Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

w12 Creative Commons License 2012.07.07 0 0 4866

hosszabb távon, egyenletesen haladva, biztosan kedvezöbb fogyasztást produkál, de így hogy gyorsítok, lassítok, előzök, 20 km-s távon ennyire jött ki

Előzmény: von Rypp (4865)
von Rypp Creative Commons License 2012.07.07 0 0 4865

10 l országúton???? az iszonyat sok. A 740i-m eszik 10,5-11-et 140-es tempóval, tempomat nélkül.

Előzmény: w12 (4863)
w12 Creative Commons License 2012.07.07 0 0 4864

Előzmény: von Rypp (4862)
w12 Creative Commons License 2012.07.07 0 0 4863

Nah az enyém nem Quattro, de autómata váltós és pont azt nézegetem, hogy a 10 litert beveri országúton... mondjuk 110-130 as tempóval autózgattam eddig 20 km-s távokat és így 10 litert evett klímával.

Előzmény: von Rypp (4862)
von Rypp Creative Commons License 2012.07.07 0 0 4862

Sziasztok!

Megtetszett a C5-ös Avant, és szeretnék tőleteket infót kérni, hogy a 2,5 tdi motor mennyit eszik (automatát szeretnék) tapasztalatok alapján, és a quattro mennyivel dobja meg a fogyit?

Valamint van a neten valahol valami jó kis oldal, ahol találok sok képet róla? Főleg a csomagtér érdekel lehajtott ülésekkel. Kb hány cm hosszú ilyen állapotban a csomagtér?

Köszi!

w12 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 4861

Sziasztok, A6 fanok!

Most csatlakoztam nemrég a táborotokhoz, egy 4.2 A8-asból ültem át egy C5 dizelbe, (2.5TDi) amit nemrég hoztam németországból :D

Az autó hibátlan, 2000 évvégi évjárat, gondosan karbantartot, szervízelt, hála istennek nincs még vele semmi gond! 

Viszont 15-ös téli kerekekkel adták, (195/70) és szeretnék venni rá, valami szép alufelnit, de nem szeretnék úgy járni mint az a8-asal, ami le volt ültetve, nyomtávszélesítőzve...  és bár nagyon jól nézet ki de rengeteg borsot tört az orrom alá! Így az a6 nem lesz megültetve, sem nyomtávszélesítővel felszerelve, és semmi hasonló finomság, de egy mutatós felni azért kell rá és ezeddig 19-esben gondolkodtam, de mindenki lebeszélt róla, és igazul is volt, a dilemmám most a 17-18 col között mozog. Ti mit javasoltok, józanul, magyar utakhoz mérten, mit ajánlanátok 18-ast 45-ös gumikkal vagy 17 colost 55-össel, mindenképp szeretném ha a kerék jól kitöltené a kerékjáratot azért gondolkodom 17-esben 55ös gumival. Valamint szeretném, ha a gyári rugózás és uttartás nem vagy csak minimálisan módosulna... ha lehetséges :) 

Előre is köszönöm ha veszitek a fáradságot és feldobtok valami ötletet :)

esa366 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 4860

HI !

Más ,de hasonló dolog !

Mit tudtok arrol hogy a Castrol olajoknál vannak gyári csomagolt BOVLIK . /PL.TÖRÖK /

Árba 8300-8500 /4l. körül árulják

Állitolag a cikszám kodjábol kilehet szürni ,hogy honnan való.

Előzmény: Emutheone (4857)
Magus-A6V6TDI Creative Commons License 2012.07.06 0 0 4859

Köszi a tippet, a lánc hibájára gondolok én is. Te csináltál már ilyet, kb mibe fáj?

Az alapjárat ingadozás is ettől lehet?

Előzmény: Donibcsi (4856)
Emutheone Creative Commons License 2012.07.06 0 0 4857

Hello!

