Keresés

Részletes keresés

wizes Creative Commons License 2005.01.20 0 0 645

Nos nekem megeredt a múltkor 8 darab (és 3 hurmám) és nem tudom mi lelte őket, -> mind elhaltak, kivéve azt amit a fiamnak adtam Karácsonykor.

Ő másik lakásban lakik a belvárosban. A hurma is és a mangó is él nála és fejlődik.

Valszin a lakás -panel- volt utálatos nekik. A földet pedig átfőztem sütőben, ha valami van benne tünjön el.

Azóta vettem újra, -és köszönettel kaptam Keszthely1-től, - amiket elültettem.

Még nem keltek ki, de úgy emx kb. 1 hónap kellett.

Én 2féleképen csíráztattam ->kemény burok le majd:

1. vizes papírzsepik közt, és amikor a kis csíra a vastag belsőíves végén megjelent elültettem

2. egyből földbe lapjával vízszintesen- mert mégnem tudtam honnan bújik ki a csíra - és megvizeztem, majd letkartam egy tányérral, hogy párás maradjon.

Most reménykedve lesem őket.

2 van 2 hete elülteve, és ma még 2-őt elültetek.

wizes.

Előzmény: Greylupus (641)
Tozatu Creative Commons License 2005.01.19 0 0 644
Nálunk van 1 éve télikert az igaz,de kezdő vagyok citrom és nahancs ügyben is.Korábban volt citrom,egy virágzásig bírta. Kelnek a drágáim sorban,izgulok is.
Előzmény: endru (642)
wizes Creative Commons License 2005.01.19 0 0 643

Halihahó!

Köci!

Megygyüttek!

2 nap múlva elültetem és úgy vigyázok rájuk mintha aranyból lennének!

Dédelgetem, dajkálgatom, mesélek majd nekik szép népmeséket!

,-)

Üdw.

wizes.

Előzmény: Keszthely1 (640)
endru Creative Commons License 2005.01.18 0 0 642

Már kóstoltam és izlett, de nem merek fácskát venni mert még a közönséges citromot sem tudom hosszabb ideig megtartani.

Panellakást nem szereti.

Van egy üveggel fedett vízóra aknám, de ott néha lemegy minusz 3-ra no és a bájos meztelencsigák. Egy ládában volt egy csomó citrom, mandarin néhány éves magoncom és egy nemes citrom. Az aranyosaknak csak a nemest szerették.

Előzmény: Tozatu (639)
Greylupus Creative Commons License 2005.01.18 0 0 641

Sziasztok:)

Ebben a topicban még új vagyok nagyon, de a segítségeteket kérném. Szombaton elkezdtünk csiráztatni két mangómagot és ma reggel vettem észre, hogy mind a kettő megeredt:)

Amiben csiráztatom a következő.. egy müanyag dobozba tettem kerámiagolyócskákat, azt felöntöttem vizzel.. arra tettem egy másik dobozt, abba bele vattát, amit megnevesitettem és arra tettem a magokat. A dobozt lezártam és a külső dobozzal együtt betettem egy nylonzacsekba - és mindezt a radiátor fölé, de nem közvetlenül rá. Elég párás és meleg benn a magoknak a levegő.

Kérdésem lenne - meddig érdemes így hagyni? vagy ültessem át földbe? ha igen, akkor ahhoz milyen földet ajánlotok? És hasonlóan nevelgessem (párás, meleg) továbbra is?

Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket:) A barátnőmmel régóta szerettünk volna mangót nevelni, de én mindig elakadtam, mert soha nem eredt meg a mag. Utána itt olvastam, hogy a külső burkot le kell venni. Követtem a tanácsaitokat és tényleg megeredt:) De most, hogy megeredt, szeretném fel is nevelgetni.

Kriszti

Keszthely1 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 640

Helló.

Küldöm a mangó magokat 2 db-ot most.

t.

Előzmény: wizes (636)
Tozatu Creative Commons License 2005.01.17 0 0 639
A kumqat az koktélnahancs, litcsi a másik,nem?Litchi chinensis,így keresd.
Előzmény: wizes (636)
Tozatu Creative Commons License 2005.01.17 0 0 638
Jaj,de jÓ!
Előzmény: taramiram (637)
taramiram Creative Commons License 2005.01.16 0 0 637
A három hosszúfarkút elültettem, ha nem mész semmire, majd kapc egyet.
Előzmény: Tozatu (635)
wizes Creative Commons License 2005.01.16 0 0 636

Mi az a licso meg kumqat?

Még csak nem is hallottam!

wizes.

Tozatu Creative Commons License 2005.01.16 0 0 635
Ajaj, én nem is így szúrtam fel.:( Még csak egy középső lába van. 
Előzmény: taramiram (631)
Tozatu Creative Commons License 2005.01.16 0 0 634
Gondolom 10 év,ha ebből gondolod,de inkább veszek mostanit, jó?:)
Előzmény: endru (629)
Keszthely1 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 633

Úgy néz ki mint 1 ÚFÓ

Előzmény: taramiram (631)
gedeonusz Creative Commons License 2005.01.15 0 0 632

Köszi, tulajdonképpen nem is a termés miatt érdekel a dolog, csak szeretnék nevelegetni egyet :). Egy 4-5 éves mandarinom van, az szépen fejlődik, most éppen telel a lépcsőházban.

