Keresés

Részletes keresés

Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.03.25 0 0 1939
Köszönöm a választ. Ismét :)
Nincs kedve holnap eljönni a közgyűlésre?
Előzmény: VéghAttila (1938)
VéghAttila Creative Commons License 2009.03.25 0 0 1938
Meghatalmazással az ingatlan tulajdonosa bárkit meghatalmazhat a Közgyűlésen képviseletére. Így a meghatalmzott érvényesen szavazhat is.
Előzmény: Kiállhatatlan maca (1937)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.03.25 0 0 1937
Akkor most tényleg van kertész? Mármint nem csak papíron?

Egy kérdés a jogértőkhöz.
Kellően lebetegedtem, így holnap egész biztos nem leszek jelen, de meghatalmazást adnék. Csak tulajdonostársnak adhatok, vagy bárkinek, aki az érdekeimet képviseli?

Tisztelt SZVB!
Kérdésem ismét: számlát is láttak? Látták a 2008-as költségvetés elszámolását részletesen is? Részletesebben, mint amit mi kaptunk?
Tudják garantálni, hogy ezek hiteltérdemlő adatok??????
gpz Creative Commons License 2009.03.24 0 0 1936
Én ellene lennék a közös kerítés átlátszatlanná tételének. Mégpedig abból az okból, mert remélem, hogy a kertészeti munka magában foglalja a szemétszedést is a zöldterületen. Mivel kerítést csak saját telken belül lehet létesíteni, ezért feltételezhető, hogy a kerítés mindkét oldala a társasház területének számít. Ezért a kertésznek a kerítés másik oldalán is össze kellene szednie a szemetet. A kerítés szemét- és hálómentesen pedig összehasonlíthatatlanul szebben néz ki, mint hálóval és szeméttel.
Előzmény: Pancsáék (1933)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.24 0 0 1935
Nem, és nem is fogunk.
A XXII.-ben a Díjbeszedő foglalkozik a mellékvízmérőkkel.
Pont most beszéltem a vízművekkel, minket már regisztráltak a rendszerben, és továbbították az adatainkat a Díjbeszedőnek 03.16-án.
A mi kerületünkben páros hónapokban van a leolvasás (bediktálás), és a páratlan hónapokban készülnek a számlák. Szóval első körben áprilisban jön egy leolvasó, és májusban fognak számlázni. Jó, mi? akkor már pont fél éves vízfogyasztást fognak kiszámlázni.
De állítólag lehet részletfizetést kérni.
Előzmény: Paco155 (1934)
Paco155 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 1934
Vízművektől kapott már valaki számlát?
Pancsáék Creative Commons License 2009.03.24 0 0 1933

Sziasztok!

A tegnap nagy szélviharban rájöttem, hogy honnan kerül az a rengeteg szemét a kertünkbe és a közös (lakótelep felöli) területre.

Az önkormányzati részről hihetetlen mennyiségű hulladékot hord be a szél a kerítés résein keresztül. Pld. túrórudi papírt, koszos pzst, cigispapírt, csikket  (hogy csak a "jobbakat" említsem) stb.

Ezért, ha nem lenne ellenvetésetek a saját kertrészünkön kihúznánk egy zöld hálót (szerintem a ciprussortól nem is igen fog látszani, de ha egy kicsit magukhoz térnek a növények akkor biztosan takarni fogják) közvetlenül a kertítésre rögzítve. Ez lenne hivatott felfogni a szemetet. Ha beválik javasolnám, hogy csináltassuk meg a közös kerítésrészen is, biztos, hogy nem lesz rondább látvány, mint a kerítésre felhalmozódott szemét és a kertben díszelgő trutyi és nem kell azt az iszonyat meredek rézsüt mászni a szemétszedésért!

