Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2007.11.20 0 0 507
Nem minden hitel rossz. Az összes bankár hitelből veszi a lakását, a pénzét meg befekteti magasabb hozamra.
Előzmény: podani (499)
Híd Creative Commons License 2007.11.20 0 0 506
Ez igaz, viszont megmondja, hogy a mostani akciós, a nem akciós meg ennyi. a svájci jegybank még emelhet kamatot, és az meg fog látszani a kondikban biztos, de nem csak az OTP-nél. Amúgy 15 nappal kamatemelés előtt kell megmondani az új kondikat. Az OTP 30 nappal előre mondja meg.
Előzmény: podani (497)
Híd Creative Commons License 2007.11.20 0 0 505
Nem, ez valóban nem lassú. A kolléganőmet viszont több mint három hónapig szívatták :(
Előzmény: podani (498)
podani Creative Commons License 2007.11.20 0 0 504
Standard CHF hitel
Előzmény: Kriszty84 (503)
Kriszty84 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 503
Podani!

Milyen chf hitelt vettél feL? CSak a sztenderd, vagy LTP-vel kombináltat esetleg?
Kriszty84 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 502
Az erste-nél tart még a kezdeti költségerkre a zakció, ugye? cib-nél esetleg van ilyeN?
Kriszty84 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 501
És a CIB-ről mik a tapasztalatok?
Ti mit ajánlanátok?
köszi
podani Creative Commons License 2007.11.20 0 0 500
Ja és tegyük hozzá ha ~2.5 évig nem fizetem be az adót akkor nem kellett volna hitel. Dehát tudjuk ki(k)nek áll a világ, egy ismerős most vett 30 millás lakást kp-re, és minimálbért keres...
Előzmény: podani (499)
podani Creative Commons License 2007.11.20 0 0 499
Egyébként meg tegyük hozzá hogy minden hitel rossz, a legjobb ha le tudod rakni az asztalra a kp-t...
podani Creative Commons License 2007.11.20 0 0 498
Hónap elején adtam be a papírokat, a héten utal a bank, és úgy hogy másik hitel is van a házon, plusz miattam is csúszott pár napot, mert nem tudtam azonnal menni a földhivatalba. Az lassú?
Előzmény: Híd (496)
podani Creative Commons License 2007.11.20 0 0 497
Nem, nem mondják meg, tévedsz :) Voltam ajánlatot kérni OTP fiókban, és szó sem volt róla hogy mennyi lesz a kamat, csak a kezdő akciós kamattal rendelkező és kezelési költség nélküli részletet mondták.
De most valami nagyon nem tiszta. Miért mondaná meg az OTP hogy mire számíts? Most az van hogy 1 év után valószinüleg 5.45% lesz a kamat, de SEMMI biztosíték nincs rá hogy nem 6 vagy 7% lesz. Ugyanúgy mint ahogy az Erste-nél sincs. Nem értem miért teszel különbséget. Az OTP-nél is ugyanúgy 6 hónapos peridódus van, és ugyanúgy emelkedhet a kamat mint az Ersténél. Az Ersténél legalább a 0 kezelési ki van kötve a szerződésben.
Előzmény: Híd (493)
Híd Creative Commons License 2007.11.19 0 0 496

Jók a kondijai, csak állítólag tetű lassan intéz mindent, az Erste szintén legendásan lassú, de az Ella a leglassabb.

Előzmény: Kriszty84 (495)
Kriszty84 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 495
köszönöm a válaszotokat! Asszem az OTP-t kihagynám inkább, esetleg mit tudtok még Erstén kívül ajánlani, vagy mit semmiféleképp?:) ÉS mi a véleményetek az ELLA-ról?nem találtam rola itt véleményeket, de pedig mintha kedvező lenne..
Híd Creative Commons License 2007.11.19 0 0 494

Az mindegy végső soron, hogy hol milyen hosszú, amíg rövid (< egy év). Baj akkor van, ha 5 éves a kamatperiódus, és közben zúz felfelé a kamat, mint az USA-ban, ahol most mindenkinek, akinek lejár a kamatperiódusa, duplázódik a törlesztőrészlete.

Előzmény: podani (492)
Híd Creative Commons License 2007.11.19 0 0 493

Egy évig akciós, ha nem váltasz devizanemet, aztán nem akciós. De legalább megmondja, mire számíts, ha már nem akciós. Az Erste nem mondja meg, hogy mennyi lesz.

Azt meg honnan veszed, hogy az Erste élén álló Andreas Treichl csupa szív, szeretet és különb, mint Csányi Sasa? Egyformák ezek mind.