A citrommal eddig nem boldogultam, nem sikerült az átteleltetés, lehet, hogy az kényesebb, mint a mandarin?

Előzmény: Keszthely1 (625)
taramiram Creative Commons License 2005.01.14 0 0 631
taramiram Creative Commons License 2005.01.14 0 0 630

Az ígért avokádo képeim. Az "Ilyen volt, ilyen lett" sorozat első képei.

endru Creative Commons License 2005.01.14 0 0 629
Mikor kínálsz meg kumquattal?
Előzmény: Tozatu (627)
Twins Creative Commons License 2005.01.13 0 0 628

Hello!

Licsit roppant egyszerű keltetni!!

Beleteszed egy perlittel teli dobozba a magokat, lefeded fóliával,hogy párás legyen!

Radiátorra teszed, de vigyázol, hogy ne legyen túl meleg. 25C -30C között az ideális!Ha a magok csíraképessek akkor 2 héten belül elő fognak bújni a kis licsi növénykéid!!

ennyi!

Sok sikert!

Tozatu Creative Commons License 2005.01.13 0 0 627
Nekem most kelnek a kumqat magjaim.:)
Előzmény: gedeonusz (624)
Tozatu Creative Commons License 2005.01.13 0 0 626
Akkor értem, mi is közelítünk a 20-hoz.:)
Előzmény: Bowhunter (622)
Keszthely1 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 625

Ha ki is kel a narancsmag  nem fog teremni , vagy  5-7 év múlva  terem, be kell oltani.

Jobban jársz ha veszel  1 db temőt. ami kicsi

Üdv T.

Előzmény: gedeonusz (624)
gedeonusz Creative Commons License 2005.01.12 0 0 624

Sziasztok,

Valaki találkozott mostanság olyan naranccsal, amiben mag is van? Szeretnék egy narancsfát magról keltetni, de reménytelennek tűnik ezen ok miatt.

welfare Creative Commons License 2005.01.11 0 0 623

sziasztok!

bocs,ha off,de véletlenül nem tudja valaki hogy kell licsit magról keltetni?egyáltalán érdemes vele próbálkozni? 

Bowhunter Creative Commons License 2005.01.11 0 0 622
23 éve házasok vagyunk... szerinted?? :-)))
Előzmény: Tozatu (620)
endru Creative Commons License 2005.01.11 0 0 621

A kvarc és a szolárium halálos a növényeknek. A megvilágítást kimondottan az erre szolgáló hidegfényű lámpákkal lehet megoldani. Van erről egy topik.

Nem tudom mi baj lehetett a pincével. Nem fagyott ott?

Az új hajtások növekedésével együttjáró lombhullás az alacsony páratartalmat jelzi.

Talán valaki több segitséget tud neked adni.

Előzmény: Bowhunter (618)
Tozatu Creative Commons License 2005.01.11 0 0 620
Feleségedet szoktak ennyire kényeztetni?:)
Keszthely1 Creative Commons License 2005.01.11 0 0 619

Küldtem levelet a címedre

üdv T.

Bowhunter Creative Commons License 2005.01.11 0 0 618
Üdv Mindenkinek!

Nagyon örülök, hogy ezt a fórumot megtaláltam! Egy kis segítség kellene...
Két éve vettem a képen látható kis citromfát, potom tizenhatezerért, amikor megvettem, tele volt virággal, és gyümölccsel , Első év telén leraktam a pincémbe, ahol van egy kis ablak, kevés volt a fény, lehullott minden levele, csak a gyümölcsök maradtak meg rajta. Leszedtem a gyümölcsöket, hogy könnyíthessek a fának, csak a legkisebbet hagytam fent. Tavasszal kihelyezte a feleségem amint lehetett, mert én már akkor hollandiában dolgoztam, egész május 1-ig akkor jöttem haza. Felfedeztem rajta a kipattanó rügyeket, megnyugodtam, hogy túlélte. Tavaly nem is hozott virágot, pedig jó lett volna az illatát éreznem, mert bolondulok érte. Év közben észhez tért és hozott erőteljes hajtásokat, és hizlalta az egyedüli gyümölcsét. Most ott tartok, hogy a hálószobámban van, ott letekerve a fűtés, mert valaki azt mondta, nem kell neki a meleg. Ablak mellé tettem, hűvösebb is van, de mióta behoztam, folyamatosan hullajtja a levelét. Szeretném gatyába rázni, hogy hozzon virágot nekem az idén tavasszal. Kérek mindenkit, adjatok tanácsot, mert tanácstalan vagyok. Amikor behoztam a szobába, a lombhullással párhuzamosan erős vízhajtások nőttek rajta levelekkel, de le is dobta őket. az ablak felé ment volna, kellene még több fény, gondoltam. Hajlandó voltam tőle távolabb bekapcsolni a kvarclámpát is, de még több levelet dobott le.
Szoláriumra nincs pénzem, mit tegyek?

Üdv: Bowhunter
wizes Creative Commons License 2005.01.10 0 0 617

Másik helységben meg árulod??

,-))

Gyönyörű!

Ez igen!

Üdw.

wizes.

Előzmény: Keszthely1 (616)
Keszthely1 Creative Commons License 2005.01.10 0 0 616
Itt a termés!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!