Keresés

Részletes keresés

endru Creative Commons License 2005.02.21 0 0 705

Jobb lenne ha a latin nevét írnád, gondolom a vadcitromra azaz Poncirus trifoliatára gondolsz. Erősen tüskés bokor.

Csak 2-3 éves kor után megbízhatóan télálló, de a téli naptól károsodhat. Az irodalom szerint ehető de ez nem teljesen igaz, annyira kesernyés-savas, hogy erősnek kell lenni annak aki megkóstolja. Dugványa ritkán marad meg, magról jól kell, de nem szabad, hogy ültetés előtt megszáradjon. Érdemes kész csemetét venni.

Szokták alanynak használni különféle citrusokhoz, de az oltott részek nem tartják meg a fagyállóságukat. Ugyan jobban bírják a hideget mint az eredeti faj, de csak enyhe teleinket viseli el.

A Magyar Televizió Szabadság-téri épületéböl ha kifelé mész, akkor előre - jobbra egy jókora nagy bokrot találsz.

Előzmény: kertészboy (704)
kertészboy Creative Commons License 2005.02.21 0 0 704

Sziasztok!

A télálló citromról van valakinek infója, tapasztalata? Előre is köszönöm!

wizes Creative Commons License 2005.02.21 0 0 703

Vigyázz rá, egyikkel én is így jártam.

Érdekes módon a szára lefelé kezdett nőni.

A levelek is a föld alatt fejlődtek.

Kiszedtem megfordítottam, de ekkor meg elhalálozott.

wizes.

Előzmény: Don Palesz (702)
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.21 0 0 702
Kiástam a 2.-at, és kiderült, hogy él, a magtest is zöld:)
Csak sajna letörtem egy picit a gyökere végéből, remélem nem csesztem el:(((
Bowhunter Creative Commons License 2005.02.20 0 0 701
De jó nektek... remélem az enyém is kikel.
A citromfámat kiraktam az ablakba, és jönnek rajta az új levelek, remélem már tavaszig kibírja. :-)
wizes Creative Commons License 2005.02.20 0 0 700

:)

Csupa jó hír!

Avó nálam előszőr az első mag  gyökeret eresztett mintegy 4 centis farkat. Elültettem, és mintha most kezdene magához térni!

A második - teljesen vízben holdkomp kilövő álláson- szétnyílt és középen kezd elválni de alúl valami cirádás mint a kövirózsa alakult ki, ami fejlődik de nagyon lassan.

Gyökere 1 szál sem.

???

wizes.

Előzmény: cirkulka (699)
cirkulka Creative Commons License 2005.02.20 0 0 699

Sziasztok!

Megjöttem! Új híreim vannak!

• Mangó 11,5 cm magas. A végén 6 levél van + egy kis dudor, a tövénél + vmi megint jön felfele.Ezek nem egy szárral szoktak éldegélni? :))))))
  • Mandarinom kb. 6 cm magas 3 levéllel.
  • Kiwi magok egyik fele fürdik, másik fele föld alatt lapul,apró melegházban.( A legjobb dolog amit találtam ilyen célra a Tescós visszazárható süteményes doboz. Eddig amit beletettem minden kihajtott.Meleg, párás, átlátszó, macskaellenes) 
  • Szereztem egy kávét!:))))) Na nem feketét és gőzölgőt, hanem éldegélőt.  Most keresgélem majd ki, hogy mit szeret.
  • Avo kettényílt, de nem alul, hanem felül. A két oldala közt belül vmi világos gombóc van. Nem gyökereznie kellene először? A csúcsos fele van felfelé. Ugye nem én kevertem be neki???

wizes Creative Commons License 2005.02.19 0 0 698

:))

Igazad van bocsi!!

Emlitettem asszem, hugy most kissé több problémám van és az biza elvitte a fidelmem.

De itt megnéztem és valóban megírtam neked!

Fennthagytam az irodában a számod!

Nálam nagyobb terhányt nem tanász a Földön!

Hétfőn megkeresem!!

Addig is üdw.

wizes.

Előzmény: Keszthely1 (697)
Keszthely1 Creative Commons License 2005.02.19 0 0 697

Nagyon szépen kérlek,  a növény nem bestia,  hanem ,mangó mert még elpusztul. AZ  is .Szépen beszélj vele,  nem hivtál

tibor

Előzmény: wizes (695)
wizes Creative Commons License 2005.02.19 0 0 696

Én úgy szedem szét, hogy 2-3 napig hagyom száradni, majd oldalcsípő fogóval az éleit levágom 2mm-es csíkban egy kis részen a vékonyabb részen, majd kifejtem.

A vastagabb rész belső kanyarjából nő ki a csíra.

Ezután dopozba teszem papírzsepibe és vizet teszek rá 1 kicsit, majd befedem.

Másképen:

Cserépbe teszem egyből meglocsolom és lefedem.

2-3 hét múlva csírázik és kikel.

Amik tönkrementek az ezután lett.

Vagy ki sem kelt.

wizes.

Előzmény: Bowhunter (693)
wizes Creative Commons License 2005.02.19 0 0 695

?????

Nem.

Nem emx.

Uaz volt mint a többi. Valszin.

De új fejlemény.

Az akkor elültetett avokadó neki eredt.

A holdkomp álványáról mikor leszedtem kb. 4-5 centis farka volt, elültettem.

valamikor megjelent a csíra, de földszinten megállt növekedni.

majd elfeketedett ez is, de a 2 látható szik maradt vajszinű.

Enyhén locsolgattam, mondván addig tartom amíg az nem fekete.

Erre most reggel  látom: 2-3 centis szár kezd kidőni! :)))

tegnapelőtt még semmi!!!!