Köszönöm!

number10 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1932
A hőmennyiségmérőkkel kapcsolatban annyit tennék hozzá, hogy sokukat nagyon bütykölni sem kell, ugyanis sok közülük elromlott és egyszerűen nem mér.
VéghAttila Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1931
Kedves Ramore,

Természetesen akkor is leváltható a Képviselő, ha még nincs utódja. Amennyiben a Közgyűlés megszavazza ( egyszerű többséggel) a Képviselő leváltását, arra határnapot kell kitűzni (mondjuk április 30). Ezután lehet ajánlatot kérni néhány cégtől és április 15-re összehívni egy újabb Közgyűlést aminek napirendje az új Képviselő megválasztása lesz.
Ezután elindul az átadás átvétel és május 1-től lehet új képviselő.

Engem ugyan voltak olyan kedvesek meghívni a csütörtöki Közgyűlésre, azonban továbbra is azt gondolom, ahhoz hogy érdemben tudjunk ajánlatot tenni Önöknek nincs még elegendő információnk.

Üdv.

Végh Attila
Előzmény: ramore (1930)
ramore Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1930

Én, mint azt már írtam korábban támogatom, hogy az első napirendi pont a képviselő cseréje legyen, de félek, hogy ez nem fog összejönni, mivel nem lesz helyette egyéb alternatíva. Korábbi tapasztalataim szerint csak akkor lehet leváltani a korábbi képviseletet, ha a közgyűlésen jelen van egy, vagy több társasházkezelő cég. Tudomásom szerint ez idáig még egy közös képviselettel foglalkozó cég sem lett meghívva a közgyűlésünkre.

Az Europea 2009-es terveiről szerintem is időpocsékolás vitatkozni, sokkal fontosabb elszámoltatni őket és persze az SZVB tagokat is az eddigi cselekedeteikkel!!!

Előzmény: SpinaciaOleracea (1928)
az optimista Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1929
Igazság szerint a hőmennyiségmérő órák hitelesítve vannak. A baj azzal van h nincs leplombálva ami a "megbütykölést" hivatott megakadályozni.
Könnyedén ki lehet csavarni a rendszerből és ilyenkor egyszerűen csak nem méri a fogyasztást.
Persze lehet h van egy olyan funkciója h megmutatja hányszor lett kiiktatva, ezt nem tudom. Laikusabbnál is laikusabb vagyok a témában épp ezért kérdéses, mert ha én is tudok erről akkor egy hozzáértő miket tud vele csinálni.
Előzmény: lehcsi (1927)
SpinaciaOleracea Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1928
Lenne egy megfontolni való megjegyzésem:

Úgy gondolom nincs értelem semmilyen 2009-es költségvetés tervezetről beszélni, addig amíg el nem döntjük a közös képviselet sorsát/cseréjét.
Addig kár ilyesmikkel foglalkozni és akár vitatkozni ezen.

Szerintem első napirendi pont: Közös képviselet jövője
Ki nem ért egyet?

Mosógép, fúró és egyéb háztartási gép, vagy zajkeltő eszköz: megvan az erre vonatkozó házirend (persze kérdéses ez mennyire valós, mert hogy ez is Europeás) aminek tiszteletben tartása közös érdek
Szerintem senki sem szereti este 11-kor hallgatni a mosógép centrifugáját, és mondjuk reggel 5-kor sem szeret fúrásra, vagy kalapálásra ébredni.

lehcsi Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1927
A csalást a hőmennyiségmérőknél vélelmezzük korábbi, ezen a fórumon megjelent megbízható pletykákra alapozva
Előzmény: VéghAttila (1926)
VéghAttila Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1926
Kedves Liliomdombiak,

A Társasház elfogadott SZMSZ-ében nincs meghatározva a fűtés, illetve a víz felmelegítés számításának módja?
Mi az?
És mmiért nem lehet ezt számonkérni a képviselőn?

Az, hogy az egyni víz mérőórák nincsenek hitelesítve nem feltétlen jelenti, hogy vkik csalnak is. Ha megnézik a ház fővízmérőjén (az gondolom hitelesített) és a egyéni mérőkön mért összegek különbségét mennyire reális, vagy sem a kk-hez tartozó fogyasztás?
Előzmény: fokra (1921)
Paco155 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1925
A vízre 2009 -es ár brutto 529,2 ft.

Vízdíj 216,6 csatornadííj 312,6 ft brutto a fővárosi közgyűlés által elfogadva.

