Nem azért nézek sznúkert hogy futball huligánokhoz hasonló debilek bekiabálásait hallgassam.
Már a shootout előtti tornán is megfigyelhető volt az angol szurkolók "bátorsága", nem a shootout okozta a változást. Az tetszett mikor a két nagy "öreget" Williamst es Higginst vastapssal üdvözölték és alig akarták abbahagyni, az hidegrázós volt. De az taps, az más. Aztán jött Hawkins meccse és nagyjából minden lökésnél azt az óbégatást kellett hallgatni hogy c'mon Barry. Egyszer kétszer elmegy, de hogy minden megindulásnál, kb. 15 különböző ember bekiabálja.. Tényleg mint valami debilek.
Jó példa erre az előbb belinkelt Ronnie 147-ese. Itt is megy az óbégatás.
Egyszer már Ronnie is megjegyezte hogy a sznúker meccskre járók többsége nem egy matyó hímzés. Azt mondjak a kint élt ismerőseim hogy az angolok nagy része igénytelen. Állami támogatásból vígan megélnek, a bevándorlók elvégzik a munkát helyettük. Ezt nem tudom hogy tényleg így van-e csak tolmácsolom.
Szóval remélem nem megy el a szurkolás olyan irányba hogy az nézhetetlen legyen, a vállalhatatlan közönseg miatt. De sajnos azt látom hogy biztatják, hergelik őket.
Ricky Walden egész jól bekeztett, 3-1-re vezetett, majd két frame-et elbukott/eldobott nyerő állásból, s így 3-3.
A momentum a kínainál van ezáltal.
Más:
Neil Robertson pozitív koronavírustesztet produkált, sajnos.
Lehet a Players Championshipen O'Sullivan-Trump az első fordulóban, ha jól néztem hirtelen, hogy ez ne így legyen, Allennek kellene a tornát nyernie. Minden más esetben létrejön egy hihetetlen első forduló.
Ha Robbonál a covid veszélyezteti a Players Championship (addig minden bizonnyal rendbejön, febr. 7-éb kezdődik a torna) indulását, akkor nem is olyan biztos, hogy Selby nem vehet részt. Selby a 17. helyen van, ha az előtte lévő 16 közül valaki covidos lenne, beférne a tornára.
Az tuti, hogy a hétfői Championship League 7-es csoportra így nem tud elmenni, pedig ígéretes névsor lesz ott: Ronnie O'Sullivan, Kyren Wilson, John Higgins, Martin Gould, Ali Carter, Ding Junhui.
Ricky Walden eddig szépen muzsikál, 2-3-ról három 70+-os breakkel (közte egy százas) elintézte Neil Robbot, Luca Brecelt is 5-2-re legyőzte, s jelenleg 3-1 Kyren Wilson ellen is.
(Jó látni, hogy a német közönség betartja azt, amit az angoloknak nem sikerült: ha nem eszünk, iszunk, maszkot kell hordani. Angoloknak hónapokig nem sikerült ezt betartani...)
Jó lenne egy 2015-öshöz hasonló negyeddöntős est, amikor mind a négy negyeddöntő 5-4-gyel zárult.
Szerintem Trump nyerni fog 0-3-ról, Zhao sebezhető, s Trump miatt volt 0-3, mert sokat rontott
Annyira jó Alan McManus, ahogy kommentálja Yan Bingtao döntő frame-es breakjét, annyira jó! Nem kíméletlen, ha kritikáról van szó, s elismerő, amikor kell.
Egész hihetetlen, ahogy a 8. frame-et elvitte Yan Bingtao, s hihetetlen, ahogy Selby okosan építette a breakjét, de bontás után esett a kék után piros is.
És akkor Yan Bingtao 5-4-re nyer Mark Selby ellen, aki, mármint Selby, nem lesz ott a Players Championshipen.
Régebben engem is nagyon zavart, hogy kiabálnak a nézők, de most valahogy sikerült átérezni a nézőtéri hangulatot. Most "csak" a hangos röhögések idegesítettek.
Alapból nem vagyok a variálás ellen (Premier League shot clock, a Power Snooker sok volt), de az, hogy ez pontszerző lett, 2017-ben, a lehető legrosszabb döntés volt. (Tudom, ezáltal késztetve legyen pár nagy név, hogy induljon itt.
Nem lenne ez rossz verseny, de tényleg elrontja ez az állandó óbégatás, kiabálás. Pár percnél többet nem is néztem belőle.
A mellény, nyakkendő párost nyugodtan el lehetne hagyni, simán játszhatnának egy hosszú ujjú ingben, az eltakarná a tetkókat. Múltkor megllepett, hogy Bingham is tele van velük, róla nem gondoltam volna, hogy így ki van varva.
- megtudjuk, sok játékos karja mennyire tele van tetkókkal
- láthatjuk, ki mennyire kövér, mert nem tartja össze a mellény :)
Viszont ez a részeg tivornyázás nem illik a snooker jellegéhez, még egy ilyenen sem, tartok tőle, hogy nehezebb lesz innen megfogni a dolgokat, mikor "komoly" tornákon kell a bírónak rendet tartania...
Mitchell Mann nnagyon ünnepelt, mikor ponthátrányban volt, azt megnéztem volna, amikor pár másodperccel a végén izomból belevágott a sárgába, de sárgáról beesett volna mondjuk a kék, s egál lett volna... :D
Sajnos a döntő elmaradt az izgalmaktól, Neil Robertson magabiztosan, 10-4-gyel megnyeri a döntőt, ezzel ismét a Masters bajnoka! Nem semmi hete volt Robbonak! Az a tegnapi meccs nem volt semmi Williamsszel.
Hawkins meg túljutott egy Murphy, Selby, Trumo trión, az se semmi! Sajnos a döntőben elmaradt a jó formája