Ne maszatold el a dolgot! A nevem az oktatási intézményeknél tervezett létszámleépítéssel próbálták itt összehozni, miszerint én még nagyobb megszorításokat tartanék indokoltnak - na ez hazugság!
Az ÉKFI kapcsán magad sem azt írod rólam, hogy határozottabb megszorításokat javasoltam volna, hanem azt, hogy hiányoltam a kiadások célhoz, feladathoz kötését, és ebben a Közgyűlés általi döntést. Úgyhogy ez sem nyert.
Sajnálom, hogy csak ennyire tellett - pedig Te ott voltál, és pontosan tudod mennyi az igazságtartalma a nekem tulajdonított szavaknak.
A kormány nem ír elő semmilyen létszámot. A kötelező óraszám miatt elméletileg 6-7 %. Ezen bőven túltesz az a FELFIN paraméter, amit nem a kormány ír elő, hanem a város szabad döntése.
Így van, ezért írtam, hogy nem pontos a szavazati arány. Akkor már csak azt kellene pontosítani, hogy mennyi az annyi és mindjárt meglátod, hogy igazat írtam. Pl. milyen létszámot ír elő a kormány?
Ha figyelmesen visszaolvasol, nem is Tőled várom a helyesbítést. Te csak továbbadtad a hazugságot. Azoktól várom, akik meghívtak tárgyalni, és "végig ott voltak", a Te szavaiddal élve.
Elismertem, hogy nem voltam ott. Elmondtam, hogy olyasvalakitől hallottam, aki ott volt. Az ő tévedéséért nem tudok helyt állni, amit megtehettem, azt megtettem: elnézést kértem tőled, elismerve, hogy nem vagyok az igazság birtokában. Korrigálni ennyit tudok, mivel két állítás hangzott el, egymásnak ellntmondóan, és én annak is hiszek, aki mondta (hozzáteszem, azóta elbizonytalanodott ő is, mondván: lehet, hogy rosszul emlékszik), meg neked is hiszek, nincs okom kételkedni szavaidban. Elnézést kértem tőled, most megismétlem. A további félreértések elkerülése érdekében pedig kiszállok a nagyon egyoldalúvá váló vitából. Read only lesezk. Ha a későbbiekben kiváncsiak vagytok mondanivalómra, OLVASSATOK ÉRDI LAPOT! Sziasztok: Orlai Sándor
Én ott voltam és határozottan emlékszem, hogy igen markáns véleményt képviseltél az egyik intézménnyel, az Érdi Közterület Fenntartó Intézménnyel kapcsolatban (ez az az intézmény, ami 0% állami támogatással, teljes egészében önkormányzati finanszírozásból működik). Vagy ez nem tartozik az intézményi hálózatba? Hiányoltad, hogy nincsen részletesen bemutatva a feladatonként juttatott pénz, ezért nehéz megállapítani, hogy mennyire megalapozott a költségvetése.
Úgy emlékszem, hogy a jelenlévők is egyetértettek vele, hogy megfontolandó álláspont és a lehetőségek függvényében meg is kell valósítani.
Az intézmények finanszírozási rendszere nem ma, nem tegnap alakult ki és szerintem komplexen kell megvizsgálni a változtatásokat.
[off]Tényleg nem értem, hogy miért kell ennyi indulatot bevinni egy ilyen vitába. Lehet, ha félreértésről van szó, Juhász Győző maga is elismerte a tévedés vagy a félreértés lehetőségét. Őszintén megmondom, az alpári anyázáshoz nincs sok kedvem, előre elnézést kérek, ha valaki ilyenbe próbál belerángatni, inkább megválaszolatlan kérdéseket hagyok. [/off]
Kérném szépen, bármelyik Oktatási Bizottsági tagtól beszerezni azt a táblázatot, amelyből idéztem. Ha nem jók a számaim, akkor nem igaz, ha egyezik, akkor igaz. :)
Nem tudok (mert nincs szakmai tudásom hozzá) vitatkozni szakmáról veled. Csak azt tudom, hogy a korábban ide beírt állítások nem igazak és ezeket a száraz tényekre (jegyzőkönyvre) alapozom. Nem olyan döntés született és nem úgy, ahogy előadták.
