Keresés

Részletes keresés

Tamás2017 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 4821

Nagyon köszönöm az érdemi és megnyugtató választ. Nem szívesen hagynánk ki ezt a szép országot. Szállás foglalásunk nincsen, de gondolom ez ilyenkor májusban még nem okozhat problémát ......

Abban tudnál e segíteni, hogy a pénzváltásra milyen opciók vannak ?

Köszi.

Előzmény: emojnarode (4818)
lborli Creative Commons License 2017.05.20 0 0 4820

Lehet.

Előzmény: Tamás2017 (4815)
ufonauta2 Creative Commons License 2017.05.20 0 1 4819

Mi is csak kétszer, tavaly nyáron utaztunk át Bosznián. Gradiska- Jajce-Mostar- Metkovic útvonalon. (illetve visszafelé Mostar- Sarajevo- Samac) Nos sehol nem tapasztaltam magyarellenességet, sőt szívélyes vendéglátásban volt részünk a Plivsko Jezero kempingben. Viszont az is igaz, hogy engem feszélyezett Jajcéban a vízesésnél a sok fejkendős nő és szakállas pasi. (bár egy rossz szót sem szóltak hozzám)

emojnarode Creative Commons License 2017.05.20 0 1 4818

Tamás! Nem értem felesleges aggódásodat a bosnyákok miatt. Lényegtelen, hogy kitől kaptál ilyen félrevezető tájékoztatást Bosznia kapcsán, de hidd el, semmivel sem vagy veszélyeztetve jobban, mint mondjuk idehaza. Téves felfogás, nyugodtan menj Boszniába, használd ki azt a pár napot, mert ha kihagyod nagy élménytől fosztanád meg magad. Nem vagy egyedül gondolataiddal és állítom, hogy azok akik már túl tették magukat ezeken a baljós elméleteken, nem bánták meg, hogy beutazták ezt a gyönyörű országot. Azért barátilag szíves figyelmedbe ajánlom, lapozzál vissza a fórumon, ne állj le néhány oldalnál, hanem tanulmányozd át, meglásd hasznos információkat találsz az itt kószáló fórumtársaktól. Jó és élménygazdag utat kívánok Neked.

Tamás2017 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 4817

Nem eresztetted bő lére a választ, de azért köszönöm a velős infót !  :-)

Előzmény: The_Rible (4816)
The_Rible Creative Commons License 2017.05.20 0 0 4816

"Lehet, hogy túl aggódom a szitut ?!"

Igen.

Tamás2017 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 4815

Sziasztok ! Új tag vagyok a fórumon és Bosznia-Hercegovina vonatkozásában sem vagyok túl tájékozott. Szóval néhány nap múlva szeretnénk a párommal elautózni Szarajevótól Mostárig, illetve az útba eső látványosabb dolgokat megnézni, amire összesen 4 napunk lesz. Ami a leglényegesebb és gyakorlatilag az utazásunk alapfeltétele, hogy napjainkban mennyire biztonságos magyarként, magyar rendszámú autóval bejárni a Bosnyák vidéket és turisztikai nevezetességeket. Ez lenne az indító kérdésem és nagyon megköszönném, ha valaki, aki képben van és manapság is utazik arra fele, tudna nekem valami érdemi választ adni.

A helyzet az, hogy az ismert nemzetközi és különösen a muszlim vs. keresztény szituáció (magyar határzár, stb.) miatt, illetve a környéken terjeszkedő muzulmánok és az esetleges magyarok iránti ellenszenv miatt kicsit aggódunk, hogy egyáltalán el merjünk e indulni oda. Lehet, hogy túl aggódom a szitut ?!

Előre is köszönöm a választ.

Üdv, Tamás

alexxvelorex Creative Commons License 2017.05.20 0 0 4814

Köszönöm, szép napot!