Előzmény: podani (491)
podani Creative Commons License 2007.11.19 0 0 492
Es hol van hosszabb kamat periodus CHF-re?
Előzmény: Híd (490)
podani Creative Commons License 2007.11.19 0 0 491
Miert az OTP-nel meddig lesz annyi? Ki hirdet akcios beeteto torleszto reszletekkel ami csak az elso evben van? Meg nyilvan ingyen valhatsz a vilaghitelnel, csak eppen a kamat azonnal felmegy es fizeted 2x a valtlasi veszteseget... Ez mar persze nem fer bele a reklamba. Azert Csanyirol sem a szeretetszolgalat jut eszembe ;) Nem azt mondom hogy nem valtozhat a kamat az Erste-nel, de azert az OTP fejere se rakjunk mar gloriat...
Előzmény: banditaaaa (489)
Híd Creative Commons License 2007.11.19 0 0 490

Lehet számolni, de nem érdemes. Az Ersténél hat hónapos kamatperiódus van, vagyis az első hat hónapra vállalja ezt a kondit. Ki tudja a második hat hónapban mi lesz? Szerintem annyi lesz a kamat, hogy szépen behozza a 7,6 százalékos thm-et, amivel a régebben igényelt CHF-alapú hitelek most mennek az Ersténél. Csodát azért ne remélj.

Előzmény: podani (488)
banditaaaa Creative Commons License 2007.11.19 0 0 489

Azért azt sem ártana megnézni, hogy vajn az Erste-nél meddig lesz 5,49% a kamat, már csak azért sem, mert egyik sem Máltai Szeretetszolgálat, és nem fog csak úgy lemondani a majd 2% kezelési költségről.. És persze nem az OTP védelmében mondtam..

Előzmény: podani (488)
podani Creative Commons License 2007.11.19 0 0 488
Akkor azért azt is írd meg hogy 2. évtől mennyit fog fizetni az OTP-nél. CHF-nél 5.45% éves kamat és 2.01% éves kezelési költség, ezzel szemben az Erste 5.49% kamat 0 kezelési... Lehet számolni :)
Előzmény: Híd (487)
Híd Creative Commons License 2007.11.19 0 0 487

Mivel ilyen feltételekkel minden banknál jó vagy, ott érdemes felvenned, ahol a legtöbb kedvezményt kapod. Ez lehet, hogy a számlavezetőd lesz, ott nézz körül mindenképpen.

Sok helyen van akció mostanában, szinte mindenhol elengedik a kezdeti ktg-eket.

Az OTP-s világhitel is egész jól fest, és az OTP elég gyorsan el is intézi a hiteleket. Ott sincs induló ktg. (november 23-ig), és ha ún. "termékcsomagban" kéred (fizu + 2 új csoportos beszedési megbízás megy az OTP-s számládra), akkor 1 évig kezelési ktg. sincs: az első évben kb. 25 ezret törlesztenél havonta jen alapon CHF alapon vagy 28 ezret. Lakáskasszával 2-3 ezer forinttal alacsonyabb. Aztán persze emelkedik, lakáskassza nélkül kb. 50 ezerre/hó, jenben meg 45 ezer/hóra. A lakáskasszás ennél valamivel (kb. 15 százalékkal) olcsóbb lenne.

Itt vannak a törlesztőtáblái az első évre:

termékcsomagos:

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/Vilag_LAHI_termekcs_CHF_JPY_20070927.xls

sima:

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/Vilag_LAHI_CHF_JPY_EUR_HUF_20070927.xls

Lakáskasszás:

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/Vilag_LAHI_alacsony_CHF_JPY_20070927.xls

Itt meg a kalkulátor:

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/online/BH01010402010200.jsp

Előzmény: Kriszty84 (485)
podani Creative Commons License 2007.11.19 0 0 486
Nekem most van folyamatban Erste-s hitel, eddig csak jó tapasztalat van, és egész gyors is :) A folyosítási jutalékból elengedik a közjegyzőt, értékbecslési díjat, plusz még 50eft-ot ha 2 állandó megbízást adsz nekik, és 5.49% a kamat.
Előzmény: Kriszty84 (485)
Kriszty84 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 485
sziasztok!

Lakásvásárlás előtt állunk, és tájékozódni szeretnénk hitle szempontjából. A lakás vételára 9,5 millió, 4 millió önerőnk van, ergo 5,5 m hitelt kellene felvennünk. 15 évre szeretnék felvenni, nem többre. ti melyik bankot ajánlanátok?melyik a népszerű?Kondíciók, bírálat,...? CHF-ben szeretznénk midnenképpen, az Erstét nézegettük, esetleg ha van tapasztalataitok, szívesen várom:)
Ksöszi
Híd Creative Commons License 2007.11.19 0 0 484

A hitel fele még visszavan, tehát nem futottam ki az időből és a futamidő végéig még rendezni fogom az elmaradást

Kíváncsi lennék, ha valakinek 20 éves lakáshitele van, és 10 év után elkezdene nem fizetgetni, lenne-e türelme a banknak kivárni a futamidő végét, hogy hátha. Na, ugye, hogy nem. Pár hónap után elárverezné a lakást, és kész.

