Keresés

Részletes keresés

Harley-D Creative Commons License 2007.11.09 0 0 3467

OFF

"Mindenkinek, akinek nem sikerült eljutnia koncertre, javaslom próbálja elfelejteni amit Sylvio ill. én írtam, vegye meg a koncertről várhatóan ősszel megjelenő dvd-t és az alapján ítéljen, hogy milyen is volt ez a koncert"

Úr Isten! ezek a sorok tőlem valók egy másik fórumban tavaly közzétett szösszenetemből a MÜPA-s koncert kapcsán. micsoda NAÍV voltam a megjelenést illetően.

Más. Miskolc sajna tőlünk túl messze van ahhoz, hogy oda utazzam, így sokat nélkülözi személyemet a családom, tehát oda nem tudok elmenni, de kívánom, hogy minél többen jussatok el és jó szórakozást!

tillA Creative Commons License 2007.11.09 0 0 3466
Szkenneltem:
A miskolci Ifiház szórólapjának részlete
A Miskolci Műsor részlete
tillA Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3465
Előzmény: tillA (3463)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3464

Bocsi, de már csak 10 nap múlva :o)

Előzmény: tillA (3463)
tillA Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3463
Kedves lányok és fiúk,
engedjétek meg, hogy megismételjek egy korábbi bombasztikus bejelentést:

Egy hónap múlva, november 16-án Miskolcon, az Ifiházban (hivatalos nevén: Ifjúsági és Szabadidő Ház) fellép a Solaris Fusion. Kezdés este 7-kor.
A színházterem befogadóképessége 300 fő. Jegyek elővételben 1500 forintért kaphatók, egyébként 2000-ért.

Cím: 3531 Miskolc, Győri kapu 27.
Telefon: 46/411-747, 412-508, 505-863, 505-864
Igazgató: 46/ 506-007
Titkárság tel/ fax: 46/320-716
E-mail címek: ifihaz@chello.hu
ifihaz.miskolc@chello.hu
iszhaz.miskolc@chello.hu
byGúnár Creative Commons License 2007.11.01 0 0 3462
A KONCERT NEM MARAD EL!!!! Az legutóbb volt! Most lesz! De amúgy már a honlapon se szerepel, hogy elmaradna!!! Biztos forrásból tudom, hogy szombaton JÖNNEK játszani!!!
Előzmény: Peter Lion (3456)
localhost Creative Commons License 2007.11.01 0 0 3461
Igen!

"Májbeteg" szemüveget mindenkinek!
Mert ha ettől így szól a banda, akkor ez hasznos!

Emlékeztek, mit kértem számon Gyurin és Bandin korábban?
Azt hogy "csak" 100%-osan játszanak. Hiányoltam a felszabadultságot, virtuozitást, könnyedséget.

PONTOSAN AZT, amit MOST megláttam.

Bravo, Bravo, Bravo!

Tényleg ez volt az eddigi legjobb koncert, amit az SF-től látni lehetett.
Ezidáig!!!!

Nagyon jól éreztem magamat! Köszönöm!
Előzmény: cirrocumulus (3455)
kozakz Creative Commons License 2007.11.01 0 0 3460
Random Deeds

Sokkal rosszabul szóltak mint a Solaris Fusion. A fiúk sokat hallgatták a Floyd Animals/WYWH lemezeit szerintem. Ami persze nem baj, sőt!

Nekem tetszett, érdemes lenne rendes körülmények között meghallgatni öket, mert láthatóan a monitor hiany miatt kicsit kinlodtak.

Előzmény: InteriorLulu (3459)
InteriorLulu Creative Commons License 2007.11.01 0 0 3459

Egy hónapja ott voltam a Benczúrban, most meg nem, noha megtehettem volna ha csak egy picit másképp szervezem a dolgaimat... :-(

A lelkes hsz-eket olvasva ugyanis kell-e mondanom, eléggé bánom hogy nem így tettem... Na majd egy hónap múlva!...

