samsung S3-at hoztäk fel peldänak. Jelenleg ilyenem is van, es gyönyörüen müködik is vele. (a telefon specifikäciojäban irjäk is ezeket a protokollokat)
Ugye emlitettem lentebb, hogy dual simes telefont akarok venni, S5-ösnek van dualos verzioja, erre csak azt irtäk, hogy Bluetooth v4.0-ät tudja, ami persze tartalmazza ezeket, igy nem kene aggodnom...
A kerdesem az, hogy valyon kikell majd kapcsolnom az egyik sim-et, hogy a mäsikkal kapcsolodjon, (ez nekem mär eleg lenne) vagy netaläntän mindkettöt egyidöben fogja szeretni? (ezt ketlem)
Szerintetek?
Egy het mulva jön meg a telefon, utänna majd beszämolok!