Nah az enyém nem Quattro, de autómata váltós és pont azt nézegetem, hogy a 10 litert beveri országúton... mondjuk 110-130 as tempóval autózgattam eddig 20 km-s távokat és így 10 litert evett klímával.
Megtetszett a C5-ös Avant, és szeretnék tőleteket infót kérni, hogy a 2,5 tdi motor mennyit eszik (automatát szeretnék) tapasztalatok alapján, és a quattro mennyivel dobja meg a fogyit?
Valamint van a neten valahol valami jó kis oldal, ahol találok sok képet róla? Főleg a csomagtér érdekel lehajtott ülésekkel. Kb hány cm hosszú ilyen állapotban a csomagtér?
Most csatlakoztam nemrég a táborotokhoz, egy 4.2 A8-asból ültem át egy C5 dizelbe, (2.5TDi) amit nemrég hoztam németországból :D
Az autó hibátlan, 2000 évvégi évjárat, gondosan karbantartot, szervízelt, hála istennek nincs még vele semmi gond!
Viszont 15-ös téli kerekekkel adták, (195/70) és szeretnék venni rá, valami szép alufelnit, de nem szeretnék úgy járni mint az a8-asal, ami le volt ültetve, nyomtávszélesítőzve... és bár nagyon jól nézet ki de rengeteg borsot tört az orrom alá! Így az a6 nem lesz megültetve, sem nyomtávszélesítővel felszerelve, és semmi hasonló finomság, de egy mutatós felni azért kell rá és ezeddig 19-esben gondolkodtam, de mindenki lebeszélt róla, és igazul is volt, a dilemmám most a 17-18 col között mozog. Ti mit javasoltok, józanul, magyar utakhoz mérten, mit ajánlanátok 18-ast 45-ös gumikkal vagy 17 colost 55-össel, mindenképp szeretném ha a kerék jól kitöltené a kerékjáratot azért gondolkodom 17-esben 55ös gumival. Valamint szeretném, ha a gyári rugózás és uttartás nem vagy csak minimálisan módosulna... ha lehetséges :)
Előre is köszönöm ha veszitek a fáradságot és feldobtok valami ötletet :)
Audi a6 2.5 tdi (150le) járgányom van, és mivel most vettem gondoltam csinálok rajta egy olaj+szűrőcserét mindenkép. Szervízkönyvét megnézve vw 504 00 ill. vw 507.00 5W30as olajat ajánlanak bele gyárilag. Felmentem a Castrol honlapjára és ott Castrol Edge TD 5W40 olajat ajánlotta bele a Castrol (azt hiszem vw 502 00 és 505 00 minősítéses). A sima Castrol Edge 5W30 megkapta az 504 ill. az 507es minősítést is, szerintetek melyik menjen bele?
Fontos lenne a válasz mert ma viszem szervízbe, és meg kell vennem előtte az olajat, csak nem tudom melyiket....
nekem az izzító gyertya cserét nem a csek endzsin lámpa jelezte hanem az izzító spirál ikon villogot menetközben...kicseréltük a két nem jó gyertyát és nem villogot... csek endzsin lámpa is jelölheti? nem is tudtam
az izzógyertyát onnan tudja az emberke, hogy a műszerfalon jelzett a lámpa h a motorral valami nincs rendben. bevitték szervízbe és szerelő mondta meg.
Kedves a szerelőtől hogy megmondta mi a hiba. Azt továbbra sem értem hogy ha már megállapították a hibát, akkor miért nem cserélték ki a gyertyákat? Attól tartok hogy a gyertyacsere után is égve marad az a lámpa.
az izzógyertyát onnan tudja az emberke, hogy a műszerfalon jelzett a lámpa h a motorral valami nincs rendben. bevitték szervízbe és szerelő mondta meg. ő kicserélteti nekem mindegyik izzítógyertyát is. a fólia egy helyen csúnyán le van jőve azt is megcsináltatja nekem. Azt nem tudom, hogy hogyan tudja megvenni a bérautót :D de az az ő dolga. szervízkönyve van. de az a baj h németbe és így azt nem tudom megnézni. türésről ők nem tudnak, de viszont a motorburkolatből levan törve egy dara, hogy most az valami balfasz szerelő nem tudta leszedni vagy akkora csattot kapott h eltört azt nem tudom sajna.
Nekem az 3.0TDi indításkor csörren, már egyszer volt cserélve a felső feszítők, egy ideig jó volt de megint csinálja. Illetve beindulás után nagyon ingadozik az alapjárat, 2-3 gázadás után áll csak be.
