Keresés

Részletes keresés

wizes Creative Commons License 2005.02.17 0 0 689

Hali!

Itten van a jelentkezés!

Napokban fogom elülteni az uccsó 2-őt!

- A fiamé olyan mint a betett kép. Sőt a hurma/kakhi is fejlődik.-

Azóta nem sikerül hajtatni, mert állandóan valami fekete penész lepi el a vizet, ha abban csíráztatom vagy szivacsossá válik, ha elültetem.

A földet pedig kifőztem sütőben.

Most már csak a levegőre gyanaxom ebben a lakásban.

Most jut eszembe:

Átviszem a másik lakásomba és ott próbálok hajtatni!

Üdw.

wizes.

Előzmény: wizes (647)
taramiram Creative Commons License 2005.02.16 0 0 688

Cirkulka, biztos nem érlelted meg az avot. Almával kell becsukni 1 zacskóba, és mikor puha, akkor elkapargatni. Így sem ízlik sokaknak, a növény sem túl szép állítólag, de azért olyan jó, mikor kihajt az a kis ufo.:)

A muskátli még büdös is.

Azt észrevettétek, hogy a mangók milyen különböző ízűek? Van a benzin ízű és a finom, de ez csak evéskor derül ki. Hajrá, jó úton jársz.:)

A csillaggyümölcs nekem nem finom. Gyümölcstortára szokás tenni, mert olyan szép, de tök ízű.

Minden új gyümölcsöt meg kell 1x kóstolni, nem?

Előzmény: cirkulka (684)
Bowhunter Creative Commons License 2005.02.16 0 0 687
Üdv Mindenkinek!

Mangó csíráztatásában kérek tanácsot, most egy pohár vízben uszkál, mit tegyek vele?

S.O.S.
( annyit mangóztatok, hogy vettem én is kedvet kaptam hozzá. :-)))

Várom a választ, Üdv: Bowhunter
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.15 0 0 686
Nekem egyszer nagyon régen már sikerült kiwit kikeltetni, asszem egyszerűen csak elvetettem, bár lehet, hogy csíráztattam is, már nem emléxem. Aztán gyorsan megnőtt vagy másfél méteresre, de télen elpusztult, biztos nem bírta a panel klímát.
Előzmény: cirkulka (685)
cirkulka Creative Commons License 2005.02.15 0 0 685

Bocs ! Elfelejtettem!! Tud valaki a kiwiről valamit? Leírást és tartást találtam, de magról lehet szaporítani? Van esélye?

cirkulka Creative Commons License 2005.02.15 0 0 684

Szia Tam!  :)

Te valami ínyenc lehetsz, engem még most is kiráz a hideg, ha arra gondolok milyen íze volt annak a rücskös, zöld izének. A csíráztatásról persze nem mondok le. Attól, hogy megenni nem tudom még tetszik a feladat. Az egy más dolog, hogy a muskátlit sem lelegelni, sem megenni nem próbáltam még ( meg nem is tetszik).

Képzeld  HAJT a mangóóóóm !!!! Igaz csak úgy komótosan, úriasan, de már 2 cm-t kikandikál. :))))))

A kérdésedre válaszolva a fürdetés nálam = csíráztatás. :))

Most láttam boltban egy gyümölcsöt olyan volt mint a csillag. Tudja valaki mi az?

Előzmény: taramiram (678)
Sszilu Creative Commons License 2005.02.11 0 0 683

Sziasztok!

Mint csendes figyelő, azért folyamatosan itt vagyok.

Úgy néz ki, hogy három ananászból egy él, ezt úgy sikerült, hogy szokásos levágás után, egy kis gyökereztető hormonnal beecseteltem, és nedves homokra tettem. Ablakpárkányon van, radiátor felett, és a homokot folyamatosan nedvesen tartom, felülről locsolom. Nagy izgalommal várom, hogy mi lesz, mert három hét alatt sem száradt/rohadt el, mint a többi, és gyönyörű zöld. :-)))))))))

Neked is sok sikert!

Szilu

Előzmény: Celtis (682)
Celtis Creative Commons License 2005.02.10 0 0 682

Na vettem ananászt, indul az ananász hadművelet!

:)

wizes.

Na sikerült?

Előzmény: wizes (594)
Greylupus Creative Commons License 2005.02.10 0 0 681
A másik maggal nekem is ez volt.. Szépen kicsirázott, el is ültettem, majd tegnap megnéztem, hogy mi lehet vele - hát gyökere volt, de a növény része elhalt..
Előzmény: Don Palesz (680)
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.10 0 0 680
Nekem is kicsírázott jópár napja egy mangóm, el is vetettem, de nem akaródzik kikelni. Most csírázik ki egy másik, meg egy avokádóm is, szerencsére csak 3 hetet kellett rá várnom:)
Greylupus Creative Commons License 2005.02.10 0 0 679

Sziasztok:)

Megmutatnám a kis mangómat, ami a két kicsirázott mag közül végül kikelt:)

Naon büszke vagyok rá és féltő gonddal próbálom ápolgatni:)

Kérdésem lenne: van valami extra dolog, amire figyelnem kellene?

(nem a fürdőszobában lakik, csak a fotó kedvéért vittem be oda:)

taramiram Creative Commons License 2005.02.09 0 0 678

Érdekes, milyen kevesen szeretik, nekem kedvenc csemegém nyersen, kiskanállal kapargatva, a zöld dióra hasonlít.