Előzmény: The_Rible (4813)
The_Rible Creative Commons License 2017.05.20 0 0 4813

Szerintem Slanonál nincs határátkelő (legalábbis nemzetközi), de nem messze tőle van egy:

Cepikuce

Előzmény: alexxvelorex (4810)
Alexanna713 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 4812

Ki lesz táblázva merre menj, van egy hatalmas parkoló 5 KM egy teljes napra, mellette egy romos ház előtt is meg lehet állni ingyen, de nem hiszem hogy ennyiért érdemes, Pont onnan indulnak a fogatok, 15 KM / 2fő oda és ennyi vissza is. A Parkba belépő van, sajnos nem tudom az árat, pár KM, de esett az eső, mikor ott voltunk és nem mentünk be. De nagyon szép, nem érdemes kihagyni. A Római-hidat is nézzétek meg, az a városból kivezető úton van, mellette egy föld úton lehet parkolni ( ezek áprilisi adatok, hogy  nyáron mi lersz nem tudom ). Remélem segített! :)

Előzmény: gb272 (4811)
gb272 Creative Commons License 2017.05.19 0 0 4811

Sziasztok!

Június végén töltünk 1-2 napot Szarajevóban. Kérdezném, hogy Bistrik városrész felől érkezve a Vrelo Bosna parkhoz, hol érdemes parkolni, honnan indulnak a lovas fogatok? Milyen áron van egy sétakocsikázás 4 fő részére?

alexxvelorex Creative Commons License 2017.05.19 0 0 4810

Sziasztok! Érdekelne, hogy Slano-nál teljes értékű határátkelő van, vagy csak a két ország állampolgárai használhatják. Lakókocsival mennénk Ston mellé Prapatno-ra.

ufonauta2 Creative Commons License 2017.05.19 0 0 4809

Nézem a térképen és nem tűnik nagy kerülőnek. Ott hamarabb át lehet jutni szombaton? Lehet, hogy érdemes lenne nekem is ott próbálkozni?

Előzmény: pityy palko (4808)
pityy palko Creative Commons License 2017.05.19 0 0 4808

Mi tavaly az A1-E65 autópályán mentünk át, illetve jöttünk vissza Boszniából, idén is így tervezem. A bosnyák szakasz is fizetős, talán 2KM, de legfeljebb egy sörrel kevesebbet kap az asszony!:-)))

Előzmény: ufonauta2 (4807)
ufonauta2 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4807

Pont ez okból megyünk mis is Bosznián át. Mi a pénteket Jajcéban töltjük és szombaton Mostar érintésével Metkovic mellett megpróbáljuk megtalálni a Gabela polje-i határátkelőt (fekvőrendőr topiktárs útmutatása alapján). Tavaly ugyanez az útvonalunk volt és vasárnap kora délután értünk Metkovic-hoz. Hááá...t nem két pillanat volt az átkelés. Így most már a szombattól még inkább félek. Pláne az április óta tartó szigorított határ ellenőrzések miatt. A fene tudja mennyivel növelik meg az átjutási időt. Főleg nyáron csúcsidőben. :eek:

Előzmény: pityy palko (4803)
Alexanna713 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4806

Szekszárdról már nem vagyok olyan messzi ;) egy puszi erejéig :D

Előzmény: SlatkaVila (4804)
pityy palko Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4805

Sose izgulj Öreganyám, nyáron majd hoznak a gyerekek, addig meg csak kibírom valahogy!:-)))))

Előzmény: SlatkaVila (4804)
SlatkaVila Creative Commons License 2017.05.18 0 1 4804

Itt vagyok :))) akik hiányoltak :) azaz a trebinjei magyar kapcsolat :))) Ma még itteni, holnap már szekszárdi leszek 1 este erejéig, aztán pesti, de csak néhány napra... kedden már vissza, szombattól beindul a szezon :) ( de ezért még van helyem, akit érdekelne... Trebinje nem csak 1-2 napot ér meg szerintem, bár én elfogult vagyok, na meg azért az 5 év alatt eléggé felderítettem már a környéket és nem a populáris dolgokra gondolok :)) )

Palkó! Áprilisban elfelejtettem hazavinni a paradicsomokat, holnap útnak indulunk, de egyéb okok miatt nincs módunk találkozni ( sajnos... az egyéb okot megírom majd elektronyos levélben ) de majd nyáron küldök friss főzést :)

Előzmény: sfi (4795)
pityy palko Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4803

Azért döntöttem így, mert el akartam kerülni a szombati "frászt", Szarajevó pedig már régi vágyunk. Kocsink is van, időnk is van, Boszniát is szeretjük, ergo miért ne csavarogjunk egy kicsit? :-))

