Könnyes szivvel, nehéz szemmel bucsut mondtam Opera 6.04-nek. Szép volt, jó volt, de ennyi volt...
Indokolás: Mozilla 1.1a Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; en-US; rv:1.1a) Gecko/20020611. www.77sms.hu-t is tudja kezelni, valamint megy a java sámántánc, dobolás és esőének nélkül. :-P
Rájöttem hogy igazából meg sem hívja a JRE-t az Opera. Ha bekapcsolom a Java konzolt és a Mozilla-val java-s oldalra megyek akkor előugrik a konzol. Ha Opera-val megyek ugyanerre az oldalra, akkor nem jön elő, csak a Loading Applet felirat vírit az oldalon.
Nem tudom mi lehet a gond, lekaptam a 6.0.4 non java és felpakoltam. Nekem fent van a mozillához + az IE-hez is a java, mindenféle állítgatás nélkűl élből megypl:ingyensms
Pedig nekem csak nem akar sikerülni :) Preferences, Multimedia, Plugins. Itt fel van sorolva egy csomó Java és ott van közöttük az új Java NPJPI141.DLL fájlja is (61545 byte). Próbáltam azt is hogy letöröltem az összes előző Java plugint az 1.41 kivételével, de úgy sem megy.
Megy az Opera alatt is:)
ALT-P, multimedia, plug-ins,
modify path, add, és megkeresed a java/1.4.1/plugins/ns4
Utánna keresés, sok leokézás és kész is.
Az a lényeg, hogy az Opera a Jre netscape 4-es plugint használja és nem a 6.0 vagy a 6.1-t.
Elírtam: nem RFC stub, hanem RPC stub (az RFC-t legalább értettem volna :-)) ).
Megoldás: a Windows\System könyvtárban valami felülírta az oleaut32.dll-t, vissza kellett állítani az eredetire. Így már sikerült telepíteni.
Akárhányszor próbálom telepíteni (akár .xpi plug-in, akár exés jre vagy sdk, akár 1.4.1beta, akár 1.4.0), ezt a hibaüzenetet kapom: Unhandled Exception. Error Number: 0x80070725. Description: Az RFC stub nem kompatíbilis verziója. Setup will now terminate.
Nincs valami ötletetek? Előre is kösz!
oh, hat akkor megis:), vszinu ki kellett volna torolni a pref.js-bol 1-2 dolgot, de neha az is eleg ha a XUL.mfl file-t toroljuk. Persze ha nem tudod mi mire szolgal a pref.js-be akkor inkabb nem kell torolni belole:)
ugye nem a netscape mail-es acc-rol van szo nalad? Ha nem akkor tuti hogy valami beallitas lesz, mert ilyen teren mukodnie kell, azaz mukodik is, probalni probaltam mar en is, es mukodott. Az osszekavarodast mas-ra ertettem. Nezd at jol mi lehet az ami ns-be be volt allitva mozillba viszont nem. Van vmi proxy, kulonleges mail szerver beallitas, secure connection stb stb.
hm, hat igy tavolrol nem tudom, nem tapasztaltam meg. Hanyas mozilla? Es ha uj profile-t hozol letre mozillanak es ott ujbol beallitod a levelezest (nema regit masolod a profile-ba hanem teljesen ujjat), akkor se megy?
szia!
a problemam az, hogy installalas utan az elso alkalommal letoltotte a mozilla a leveleimet, irni is tudtam. ujra inditas utan viszont nem tudtam levelet irni, sem pedig fogadni. a kuldeskor azt mondja, hogy vszinuleg nem jok a beallitasok. a beallitasokkal nincs problema. a kimeno es a bejovo szerver is megfeleloen be van allitva. a netscape tokeletesen mukodik fogadas, kuldes. probaltam mar a .mozilla konyvtar torlesevel, majd ujat csinalt nekem, amibe bemasoltam a leveleimet, konyvjelzoket... sajnos mindezek ellenere a problema fenn all.
udv.:alco
esku nem ertem amit irsz:) lehet azert mert nem irtal semmi konkretat, amugy a regi 6.2-es netscape-t es az uj 1.0-s mozilla-t azaz a profile-okat mar nem nagyon jo kozositeni, mert a 6.2-s ns mozilla build-je ota eleg sok minden valtozott, tehat ha 1x ns-el 1x mozillaval hasznalod ugyan azt a profile-t akkor lehetnek gubancok. De ezt csak irom, fogalmam sincs nalad mi a hiba egyaltalan, mivel nem irod.
Sziasztok!
Linux alatt hasznaltam (eddig?) a n6.2-ot. Feltettem a mozzillat. A levelezo beallitasokat a mozilla konyvtar tartalmazza a leveleimmel, amit a netscape teljesen jol kezel a mozilla viszont csak latja a leveleket. Elso alkalommal tudtam kuldeni,es fogadni is a mozillaval, most pedig csak a netscape mukodik jol. Mi lehet az oka?
Kb. 1,5-2 a szorzó; sokkal gyorsabb a Mozilla 1, mint az MSIE 6 (egyébként nálam a Mozilla 1 sokkalta jobb, mint a Netscape 7 PR1; ez utóbbi épp, hogy működik, pedig a 6.2.x-ek teljesen jól mentek; a 6-os PR-jei is szinte reménytelenek voltak nálam).
mondjuk talaltam mar megjelenitesi bugot, de mondjuk nem itt az index-en :) Igazabol aki csak sima user szinten akar jol bongeszi, az egyenlore hagyja fent az 1.0-ast es varja meg legalabb az 1.1 betat:)
Feltettem most, igaz ez windows alatt, de remekul muzsikal, gyors, vegre benne vannak azok a dolgok amelyel eddig csak a nightly-kba! :)) En csak ajanlhatom mindenkinek.
What's New In This Release
Download Manager has been enabled (with many improvements) for the 1.1 Alph arelease.
Mozilla now takes advantage of Quartz rendering for users of Mac OS X 10.1.5
Viewing HTML mail messages as plain text is new.
Quote original message has been implemented for 1.1a
We have new layout performance enhancements targeted at DHTML.
There have also been performance enhancements for the application startup speed.
Viewsource for MathML and view source for selections have been implemented.
Mozilla now has support for the display of XBM images.
Autocomplete in the addressbar has an improved sort order.
Browser tabs now close left to right (they used to close right to left).
The cross-plaform File Picker now has a button for creating a new directory.
Redundant backup of preferences files has been implemented in 1.1 Alpha.
Mozilla's drag and drop support has been greatly improved.
Image blocking for Mail & News has been implemented.
Floriol: probald letisztitani a regit es ujra feltenni, vagy nemtudom mi lehet a gond :(
Hangsulyoznam hogy ALPHA!
"Mozilla 1.1 Alpha is our bleeding edge alpha release which is meant to get wider testing for all the changes that happened on the trunk since we branched for Mozilla 1.0"