Audi a6 2.5 tdi (150le) járgányom van, és mivel most vettem gondoltam csinálok rajta egy olaj+szűrőcserét mindenkép. Szervízkönyvét megnézve vw 504 00 ill. vw 507.00 5W30as olajat ajánlanak bele gyárilag. Felmentem a Castrol honlapjára és ott Castrol Edge TD 5W40 olajat ajánlotta bele a Castrol (azt hiszem vw 502 00 és 505 00 minősítéses). A sima Castrol Edge 5W30 megkapta az 504 ill. az 507es minősítést is, szerintetek melyik menjen bele?

Fontos lenne a válasz mert ma viszem szervízbe, és meg kell vennem előtte az olajat, csak nem tudom melyiket....

Donibcsi Creative Commons License 2012.07.06 0 0 4856
Komplett lánc csere. Szerintem.
Előzmény: Magus-A6V6TDI (4847)
Tibi (Mr.T) Creative Commons License 2012.07.05 0 1 4855

"csek edzsin" ---->check engine!

Előzmény: Törölt nick (4854)
Tibi (Mr.T) Creative Commons License 2012.07.05 0 0 4853

nekem az izzító gyertya cserét nem a csek endzsin lámpa jelezte hanem az izzító spirál ikon villogot menetközben...kicseréltük a két nem jó gyertyát és nem villogot... csek endzsin lámpa is jelölheti? nem is tudtam

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 4852

az izzógyertyát onnan tudja az emberke, hogy a műszerfalon jelzett a lámpa h a motorral valami nincs rendben. bevitték szervízbe és szerelő mondta meg.

Kedves a szerelőtől hogy megmondta mi a hiba. Azt továbbra sem értem hogy ha már megállapították a hibát, akkor miért nem cserélték ki a gyertyákat? Attól tartok hogy a gyertyacsere után is égve marad az a lámpa.

Ember, téged nagyon paliravesznek... :-(

Előzmény: Gablux (4848)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 4851

Mégegyszer mondom...

Vidd el hozzáértőhöz átvizsgáltatni!

A Check Engine lámpa millió hiba miatt világíthat, akár az izzítógyertya hiba mellett is.

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 4850

Én is ilyen vevőt szeretnék... :-)))

Ne legyél már ennyire naív!!!!!!!!!!

T5r5k Creative Commons License 2012.07.04 0 0 4849

KÖszi TiBI!

Inkább akkor kihagyom...

Gablux Creative Commons License 2012.07.04 0 0 4848

az izzógyertyát onnan tudja az emberke, hogy a műszerfalon jelzett a lámpa h a motorral valami nincs rendben. bevitték szervízbe és szerelő mondta meg. ő kicserélteti nekem mindegyik izzítógyertyát is. a fólia egy helyen csúnyán le van jőve azt is megcsináltatja nekem. Azt nem tudom, hogy hogyan tudja megvenni a bérautót :D de az az ő dolga. szervízkönyve van. de az a baj h németbe és így azt nem tudom megnézni. türésről ők nem tudnak, de viszont a motorburkolatből levan törve egy dara, hogy most az valami balfasz szerelő nem tudta leszedni vagy akkora csattot kapott h eltört azt nem tudom sajna.

Előzmény: Törölt nick (4844)
Magus-A6V6TDI Creative Commons License 2012.07.04 0 0 4847

Donibcsi, hozzád fordilnék kérdéssel:

Nekem az 3.0TDi indításkor csörren, már egyszer volt cserélve a felső feszítők, egy ideig jó volt de megint csinálja. Illetve beindulás után nagyon ingadozik az alapjárat, 2-3 gázadás után áll csak be.

Ötlet, hogy mi lehet vele?

Előre is thx.

Előzmény: Donibcsi (4840)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 4845

Az hogy a fenében van, hogy a kocsi egy kölcsönző tulajdona, és egy bérlő árulja? :-) Én ezt nem értem, de minden esetre a nagyon alacsony ár gyanús.

