hu, ez kiraly! ez meg osztondij elott is belefer :-)) cba meg ugyis utbaesik hazafele, foleg, h holnapra vegre bicos sulibamenest terveztem...
asszem a sutes holnapra napolva, lakotarsam most vegzett a konyha kisuvickolasaval, nincs szivem mindjart osszeronditani :-) kozben rajottem, h a receptben vagy egy adag TEJ is, uh kenytelen leszek masikat keresni.... nincs valami otlet lekvaros-tejmentesre?
Ja, hozott a nyuszi egy ötkeres kapcsos tortaformát is. Tudtok segíteni, hogy piskótán kívül mit lehet még egy ilyenben sütni? (Valami alapjában nem olyan szárazra gondolok, mint egy piskóta). Van külön ilyen topic? Ez eléggé off itt, bocsánat...
El is felejtettem mondani, hogy köszi szépen a segítséget, húsvétra hozott a nyuszi egy Fackelmann olajszórót, ami üvegből van :) már föl is avattam :)
A Tiéd is eléggé egy irányba fúj, vagy porlaszt rendesen? Be lehet valahol állítani szerinted, hogy több levegőt szedjen?
Múlt héten vettem cba-ban Sana nevű kockamargarint, és éppoly jól műxik, mint a Rama, viszont 59 Ft!!! (Van cba, ahol 69, sag schon) Németországban gyártott termék.
lolli, az önmagában még nem baj, ha kimarad belőle a vaj... A piskótatésztában sincs, mégis elég finom tud lenni. :-) De azt nem értem, hogy miért folyt ki. :-O A vajhiány miatt biztosan nem! Beírod a receptet?
végrehajtottam egy túrós muffin sütő próbálkozást eredmény: mikor beraktam a sütőbe, akkor jöttem rá, hogy kifelejtettem a vajat belőle : ) szilikonos formában elég hamar fucsa szaga lett és elkezdett lefolyni a cuccos lekapcsoltam, most pedig komplett sütő tisztítást tarthatok
A fermentált tejtermékeket (joghurt, kefir, tejföl) a tejcukorérzékeny betegek nagy része tudja panaszmentesen fogyasztani, mert laktóztartalmuk a savanyítás következtében jóval (20-40 százalékkal) alacsonyabb, mint a tejé. A laktózmentes joghurtok azoknak a betegeknek készültek, akik még ezt az alacsonyabb tejcukortartalmat sem tudják tolerálni. Ezek a Magic Milk fantázianevű joghurtok natúr, kajszibarackos és szamócás ízesítésben kerülnek a hűtőpultokba. Laktózmentességükön túl probiotikumokat (Lactobacillus és Bifidus törzsek) is tartalmaznak. A sajtok közül több is laktózmentes a gyártási technológiából adódóan, azonban csak a Pannónia sajt (zsíros, erjedési lyukas, keménysajt) tartozik hivatalosan a laktózmentes termékek közé (OÉTI-engedély alapján). Fogyasztása a tejjel megegyező kiváló táplálkozás-élettani tulajdonságai miatt ajánlott.
Na ezután már csak azt kell megtudni, hogy az illető a "nagy részhez" tartozik, vagy a kisebbhez. :-)
ereztem, h jossz es megmentesz :-) koszi erte :-) nagyon nem lett volna kedvem az 30kms turatolizomlazas labikoimmal, meg a 2mes galeriarol leesos derekammal most meg leszaladni a boltba dobozosert, olaj meg van itthon boven :-) mit ertesz te normal adag alatt? a 30dkg lisztest, vagy a 15dkg-st. csakmert annyira nem vagyok verprofi, h kiserletezgessek, es egy adagot ma mar elszurtam (igaz, "csak" odaegett).
a lincoban van kockás is, azokban sztem nincs (sok) víz. én épp a te általad megadott recipe szerint használtam olajat is és margarint is, én épp egy Sonja márkájút (aszongya: vaj ízű sütőmargarin, német) és tök jó lett.
BONNIE, nyugodtan használj növényi olajat a vaj/margarin helyett! Én nem ajánlom a kenhetős dobozos margarinokat, azokban rengeteg a víz, alkalmatlanok a sütésre. Én legjobban a mogyoróolajat szeretem, ráadásul elég sok receptemben eleve olaj van megadva. Az átváltási arányt már én is nyomoztam, de ez a muffintészta nem gyógyszerrecept, lehet nyugodtan variálni. Egy normál adag tésztához általában 0,5 - 0,8 dl olajat használok.
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de mintha a laktóz intolerancia esetén joghurtot lehetne enni... Nem tudja valaki megerősíteni?
holnap megint esedekes egy kisebb haveri osszejovetel (kivetelesen nalam), ahova le kellene gyartanom nehany adag mufft. a problemam a kovetkezo: az egyik srac laktozerzekeny. olyan receptet kb 1000et talalni, amiben tej nincs, de valahogy a vajat is mellozni kene. pl olajjal. de lehet ezt mindig? milyen aranyban?
Keress meg a Teremtsunk otthont/Imadom a retriever topicban. Ahol a nevemet latod ott van valasztas hozzaszolas vagy privat .....:-))) Megrobalok elobb en irni Neked!
Elnezest a tobbiektol! Bocs!****** Tovabbi jo sutkerezest! :-)))
Ma előbb elenged Ági, hogy vehessek neki is muflitepsiket! Megfertőztem azzal, hogy már többedszer hoztam neki sk.produktumot :)))))))))))))) Az akció még ma és holnap tart.
Te kérsz még valamit az egy minikén kívül? Ha már úgyis megyek? A nagy is annyira jó, hogy még a sajt se ragadt bele picit se.