Fokra 580 ft-os ára gondolom abból jött ki, hogy a ház közös nagy órája alapján fizettek a vízműnek, és a lakások vízóráinak arányában osztották szét a teljes költséget köbméterenkénti árra. Viszont volt(van) közös vízfogyasztás is ami nem a közös költségben lett elszámolva hanem a saját vízfogyasztás arányában terhelték a lakókra.
Előzmény: lehcsi (1923)
lehcsi Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1924
A 6. pont + SZVB1 1ik korábbi hozzászólásából gondoltam, hogy a becsült árak nem fedezik a gázszámlát, de abban tökéletesen igazad van, hogy ezt elszámolás nélkül semmi okunk elhinni, azt viszont már harmadszor írom le, hogy a nem hitelesített hőmennyiségmérők miatt van még egy ismeretlenünk az egyenletben, amit minél előbb ki kellene iktatni, azaz lehetőleg már most megszavazni és legkésőbb őszre megcsinálni a hitelesítést
Előzmény: gpz (1917)
lehcsi Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1923
Éppen a víz+csatornadíj az, ami azután, hogy mindenkinek hitelesítették a 2 db. mérőóráját, többé nem lehet vita tárgya, mindenki fizeti a magáét a nagyjából általad is leírt (580) forintos áron.

Paco155 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1922
"Most már kezdem érteni a káosz lényegét:DD."

Csak nem közgazdász vagy? :)

--->
Három barát arról beszélget hogy melyikük mestersége a legrégebbi. Elsőként az orvos szólal meg:
- Amikor az Úr megteremtette Ádámot, az mindenképp orvosi tevékenység, így az enyém a legrégebbi.
-A föld megteremtése az őskáoszból viszont egyértelműen mérnöki feladat volt - replikázik a mérnök.
A harmadik, a közgazdász csak halkan megjegyzi:
- És mit gondoltok, az őskáoszt ki hozta létre?
fokra Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1921
Igen,ott komplett volt.És itt akkor hogy lesz elszámolva a csat díj,a melegvíz előállításához szükséges hideg viz?.Most már kezdem érteni a káosz lényegét:DD.
Előzmény: Paco155 (1919)
Paco155 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1920
Egyetértek.
Előzmény: gpz (1917)
Paco155 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1919
A melegvíz a ti esetetekben komplett volt, tehát víz+ csatorna+ melegítés áfával együtt. :)
Azaz az az 580 forintot nyugodtan levonhatod belőle és így 1350 re jön ki az általad is k* drágának tartott vízmelegítési díj.
Nos itt kapásból 1440-et terveztek és úgy gondolják, hogy tényleges elszámolás nélkül ezt emelni fogják.
Előzmény: fokra (1911)
SZVB1 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1918
Sziasztok!
Az Europeától kapott elszámoláshoz néhány kiegészítés:

- A 2008-as és a 2009-es év nem hasonlítható össze, nem arányosítható. Pl. Az A és a B épűlet 2008 tavaszától, a C nyártól, a D és az E az év végétől tartozik a közös képviselőhöz. A közműszolgáltatók mérőórái pedig az év során több ütemben lettek átírva a társasház nevére.

- A gondnok csak ősztől van nálunk gondnokként, előtte csak takarított. Azon a soron szerepel egyébként a takarítás is, tehát a jövő évi tervben szereplő 3,6 MFT a gondnok és a takarítás összköltsége.

- Kertész: Egy éve 3 cégtől kaptunk árajánlatot, akik közül a legkedvezőbbel ültünk le tárgyalni, és sikerült tovább alkudni az árból. A végső számnál 1,5-2-szer nagyobb volt a másik két ajánlat!
Amennyiben valaki tud olyan kertészt, aki a jelenleginél kedvezőbb feltételekkel végezné a munkát, azzal szívesen leülünk tárgyalni. A terület mérete, állapota és a terepviszonyok miatt nem tartom valószínűnek, hogy ennél olcsóbban vállalja valaki, de ha mégis akkor lecseréljük a kertészt.
gpz Creative Commons License 2009.03.23 0 0 1917
A lakógyűlésen nem fogják visszamenőleg korrigálni a gázdíjakat, az az ELSZÁMOLÁSnak lenne a feladata, amiről az Europea mélyen hallgat.

