Az előrefizetés nem játszik - hiszen Kóka maga mondja hogy az asszisztense ment fizetni és szokása ellenére megtartotta a számlát. Ibolya egyébként nem is fogja elfogadni - mert az újság szerint/és ehhez az Ibolya még tud v.mit - nem is ebben az étteremben történt a nagy eset.:)
A HVG cikktől a Kóka pánikba jött és kiugrott a bokorból - aztán gyorsan vett egy számlát. Hát ilyen sikerült.:)
vazzeg ismerem, de tudom magamról, hogy nem vagyok jogász ezért azt is tudom, hogy kurva sok időmbe tellene, amíg kibogarásznám az idézet szövegből a vitatott kérdésre a választ.
Megnéztem a linket, amit adtál, igen, leírják a szabályokat, de kérlek, ha már ennyire otthon vagy a témában, segíts annyiban, hogy megmutatod az általad idézet link melyik része támasztja alá az igazadat és cáfolja azokat, akik azt állítják, hogy átfordulhat az óra, de a nap maradhat az előző?
Hát lenne egy egyszerű megoldás az ellenőrzésre. Menjen már el valaki oda az étterembe, oszt igyon meg egy sört. Kérjen nyugtát és ellenőrizze a dátumot meg az időt... A vendőglés szerint nem volt APEH ellenőrzése, így a pénztárgépet sem igen vihették el... nem állították át. Rossz ötlet?
1. 15. A pénztárgép nyomtató egysége kizárólag az alábbiakban meghatározott magyar nyelvű bizonylatokat nyomtathatja ki: (Az euró bevezetésével kapcsolatos bizonylat-változások leírását a 4. pont tartalmazza.)
1. 15. 1. Nyugta (adóügyi bizonylat), amely legalább a következő adatokat tartalmazza:
Bizonylat fejléc adatok (az adatsorok alábbi sorrendje kötelező);
A bizonylatot kibocsátó vállalkozás (vállalkozó) neve;
A bizonylatot kibocsátó vállalkozás (vállalkozó) székhelye;
A bizonylatot kiállító üzlet neve (amennyiben különbözik a vállalkozás (vállalkozó) nevétől);
A bizonylatot kiállító üzlet címe (amennyiben különbözik a vállalkozás (vállalkozó) székhelyétől);
A vállalkozás (vállalkozó) adószáma.
"NYUGTA";
A tranzakció tárgyának (termék, szolgáltatás) megnevezése, adóval együtt számított értéke, a tranzakció típusának jele (vagy megnevezése), a forgalmi gyűjtő 1. 5. pont szerinti jele;
A nyugta végösszege (fizetendő összeg), "ÖSSZESEN: ..… Ft" formában;
A nyugta sorszáma 1. 16. pont szerint;
A nyugta kibocsátásának kelte (év, hó, nap, óra, perc);
Stilizált AP jel és ennek folytatásaként a pénztárgép 9 jegyű azonosítószáma, amelynek első három jegye az APEH-engedély száma, a további 6 számjegy a forgalmazó által megadott, "000001"-gyel induló, vezető-nullákkal ellátott, 1-gyel növekvő folyamatos sorszám, amely az adott pénztárgépet egyedileg azonosítja;
A nyugta bizonylat mintáját a G1 melléklet tartalmazza.
1. 15. 2. Egyszerűsített számla (adóügyi bizonylat), amely legalább a következő adatokat tartalmazza:
Bizonylat fejléc adatok (1. 15. 1. pont szerint);
"EGYSZERŰSÍTETT SZÁMLA";
Az egyszerűsített számla számlaszáma PPPPPPPPP/ZZZZ/NNNNN formában, ahol:
PPPPPPPPP a pénztárgép azonosítószáma;
ZZZZ a legutóbb megnyitott adóügyi nap sorszáma (négy számjeggyel, vezető nullákkal kinyomtatva);
NNNNN a bizonylat sorszáma (az adóügyi nap megnyitásakor 1-től induló, folyamatosan 1-gyel növekvő sorszám, öt számjeggyel, vezető nullákkal kinyomtatva);
A vevő neve;
A vevő címe;
A bizonylat tételsorainak fejléce (megnevezés, besorolási szám, mennyiség, mennyiségi egység, adóval együtt számított egységár, adóval együtt számított érték, áfa jel);
A tranzakció tárgyának (termék, szolgáltatás) megnevezése, áfa törvény szerinti besorolási száma, mennyisége, mennyiségi egysége, adóval együtt számított egységára és értéke, a tranzakció típusának jele (vagy megnevezése), a forgalmi gyűjtő 1. 5. pont szerinti jele;
Az egyszerűsített számla végösszege (fizetendő összeg), "ÖSSZESEN: ..… Ft" formában;
Az egyszerűsített számla végösszegének áfa-csoport szerinti bontása az áfa jel, áfa mérték és az áfa csoport szerinti érték feltüntetésével. Áfa mértékként "A" áfa jel esetén "04,76%"-ot, "B" esetén "13,04%"-ot, "C" esetén "16,67%"-ot, "D" esetén "AJT", "E" esetén “Mentes az adó alól" szöveget kell nyomtatni;
"Továbbértékesítés esetén a jövedéki termék származásának igazolására nem alkalmas" szöveg;
"A számla két példányban készült" szöveg;
A bizonylat sorszáma 1. 16. pont szerint;
Az egyszerűsített számla kibocsátásának kelte (év, hó, nap, óra, perc);
Stilizált AP jel és ennek folytatásaként a pénztárgép 9 jegyű azonosítószáma
én csak szigorlatoztam anno számvitelből, nem pénztárgépeztem soha,de az anyilvánvaló, hoyg nem lehet összevissza dátumzni, és nem lehet 2x 1 nap 0:10.
Mutass akkor valamilyen linket erről és elfogadom amit mondasz, de az "olyan nincs" és a "bármelyik apehes megmondhatná" kevés ahhoz, hogy meggyőzz, pedig milyen jó lenne neked nem, ha Kókát szabályos csaláson tudnád kapni.
Nagyon közel vagy a célhoz és ha hamis számlát mutatott be, akkor az számára komoly politikai következményekkel fog járni, úgyhogy ezért megéri kicsit utánajárni a dolgoknak, nem?
De azért azt ne várd, hogy a nyilvánvaló politikai elfogultságod mellett pusztán az "olyan nincs" alapú érvelést elfogadjuk.
Bizony, h átfordul a nap is. Felhívtam a lányomat aki vendéglátos, és megkérdeztem. Ha nem fordulna át, akkor az azt jelentené, hogy a bevétel az előző műszak bevétele lenne...., a kiadott áru meg náluk hiányozna. Mivel ők minden nap standolnak, így a bevételnek bizony, h náluk kell hogy szerepeljen.
Mit vered itt felslegesen magad? Jelensd fel Kókát is meg az éttermet is az Apeh-nél, a rendőrségen, meg a demokrácia vonalon is. Ja , hogy csak a szájad téped, böfögsz és nincs vér a pucádba?? Sory
Nem minden esetben. Itt van előttem egy benzinkúti számla az elmúlt hónapból nincs rajta ilyen. Egy Tesco által kiállított, azon van. Valszeg az éttermekre is más szabályok vonatkoznak...