Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
Abban volt valami, hogy a teljesítménytúrázásért természetvédelmi területen fizetni kelljen, amikor nagy tömegben, kijelölt útvonalon, időre teljesítik a távot. Erre nem teljesen jogtalanul lehetne mondani, hogy nem természetvédelmi területen van a helye és a célja nem azonos a temészetjáráséval.
Én viszonylag sokat túrázok, és úgy vettem észre, hogy ez nem a falusi emberekre (a parasztokra, ahogy te mondod) jellemző. Általában a falvak mellett nem nagyon van illegális szeméttelep, ez inkább a városokra jellemző.
Te meg olyan vagy mint egy ... , na de aki ilyesmit ír, azzal én nem vitázom (még én vagyok gyerekes, mi?) Muhaha. Továbbiak nem csanyának szólnak...
Örülök, hogy ilyesmiről is lehet hallani, te vagy a második, aki hasonló infót ír.
A meddő vitába már nem akarok beleszólni, semmi értelme, még elnézést szerettem volna kérni az igazi természetbarátoktól és zöldektől, hogy néhány itteni valaki hozzászólásai miatt jellemeztem őket. Akik ide a quadosok ellen írnak, azok nem természetvédők, max. csőlátó zöldek. A Magyarországi zöldek olyanok, mint egy szekta, gőzük sincs a dolgokról csak csinálják, amit a vezetőjük (zöldikátor:) mond.
Senki ne vegye sértésnek, és akinek nem inge...
Jó tippek megoldásra csak quadosoktól érkeztek, de hiába, semmi reakció.
Kik ezek, akik ide írkálnak? Otthon ülő, internetező "zöldek"? Nagyvárosi természetvédők? Folytethatnám még, de ez utóbbi kettő is éppen elég vicces!
"Ez így igaz. Viszont a gyalogos túrázók viszonylag könnyen egy kis területre koncentrálhatók, kell egy kilátó, szalonnasütő, kis tisztás focizni, egy kicsit parkszerűbben kezelt kis területen pár kifestett ösvény - és a gond 95%-a le van tudva."
Vannak olyan helyek, ahonnan a gyalogosok is ki vannak tiltva. Pl.: Tihanyban a Külső Tó Környéke vagy a Villányi-hegységben a Szársomlyó. Annak idején volt egy Tenkes 40 elnevezésű teljesítménytúra, amely néhány éve átalakult Tenkes 30-á, éppen a Szársomlyóra vonatkozó tiltás miatt. Egyébként ott a Magyar Kikericset védik, amely virág az egész Földön csak azon az egy hegyen él. Ezt a virágot bárki megnézheti, akinek van egy kétforintosa. Tihanyban pedig (emlékeim szerint) az egyedülálló madárvilág a szigor oka.
no - ezt hivják szőrszáll hasogatásnak... :-) Mert azona pár fokon hidd el, hogy semmi (max. 1 hónap...) múlik... ellenben nálunk pl. nincs annyi eső... stb...
Olaszországban egy kicsit más az éghajlat. Pár fok is sokat számít. Legfeljebb nem tüdőrákban halnánk meg, hanem urológiai (vese) és reumatikus betegségekben.