A 12.-i ülés döntését is olvashatod alább, ami egyhangú szavazattal meghozott döntés volt.
Azt is tudom, hogy nagyon régóta ilyen széleskörű egyeztetés nem volt a költségvetésről, különösen nem a leginkább érintettekkel (intézményvezetőkkel). Ezt egy intézményvezető ismerősöm is elmondta magánbeszélgetésben.
- Érd iskoláiban nem tátonganak üres helyek, vagyis nincs értelme csoportok összevonásának.
- Ahol csoportösszevonást mutat a statisztika, nem támasztja alá az iskolaépület műszaki sajátossága.
- Számokról, gazdaságosságról, s nem gyerekekről szól az egész történet.
A Jegyzőnek pl. fizetünk 10 milliót. Megköszönjük az illetékes osztályvezetőknek, hogy a képviselők által (mivel nem korrekt a tájékoztatás) félre vezetnek 60 ezer embert.
Bár nem vagy osztályvezető, de most Te is ebben segédkezel. Gratulálok. 180 fokos fordulat.
Ettől még elvárom a tárgyaló partnereimtől, hogy a rájuk hivatkozó, a frakciójukba tartozó, az újságjukat szerkesztő személy által rólam, a tárgyaláson képviselt álláspontomról terjesztett hazugságot korrigálják.
Elvárom és még várom. A reakciójuk (is) minősíti számomra a tárgyalások és a szándék komolyságát.
Nem igaz a szavazati rány. Nem pontos a pedagógusok száma. Nem igaz az, hogy a kormány által meghatározott létszámnál több pedagógus leépítéséről szólna a javaslat. A többi stimmel.
Várok néhány napot, hogy itt, ahol a hazugság elhangzott, valaki a tárgyaló csapatotokból helyesbítsen és kijelentse, hogy hamis hírt tettél közzé.
Amennyiben ez nem történik meg, úgy Veletek a továbbiakban bármilyen tanácskozáson csak úgy vagyok hajlandó részt venni, ha arról hangfelvétel készül. Egyszerűen megdöbbentő, hogy ilyen aljas eszközökhöz nyúlnak egyesek ...
Megerősítem. Elolvastam most az ÉKA könyvét, a Civil Érdek-nek voltak minőségfejlesztési pozitív javaslatai. Sok közülük fejlesztést igényelne, nem leépítést. Pontosan oda van írva, ki javasolta.
Mire jó ez? Egyszerűen csak primitív és arcátlan hazugság, amit rólam írtál. Nem voltál ott a költségvetést tárgyaló ÉKA megbeszélésen, mégis bátran mesélsz róla. Aki ott volt emlékszik, hogy ilyen állítás, javaslat tőlem nem hangzott el.
A létszámleépítés miatti tiltakozást tessék a Gyurcsány kormánynak címezni. A kormány nem határozott meg létszámot, hogy mennyi pedagógust kell elbocsátani, "csak" drasztikusan csökkentette az oktatás finanszírozását, ezzel kényszerítve az önkormányzatokat arra, hogy létszámleépítést hajtsanak végre.
Érden az önkormányzat tudomásom szerint arra törekszik, hogy ne kelljen iskolákat bezárni, mint más településeken, ne kelljen drasztikus létszámleépítést sem végrehajtani.
Sokan a baloldaliak közül még így is keveslik a megszorításokat az ntézményi rendszerben (pl. otterlo, az ÉKA tárgyalásain). Ha van sapka, ha nincs esete.
Kérem szépen alaposabban tájékozódni. Oktatási Bizottság február 20. rendkívüli űlés.
A bizottság megszavazta az intézmények áláshelyinek azt a számítási formáját, amely szerint a jelenlegi 494,5 álláshely 389.7 álláshelyre apad. Ezt egy táblázat tartalmazza, amelyet a szakértő készített. (valóban az a rendelettervezet, amelyet említett)
A szavazás aránya: 5:4.
Még nagyon friss a dolog, gondolom ezért nincs info róla.