Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Jelenlegi formájában persze hogy nem vonható be. De ha már a Nagyállomásra kiviszik, akkor egyértelműen megfontolandó lenne a közforgalmú közlekedésbe való bevonás.
Persze mivel komoly városi közlekedési csomópontokat kell metszeni azonos szintben, az ügy nem lesz egyszerű.
Szerintem pont ez nem fog megtörténni. A vasúti pálya fejlesztése is rengetegbe fog kerülni, szerintem eszükbe se jut majd egy nagysebességű pályán átvezetni egy 30-40-nel döcögő vonatot. Ezért tűnik lufinak az egész felvetés. 15 éve még arról beszéltek, mennyire jó lesz majd, ha csak a Kondorosi Csárdától fog indulni, mert nem lassítja a környék közlekedését, most meg hosszabbítás a Nagyállomásig?
Vonatonként átlag utasszám elérheti (talán ??) a 30-40 főt is ?
Vannak kihasználtabb időszakok, amikor igen.
A közforgalmú hivatásforgalmi városi közlekedési eszköz felé próbálják eltolni a Zsuzsi vasút tevékenységét ?
Jó lenne, de ahhoz az kéne, hogy legalább a lakott területen normál díjszabás mellett igénybe lehessen venni. Kondorostól pl. lehetne egy ilyen szakasz, de nem tudom, mennyire lehetne vetélytársa a 37-esnek. Pláne a sebesség miatt, illetve az egyvágányúság miatt egyszerre csak egy szerelvény közlekedhet a vonalon.
Lehet vad az ötlet, de ha már úgyis beviszik a Nagyállomásra, akkor vajon mennyibe kerülne a villamosítás legalább a Kéknyelű utca buszmegálló környékéig? :D
Olvastam közben, csak nem tartom feltétlen indokoltnak. De inkább ez épüljön mint stadion.
Vissza Debrecenbe; továbbra sem értem ezt a Nagyállomásig való hosszabbítás, szerintem csak feldobták a témát, hogy nagyot szóljon, és ők se tudják, hogyan kellene megvalósítani.
Gondolom a vasúti fővonalat nem akarják lassítani azzal, hogy keresztezi a kisvasút. Márpedig valahogy muszáj lesz, mert ha a déli oldalon halad, valahol a 23. vágányon lehetne rá felszállni.
Aluljáróval meg lehet oldani, hogy az északi oldalra kerüljön, csak nagyon drágán. Nem hiszem, hogy akkora forgalommal bármikor is visszahozná az árát. A cikkben is azt írták, hogy a kapott támogatás a hosszabbítás költségét nem fedezi.
Láttam közben a topicot. Szép, szép, de nem tudom, minek kell. Egy parkolónyira van a vasútállomástól a buszállomás, nem 10 perces sétára, mint Debrecenben. A debreceni föld alá süllyesztett buszállomást is felesleges pénzkidobásnak tartom, Nyíregyházán nem tudom, mi értelme. És a cikkből az se derül ki, mi lesz az ottani kisvasúttal.
Kár, hogy a kivitelezésről semmit nem írnak benne, mert azt kizártnak tartom, hogy beviszik a vágányok közé. Valahogy a Nagyállomás elé kéne bevinni (mint Nyíregyházán, csak nehogy ugyanúgy végezze ez a vonal is). Ehhez alagút vagy felüljáró kéne, anélkül elég nehéz.
Két napja értem haza a nyaralásból, csak elvétve tudtam híreket olvasni.
Látom hogy aszfaltozzák a Kossuth utcát (ráadásul egyszerre a Szent Anna utcával, remek ütemezés). A Csokonai Színház megállókat is felújítják. Akkor mégsem mennek a megállók a Sas utca környékére, hogy könnyebb legyen a villamosra átszállni? A legutóbb mintha még arról írtak volna.
