Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Megpróbálhatod szétszedni is. Én felraktam egy régebbi hosszászólásban a termikus biztonsági szelep szétszedését, ez is valami ilyesmi lehet. Keresd a 35599 számú hozzászólást.
Mindig, gyakorlatilag sosem működött ez a funkciója :( csak tavaly nagyobb bajaim voltak, nem nagyon hagytam leégni, mert nem ment valami jól a fűtésrendszer. Most egy csomó fejlesztés volt (szigetelés, vezérlés, stb) nomeg hideg sincs és most eléggé látszik a dolog.
hello! Puffer van utána kötve, nem kezeli a termosztátot a kazán, hanem a termosztát csak a puffer alját figyeli. Mire ez is eléri a ~80 fokot, akkorra a venti leáll. A füsthő lemegy kb 60 fokra, ott van a lekapcsolása. (tudom ezt lehet módosítani de nem hozott megoldást) Ez után a kazán szépen OFF-on ücsörög...
Hi! Mindenképp tegyél rá szigetelést! A 10cm-es üveggyapotot szépen rá lehet illeszteni, de én tennék a ki és bemeneti csövekre egy-egy hőmérőt, mert érdekes infókat tudhatsz meg :)
Valami ilyet teszel rá (kínából 1,1 usd) és vidám dolgokat tudsz meg.
Nekem is volt ilyen gond, sőt olyan is hogy kb. 1 év után szerettem volna állítani és be volt szorulva mint állat! Tekergesd és abba fogja hagyni a csöpögést!
Az okosítás nem volt nagy dolog. Jobban féltem én is tőle. Magamnak csináltam mert 90-100-at mondtak rá amiből csak 47 a vezérlő.
Nekem is 320-350 volt a hőfokom ezzel lehúztam 270 körülire a kazánból kilépőt és még egy előnye hogy szabályozza a fordulatot, egyenletesebb az égés.
A fázis helyes bekötés is fontos a vezérlőnél figyelni kell rá!
Egyedül a ventit kell rákötni. A burkolatot sajna meg kell bontani hozzá mert van benne valami kis kavarás, ott van egy fehér kör alakú kondi vagy mi azon keresztül kell follyon a nulla.
A termikus érzékelőjét is be kell kötni hogy nehogy túl húzza a kazán hőfokot a vezérlő 95 foknál ugyanis kikapcsolja a ventit. Ezzel a ventivel biztosan meg lehet csinálni a modulált vezérlést.Annó csináltam egy móricka ábrát szerintem így is kötöttem be hozzá. A lényeg hogy az atmos vezérlése is játékban maradt ő tőle kapja a fázist a zpid. Tehát ha az atmos már lekapcsolja a ventit akkor a zpid is le fogja mert a betápja a zpid-nek az atmos fázisa. Igazából sokat nem kellett kötözgetni emlékeim szerint de át kell gondolni mert én se emlékszek rá tökéletesen. Ha profival akarod köttetni akkor a tech vezérlő magyarországi disztribútora tud neked adni több telószámot is. Lehet hogy valaki bekötni neked egy 20-asért is. Nekem annó a közelbeli srác 100-at mondott vezérlő + kötésre.
Szia! Nekem is Atmosom van,DC25S.Esetleg tudnál segíteni,hogy ki foglalkozik az okosítással? A hatékonyságában történt e változás? Nálam a füsthőfok nagyon magas(300-350c).A venti szabályozásával lehet faragni belőle?
hello! Nem tudom másnak csinál-e ilyet a vezérlés, de nekem nem működik a parázstartó üzemmód. Ma kipróbáltam, de nem kapcsol be akkor sem ha eddig jut a hőmérséklet...csak lemegy a ventillátor 0%-ra, de nem áll t a parázstartásra.
A puffer max hőmérséklete 80 fokra van állítva, de meglehetősen hidegen hagyja, ha eléri :(
Teljesen kiürült, tehát kb. 25 fokos puffer hőmérsékletből, teljes üzemben, 2,5 óra alatt tekeri a kazán 85 fokra a puffert. De mondjuk 25 fokról 40 re háromnegyed óra. 40 fokos vízzel pedig lehet már langyoskásan fűteni. Szerintem!