A Random Deeds milyen volt? Korrekt és őszinte véleményt kérek, ha lehet... 

Misfit Creative Commons License 2007.10.31 0 0 3458
Abszolút egyetértek.

Számomra az eddigi legjobb Solaris Fusion koncert volt óriási dinamikával, hangzással. Most voltak igazán együtt a fiúk (lányok:)).

És én is kiemelném a koncert elejét, az valami fergeteges volt!!!

A skót Creative Commons License 2007.10.31 0 0 3457
Csatlakozom EeToN barátom fejtegetéséhez.:) Mintha téli álmomból ébredtem volna (így tél közeledtével :D)

Az egész nagyon jó volt, de nekem egy momentum maradt meg nagyon erősen: a kezdés! Hát az valami oltári volt, azt hittem nyomban leesek a székről!
Előzmény: EeToN (3454)
Peter Lion Creative Commons License 2007.10.31 0 0 3456
Én azt olvastam itt: http://www.benczurhaz.hu/rendezvenynagykeret.htm , hogy "

Betegség miatt elmarad a HitRock Pink Floyd Tribute Band koncert!"

Akkor most melyikünk értesülése az újabb vajon...? (...sajnos gyanítom, hogy az enyém, pedig biztos jó lehetett volna az a koncert is - bár el sem tudom képzelni, hogy ha a Solaris Fusion 5 tagja alig fért el a színpadon, akkor hogy férnének el ott a HPFTB-ből heten ... :-((( )

Előzmény: byGúnár (3453)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.10.31 0 0 3455

Csatlakozom :o)

Fantasztikus erejű, lehengerlő volt a tegnap esti SOLARIS FUSION koncert!

Hihetetlen erős kezdésként a Los Angeles 2006-ot hallhattuk, elsöprő volt most is!

Ha jól emlékszem, akkor a további sorrend a következő volt:

Mystica
Bíbor sivatag
M'ars poetica

Magyar tánc
Mahagma titka
Legyőzhetetlen
Solaris

ráadásként:
A párviadal
Elbúcsúzom

Ha idő lett volna még, szerintem lett volna újabb ráadás, nagyon nagy volt az ováció!

És nagyon jó volt a hangulat a színpadon is, jó volt látni mindegyikük felszabadult játékát, az örömöt az arcukon!

És a rövid beállás ellenére /vagy épp ezért ;o)/ most nagyon jó volt a megszólalás, nagyon jók voltak az arányok, mindegyik hangszert végre jól lehetett hallani!

Előzmény: EeToN (3454)
EeToN Creative Commons License 2007.10.30 0 0 3454
Hali!

Elementáris erejű koncertnek lehettünk fül- és szemtanúi. Megkockáztatom, hogy ez volt a legjobb koncert, amin valaha volt szerencsém részt venni. :) Pont ideális volt a hangerő is, a dinamikáról nem is beszélve, és minden szám kivétel nélkül nagyszerűen szólt! :)

Köszönöm hát a zenekarnak a csodás estét, az az energia, amivel játszottatok, egészen felszabadított, és most pont erre volt szükségem. :)

Csak így tovább!

EeToN

Ui.: Amíg nem hallottam koncerten, a Legyőzhetetlen volt az egyik legkevésbé kedvelt Solaris-zeném, de koncerten lenyűgöző hatású, különösen Bandi mostani színezéseivel együtt. :) Ehhez képest visszahallgatva olyan gyengén hangzik az albumváltozat, keverésileg... eszembe jutott már nem egyszer, hogy a Marsbéli krónikákat és a fekete lemezt újra fel kéne venni, a mai korhoz méltó keveréssel. :)
byGúnár Creative Commons License 2007.10.30 0 0 3453

Hogyha valaki valami nagyon durvára, profira, szépre vágyna,

ami látványban, hangzában, előadásban egyformán iszonyatosan profi,

akkor:

2007. november 3, szombat, 21óra, Benczúr klub!