Annyi baja van, hogy izzítógyertyákat kell benne cserélni.
Ezt honnan tudod ilyen biztosan? Az eladó mondta? Miért kell cserélni a gyertyákat? Nehezen indul a motor? Ha csak ennyi baja van ezt a kis hibát miért nem szünteti meg az eladó? :-) /Gondolom ő most éppen nem ér rá ilyesmire./ :-)
Festékrétegvastagságról van valami infód, vagy elég ha rommá tört autón van egy szép fehér fólia? A balesetben megütött/ elcsavarodott futómű nem látszik ám az utastérben. A kormánykopással nem érdemes foglalkozni, az legyen a legnagyobb baja...
nem zörög nem csattog nem füstöl.
A "folyékony szerelők" csodákra képesek. (!rövid távon!)
Van egy jó ötletem is...
Vidd el az autót a donibcsihez (Audi guru) egy átvizsgálásra, majd ő megmondja hogy elég-e egy gyertyacsere. Mond meg az eladónak ha nem elég a gyertyacsere ő fizeti az átvizsgálást, és nem veszed meg az autót. Ha meg tényleg elég, akkor meg megveszed az autót és te fizeted az átvizsgálás költségeit is. Ez egy elég korrekt dolog, nem? Asszem ettől vissza fog lépni az eladó...
Sajnos nagyon sok történet úgy kezdődik hogy csak valami filléres dolgot kell kicserélni... Amikor meg elmész egy hozzáértő szerelőhöz azt mondja hogy az üzemanyag rendben van, de a többit cserélni kell.
Még egy dolog eszembe jutott ami érzékenyen érintett rögtön az elején.Az előző tulaj eléggé elítélhető módon 42Ah-s akkumulátorral adta át a kocsit,amely bizonyára feltűnt volna,ha nem Avant autóról lett volna szó.(Ugyanis ezeknél a hátsó ülés alá tették az akkumulátort.)Az autó kb 2 hét használat alatt úgy megszívta az Opel Corsába való pici aksit,hogy sorba jöttek elő olyan hibaüzenetek,hogy az agyvérzés kerülgetett.(világított miden hibaüzenet mint a karácsonyfa).Vészüzembe kapcsolt az autó,azt hittem infarktust kapok...Zsír új 74 Ah-s akkumulátorral hála Istennek minden rendeződött.
Az újabb gázrendszerrel szerelt autóknak egyébként már nincsenek meg a régen elhíresült korlátozásai,tavaly ősztől mélygarázsba is behajthatnak.Tényleg azt mondhatom,nem sokat kellett szerelőre költenem.Pedig valószínűleg előttem is használták rendesen a gépet.
szia...én foglalkoztam vele... de van egy kis bukta a dologban (ha ezek nem érdekelnek akkor sima ügy) a LED menetfényt nem lehet menetfényként használni mert az mmi nem ismeri fel... úgy ég majd a LED hogy helyzetjelzőre kell kapcsolni (tehát ég a hátsólámpa meg a műszerfal világítás, szóval mi értelme a városifénynek) és indexelésnél nem fog elhalványodni...MMI vezérlőt kell cserélni ha mindezt szeretnéd használni! amúgy meg kiveszed a régi lémpát be az új csatlakozó ráhúz és ennyi! csak úgy fog működni ahogy elmondtam
Hát én elmentem megnéztem mert érdekelt. Annyi baja van, hogy izzítógyertyákat kell benne cserélni. Németországban dolgozik az emberke és onnan bérli az autót ide haza a feleségének. Szervízkönyvel rendelkezik a kocsi. azt sajnos nem tudtam megnézni mert a német autókölcsönzőnél van. a kormánya kissé kopott, középen a hangerőszabályozó körül le van kopva a festék. ennyi ami kopás látszik a kocsin bellülről. az ülések nincsenek szétülve szép állapotban vannak. nem zörög nem csattog nem füstöl.
Hú, ez eléggé kimerítő válasz, köszönöm szépen. Ilyen apró trükkök, mint amit a lámpáról mondtál, minden autónál vannak, de csak az ehhez hasonló fórumokon lehet megtudni.
A gáz nem érdekel, mert sokat állok mélygarázsban, ahová nem engedik be az olyat.
Én mndig úgy vagyok az autókkal egyébként, hogy inkább költök benzinre, mint szerelőre...