egy kis segítség kellene...2005ös 1.9d berlingót használok. kb. 1 éve vettem. szerencsém volt, mert 2006ban vásárolta meg egy cég, 1 évesen összetörték a jobb elejét, és ezt követően csődbe ment a vállalkozás, és lefogalták az autót. így sikerült megvennem tavaly, 24,600km-el :))) az autó gyakorlatilag új. ráadásul ritka, dupla toló ajtós, klímás...imádom.
a gondom a következő. már a cégem használja az autót, kb. 3 hónapja. a hiba a következő. (már nálam is előfordult, de nagyon ritkán) mindenféle előjel nélkül elkezd működni az ablaktölrlő, vagy index és nem lehet lekapcsolni. máskor meg semmi nem üzemel...se index, se ablaktörlő...se műszerek. néha ajtó nyitás után a műszerfalon az összes kijelző világít, és sehogy nem lehet megszűntetni...se gyújtás, se kulcskivéttel...
jellemző még, hogy útközben minden előjel nélkül az összes műszer (km óra, fordulat, üzemanyag, hőfok) alaphelyzetbe áll, és pár másodperc múlva minden rehdeződik:)) ha épp bekattan vmi az autón, és elindul az ablaktörlő, és index, csak ugy tudom lekapcsolni,hogy akksisarú le-vissza....és minden ok:)
szóval ebben kérném segítségeteket, hátha valakinek van vmi ötlete, hogy hova induljak. nem befolyásolják a működést az autón, minden tökéletes rajta, csak zavaró apróságok...
Budapesten lakom, itt a közelben kellene vmi (nem szakszerviz) szaki, aki tud ebben segíteni.
Mi most látunk először ilyet így lassan haladtunk. Elmondhatom egy szemét valami volt így elsőre. :) Nem egyszerű 3 vagy 4 próbálkozásra lett egyforma azt tudom nem most volt már. Nem kellett vészesen szétszedni arra emlékszem. Mindíg egy fogat tért el és akkor már nem volt jó. Nem hiszem mégeszer nekifutunk itthon. Megadjuk a lehetőséget másoknak kinlódjanak vele.... :)
Nem tudom milyen a új Berlingo ajtó kárpitja de az én régi kocsimnál egy darabból álló műanyag,ami úgy rezeg,hogy hangosan képtelenség hallgatni.Pedik szivaccsal próbáltam a rezonanciát csökkenteni,de nem jött össze. Kár bele drága hangszóró!
Üdv. Öt darab (ÚJ) pár tíz kilométert használt Michelin Energy Saver 195/65 r15 91T három hónapos gumi eladó vagy cserélhető. Új, szalon autóról gyakorlatilag csak hazáig használtak, felni méret váltás miatt!
2004-es, 1.6 benzines berlingo olyan hibát hozott, hogy nincs kürt. Azaz van, de csak akkor, ha kiveszem a kulcsot. Ha gyujtáson van, illetve jár a motor, akkor nincs kürt, de, ha kiveszem a kulcsot, akkor működik. Szerintetek mi a bibi?
Még új Berlingó használó vagyok, ezért lenne egy kérdésem hozzátok. 2004-es 1.4 benzin 133000Km-el.
A jelenség a következő: hidegen pöcröf, majd nem sokkal az elindulás után leesik a fordulatszám, olyan mintha fuldokolna. Ha ilyenkor adok egy pár gázfröccsöt, visszaáll minden a rendes kerékvágásba és probléma nélkül szépen teszi a dolgát. Szép alapjárat, igaz meleg motornál alapjáraton tipikus szelephang hallható. Hidrotőke?
Ha leállítom, és kis idő elteltével újra indulok, ismét jelentkezik a fulladás, ami a fent említett beavatkozást követően megszűnik.
Boltban adták állítólag hozzá való volt a fene tudja már milyen pontosan. Többet vettünk különböző időpontokban volt ami 1 indítást birt és kipúposodott és megdöglött. Sokat kihajigáltunk már volt még 1 új tartalélban azt most tettük bele pár napja bírja de már nézem a következő garnítúrát mind egyforma legyen mostmár. Így a beru mellett döntöttem a UNIX-ból lesz(ez birta eddig messze a legjobban csak nem valami olcsó de ez van). Ami most kihulott belőle az meyle volt az 1 évet kibírt...
Igen sok a gyengeminőség már a piacon az tuti(szárkúpban összerakott :) )...
Ha valakinek megvan a gyári progija vagy leírása az megmondhatná nekem mi volt az 1.9D gyári izzítógyertyája!? Vagy az is nagyon jó lenne ha valaki ajánlana valami hiper szuper tartósat! Előre is nagyon köszönöm!
Akkor szerintem el kellene vinni egy igazi szerelőhöz is aki ért hozzá! Ők még szétszedik asszem nem lesz olcsó és majd ráírnak mindent ez is rossz volt meg az is. Ezek már ismerős dolgok. De a legjobb amikor az ékszíjat itthon nekünk kellett pánikszerűen a helyére ugrasztani mert a szakszervízben azt sem tudták rendesen megcsinálni. Még jó hogy van egy fasza szeprűnk. Egy pillanat alatt a helyén volt. :)