Hitrock – PINK FLOYD Tribute Band

www.hitrock.hu

A város közepén, A Hősök terétől nem messze, a Benczúr Ház

Pinceklubjában!

www.benczurklub.com

„Pár éve már csak Pink Floyd számokat játszanak,

hihetetlen profizmussal, felszereléssel, külön fény-

és nagyon profi hangtechnikával, füstökkel, show-val, kiváló

hangzással. Egyedülálló esemény minden koncertjük. A világ

bármely helyén megállnák helyüket a külföldön egyre nagyobb

sikereket arató zenekar. A Sziget Fesztiválon az elmúlt pár évben

több nagysikerü koncertet adtak, teltház elött, a sátor  talán

legnagyobb sikerét aratva!”

Birta László – gitár, Puskás István – gitár, Gönci György - basszusgitár, ének,

Pozsonyi Tibor – dobok, Füchsel Tibor - szintetizátorok, hammond orgona,

Jakab Ildikó – vokál, Tátrai Eszter – vokál

700 (500) Ft.       

localhost Creative Commons License 2007.10.30 0 0 3452
Esély? Az a bajom, hogy csak esély van - de az már 2-3 éve.

Fogadunk Karácsonyra?
Előzmény: cirrocumulus (3451)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.10.30 0 0 3451

Arra azért elég nagy az esély szerencsére ;o)

Előzmény: Youwine (3450)
Youwine Creative Commons License 2007.10.30 0 0 3450

Ha Karácsonyra kijön, mindnyájan elégedettek lehetünk (és leszünk is!)   :)

Előzmény: cirrocumulus (3449)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.10.30 0 0 3449

Hát igen... :o(

Az 1 hónapról lecsúsztunk, de talán a 2-be még belefér a DVD ;o)

Előzmény: localhost (3448)
localhost Creative Commons License 2007.10.29 0 0 3448
Már megint nem sikerült.
Már megint nem.
Már megint.
Már.
...

:-(
Előzmény: cirrocumulus (3404)
localhost Creative Commons License 2007.10.29 0 0 3447
Az Ötlet remek, dícséretes, örvendezem!
Előzmény: cirrocumulus (3446)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.10.26 0 0 3446

Halihó!

Ugye nem felejtettétek el, jövő héten utolsó kedd... ;o)

Szóval..., október 30-án ismét SOLARIS FUSION koncert a Benczúr Klubban !!!

És ettől a naptól kezdve itt a klubban újjáéled a Periferic Records koncertsorozata, a Zene a periférián !

Az előzenekar mindig a Periferic Records egyik zenekara lesz, most éppen a RANDOM DEEDS fog föllépni 19 órától.

(Klubnyitás 18.45-től.)

A részletekért kattintsatok a SF honlapjára, ahová a mai napon fölkerültek a múlt havi SF koncert képei is.

cirrocumulus Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3445

Köszi a fáradozást, de nemrég egy kedves ismeretlentől kaptam egy fülest, hogy ezen az oldalon - regisztráció után - http://iron0820.multiply.com/tag/amagrama meghallgatható a keresett szám :o)

Track6 - Patriarcal

Tegnap este nálam nagyon sokáig vacakolt a freemail, órákba telt, míg tudtam érvényesíteni a regisztrációmat.

Hát, nyomokban sem volt Solaris-feelingem, főleg nem a végén, amire végül is az utalás vonatkozott, vagyis hogy ott "megidéződik a magyar progrock legenda, a Solaris együttes hangzásvilága".

Sokkal ötlettelenebb és gyakran öncélú zene szerintem (meghallgattam az 5. számot is, az végképp nem jött be), tipikusan az a fajta progrock, amitől sokan messzire szaladnak, ha meghallják ezt a jelzőt.

De a TÉNY ettől nem változik, hogy a SOLARIS zenéje ETALON a progrock világában!