Az elszámolás előtt nincs értelme az ELŐRE BECSÜLT díjakat sem piszkálni. Ha bevették a napirendi pontok közé, az csak porhintés, hogy a lakók jól összevesszenek egymással, ők pedig röhögjenek a markukba. Szerintem azt a pontot ki is kellene venni, és helyette kizárólag az elszámolás várható időpontjáról beszélni.
Előzmény: lehcsi (1913)
fokra Creative Commons License 2009.03.22 0 0 1916
Hitelesítettek voltak a mérők.
Előzmény: fokra (1915)
fokra Creative Commons License 2009.03.22 0 0 1915
A 6 ezer forintos legmagasabb díj egyébként 2009-es jan-febr hónap volt.Előtte kb 4,5-5 e huf volt.Hát az igaz hogy nem vagyunk egy agyonfűtősök,igazából sose mértem hogy hány fok volt.Az is igaz hogy mivel ott fűtöttek voltak a folyosók, lépcsőházak sokkal kevésbé hűltek ki a lakások mint itt.
lehcsi Creative Commons License 2009.03.22 0 0 1914
értékelne->érdekelne
lehcsi Creative Commons License 2009.03.22 0 0 1913
Azért várjuk ki a végét, mert az alakuló közgyűlés 6. napirendi pontja a gázdíj mértékének a felülvizsgálata lesz, ott tehát megtörténhet, hogy visszamenőleg fölfelé korrigálják a fűtési díjat.

Két dolog értékelne a korábbi fűtésetekkel kapcsolatban:
1. Ez a max. 6e ft/hó melyik évben volt és hány fokot jelentett nálatok?
2. Hitelesítve voltak-e a hőmennyiségmérőitek, mert itt ugye ez nincs így, ezért a tisztelt csaló lakótársaink helyett is mi fizetjük a fűtést
Előzmény: fokra (1912)
fokra Creative Commons License 2009.03.22 0 0 1912
Ja még azt elfelejtettem hogy az 590.- alapdíjat azért kellett fizetni mert a ház nem nyitott folyosós hanem zárt és ebből az összegből fizetik a folyosók fűtését.Egyébként a leghidegebb hónapban sem volt több a fűtés havidíja 6e ft.
fokra Creative Commons License 2009.03.22 0 0 1911
Üdv mindenkinek!

Először is mint új lakó (E épület) üdvözlök minden kedves lakót.
Végig olvastam a fórumot,és lenne egy-két hozzáfűzni valóm.

Valaki írta hogy a fűtés egységára budapesti szinten milyen olcsó:

Mi egy belvárosi szintén új építésű házból költöztünk ki (128 lakásos 2 éve épült)ott ezek az árak voltak.

a lakás 58 nm-es

Közös költség: 8400.- Huf(garázs 1790.-)
Gáz alapdíj: 590.-
Fűtés kwh: 13,53
melegvíz: 1930.- !!!!!
víz: 580.-

Abban a házban teljesen normálisan működött minden,mivel több kazán van külön tudják számolni a fűtésre és a vízmelegítésre elhasznált gázt.Februárban kijött az éves gázszámla elosztották és így jöttek ki ezek az összegek.Év közben az előző évi egységárral fizette mindenki a havi fogyasztást,és februárban volt az elszámolás.Majdnem mindenki visszakapott pénzt,vagy nagyon kevesett kellett befizetnie.Sajnos abban a házban a melegvíz volt nagyon drága:(.

sura80 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 1910
Szeretném megkérdezni attól a kedves lakótársamtól, -akinek ezekben a percekben fejezte be a mosógépe a centrifugálást-, hogy nem lehetne-e esetleg a mosást más időszakban elvégezni, mint rendszeresen 23 óra körül??? Sajnos nagyon zavaró tud ez ilyenkor lenni....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!