Már nem is akarod kigyökereztetni? Állítólag turmixnak nagyon finom. A fürdetés mire jó?:)

Előzmény: cirkulka (677)
cirkulka Creative Commons License 2005.02.09 0 0 677
Kösz Taramiram !  Nem bírtam. Ma megbotottam. Jóval puhább lett pár nap alatt. Viszont többet meg sem próbálom megenni! :(((( FÖRTELMES  A család sem volt hajlandó megenni.  Az első (és egyetlen) falat után menekülnöm kellett. Inkább fürdetem.  
-Lujza- Creative Commons License 2005.02.08 0 0 676

Akkor inkább elveszem őket, mert konvektor van alatta. Igaz az ablak eléggé húz.

Köszi.

Előzmény: sarpy (672)
taramiram Creative Commons License 2005.02.07 0 0 675
Tegyél mellé 1 almát, kösd be zacskóba 2 napra, és beérik.
Előzmény: cirkulka (673)
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.07 0 0 674
Tudja valaki, hogy lehet kókuszdiót csíráztatni? Asszem jó sokáig tart.
cirkulka Creative Commons License 2005.02.07 0 0 673
Sziasztok! Hajt a mangómagom!!! Már 1 cm-es a hajtása!    Mikor lehet földbe tenni? Avót is kaptam! Kőkemény, hiába nézegetem óránként hátha már ehető. Várok, de egy cseppet sem türelmesen. :(
sarpy Creative Commons License 2005.02.07 0 0 672
Ha elég hideg van a nyugati ablakpárkányon, akkor nem lesz gond. Egyébként elkezdi dobálni a leveleit. Nekem is ezt csinálta, mikor nem volt hol teleltetnem. Most egy északi fekvésű fűtetlen tároló helységbe raktam és úgy néz ki minden OK vele.
Előzmény: -Lujza- (670)
Keszthely1 Creative Commons License 2005.02.06 0 0 671
Küldtem magokat megkaptad?
Előzmény: wizes (657)
-Lujza- Creative Commons License 2005.02.06 0 0 670

Vettem még 6db. mangót biztos, ami biztos, meg különben is én szeretem.:)

Van 4db. 8cm-es mandarinkám szerintetek ny-i ablakpárkányon jó lesz nekik?

cirkulka Creative Commons License 2005.02.04 0 0 669
Sziasztok! Nemrég találtam ezt a topikot és egy-két nekiugrásra el is olvastam az összes hozzászólást ami tárolva van. Annyira tetszett, hogy két-három napja már lubickol a mangómagon és fanatikusan keresem az avokádót a boltokban. Eddig még nem találtam sehol, de nem adom fel. A csírázó "avo" látványát itthon is produkálni akarom!!!!!!!  Kösz mindekinek!   Magamtól eszembe nem jutott volna azt a zöld gömbölyű "izét " megvennem. :)))) Azóta más szemmel nézem a zöldségeseket!!! 
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.03 0 0 668
Mint ahogy a kagylónál, az élénél viszonylag könnyen, puszta kézzel is szétválasztható. Pont az előbb néztem, hogy már csírázik a mangócskám, pedig asszem csak 1 hete, hogy elkezdtem csíráztatni:))))))))))
Amúgy ezt úgy tettem, hogy egy tálkába, nedves zsepik közé raktam a tálat pedig, mivel úgy olvastam legalább 30 fok kell a csírázáshoz, a radiátorra tettem, és időnként picit locsolgattam. Vannak avokádómagjaim is, azokat most UFO-módszerrel csíráztatom, de az majd jóval késöbb fog csak csírázni, ha egyáltalán kicsírázik.
Előzmény: -Lujza- (666)
-Lujza- Creative Commons License 2005.02.03 0 0 667

Megoldottam, de lehet, hogy nem fognak kicsírázni, mert elég érdekesen néztek ki.

Az egyik magom szét volt nyílva a másiknak meg volt valami olyasmilye mint a csíra, de szárazban, ez kötötte össze a kemény maghéjjal.

Azért megpróbálom, hátha!

-Lujza- Creative Commons License 2005.02.03 0 0 666

Sziasztok!

Tegnap kigubiztam a kukámból 2 mangómagot, mára meg is száradtak, de légyszi adjatok tanácsot, hogyan szedjem le a kemény mag héját? A késeim nem viszik.

Greylupus Creative Commons License 2005.01.31 0 0 665
Az egyik mangómag kikelt:) Olyan boldog vagyok:) Tegnap napoztattam ezerrel az ablakban vigyázok, hogy ne érje hirtelen huzat vagy hidet. Másra kellene ügyelnem?:)
Bowhunter Creative Commons License 2005.01.25 0 0 664
Köszönöm!
gáborke Creative Commons License 2005.01.25 0 0 663
Az irodalom szerint nem kell oltani, mert anélkül is jó lesz a termése. és gyorsan fejlődik is.
gáborke Creative Commons License 2005.01.25 0 0 662
maradt egy tucat magom, ha valakit érdekel
gáborke Creative Commons License 2005.01.25 0 0 661
most vetettem el.
gáborke Creative Commons License 2005.01.25 0 0 660
Próbálkozott már valaki a pomelóval?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!