Sziasztok! Itt a fórumon kaptam pár éve egy nagy adag VHS kazettát nagyon kedves trekker kollégánktól (mélyen tisztelt bullseye-tól). Tartalma ST:TNG, ST:DS9, ST:Voy. Az élet úgy hozta, hogy immár megvan más formában, így szívesen továbbadnám olyan rajongónak, aki örömmel nézné. Természetesen pénzt nem kérek érte, a lényeg, hogy valaki nézze! :)
el kéne kezdeni gyűjteni az embereket az új filmre, mindenki vigyen 1-2 ismerősét, én a nejemet, és az unokaöcsémet viszem hátha megérjük, hogy lesz 2 évente új mozifilm
Nem tudom valaki foglalkozott e Star Trek Fan Filmekkel? Láttam a Star Trek: Of Gods and Men nagyon tetszett de sajnos nem találtam hozzá feliratot persze nem egy profi alkotás valakinek esetleg nincs meg alamelyik másik Fan Filmje érdekelne szívessen megnézném.
"Kis hazánkban sajnos nem valószínű, hogy be lesz mutatva a Star Trek új része IMAX változatban, ugyanis a kópia legyártása hatalmas összeg, és ezt az összeget statisztikai eredmények alapján nem fogja behozni a film. A forgalmazó sem tervezi az IMAX-verzió bemutatását. De nehogy elkeseredjünk, úgy tudom, Pozsonyban menni fog.
<Horányi László> A világűr - a végső frontier. Ezt az utat járja az Enterprise csillaghajó újabb és újabb küldetésein. <Sörös Sándor> Idegen bolygókat fedez fel. Idegen életformákat. Civilizációkat kutat fel. <Jakab Csaba> Olyan helyekre merészkedik, ahol az ember még nem járt.
Data a 22. percben szólal meg pár mondat erejéig az intercomon. De mióta magázódik Troi és Riker? Legalább az utolsó rész hanganyagát rögzítsd az utókor számára...
Beletekertem, s padlót is fogtam... persze jó értelemben. Nem hittem volna, hogy a nagyságos Masterfilm Kft. ezt meglépi, márminthogy megpróbálja a korábbi hangokat beszervezni. Nagyon pozitív meglepetés ez számomra. Mindamellett a második évad alatti fordításügyi megkeresésemre nem reagáltak még, pedig jó lett volna valami lektor-féleség, mert elég ingadozó volt a fordítás színvonala, amint az a 'frontier'-ből és egyéb melléfogásokból kiderült, de most már mindegy. (Annak meg nem tudom van-e értelme, hogy rákérdezzek náluk, hogy akkor most mi van a levelemmel...?)
Troi hangja Kocsis Judit volt (ha minden igaz), Data-t még nem találtam meg a részben.
Épp most ment le az Enterprise utolsó része magyarul... Megdöbbentő módon több TNG hang megmaradt. Picard- Horányi László, Riker - Oberfrank Pál, Kirk - Sörös Sándor. Data és Troi hangját viszont nem ismertem fel. Amiről viszont nem beszélnék, az a "végső frontier"...
Nem kifejezetten erre gondoltam, mert sok esetben ezek a jelenetek más fajokkal történő kommunikációban is megjelennek.:-) Bár ebből a szempontból a Voyager még hagyján, "mély nézés" ügyileg a TNG Picard-ja egyértelműen viszi a pálmát. :-)