...hát, alakul, alakulgat... :)) Gondolj arra, hogy Stokes milyen remekül diagnosztizálta orvosilag a bajukat, és ezzel mintegy rávilágított minden uralkodói dinasztia rákfenéjére, a belterjességre! :-))
Hát, így hirtelen... már minden elhangzott itt, dalmát, holland, angol... talán a norvég király rokona, aki a dzsiu-dzsicu órákat látogatta? Vagy a skót Károly herceg (skót szoknyában nem állunk fejen)? Vagy az albán követségen Zok herceg? Volt valahol egy orosz hercegnő is, aki sóbányába küldte a lovászt.
Még eszembe jutott ez is..., ha már a valós személyek keresgélésénél tartunk a sorozatban! :-)
"Ivy: Mit fogunk együtt megnézni ? Greta Garboval és John Gilberttel adják A test ördögét vagy Ronald Callmannel és Wilma Blankkel A szerelem éjszakáját. Ha ! Vagy megnézhetnénk valami jókedvűt ! Charles Rayt és Henry Mierst a Gettimg getigs gardenben. Szerintem Ronald Callman lenne a legjobb..."
Garbo az tuti, hogy élt, gyanítom, a több név is. ...és még mindig maradtak kósza nevek az egyes epizódokban!! :))
...és ha még azt is megmondod, hol esik szó egy másik, ugyancsak híres uralkodócsaládról a sorozatban, ígérem, azon leszek, hogy téged rehabilitáljon az utókor, Ludas Matyi bíróság elé állításával, valamint a Dargai Attila rajzfilm betiltásával egyidejűleg. :D :D
Mintha Churchill neve is szóba került volna a sorozatban, aki Lady Levender szerint nem sokra viszi az életben. Vagy az más lett volna? Csak ez a megjegyzés ugrott most be nekem, de nem tudom, hogy honnan?
"Noel: Remélem, nem azt a hülye holland párt hívta meg, aki biciklin közlekedik közönséges ruhákban ! A király legyen mindig előkelő ! Szeretem, ha a király királynak néz ki. És a királynő királynőnek..."
Na, azért kicsit komolyan..., szerintem van még jó pár "történelmi név" eldugva a sorozatban, azokon kívül, amelyeket a Wikiben felsoroltak, csak agyalni kell(ene).
Cartwright: (érkezik napernyővel a kezében) Tarzan ! Tarzan, merre vagy ? Ivy, nem láttad Mr. Teddyt ? Ivy: Neeem, de az az érzésem, nem lehet nagyon messze. Cartwright: Tarzan ! (továbbindul) Tarzan ! Tarzan ! Ivy: (kissé összecsuklik, levegőt kifúj) Jaj nekem !
Az utolsó részben, amikor Lavender szedi elő a kiskofferből az ékszereit és Ivynak meséli a velük kapcsolatos élményeit, hogy mikor volt jó és mikor rossz kislány :))))
Volt még 'Loyd George', 'Bonalore' meg 'Lord Aspick', akiket Lady Lavender fiatalkorában étellel dobált, de valószínűleg nem pontosan így írják a nevüket, azért nem találtam meg őket.
Tudjátok, az az érdekes, hogy én is mintha több részben, több szituációban hallottam volna ezt a jóasszonyos dolgot, és most már bevallom, nekem a borjú és a bélszín ugrott be valamiért, ami persze bolondság!
Igen, igen..., a "marhája"! :D :D
Na, szal, tényleg kösz az utánajárást..., akkor most ennek örömére "leküldök" egy müzliszeletet, Mylord módra! :D :D