A 20. Férf Kézilabda VB Németországban kerül megrendezésre, 2007. Január 19. és Február 4. között. A magyar válogatott Dániával, Norvégiával és Angolával került egy csoportba.
A 2006-os németországi foci vb után ismét egy teltházas, magas színvonalú rendezésben bízhatunk, ahol a több tízezres csarnokok is bevetésre állnak, Kölnön át Hamburgig!
1 Puljezevic Nenad 3 Ilyés Ferenc 4 Császár Gábor 5 Diaz Ivo 6 Mocsai Tamás 7 Gál Gyula 8 Iváncsik Gergő 9 Iváncsik Tamás 10 Tombor Csaba 11 Katzirz Dávid 12 Fazekas Nándor 19 Nagy László 21 Herbert Gábor 24 Vadkerti Attila
az lenne a jó, ha az uccsó meccsre az oroszoknak már nem lenne sanszuk a nyolcba jutni. és ne legyen körbeverés, égjenek a dánok, mert ők veszélyesek lehetnek, ha nyomják őket (és fogják), akkor bárkit megszoríthatnak, a horvátok tartanak is tőlük.
Már a fogadóirodáknál is esélyesek vagyunk,pedig ez a cseh válogatott nem könnyebb ellenfél mint a norvég, sőt szerintem egy szinten van az orosz csapattal! Ugyanolyan izgalmas mérkózés lesz mint az első kettő volt, de ha győzünk, akkor a horvátok ellen is meglepetést okozunk! A srácok nagy lelkiteher alól szabadulnának fel. Az azonban aggaszt,hogy a VB lebonyolitása el van cseszve! Nagy lehetőség van a taktikázásra, mind a németek, mind a franciák ezt fogják tenni! Ha 2.-ok lennénk a csoportból még akkor is lehetséges, hogy egyiküket kapjuk a 8 között. Ha az 5-8.-ik helyért mérkőzünk, lehetséges egy újabb dán-magyar!! Ezek persze találgatások ,először jussunk tovább!!!
Én viszont ideges vagyok, úgyhogy remélem nyerünk:)
Tudom, hogy nem tehetsz róla, de azért megint sikerült benyomni egy kúpot a szurkolóknak: nem sikerül élőnben közvetíteni az egyetlen olyan meccset a középdöntőben, ami elképesztően fontos, és MUNKAIDŐBEN van. Szomorú!
Olvasom, hogy Csehországot már megbénította a havazés, nagyon remélem, hogy a válogatott játékosokat is megénítja az a tudat, hogy a vb-n eddig nagyon jól játszó magyar válogatott ellen kell játszaniuk.
De félre a tréfával: NAGYON NEHÉZ MECCSRE SZÁMÍTOK. Más szempontból lesz ez nehéz, mint a Dánia, vagy a Norvégia elleni volt. Ott az volt a bravúr, hogy nem mi voltunk előzetesen az esélyesek, s mégis nyertünk. Itt most kimondva-kimondatlanul mindenki bennünket tekint favoritnak, s ilyenkor kell vigyázni azzal, hogy nehogy elsüljön az a bizonyos kapanyél.
Kint vagyok már a SAP csarnokban, amelyet úgy képzeljetek el, mintha odahaza Budapesttől 25 km-re, mondjuk Érd mellett letettek volna egy multifunkcionális arénát. (Istenem, mikor teszik már le?) Szóval, megint sikerült rossz villamosra szállni, amely a csarnoktól kissé távplabb tett le bennünket, de nem baj, a jeges déli szélben a séta kifejezetten jó.
A jegyekről: amikor ideértem a csarnokhoz, a pénztárak nyitva voltak, benne hölgyek ültek és a fejük felett a villanyújságon futott a felirat, hogy 5. kategóriás jegy 29 E, 1 kategóriás meg 89, a többi tehát e kettő között mozog. Ebből még egy csökkent értelmű medvebocs is azt a következtetést vonná le, hogy vannak jegyek. Az igazi fokmérő persze az lesz, hogy ma az egyes meccseken hányan lesznek a 14.000 (!) nézőt befogadó SAP Arénában.
A csapat délelőtt videózott. Amikor fél 2 kor ideértem a csarnokhoz, a horvát válogatott fejezte be éppen az edzést. A dán meccs előtt nyugodt voltam - nyertünk. A norvég meccs előtt ideges voltam - nyertünk. Most semmit nem érzek, a jéghidegen kívűl, a sajtóközpontot egy hokicsarnokból alakították át.
A mai rádióközvetítés:
16.15-16.50 között 3x2 perc bejelentkezés
16.19-16.2116.32-16.3416.43-16.4517.00-17.10: Hírpercek – benne a szokásos sportblokkban (kb.17.06-kor) 3 perc17.10-17.40: Közvetítés a Magyarország-Csehország férfi kézilabda világbajnoki mérkőzésről.A többi meccset teljes egészében adjuk már!Sziasztok:Lantos Gábor(Mannheim)
És a mi teljesítményünk is hullámzó! 1997-ben 4. lettünk a vébén, aztán sötétség (meg előtte is, egészen 1992-ig; 1993-ban nagy volt az öröm, hogy csak 20-19-re, egy utolsó pillanatokban kapott góllal kaptunk ki a svédektől), majd a ifi tornákon jó teljesítményt elérő generáció megspékelve a kubaiakkal kijött a fényre 2003 körül, azóta nem rossz a válogatott (viszonylag), csak a 2005-ös vébé rondít bele az egészbe.
Csak azt mondom, hogy nem kell befosni. Ezt is Skala nyiltkozta egy napilapnak tegnap:
„Jól ismerjük a vetélytársunkat, legutóbb decemberben meccseltünk velük, egy hónapja nagy csatában győztünk 37-36-ra. Ezzel az eredménnyel természetesen most is elégedett lennék - mondta Skaliczki László szövetségi kapitány, aki a térdszalagsérülést szenvedett Józsa Máté (25) helyére Herbert Gábort (28) hívta be a keretbe.”
És milyen gyorsan változik! A csehek és lengyelek ilyen jó szereplése meglepő, hisz az elmúlt években nem nagyon voltak ott világversenyeken, vagy ha ott is voltak, eredmény nélkül, most meg remegünk mint a kocsonya, hogy legyőzzük őket. Gyorsan végiggondolva ebből az is látszikk, hogy csapatjáték ellenére mennyire meghatározza egy csapat eredményét 1-2 extraklasszis játéka.
Erősek a csehek, bár két kiemelkedő játékosuk van (úgy tudom). Nekünk ilyenből van 4-5, ha mindegyik hozza a tudását, akkor nyernünk kell. Kiváncsi leszek?
De a férfi kézilabda mezőnye annyira kiegyensúlyozott, hogy bármi megtörténhet. Pont ez a szép benne!
Nem csak te látod így. Élethalál meccs lesz ez ma. Ezt a csehek is tudják, úgyhogy úgy fognak menni, mint a mérgezett egér. 150%-ot kell ma is teljesítenünk, nincs mese!
".. a magyar válogatott keretében Császár Gábor, Iváncsik Tamás, Tombor Csaba, Nagy Kornél, illetve a frissen behívott Herbert Gábor maradt hírmondónak, a cseheknél mindössze Jan Sobol és Toms Reznicek....