én is nagyon bízom az új lemezben, de azt ne feledjük, h mustaine nagyon profi üzletemeber is egyben, és tudja nagyon jól hogyan, mivel kell egy albumot megjelenés előtt promótálni, különféle lelkes nyilatkozatokkal. várjuk ki a végét. bár én is örülnék, ha legalább olyan visszakanyarodást csinálna a megadeth is, mint a metallica a legutóbbi albumával. mondjuk azt már lehet tudni, hogy színtiszta instrumentális tétel is lesz a lemezen...
rust in peace II.-ben nem nagyon merek hinni, legfeljebb a nyolcvanas évek megadeth-ének mai modern újragondolásában.
Hát pont ez az, hogy tetszik! Tök vagány az a riff.
Én annak örülnék leginkább, ha ez az album lenne a Rust 2. Itt lenne az ideje... Amúgy jó lenne, ha Chris Broderick-nek (bazz, mekkora termete van már, a gitár csak valami apró kis játékszernek tűnik a kezében, hehe. A termeténél csak a gitártudása nagyobb, hihetetlen jól keni. Remélem, nem dobja ki Dave 1 év múlva, jó lenne a csapatban tartani még úgy 20 évig...) lenne egy kis beleszólása a hangzásba, talán előnyére válna a lemeznek.
Amúgy szerintem a Rust in Peace-nek van a legtutibb dobhangzása, mikor Nick ráüt egyet, majd beledöngöli a hallójárataimat a betonba. Szerintem egy kicsit próbálták utánozni az And Justice album keményebb dobját, amivel nincs is gond, mert kemény thrash albumhoz kemény dob dukál...
Dave egyébként nyilatkozta, hogy a Rust in Peace óta nem volt így feldobva a számokat hallgatva. Jójó, tudjuk, nála ez nem jelent semmit, mert minden órában képes máshogy vélekedni ugyanarról a dologról, de én valahogy érzem, hogy fasza kis album lesz ez...
A Cryptic nekem is tetszik. De valahogy érezni rajta, hogy a banda nem tudja mit is akar. Van rajta mindenféle stílusú nóta. Az albumot hallgatva mix érzete van az embernek... és valóban: a CTE óta gyülemlő nóták kerültek rá, a "régi termést élték fel". Már a páratlan az évszám jelzi, hogy csúsztak vele és nem ment minden rendben. Riskre már nem nagyon tudtak mit elsütni. A Wanderust-ról pl. még azt írta Mustaine, hogy azt is a Youthanasia idejében írta.
Igen borzasztó, de a RIP mégis milyen király lett. Messze a legjobb album. Ha hangzásban még nem sokat, de színvonalban sokat dobott Mike Clink támogatása. Max Norman-nek már csak a minőségen kellett javítani. Aztán Dann Huff-nak már csak le kellett zülleszteni a bandát.
Mike Clink hangzása borzasztó, az a rongyos rock'n'roll bandákhoz passzol, nem a precíz riffekhez. A Rust dobhangzása is csapnivaló, a basszus meg alig hallatszik. Max Norman pedig király.
Bármibe lefogadnám, hogy legalább fél évet csúszik. Az előző albumról már ilyentájt lehetett tudni egy csomó konkrétumot, pontos adatot: cím, tracklist, hossz, megjelenési dátum, 1-2 demódal. Mégis csúszott. Ez a mostani még ebben a fázisban sem tart. Ez is Roadrunneres lesz?
Nem is bánom, ha nem 2, hanem 2.5-3 évente lesz album. Dolgozzon csak szépen rajta. Nehogy amiatt legyen silány, mert elkapkodta.
Egyébként lassan a Megadeth-nek is kijárna egy rendesebb kiadó és stúdió. A legtöbb album gyenge-tompa-kásás hangzású. Szerintem túl sok torzítást tesz bele Mustapapa, rossz a keverés. Talán a CTE, Youthanasia, Risk, TWNAH kivétel. Meg egy olyan producer se ártana, mint Mike Clink (RIP) vagy Max Norman. Ők rendesen munkára fogták, elpicsázták, megfegyelmezték a vörös démont. Látszott is az eredménye.
gondolod ez is csúszni fog, mint az előző? az is több, mint fél évet késett... na, majd kiderül, de szerintem ez szeptemberben sanszos, hogy megjelenik.
Nem fake, csak váz. Egy riff felvéve egymagában, rákeverve a dob. Jónak tűnik, persze alig lehet hallani valamit belőle és túl rövid ahhoz, hogy bármi komolyat meg lehessen állapítani belőle.
A Megadeth oldalán nincs semmi konkrét az új albumról. A fórumon se. Csak hogy mennyire izgatott, meg bla-bla. Nem hinném, hogy még 2009-ben kijön. Az előző album 2007. május 15-ei és mostanában Dév papa eléggé szétszórt.
egy friss, jó hír. elvileg kész van a mester a 12 új dallal, már "csak" az utómunkálatok vannak hátra, és jöhet a kiadás. hajrá!
"...and hopefully more than just breaking the ice and doing four concerts with some old friends"
mustaine ezen szavaiból meg nagyon az sejlik nekem, hogy a canadian carnage után idén ősztől vagy jövőre /mivel akkor már a megadeth is világturnén lesz az új albummal/ a metallica-val lesznek újra közös bulik. vagy csak én vagyok túl optimista?
Itt van mellettem a piros telefon, amin naponta teszek a mesternek helyzetjelentést a magyar megadeth-fórum aktuális közhangulatáról. Üzentek neki még valamit? :)
:D Biztos így fogja írni szó szerint. Gyanús vagy te nekem. Lehet beépített embere vagy :-)
De komolyra fordítva. Írhatna egy komoly témájú könyvet. Azt kíváncsian várnám. Nem ilyen önéletrajzi nyomiságot. Meg ajánlom neki, hogy ne a zenélés rovására menjen, mert irgumburgum :P
Az önéletrajzi téma viszont nem tűnik valami érdekesnek. 99%-ban 'talicsáéktól való kirúgásán fog sírni. Régen voltak politikai ambíciói is, főleg a külpolitika érdekelte. Elég a Peace Sells-re gondolni, ott is pl.: What do you mean, "I couldn't be the president of the United States of America"?
Objektív összehasonlítást a Youthanasia és a Cryptic régi/új verziójáról. Például: a Youth új verziójában gitár helyett brácsa van. A Cryptic új verziójában 3 számot Mustaine dobolt újra, mert nem volt meg az eredeti dob sáv....
Én nem gondolom. Mert a Rust és a Countdown minkét féle verziója megvan, és például pont a napokban az újfajta Countot akartam meghallgatni! A Riskből csak az új van meg, a többiből csak a régi (az első és harmadik album nincs meg.)