Az eredeti elképzelések még amolyan praktikus elven mentek volna, hogy a meglévő villamospálya és az addigra már külön projektben felújított 135-ös vasútvonal összekötése, így gyakorlatilag csak a szerelvények kellettek volna meg a vásárhelyi közúti vasúti pálya. Ebből persze az lett, hogy inkább toljuk bele mindent a tram-train projektbe, emiatt szállt el. Mivel "természetesen" elmaradt a vasúti pálya rendbetétele.
Nem tudom, hogy észleltétek e, de a rijekai mercik mozgásba lendültek, több próbajárat cirkált a városba -csapókertbe is- volt amelyik tanuló volt amelyik próbajárat felirattal mászkált
A helyi sajtóban megjelent hírek szerint egyébként a 21 milliárdos bekerülési értéknél már nagyobb költségre számítanak anélkül, hogy egy kapavágás is történt volna.
Tegye fel a kezét, aki meglepődött. És még a kezdés is csúszik, ki hitte volna.
Kabaré: túl sok a kérdés, így nyolcadszor csúsztatják a milliárdos tendert Debrecenben
2017. július 14. péntek 12:37:59
Még mindig nem sikerül lezárni azt a közbeszerzést, amit tavaly decemberben a debreceni intermodális központ kivitelezésére írtak ki.
Látványtervek már régóta vannak az új debreceni főpályaudvarra vonatkozóan, a projekt azonban már az elején jókora csúszásba került. Eredetileg arról szóltak a hírek, hogy a 21 milliárd forintos beruházás 2016-ban kezdődhet el és 2019-re el is készül, 2016 februárjában viszont Papp László polgármester már arról beszélt, hogy a kivitelezési szerződést csak 2016 végére köthetik meg, a beruházást pedig 3,5 év alatt fejezik be. Ehhez képest nemhogy szerződés, de lezárult közbeszerzési eljárás sem volt 2016 végére.
A pályázatot ugyanis csak 2016 decemberében írták ki, az ajánlattételre pedig elegendő időt hagytak, hiszen február 13-ig várták az ajánlatokat. Viszont még most, július 14-én sem tudni, ki csinálhatja meg a 21 milliárdos beruházást, mivel folyamatos kitolták az ajánlattételi határidőt az elmúlt hónapokban. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint egyébként a 21 milliárdos bekerülési értéknél már nagyobb költségre számítanak anélkül, hogy egy kapavágás is történt volna.
A sztoriban most egy újabb "nem várt fordulat" következett be. A július 12-i közbeszerzési értesítőben megjelent helyesbítés szerint immár nyolcadik (!!!) alkalommal nyúlnak hozzá a kiíráshoz és tolják ki az ajánlattételi határidőt, ezúttal július 21-re.
Az üggyel kapcsolatban megkerestük az ajánlatkérőt, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t (NIF), ahol kérdésünkre az alábbi tájékoztatást adták:
"A határidőhosszabbításokat az ajánlattételi időszakban beérkezett nagyszámú ajánlattevői kérdések megválaszolása indokolja."
Vagyis túl sokat kérdeznek az ajánlatkérők, a válaszok pedig minden bizonnyal szükségesek a megfelelő ajánlat megtételéhez.
Ennek fényében a NIF arra számít, hogy 2017 negyedik negyedévében sikerül megkötni majd a vállalkozói szerződést, ami után megkezdődhet a kivitelezés. Vagyis véleményünk szerint idén semmiképpen nem kell aggódniuk a debrecenieknek a beruházással járó közlekedési káoszra.
Szerettük volna megtudni, bekerülési költségként az eddig becsült 21 milliárd forinttal számolnak-e?
Ezzel kapcsolatban viszont az ajánlatok bontásáig nem rendelkezik információval a NIF - tájékoztatta a társaság lapunkat. Ennek fényében pedig még akár helytállóak is lehetnek azok a debreceni félelmek, miszerint a vártnál többe fog kerülni a beruházás.