Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Rájön még a vám, áfa... de ja, nem rossz az ár. Nyilván én se mernék venni, pont azért mert garancia? szerviz? Postázgatni az ukránokhoz ha valami gond van... ááá. Annak jó aki mondjuk a határ közelben lakik, és átpattan a vétel helyére ha valami gond van...
És árban sem rossz. Böngészve a weblapjukat, a 160-as inverterük ukrán hrivnyából átszámítva 50 ezer Ft alatt van. A huzaltolót nem találtam. Bírnék egy ilyent. A dizájnt rendberaknám, európai stílusú előlappal, feliratozással oszt jónapot :-)
Ez nagyon bizalomgerjesztő, rá van nyomtatva az előlapjára, hogy "5 év garancia"!!
Látva az üzemet, az ukrán gyártás sem zavarna. Nagyon praktikus kombó egy magamfajta, helyhiánnyal küzdő hobbistának. De simán kinézem belőle, hogy ipari szinten is megállná a helyét. A kínai alkatrészeket miből gondolod? Itt nem sima összeszerelés folyik, még az elektronikát is maguk építik. A barisnyák ott forrasztgatják a paneleket.
Lassan talán helyreáll a világ rendje és nem minden jön már Kínából. Én sokat vásárolgatok szanaszét a világból és az ebay-en is tapasztalható a tendencia, hogy az elfogadható minőségű kínai termékek ára lassan utoléri a nyugati cuccokat. Ergo, egyre inkább megéri otthon fejleszteni, gyártani.
Köszi az ajánlásokat, még nem tudom milyet vegyek. Az enyémnek a kúpfogaskereke zörgött,(meg van kopva) bezsíroztam, még bírja egyenlőre. Előbb utóbb úgy is kiveri magából a zsírt, aztán megint zörögni fog. Jut eszembe van még itthon egy ugyanilyen donor, majd azt megnézem milyen a kihajtása. Egyébként ez a narancssárga Black&Decker, ár értékarányban szerintem ez is jó gép.
Nekem ez a méret a régi W6-125-ös (650W most 6 éves) nagyon karcsú kézbe illő gépház, kis súly. Ha nem kell 1000W akkor a W750 karácsonyi akcióban van 17.500
(drágább gépek is le vannak akciózva... pld a wev10-125 amit nagyon akciósan 1,5-2 éve 36-ért ettem az most 33)
Ahogy írod is :-( ez a bajom nekem is a parkside géppel... nagy a gépház, hosszú, pont nem egykezes gép. Ennek ellenére mindig elmegyek kézbe fogni ha akciós, aztán mindig otthagyom a boltban (bár eddig 10-11-ért adták, 7-ért viszont nagyon csábító .. ha nem lenne itthon 2 kis metabo akkor ennyiért azonnal hoznám .. maximum megszoknám a kétkezes fogást)
Kicsit OFF, de ha valaki elfogadható minőségű, marha olcsó 125-ös sarokcsiszolót keres (1200W, fordulatszabályzás, 3 év gari) akkor holnap irány a LIDL! 6999 Ft!!!
De azért, hogy egy márkáért felárat lehessen számlázni, azért le kellett tenni valamit az asztalra jó néhány éven át. Miből is az következik, hogy nem feltétlenül kidobott pénz az, amit "csupán a névért" kifizetünk :-)
Én is törtem már a fejem ezen. Azonban én a nagy fűrészlapoknál (355) 1700 körüli fordulatszámot láttam maximumként, lehet,hogy a 3000 feletti sok lesz.
Jövő héten rendelem meg valamelyiket addig van időm utánanézegetni vagy a tapasztalataitok alapján kiválasztani a jobbat! :) Addig is köszönöm a segítségeteket!
A Makita tetszik de csak 305 a vágó tárcsa mérete a Dewalton meg a befogató pofa kicsit gyengének tartom bár a nem láttam még élőben de nem tűnik masszívnak!
Én 500 euro felett nem vennék ismeretlen márkát. Ezeken is érdemes elgondolkozni. Mégsem egy ebay eladó, hanem magyar forgalmazó, 3 év garancia, jónevű márka, és még olcsóbb is:
Nagy összegben mernék fogadni, hogy kínai gyártmány. Mint szinte minden ebben a kategóriában. Szerintem ha kicsit még kutakodsz, biztosan találsz ugyanilyent ötféle színben, eltérő márkanevekkel. Ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne, de Németországban nem sok gépet gyártanak manapság. Nem egy bonyolult szerkezet. A Metabo fordult sarkon a nagy falnál néhány éve és egy csomó szerszámgép gyártását telepítette haza. Meg is látszik a minőségen, visszanyerte régi fényét a márka. Profik a termékek, profi a vevőszolgálat. Vettem tőlük egy 125-ös flexet, a márkakereskedésben ott azonnal elintézték a regisztrációt és ezzel kaptam rá 3 év garanciát. És mindezt úgy, hogy vállaltan ipari használatra ajánlják. De legalább négy helyen virít rajta büszkén a "Made in Germany".
A Holzmann valamikor ugyanolyan nagy név volt, mint az ELU, a Bosch, vagy a Makita. Sajnos egy márka sincs beoltva manapság a gyalázatos minőségromlás (szándékos minőség lerontás) ellen.