Előzmény: Gablux (4838)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 4844

Annyi baja van, hogy izzítógyertyákat kell benne cserélni.

Ezt honnan tudod ilyen biztosan? Az eladó mondta? Miért kell cserélni a gyertyákat? Nehezen indul a motor? Ha csak ennyi baja van ezt a kis hibát miért nem szünteti meg az eladó?  :-) /Gondolom ő most éppen nem ér rá ilyesmire./  :-)

Festékrétegvastagságról van valami infód, vagy elég ha rommá tört autón van egy szép fehér fólia? A balesetben megütött/ elcsavarodott futómű nem látszik ám az utastérben. A kormánykopással nem érdemes foglalkozni, az legyen a legnagyobb baja...

nem zörög nem csattog nem füstöl.

A "folyékony szerelők" csodákra képesek. (!rövid távon!) 

Van egy jó ötletem is...

Vidd el az autót a donibcsihez (Audi guru) egy átvizsgálásra, majd ő megmondja hogy elég-e egy gyertyacsere. Mond meg az eladónak ha nem elég a gyertyacsere ő fizeti az átvizsgálást, és nem veszed meg az autót. Ha meg tényleg elég, akkor meg megveszed az autót és te fizeted az átvizsgálás költségeit is. Ez egy elég korrekt dolog, nem? Asszem ettől vissza fog lépni az eladó... 

Sajnos nagyon sok történet úgy kezdődik hogy csak valami filléres dolgot kell kicserélni...  Amikor meg elmész egy hozzáértő szerelőhöz azt mondja hogy az üzemanyag rendben van, de a többit cserélni kell.

DAMORON Creative Commons License 2012.07.04 0 0 4843

Örülök ha segíthettem.

Még egy dolog eszembe jutott ami érzékenyen érintett rögtön az elején.Az előző tulaj eléggé elítélhető módon 42Ah-s akkumulátorral adta át a kocsit,amely bizonyára feltűnt volna,ha nem Avant autóról lett volna szó.(Ugyanis ezeknél a hátsó ülés alá tették az akkumulátort.)Az autó kb 2 hét használat alatt úgy megszívta az Opel Corsába való pici aksit,hogy sorba jöttek elő olyan hibaüzenetek,hogy az agyvérzés kerülgetett.(világított miden hibaüzenet mint a karácsonyfa).Vészüzembe kapcsolt az autó,azt hittem infarktust kapok...Zsír új 74 Ah-s akkumulátorral hála Istennek minden rendeződött.

Az újabb gázrendszerrel szerelt autóknak egyébként már nincsenek meg a régen elhíresült korlátozásai,tavaly ősztől mélygarázsba is behajthatnak.Tényleg azt mondhatom,nem sokat kellett szerelőre költenem.Pedig valószínűleg előttem is használták rendesen a gépet.

Előzmény: MrTinkertrain (4837)
Tibi (Mr.T) Creative Commons License 2012.07.04 0 0 4842

szia...én foglalkoztam vele... de van egy kis bukta a dologban (ha ezek nem érdekelnek akkor sima ügy) a LED menetfényt nem lehet menetfényként használni mert az mmi nem ismeri fel... úgy ég majd a LED hogy helyzetjelzőre kell kapcsolni (tehát ég a hátsólámpa meg a műszerfal világítás, szóval mi értelme a városifénynek) és indexelésnél nem fog elhalványodni...MMI vezérlőt kell cserélni ha mindezt szeretnéd használni! amúgy meg kiveszed a régi lémpát be az új csatlakozó ráhúz és ennyi! csak úgy fog működni ahogy elmondtam

Előzmény: T5r5k (4835)
cs!rke Creative Commons License 2012.07.04 0 0 4841

"A gáz nem érdekel, mert sokat állok mélygarázsban, ahová nem engedik be az olyat."

????