És ez a lényeg :o)

Előzmény: Peter Lion (3444)
Peter Lion Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3444

Ezt a számot nem hiszem, hogy valahol is meg lehet találni a neten, mert kerestem torrentes oldalakon is, de mégcsak a zenekar nevére sem találtam találatot... :-(

Megvásárolni az amazonon is csak UK-ból lehet: http://www.amazon.co.uk/s/?url=search-alias%3Dpopular&field-keywords=Amagrama , de euro-ért is csak a http://www.cdandlp.com/liste/p_produit.cfm?lng=2&seller=0&what=artiste&srt=4&poch=&bargain=&news=&chunksize=48&currency=5&stringa=&stringt=&spop_id=&exact_search=0&pagination_easy_mode=0&n_ref_list=&general_state=&search_mode=3&list_index=1&n_ref=945317850&tete=amagrama&fmt=0&categ_rech=0&page=1&alpha=0  oldalon találtam lelőhelyét.

Én egyébként a http://www.last.fm/music/Amagrama/_/Patriarcal oldalon próbálkoztam a legtöbbet - hátha megtalálom a számot, de ha az Amagrama's radio alatti play gombra nyomunk, akkor csak hasonló stílusú előadók műveit hallhatjuk - elvileg.

Nekem onnan lejött pl. egy olyan 7:12-es hosszúságú szám, aminek 33517264.mp3 a címe. Ez volt az, amelyik stílusában leginkább a Solarisra emlékeztetett - csak fuvola nélkül - és persze színvonalában is messze lejjebb elhelyezkedve a Solaris számok alatt...

A legnagyobb gond szerintem abból fakad, hogy - bár Te új albumnak írtad, de ez már egy 2005-ös. Azóta pedig már sok víz lefolyt a Dunán (...és történt jónéhány dolog a Solaris házatáján is ugyebár...).

Egyébként volt fent valamikor tavaly az album a http://forum.funkysouls.com/dump/f33t35469.html link fóruma szerint; csakhogy a rapidshare ugyebár egy hónapnál tovább semmit sem tart fenn...

Esetleg próbálkozhatsz az akkori feltöltő usernél, hogy töltse fel ismét az albumot...

Előzmény: cirrocumulus (3438)
localhost Creative Commons License 2007.10.16 0 0 3443
Köszönöm!
De nekem úgy tűnt "minta valaki egyszer is _megígérte_ volna" Csabának, hogy majd letöltheti.
Erre nem emlékeztem.
Most sem.
Előzmény: cirrocumulus (3442)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3442

Itt olvashatod csaba1993 korábbi hozzászólását is.

Igazán türelmes volt eddig, akkor sem tudtunk válaszolni a kérdésére.

Hátha most valaki...

Előzmény: localhost (3441)
localhost Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3441
(1) milyen gitárhoz...
(2) mileyn tabokat...
(3) hol nem találsz....

--- a kérdésed többi része számomra is érthető. :-)
Előzmény: csaba1993 (3440)
csaba1993 Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3440
Hello!

annyi lenne a kérdésem, hogy gitárhoz tabokat mikor lehet letölteni? vagy már van csak én vok béna hogynem találok?:)

köszi
tillA Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3439
Kedves lányok és fiúk,
remélem, mert nem írok (nem tudok) sem kékkel, sem nagybetűvel, sem neonvillogóval :), azért még nem vész el a mondandóm a hozzászólások örvendetesen bő tengerében. tehát:

Egy hónap múlva, november 16-án Miskolcon, az Ifiházban (hivatalos nevén: Ifjúsági és Szabadidő Ház) fellép a Solaris Fusion. Kezdés este 7-kor.
A színházterem befogadóképessége 300 fő. Jegyek elővételben 1500 forintért kaphatók, egyébként 2000-ért.