Előzmény: ladaman07 (481)
podani Creative Commons License 2007.11.19 0 0 483
"Én is tudatlanul és tájékozatlanul felvettem tőlük hitelt, 120 000 forintot"

Ja mert arra gondoltál, hogy majd akkor fizetsz ha van kedved?? Ugyan már. Már a reklámból is lehet sejteni, hogy 200-400% TMH-el dolgoznak, általában azok veszik őket igénybe akik problémásak (azért valljuk be hogy egy hitelkártya visszafizetési kondiciói sokkal jobbak, vagy mondhatjuk úgy hogy bármi más jobb), és nem fog hozzád kijönni egy szőke bombázó és kedvesen bájologni hogy légyszi fizess már... Szóval nem egyből a céget kéne szídni ha nem tudod teljesíteni a szerződésben vállaltakat... A gáz inkább az lenne ha azzal fenyegetnek hogy bajod esik... Vannak ilyen "hitelek" is...
Híd Creative Commons License 2007.11.17 0 0 482

Ja, a nem törlesztő szegények meg = a Provident kifosztói. Pont az ilyen problémás adósok miatt, mint te is vagy, olyan magasak a kamatai. Ha kötsz egy üzletet, akkor tartsd be a szabályait, fizesd a törlesztést pontosan, időben, vagy ne is vedd fel a kölcsönt. A Providentnek nem olyan hosszú futamidejűek a kölcsönei, amilyenekre ne lehetne tervezni.

A cégtől meg mégis mi a lópikulát vársz, ha nem fizetsz? Hogy vállonvereget, és elengedi, átütemezi ezt a pár ezres tartozást? Ha a te fizuddal késne néhány hetecskét, hónapocskát a munkahelyed, mert most éppen nehézségei vannak, és azt mondja, ugyanmár, év végéig még van idő, addig rendezi a pár havi elmaradt béredet, te mit szólnál? Neked nem hiányozna a pénz, amivel lóg neked a cég? Hát, tudod a Providentnek is ugyanúgy hiányzik az elmaradt lóvéja.

Fizesd vissza szépen a lóvéjukat, meg megjárod. Ha a bérdeből tiltják le, az amúgy már régen rossz. Az olyankor van, amikor a cég kiadja behajtásra az ügyet egy faktorcégnek vagy követeléskezelőnek, és az sem ér célt. Akkor bíróságra viszik a dolgot, és az rendeli el a végrehajtást. Ekkorra már a kamatok és költségek miatt a sokszorosára duzzad az összeg.

Az első körben jön ilyenkor a bankszámla-inkasszó, ha azon nincs elég pénz, akkor jön a bérből letiltás, ha az sem működik, akkor az ingóság lefoglalása, végül az ingatlan elárverezése.

ladaman07 Creative Commons License 2007.11.16 0 0 481
Sziasztok. Sajnos a Providenttel nekem is meg gyűlt a bajom. Én is tudatlanul és tájékozatlanul felvettem tőlük hitelt, 120 000 forintot. Egy ideig ment is a törlesztés, de az utóbbi pár hétben gondok voltak a törlesztéssel és elmaradtam. Ma megjelent egy fenyegetőzős hölgy és azt mondta, hogy egy héten belül rendezzem a tartozást, ellenkező esetben a béremből fogják letiltani, vagy lefoglalják az ingóságokat és feltesznek a BAR listára. A hitel fele még visszavan, tehát nem futottam ki az időből és a futamidő végéig még rendezni fogom az elmaradást. Erre a néni, az nem úgy van, mert egy hetem van, különben... Hát ez már a pofátlanság netovábbja! Hogy jönnek ők ahhoz, hogy ilyenekkel fenyegetőzzenek! Ez egy utolsó hitvány társaság és akit tudok, mindenkit lebeszélek erről a gerinctelen FÉREG cégről. Tudom, hogy a szükség nagy úr, dehát ha lehet, mindenki találjon más megoldást. Igaz a szlogen, hogy a Provident = a szegények kifosztója.

Üdv mindenkinek, Ladaman07
Híd Creative Commons License 2007.11.15 0 0 480

Szia, megkértem a moderátort, hogy törölje :)

Előzmény: banditaaaa (479)
banditaaaa Creative Commons License 2007.11.15 0 0 479

Üdvözölet neked is, míg az moderátor ki nem zár, ami csak órák kérdése...
Jó lenne, ha nem spammolnád tele a topocicat...
Előzmény: Törölt nick (478)
podani Creative Commons License 2007.11.15 0 0 477
Na aláírtam a hitel szerződést, az azért dúrva hogy 5%-os CHF-HUF romlásnál már kérhet pótfedezetet a bank. Ez máshol hogy van? Eléggé húzta a száját a közjegyző a deviza hitelre, dehát most akkor maradna a HUF hitel, ami meg elég magas kamatu. Na mindegy, olyan a havi részlet hogy még ha duplárája menne fel a havi törlesztés azt is bírnám. Itt csak annál gáz akinél ki van számolva hogy mennyit tud max törleszteni havonta, és azt be is vállalja. Ott veszélyes játék a forint gyengülésére várni.
Előzmény: podani (472)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!