Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Sziasztok! Hajt a mangómagom!!! Már 1 cm-es a hajtása! Mikor lehet földbe tenni? Avót is kaptam! Kőkemény, hiába nézegetem óránként hátha már ehető. Várok, de egy cseppet sem türelmesen. :(
Ha elég hideg van a nyugati ablakpárkányon, akkor nem lesz gond. Egyébként elkezdi dobálni a leveleit. Nekem is ezt csinálta, mikor nem volt hol teleltetnem. Most egy északi fekvésű fűtetlen tároló helységbe raktam és úgy néz ki minden OK vele.
Sziasztok! Nemrég találtam ezt a topikot és egy-két nekiugrásra el is olvastam az összes hozzászólást ami tárolva van. Annyira tetszett, hogy két-három napja már lubickol a mangómagon és fanatikusan keresem az avokádót a boltokban. Eddig még nem találtam sehol, de nem adom fel. A csírázó "avo" látványát itthon is produkálni akarom!!!!!!! Kösz mindekinek! Magamtól eszembe nem jutott volna azt a zöld gömbölyű "izét " megvennem. :)))) Azóta más szemmel nézem a zöldségeseket!!!
Mint ahogy a kagylónál, az élénél viszonylag könnyen, puszta kézzel is szétválasztható. Pont az előbb néztem, hogy már csírázik a mangócskám, pedig asszem csak 1 hete, hogy elkezdtem csíráztatni:)))))))))) Amúgy ezt úgy tettem, hogy egy tálkába, nedves zsepik közé raktam a tálat pedig, mivel úgy olvastam legalább 30 fok kell a csírázáshoz, a radiátorra tettem, és időnként picit locsolgattam. Vannak avokádómagjaim is, azokat most UFO-módszerrel csíráztatom, de az majd jóval késöbb fog csak csírázni, ha egyáltalán kicsírázik.
Tegnap kigubiztam a kukámból 2 mangómagot, mára meg is száradtak, de légyszi adjatok tanácsot, hogyan szedjem le a kemény mag héját? A késeim nem viszik.
Az egyik mangómag kikelt:) Olyan boldog vagyok:) Tegnap napoztattam ezerrel az ablakban vigyázok, hogy ne érje hirtelen huzat vagy hidet. Másra kellene ügyelnem?:)
hi! tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell mangót ültetni, milyen földbe és hogy milyen körülmények közt kell tartani, esetleg van valakinek otthon? annyit tudok, hogy a külső magházat el kell távolítani. kösz előre is
Akkor ma én is elültetem őket - kérdés - valami spéci földbe ültetted, vagy "sima" virágföldbe? A párásítást én is folytatom majd akkor.
A panelt sok növény nem bírja.. Mi régi téglaépítésü lakásban lakunk és valami különleges fekvése? vagy kilímája? van. A nagymamám lakott itt anno és azt hittük, hogy valami "csodaereje" van, hogy minden virág gyönyörü volt nála:) Aztán én költöztem be a lakásba és csodák csodájára nálam is minden virág jól érzi magát - minden különösebb erőfeszítés nélkül. Úgyhogy reménykedem, hogy kihajt a mangó is és szurkolok Neked is:) Aztán majd mesélj, hogy hogy alakultok:)