Cím: 3531 Miskolc, Győri kapu 27.
Telefon: 46/411-747, 412-508, 505-863, 505-864
Igazgató: 46/ 506-007
Titkárság tel/ fax: 46/320-716
E-mail címek: ifihaz@chello.hu
ifihaz.miskolc@chello.hu
iszhaz.miskolc@chello.hu
cirrocumulus Creative Commons License 2007.10.13 0 0 3438

Na, hát ismét találtam JÓ dolgokat a neten :o)

Már egy dán zenei oldalon is írnak a SOLARIS FUSION-ről és maxijáról az újdonságok között, az európai körkép részben (WHAT HAPPENS IN EUROPE?)! /kb. az oldal első negyedénél/:

As a follow-up of the cult band Solaris , Solaris Fusion was founded in May 2007. Their first maxi has just been released: Mystica (BGCD183). The instrumentation of the new band is keyboards, guitar, flute, bass and drums (the rhythm section being the ex-members of Solaris). Their main objective is to increase the recognition and acceptance of progressive rock music.

Egy holland zenei oldalon pedig még többet találtam :o))

- Az oldal elején a SF maxijáról az alábbi értékelés olvasható:

SOLARIS FUSION – Mystica
- This Hungarian five piece band is a musical project by the Solaris rhythm-section. Their debut CD entitled Mystica contains two tracks.

1. Mystica (4.11) : After a dreamy the moods shift from compelling to a bit sultry featuring bombastic keyboard orchestrations, sparkling flute, a powerful rhythm-section and propulsive guitar riffs.

2. Secret At Mahagma (5.19) : This song starts mellow with twanging guitar, flute and soaring keyboards, followed by a slow rhythm that gradually changes into more dynamic with lush keyboards. Then a slight accellaration with a tight beat and propulsive guitar riffs, culminating into a bombastic final part delivering fiery and howling electric guitar runs. Remarkable is the omnipresent flute work.

No doubt, this is a very short album but also a very promising one, an adventurous sound that tastes to more!

- kicsit lejjebb, Attiláék legutóbbi lemezéről ezt írják:

MUSICAL WITCHCRAFT III – Psalms & Soundtrack
- This is the third album by the Hungarian musical project Musical Witchcraft, led by Solaris fluteplayer Kollar Attila. He is accompanied by a wide range of musicians on acoustic instrument and one player on the electric guitar he joins the company in 3 tracks (he delivers a wonderful solo in the final track). The music sounds mainly as a warm and pleasant blend of folk and classical with a lot of room for the flute (also flute traverse evoking Ian Anderson) and violin along conga’s, some harmonica and acoustic guitar (one solo contains beautiful tremolo guitar work). If you are up to a sound that is based upon classical and folk, this is an album to discover.

- és az oldal vége felé pedig megtapasztalhatjuk azt, amiről nemrég Böszörményi Gergely is beszélt a Planetáriumban, hogy a SOLARIS zenéje mennyire hasonlítási alap a progresszív zene világában!

Egy fiatal argentín csapat (AMAGRAMA) új lemezének értékelésében a lemez utolsó, 6. számáról ezt a véleményt olvashatjuk (kiemelés tőlem):

6. Patriarcal (13.08) : This song has a contribution from Eduardo Amaya on bass (he’s the father of keyboardist Agustin and drummer Juan and plays in Pulso) and Nexus their guitarplayer Carlos Lucena. The first part delivers a sensitive electric guitar solo and soaring strings, evoking the atmosphere from Grobschnitt their magnum opus “Solar music”. Then an up- tempo rhythm with dynamic drums and an organ solo, supported by great electric guitarplay. This long composition delivers many good soli on guitar (fiery, wah-wah), swinging piano and spectacular synthesizer and strong interplay between a jazzy piano and fiery electric guitar. The final part has a mid-tempo, the bombastic sound and exciting interplay between the fiery electric guitar, organ and propulsive rhythm- section evokes the sensational sound from Hungarian progrock legend Solaris, great!

Ha valaki megtalálja a neten ezt a számot, szóljon, szívesen meghallgatnám! :o)

/Csak egy korábbi számukat találtam meg./

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!