B+, nem tudsz aludni? Én a serengetibe pakolgatok.
Emberek! Decemberben elkőne menni Dunaújvárosba a Mezőföld Fotóklubhoz. Kellene vinni egy-két fotót, minden témában elektronyikusan, oszt megmutatni. Arra gondoltam, hogy mindenki ( már aki benne van ) nyolc-tíz fotóval max. húsz fotóval szálljon be. Ha többen részt vennétek és eljönnétek akkor májkrobusszal is mehetnénk. Hozzászólás?
Valoszinu en ott leszek 23an, csak el ne felejtsem! :-) Nem gondolkoztal 4/600-on? :-) Nekem teljessen bevalt. Igaz most valahogy.. a vadak is kozelebb jonnek de meg csak 1x-2x volt vele olyan, hogy a zoom hianya miatt buktam kepet. Pl. itt: (no crop :-)
Ha minden igaz, akkor a sváb jön szombaton újra, akkor majd a D200-al készítek egy - két tesztfotót, + az NDK-ás állvány segítségével is kikapcsolt VR-el. Oszt majd átküldöm.
Ez a www.slrgear.com tesztlap eredménye. Megbízhatónak nevezhető. A 200-400-as tesztje még nincs fönt. Az azért sok mindent elmond, hogy a felhasználók a 80-400-ast 8,79, a 200-400-ast 9,75 pontra értékelték a 10-es skálán.
Igen, ezt én is észre vettem, pedig erős fénynél leblendézve próbáltam. A 200-400 nemhiába fix 4 nem volt észveszejtő különbség a két vége közt, igaz, hogy ilyen közeli mm-nél egy jó építésű obinál nem is lenne szabad észrevenni. Szóval, ez tetszik...
Azé írtam, hogy na az aztán tetszik... és érdekes módon nincs, nem látszik az a zavaró nagy VR ,,billegés" mint a sigmánál vagy a Nikkor 80-400-nál. Hát igen az ára...
Nem tudom próbáltad-é , naon júúú, annak ellenére hogy zoom még 1,4x -el is kiváló a képe! Egy délután próbáltam, de nem nagyon akartam visszaadni! Csak hát az ára........
Igen, két hete egy D300-al, tetszik, de van egy másik is a talonban ( háromszoros áronl... ) 4/200-400 VR... na ez igazán tetszik..... Majd meglátjuk...
A 300-800 kicsit hosszú, Nikkor 80-400 VR talán, mert szerintem az ekv.600 mm elég a vadhoz, mert szerintem ez a gyútáv és környéke az, amelyiknél még lehet valamit kihozni a vadfotókból kissé szarabb fényviszonyok között is. Ha kitölti a képmező 40-45%-át az ,,alany" akkor már nagyon jó, azon felül meg... látható a dokufotókon.
Igen jó párosítás. Én most nagy dilemmában vagyok, hogy a következő hónapban/év végén mire cseréljek: 1: Eladni a telét és cserélni a VR-es verzióra - ez a jelenlegi dollárárfolyamok miatt nem túl szerencsés 2: 35/2 (Ugye a 12-24/4 és az 50/1.8 közé) 3: Régi Sigma AF 400/5.6.
Igazából a 3-at pártolom leginkább, mert amióta szabad egyetemista lettem elég sokat járok vadazni, de a 200mm oda kevés. Csak még nem láttam ilyet élőben, se képeket vele, azért vagyok kicsit tanácstalan.
Az enyém a cihában van, várja, hogy elköltsem valami normális obira, de még mindig gondolkodóban vagyok... nem rossz ez a 3.5/400, de nekem jobban kellene valami tűrhető gumioptika...