Előzmény: MrTinkertrain (4837)
Donibcsi Creative Commons License 2012.07.04 0 0 4840
Láncos motor. Nincs szükség vezérléscserére, ha csak nem zörög a lánc benne.
Előzmény: Törölt nick (4833)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 4839

Nem engem kell meggyőznöd.. :-)

(az úgysem sikerülne.. :-)

Gablux Creative Commons License 2012.07.03 0 0 4838

Hát én elmentem megnéztem mert érdekelt. Annyi baja van, hogy izzítógyertyákat kell benne cserélni. Németországban dolgozik az emberke és onnan bérli az autót ide haza a feleségének. Szervízkönyvel rendelkezik a kocsi. azt sajnos nem tudtam megnézni mert a német autókölcsönzőnél van. a kormánya kissé kopott, középen a hangerőszabályozó körül le van kopva a festék. ennyi ami kopás látszik a kocsin bellülről. az ülések nincsenek szétülve szép állapotban vannak. nem zörög nem csattog nem füstöl.

Előzmény: Törölt nick (4832)
MrTinkertrain Creative Commons License 2012.07.03 0 0 4837

Hú, ez eléggé kimerítő válasz, köszönöm szépen. Ilyen apró trükkök, mint amit a lámpáról mondtál, minden autónál vannak, de csak az ehhez hasonló fórumokon lehet megtudni.

A gáz nem érdekel, mert sokat állok mélygarázsban, ahová nem engedik be az olyat.

Én mndig úgy vagyok az autókkal egyébként, hogy inkább költök benzinre, mint szerelőre... 

Előzmény: DAMORON (4821)
Misikee07 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 4836

Sziasztok! Valaki meg tudná mondani hogy kb hány ezer kilóméternél kell vízpumpát cserélni 2005 A6 3.0 TDI quattro autónál ? 

Köszönöm!

T5r5k Creative Commons License 2012.07.03 0 0 4835

Sziasztok!

Szeretnék az Audimba (2005 a6 4f ) Facelift-es lámpákat Led-del!

Nem tudom h mennyire megoldható hogy  hibajelézes nélkül ´´normálisan´´müködjön!

Tudnátok ajánlani szakembert / tuning-céget pest megyébe és környékén aki érti a dolgát és beszerelné?

A neten nem találok szinte semmit ... :P

Köszönet!

esa366 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 4834

HI !

Na de haljál valami jót is !

Én a legolcsobbat vettem meg ,ami fen volt a használtauton abban az időben.Avval kezdödött a lista.

Igaz hogy 1 évig lestem az ajánlatokat !

Akkor volt 5,5+ kerék. / 4 év / 150.000 km/ és az eleje kiadás 2004.08/ .Abban az időben 6- 8.5 mentek az ilyenek.

Ha minden igaz kifogtam ,mert FESTÉS és KARCMENTES állapotu és még semmi fő alkatrészhez  nem nyultak hozzá. /amiből csak az eleje 100%- os bíztos !! 

Azt mondta az eladó hogy nem akar 1 évig autot árulni. Mert elötte 2 hóval már eladte 6.2- ért csak a pénzt nem hozták !!

Új ár -16

2- évesen ő vette 8.5

4 -évesen vettem 5.5   /

3 év alatt -2 szervíz

-csomagtartó zár csere

-és most egy fütésszabályzó szelep

ezek azért majdnem mindegyik autónál sorra kerülnek

És nem vittem semmiféle szerelőhöz!   Nem akarom a szakikat lenézni ,de ők is főként a külső jelekre  tudnak hagyatkozni /most sok elenséget szerzek /

Az hogy mennyire hangos a motor meg milyen a kormány meg a kárpit !

-Persze azért értenek is hozzá !

Bármikor bejöhet valami ,és akkor aztán nagy zseb kell !

Az biztos hogy ezeket az autókat nem boltba járni vették,de nagyon sok féle modon tudják használni .

Más :  Avant az kombi !!

Előzmény: Gablux (4816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!