Kedves ismeretlen kód;)
nagyon köszönöm... rövid az agyam így érettségi táján, de már annyiszor hallottam, és mégse...
szóval Antal Olga és az X-akták rejtélye;)
És igennnnnn!
Lét és idő, a kislány mamája. (még mindig képtelen vagyok megjegyezni, hogy hívják...)
Segítsetek máááár:Vészhelyzet, Lewis Doktornő (konkrét aktát építenek rá:))
ezt ott találtam, ahol te a forrást, és kissé nem értem, de ez csupán a szerkesztők hibája (múlt vasárnapi rész):
"His mother, LISA UNDERWOOD, is about 11 1/2 months pregnant."
nem tudom dőlt betűkkel szedni, de mi az, hogy 11 és 1/2 months? egy terhesség nem csak 9 hónapig tart? vagy az amerikai nők tovább hordják őket biztonsági okokból? vagy ez csak valami amerikanizmus?
De az is lehet, hogy tényleg 365 fok volt:)
képzeld el, ha elfordítod ennyire a fejedet, utána nem tekergeted meg a nyakadat, hogy kiálljon belőle a görcs? na Mr. Maleeni biztos kicsit továbbfordította fejét, és az volt az az öt fok.
amúgy gratulálok, szép észrevétel! nekem spec a kedvenc bakim most az 5. sorozat utolsó részében van, A vége c. epizódban, ahol amikor lelövik a sakkozót, először leveri a táblát meg a bábukat, aztán mikor visszafordul a Gibson-gyerek, a tábla ott van, bábuk nélkül, és végül mikor visszajátsszák az FBI-irodában a felvételt, már csak a sakkozó dől le és a bábuk meg az asztal is helyénmarad:)))))) de apró szépségek minden részben vannak
Üdv Mindenki!
Tegnap volt a Csodálatos Maleeni (7X08 THE AMAZING MALEENI) ismétlése.
Van benne egy rész, amit hibásan fordítottak és/vagy szinkronizáltak.
Az eredeti szöveg ez.
MULDER: 'Come on, Scully. This isn't intriguing enough for you? A magician turns his head completely around 360 degrees to the delight of young and old alike after which it plops unceremoniously onto the pier... see the picture?' A magyar verzió így hangzik.
Mulder (mh. Rékasi Károly): 'Egy büvész háromszázhatvanöt fokkal elfordítja a fejét...'
Mintha összekavarodott volna a naptár a geometriával!:o)
Észrevette ezt valaki?
(forrás: http://www.insidethex.co.uk)
sziasztok!Olyan kérdésem lenne, hogy nem tudtok véletlenül olyan internetcímet, ahonnan letölthetőek az x akták részek?
Bármelyik évad.
köszi szépen előre is, remélem tudtok nekem segíteni.
Szerintem elég jó rész volt! :)
Az a tipikus misztikus X-Akta. Amúgy a gyerek egy szellemszerű valami volt, és a halálból jött vissza, hogy figyelmeztesse a családját, hogy most az öccsét akarják elrabolni... (nehéz lett volna értelmesen elmagyarázni, a filmben, hogy mi is volt valójában... :) )
a tegnap esti részben is ugyanaz a hölgyemény szinkronizál, akit már említettem több részben is:)))) bérelt helye van az X-aktákban.
(amúgy ő ugyebár a Vészhelyzetben Lewis doktornő magyarhangja, és többször szerepelt abban a sorozatban is, mint más emberke szinkronhangja...:))))
Ahogy láttam az X-aktákat "rotációs" rendszerben szinkronizálták. Általában egy nagyobb és egy-két kisebb szerepe volt a színészeknek. Gondolom a nagyobb neveket így könnyebb rávenni, hogy befárdjanak a stúdióba. Pl. Hujber Ferinek is volt egy "fő" szinkronszerepe, és egy kisebb is a múltkori szezonban.
jogos:))))))
csupán annyi volt a bajom, hogy egy olyan rész, aminek az alapsztorija szerintem nagyon érdekes volt, így elcseszték, miszerint dejó, higanyember (na már én is átvettem) igazságot szolgáltatott... engem érdekelt volna, hogy mi lett gyerekkel azontúl, hogy elvitte az a pasi, és ki is volt az, aki visszajött. ne mondd, hogy nem lehetett volna továbbvinni a sztorit:)
Ezmiez ami tegnap volt?
vagy csak nekem nem tetszett?
nem volt rendes befejezése, pedig maga a sztori nagyon érdekes volt. csalódtam egy nagyot... ha legalább kiderült volna, hogy a Doggettnek mi a baja (én már mondjuk tudom), de semmi érdemleges nem történt. remélem, a többi rész nem lesz ilyen nyomi.
Désolé, ugrottam pár hozzászólást, nagyon sajnálom...
Ha van vevő, az pedig jó, sajnos most nem jött volna össze az üzlet... (hülyén hangzik, de a nyarat a zsebmanimból kell megúszni, és jön sziget+párizs...)
azért köszi...
azóta sem válaszoltál a francia nyelvű könyveket illető ajánlatra. Vagy franciás nagyvonalúsággal a hallgatás nemleges választ jelent? Én hülye meg azt hittem, az illemszabályok legalább egy pár szavas visszajelzést megkövetelnek...
új téma: nemtom, észreveszitek-e, felteszem, hogy nem, csak ha minden nap néztek új részeket, hogy sok szinkronhang ugyanaz, többször is feltűnnek, de nem ugyanazt szinkronizálják.
Például a Vér c. részben az a nő, aki rátámad az autószerelő pasira, és a DPO-ban az autószerelő felesége (jéééé, ezt most vettem észre) ugyanazon a hangon szólal meg, de Lux Ádám is feltűnően sokszor játszik rossz embert, minden második részben.
nekem mégis az a kedvencem, hogy az Aubrey c részben Skinner is feltűnik, ugyan csak szinkronhangként, valaki ugyanis az ő orgánumán lett magyarítva. engem nem zavar, bár elég könnyen észre lehet venni...
ti szoktátok figyelni a szinkronokat?
Az a rész a harmadik, amit életemben láttam, és tényleg jó nagyon.
viszont vitáznék abban, hogy a 2. évad olyan szuper, nekem kifejezettem nem tetszettek a részek. inkább a 3. vagy 5. sorozat.
A három tételért 5 ezer forintot kérek. Ha érdekel, mélben megbeszéljük a részleteket. Én még a hétvégén vagyok itthon, vasárnap délután külföldre utazom.
letöltöttem a netről három évadról blooper-eket (azaz rövidfilmeket a bakikkal). Gillian végig "csupán" a nevetésével szerepelt bennük, úgy tud nevetni, azaz szó szerint röhögni, hogy már könnyeztem a végére...
nekem maga a színésznő szimpatikusabb, mint a karaktere...
ami meg valahogy a szépfiúra nem vonatkozik, amit láttam róla, az kevésbé tetszett...
Volt egy werkfilm, amit azt hiszem a mozifilm környékén adtak, és abban volt egy interjú Gillian Andersonnal, hogy milyen komoly arcot kell vágnia, és néha mennyire nem sikerül, és a Duchovny direkt hecceli:-). IRL (már amennyire a werkfilm az) egy nagyon kedves mosolygós ember benyomását kelti.