Csütörtökön indulunk, péntek egész nap Szarajevo, szombaton meg tovább. Tök logikus, hát nem? :-))

(A fő ok, hogy maradt 4 KM-em és el akarom dorbézolni)!:-)

Előzmény: ersekildiko (4792)
gy-gyuri Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4802

..ezért vagy te ismerős nekem találkoztunk 30 éve a "régi-régi" mostári hídon:-)))

De komolyan mi akkor még se Blagajról, se Kravicáról nem tudtunk, Szarajevo-Mostár-Pocitej-Dubrovnyik, és Dacia, és vad-camping, akkor ez volt:-)))

Most meg, Kravica (is) már kitáblázva, út is visz oda, fizető parkoló, büfé étterem kellemes strand, némi balkáni szeméttel, ami a régi.:-)))

Előzmény: ersekildiko (4800)
annamarie Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4801

Albániát is pipálhatom, pont 10 éve nyáron keresztbe átautóztuk. Görögországban Sartiban nyaraltunk egy hetet, majd átmentünk Albániába, Sarandeban töltöttünk 4 napot. Utána irány Montenegró, ott csak 3 napunk volt. Bosznia érintésével Szerbián keresztül jöttünk haza,  sokszor úttalan utakon, jaj de jó volt! Mind ez saját szervezésben, ketten a férjemmel.

Előzmény: Alexanna713 (4799)
ersekildiko Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4800

ezt a "valamennyit" már tapasztaltuk úgy 30 évvel ezelőtt :D, Gradacban nyaraltunk, onnan néztem ki ezt a vízesést. Bolyongtunk úttalan utakon, "kínunkban" megnéztünk Blagajt (akkor még a madár sem járt arra :D), végül nagy nehezen megtaláltuk. A kiskamasz kölykök lazán "megmászták" a Kravicát (csak annyi víz csurgott), de ettől függetlenül remekül éreztük magunkat :)

Előzmény: gy-gyuri (4798)
Alexanna713 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4799

:) elhiszem, az még szűz terület, de lassan majd sort kerítünk rá, még hátra van off. ország...Albánia :)

Előzmény: annamarie (4797)
gy-gyuri Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4798

Valamennyi víz azért akad augusztusban is a Kravicában.

Lehet csobban is, sőt hőségben ajánlott.:-))

Előzmény: ersekildiko (4792)
annamarie Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4797

:-)   eddig Görögországba voltam szerelmes (mint úticél), voltam is vagy 13-szor, épp itt az ideje a váltásnak :-) legfeljebb ezek után minden évben Boszniába megyünk és tényleg úgy járunk, mint Ti. Ami fotókat láttam eddig, azok alapján könnyen megeshet.

Előzmény: Alexanna713 (4796)
Alexanna713 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4796

hajajj, aztán majd jól beleszerelmesedtek a helybe mint mi... :D elképzelhetetlen Bosznia nélkül az életünk ;)

Előzmény: annamarie (4793)
sfi Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4795

Trebinjében él, de itt van velünk is :)

Előzmény: BHJ-962 (4794)
BHJ-962 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4794

Magyar hölgy Trebinjében,szinte hihetetlen. 😂😱

Előzmény: annamarie (4793)
annamarie Creative Commons License 2017.05.18 0 0 4793

Mi ide készülünk július elején pár napra: http://www.mediterranapartman.hu/trebinje.html  Trebinje azért  is nagyon szimpatikus, mert azon túl, hogy a helyi látnivalókat is könnyedén elérjük,  közel van - 28 km - Dubrovnik, kb. 1 órás út a Kotori-öböl. Ha megjöttünk, teszek fel majd fotókat. A mediterrán apartman tulaja egy magyar hölgy, úgy hogy nyelvtudás sem kell a foglaláshoz :-)

ersekildiko Creative Commons License 2017.05.17 0 0 4792

Szarajevó-Vinisce tökéletes útvonal, még ha egy kicsit szokatlan is :D! 2015-ben mi is így mentünk. Sajnos Kravica kimaradt, egyrészt nem tudtunk elszakadni Szarajevóból, másrészt láttuk, már többször, harmadrész Pociteljnél "felszedett" vadonatúj ismerőseink lebeszéltek róla bennünket, állították, hogy augusztusban alig van benne víz.

Előzmény: pityy palko (4791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!