ja, és mielőtt a sznobizmus bélyegét rámnyomnák: természetesen senkit nem akartam megsérteni a "vásári lejátszó" kifejezéssel. nyilván a kommersz, olcsókategóriás lejátszóknak is megvan a létjogosultságuk, de ha valaki beruház egy komolyabb audiofil lemezre, arra vigyázni illik :-)
gyűjtőként viszont ezek kihagyhatatlan ajánlatok, mert ilyen lemezeket (főként, hogy erősen limitáltak) nem minden sarki boltban árulnak.
és amíg egy limitált CD és egy sorozatCD között szinte csak a külcsín (meg legfeljebb egy sorszám) a különbség, addig egy eredeti mesterszalagról, speckó technikával nehézlemezre nyomott LP bizony komoly minőségi különbség.
érdemes ezeket az LP-ket gondosan eltenni, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy nyugdíjas korunkban nem épp audiofil lemezek hallgatásával ütjük-e el az időnket...
akkor bizony mekkora arc lesz az az öreg, aki karácsonykor a kandalló melege mellett komótosan felkészíti a Vespy-t, és a csendes hóesésre kitekintve az Aurorát éneklő Björk hangja nosztalgikus melegséggel lengi be a nappalit, miközben az unokák karácsonyi csomagjukból a legújabb digitális lejátszójukat bontogatva-próbálgatva furcsán néznek majd ránk és a monstrumunkra, amelyen a fekete korong rendületlenül forog 33-as percenkénti fordulatszámmal...
Nekem nem lennének ilyen lelkiismereti problémáim, mert fogalmam sincs, mennyire vásári a lejátszóm, vagy hogy mikor volt benne utoljára tű cserélve. Gyanítom, valamikor a '80-as években. Igaz, azóta nem is nagyon használhatták.
mondjuk a Vespertine-t én is szívesen meghallgatnám audiofil LP-n.
nem is az LP a drága, hanem az a lánc (lejátszó, RIAA-korrektor, erősítő, kábelek, hangdobozok), amin hallod/érzed a különbséget egy tömeggyártott LP és egy audiofil cucc között.
vérezne a szívem, ha egy ilyen komoly vinilt egy vásári lejátszóval szántanék fel az első meghallgatás közben... :-)
olvastátok, hogy kiadja az OLI az LP-ket újra "audiofil" Hal Speed Direct Metal Mastering technológiával? Amazonon 30 font lesz a dupla, 27 a szimpla album. Az OLI-nál drágább.
Szerintetek ez újabb pénzlenyúlás?:) Már annak, aki megveszi. Egyet mindenesetre kipróbálnék, hogyan szól.
DVD Shrink -> Open Disc -> Re-Author -> bedobod a megfelelő menüt a bal ablakba (amiben az adott zene szól) -> Backup
ezáltal csinálsz egy olyan DVD struktúrát, amiben csak az adott track szól. utána csak VOB Edit -> Open -> Demux -> [X] Demux All Audio Streams és kész.
ez kimenti az ac3 hangot. (vagy wav-ot, ha LPCM a formátuma, de 99.99%, hogy ac3) ezt pedig át kell alakítani wav-vá, onnan meg már bármit lehet vele kezdeni. van ingyenes ac3 átalakító, de az néha hibás, torz eredményt produkál, inkább ajánlom a Canopus ProCoder-t, az szépen dolgozik, csak éppen nem ingyenes. de azt hiszem, a VirtualDub-bal is ilyesmit csinálni...
megnéztem neked, a VirtualDub MPEG2 képes rá, be tudod hívni vele a .VOB file-t is, ha nem több darabból áll (ami kizárt, mert 1 GB-onként kezd új .VOB file-t), tehát kihagyhatod a VOB Edit programot. szóval behívod a .VOB-ot, ekkor felindexeli a file-t. ezután Video > [X] Full processing mode és Compression... > Uncompressed RGB, valamint Audio > [X] Full processing mode és Compression > No compression (PCM).
most már csak File > Save as AVI. ekkor kapunk egy avi-ba nyersre kitömörített videót (vigyázat, nagyméretű lesz!), amit behívva a VirtualDub-ba a File > Save WAV... opció segítségével kinyerjük belőle a már tömörítetlen hangot. ennyi.
446tp7dvd - Who Is It video who is it - choir mix mouth's cradle - CALA mix
447tp7dvd - Triumph of a heart video oceania - piano & vocal desired constellation - choir mix
erről a két dvd-ről kéne még levarázsolnom ezt a négy számot, próbáltam DVD Audio Extractor -ral, de nem az lett az eredmény amire számítottam :) valakinek van tippe, hogy lehetne leszedni a zenéket dvd.ről ?
Hú, az is tök jó koncert volt, egy ideig fenn volt a youtube-on Björk összes, a tibetan freedomon előadott száma (Army of me, Human behaviour, Venus as a boy, Hyperballad, Enjoy és Violatly happy), de leszedték, még szerencse, hogy idejében lementettem ezeket a youtube-ról :)