Azert, hogy nevessunk, de ne kinevessunk, sirjunk, de ne rikassunk, vitazzunk, de ne veszekedjunk. Hogy meseljunk, elemezzunk, kibeszeljunk, segitsunk es talalkozzunk. Oregnek, fiatalnak, dolgozonak, haziasszonynak, ujnak, es foleg reginek, itthoninak es kulfoldinek. Felvetel kerese: mikoltekkukacgmailpontcom
Topikszabályok a 0. hozzászólásban.
amit most soroltál fel, azok közül egyedül a Csaba magyar eredetű
az ősmagyar nevek a reformkorban kerültek be újra a köztudatba
ebből a szempontból ősmagyarnak azt szokták tekinteni, ami már a honfoglalás előtt, vagy annak környékén is használatos volt, függetlenül attól, hogy az finnugor eredetű-e (hiszen a vándorlás során több száz évig éltek együtt török nyelvű népekkel)
na most az Eniko miert osmagyar, amikor Vorosmarty talalta ki? vagy Zalan, aki bolgar fejedelem volt? es meg lehetne szemezgetni a sok torok eredetu meg egyeb nemzetisegu nevek kozott, akiket a magyarok vandorlas soran elgatyaztak, es a neveiket beolvasztottak.
egyszer nézegettem, hogy hol lehet lakni:) és véletlenül bejelöltem, hogy hol is lakom. és utána már nem tudtam kijelölni, így találtam egy helyet, ami elég messze van és ami eléggé tetszik:)) ahol tudnék spanyolul tanulni jól és vadregényes az élet:D
Hernánnak annyi köze van hozzá, hogy ő oltotta belém arhentina szeretetét:D
a keresztenyseget nem Istvan hozta be a koztudatba, hanem mar Geza is jocskan terjesztette, csak o meg eleg nagy ur volt ahhoz, hogy ket istent is szolgaljon:)
nem tudtam amugy, hogy az osmagyar feltetele a pogany, csavargo, rablo eletvitel, azt hittem, hogy azt a kereszteny hagyomanyoknak megfeloen elo emberekkel azonositjuk:)
de valoban, ha valaki magyar nevet akar, akkor nevezze Csabanak, Matenak, Lajosnak, Istvannak meg Annanak, Erzsebetnek, Ilonkanak a gyerekeit, ha mar hagyomany, ugye. nem hinnem, hogy szaz meg ketszaz eve tengernyi Keszi meg Kende rohangalt volna faluhelyen:)
iwiwen bejelölt egy férjem vezetéknevét viselő pasi (mellesleg nincs közös ismerősünk és fogalmam sincs róla, hogy ismerném), na, ő aztán ősmagyar, legalábbis a képek szerint. (vagy csak erősen szélsőjobbos:D)
amúgy otthoni ismerősök között is vannak, akik ősmagyar életmódot folytatnak. pl. ahova kutyákat járunk sétáltatani szabadon nyilazgatnak, igaz célbábúra, de akkor is.. van jurtájuk is. és olyan izé kucsma, kalap - hogy hívják?
A hét vezér neve ősmagyarnak számít? Mert például az Előd még használatos...
A gyerekszájban volt éppen hasonló téma 13120 hozzászólást olvassátok el (alul a palacsintásat is):) majd későb lett egy kis témázás, hogy tényleg ki lehetett Örs vezér?:)