Jöhet minden ami mtb retro: fotók, gyűjtemények, ritkaságok, történetek, tuning leírások, alkatrészek, stb.., a 80-as, 90-es évek mountain bike gyönyörűségei, alkatrészei.
Bocs a késői válaszért. Nem kicsi, csak egysebességest akarok. Egy Badboyt. Egyben nem akarom eladni, mert a kerekeket meg szeretném tartani. Az alkatrészek LX/XT/XTR a fék pedig Magura (azt hiszem Louise) Fék, elsőváltó, nyeregcső mehet a vázhoz, az alku kérdése.
Igen frankó bringa,sajnálom eladni,mert már kb. vagy 15 éve megvan,de 28-as KTM-et szeretnék volt még egy Scott Summitom az már elkelt.Még ezt meg egy fémkeresőmet kell eladni és majdnem megvan az ára.Sajnos munka mellett kevés az idő,meg a hely...
Nomeg az sem mindegy, hogy milyen a "töve". A nagyobb peremesre nem megy fel a régi XTR fék...
Én végül 9mm-esből esztergáltattam 8mm-est. :)
Ebben az a vicc, hogy nem is tudtam a 9mm-es tüskéről (a Manitou adta gyárilag a telókhoz, passz, hogy mi megy rá), nomeg arról sem, hogy a tövük eltérő...
Igen, a shimano nem használt ilyen háromszöget. A fék beállításánál viszont majd lehet ezzel pepecselni. Tudom mert nekem is ilyenem van a Sunn-omon. (CNC-s cantilever féktestekkel)
Egy lomis ismerősöm hátsóudvarán találtam, egy felismerhetetlenségig rozsdás-tyúxaros Muddyfoxon, ami elmondása szerint 11-éve hever a féleresz alatt, törött váz miatt... Még meg is köszönte hogy elhoztam. :D A hátsó kerékből, nem kicsi erőfeszítésekkel sikerült megmenteni azt a gyönyörűen ketyegő fh-m732-es agyat is.
Szerintem olyan 95-97 környéki lehet, és valóban, 97-bem már elérhető volt a 8-as fogsor az STX-RC -hez.
Szerintem olyan 96körüli bringa volt, és cserélgették rajta, ami kopott, tört. Konkrétan a fékkarokat, hajtást. A többi cucc simán lehet korabeli. Amúgy is divat volt régen a váltót magasabb kategóriából szerelni, a vásárlók 90%-a a hátsó váltóra pillant vásárláskor. :)
Amúgy ha megnézed a Shimano alkatrészek számát (mindegyiken van,két betű), akkor megállapítható, melyik évben, hónapban készült, az a tuti.
Amúgy meg... mi számít veteránnak? :D
Ránézésre egy alapos tisztítást, újrabowdenezést megérdemelne, strapás örök darab, ha vigyázol rá. :)
igen, az RC-ben több aluminiumot használtak fém helyett, picit kifinomultabb, és asszem talán már 8 sebességes kazettatesttel is szerelték. Igen, nekem is feltünt hogy a féktestek fiatalabbak, illetve (a korábban szebben kidolgozott) Alivio szetthez tartoznak... 94-95-ben például kimondottan szép szett volt a maga kategóriájában, ez talán valami 96, esetleg 97-es lehet... No, így viszont eljutottunk a teljes zsákutcaig :)
Mindent összevetve, szerintem még mindig közelebb ál a 1995-ös évjárathoz, mint a fiatalabbakhoz.
Nem STX, hanem STX-RC váltók vannak a bringán, ami nem csak két betűben, hanem pl. a felhasznált anyagok minőségében is eltér az STX-től.
Viszont ebből a két alkatrészből nem tudunk sok következtetést levonni, mert a fékek Aliviok, az egyik agy Alivio, a másik STX-RC, a fékkar Tektro, a váltókar Sram, a hajtómű Suntour. Szóval ez egy eléggé összetákolt bringa, nem valószínű, hogy épp a két váltó maradt volna meg az eredeti felszerelésből, miközben a többi cuccot jóval gyengébbekre cserélték.
A legfontosabb, hogy a közel 20 éves bringa még megfelelően működik, és kiszolgálja a gazdáját. De azért a múzeumban nem ezt fogják kiállítani, mint a 90-es évek jellemző kerékpárját. :-)
Szia. A bringádon, bár vegyes alkatrészek vannak, a zöme stx (középkategóriás). Az Stx hosszukanalas váltója 95-96-os. Elnézve hogy canti fékes, inkább 95-ös, mert emlékeim szerint a shimano 96-ttól már kínált "V" fékeket. Általában az Stx-et teljes szettként szerelték bringákra, de a tiéden valószínüleg az előző tulaj lepiszkálta a fékváltókarokat, és (alap) Sram gripshift markolatváltókkal helyettesítette, amihez jóval fiatalabb Tektró fékkarokat szerelt.... ettől függetlenül kb 90%, hogy 95-ös a canga, és még jó ideig nyúzhatod, mert shimanóéknál akkoriban a középkategóriás cuccokat tartósra gyártották.
Angliából a futár 15000 egy bringára, EU-ból passz, utoljára egy spanyol bringát 24000ért akartak elhozni nekem, de nem nyomoztam túlzottan utána. Szerintem a US is 20felett van...
Jó messziről jön... Drága a futárszolgálat? Gondolkodok az enyémet az ebay-en meghirdetni csak sehol nem találtam információt, hogy mennyiért lehetne feladni, ha elkelne.Igaz én unión belülre gondoltam...