Egész felizgultam!

,-))

Tehát vagy 3 hónap múlva eredt meg a bestia!

wizes.

Előzmény: Don Palesz (694)
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.19 0 0 694
És nem tudod, mit csináltál másként annál a kettőnél, amelyek megeredtek?:)
Előzmény: wizes (691)
Bowhunter Creative Commons License 2005.02.18 0 0 693
Köszönöm!
Nem vettem ki a héjból, biztos ki kell szedni? mindegy megyek ketté pattintom.

Üdv: Bowhunter
Greylupus Creative Commons License 2005.02.17 0 0 692

Nekem is csak ezzel az eggyel volt szerencsém (talán kezdők szerencséje?:)

Azóta én is a már a 4. magot csiráztatom, de nem lesz belőle semmi.. Pedig a barátném nagyon várná már a kis csemetét..

Előzmény: wizes (691)
wizes Creative Commons License 2005.02.17 0 0 691

Én már vagy 10-et ültettem, az első 8 megeredt, de 2 kivételével utána mind tönkrement.

Újabbakat ültettem, azok már meg sem eredtek.

Nem értem.

:(

wizes.

Előzmény: Don Palesz (690)
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.17 0 0 690
Leszedted a nagy, kagylószerű héját? Ha nem szedd le, és rakd nedves zsepik közé jó meleg helyre, és locsolgasd kicsit, nehogy kiszáradjon a zsepi. Elültetés után viszont valami nem bibi, mert egyik sem akar kikelni, igaz az első mag kicsit ramatyul nézett ki, viszont a másik szép egészségesnek tűnt:(
Előzmény: Bowhunter (687)
wizes Creative Commons License 2005.02.17 0 0 689

Hali!

Itten van a jelentkezés!

Napokban fogom elülteni az uccsó 2-őt!

- A fiamé olyan mint a betett kép. Sőt a hurma/kakhi is fejlődik.-

Azóta nem sikerül hajtatni, mert állandóan valami fekete penész lepi el a vizet, ha abban csíráztatom vagy szivacsossá válik, ha elültetem.

A földet pedig kifőztem sütőben.

Most már csak a levegőre gyanaxom ebben a lakásban.

Most jut eszembe:

Átviszem a másik lakásomba és ott próbálok hajtatni!

Üdw.

wizes.

Előzmény: wizes (647)
taramiram Creative Commons License 2005.02.16 0 0 688

Cirkulka, biztos nem érlelted meg az avot. Almával kell becsukni 1 zacskóba, és mikor puha, akkor elkapargatni. Így sem ízlik sokaknak, a növény sem túl szép állítólag, de azért olyan jó, mikor kihajt az a kis ufo.:)

A muskátli még büdös is.

Azt észrevettétek, hogy a mangók milyen különböző ízűek? Van a benzin ízű és a finom, de ez csak evéskor derül ki. Hajrá, jó úton jársz.:)

A csillaggyümölcs nekem nem finom. Gyümölcstortára szokás tenni, mert olyan szép, de tök ízű.

Minden új gyümölcsöt meg kell 1x kóstolni, nem?

Előzmény: cirkulka (684)
Bowhunter Creative Commons License 2005.02.16 0 0 687
Üdv Mindenkinek!

Mangó csíráztatásában kérek tanácsot, most egy pohár vízben uszkál, mit tegyek vele?

S.O.S.
( annyit mangóztatok, hogy vettem én is kedvet kaptam hozzá. :-)))

Várom a választ, Üdv: Bowhunter
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.15 0 0 686
Nekem egyszer nagyon régen már sikerült kiwit kikeltetni, asszem egyszerűen csak elvetettem, bár lehet, hogy csíráztattam is, már nem emléxem. Aztán gyorsan megnőtt vagy másfél méteresre, de télen elpusztult, biztos nem bírta a panel klímát.
Előzmény: cirkulka (685)
cirkulka Creative Commons License 2005.02.15 0 0 685

Bocs ! Elfelejtettem!! Tud valaki a kiwiről valamit? Leírást és tartást találtam, de magról lehet szaporítani? Van esélye?

cirkulka Creative Commons License 2005.02.15 0 0 684

Szia Tam!  :)

Te valami ínyenc lehetsz, engem még most is kiráz a hideg, ha arra gondolok milyen íze volt annak a rücskös, zöld izének. A csíráztatásról persze nem mondok le. Attól, hogy megenni nem tudom még tetszik a feladat. Az egy más dolog, hogy a muskátlit sem lelegelni, sem megenni nem próbáltam még ( meg nem is tetszik).

Képzeld  HAJT a mangóóóóm !!!! Igaz csak úgy komótosan, úriasan, de már 2 cm-t kikandikál. :))))))

A kérdésedre válaszolva a fürdetés nálam = csíráztatás. :))

Most láttam boltban egy gyümölcsöt olyan volt mint a csillag. Tudja valaki mi az?

Előzmény: taramiram (678)
Sszilu Creative Commons License 2005.02.11 0 0 683

Sziasztok!

Mint csendes figyelő, azért folyamatosan itt vagyok.

Úgy néz ki, hogy három ananászból egy él, ezt úgy sikerült, hogy szokásos levágás után, egy kis gyökereztető hormonnal beecseteltem, és nedves homokra tettem. Ablakpárkányon van, radiátor felett, és a homokot folyamatosan nedvesen tartom, felülről locsolom. Nagy izgalommal várom, hogy mi lesz, mert három hét alatt sem száradt/rohadt el, mint a többi, és gyönyörű zöld. :-)))))))))

Neked is sok sikert!

Szilu

Előzmény: Celtis (682)
Celtis Creative Commons License 2005.02.10 0 0 682

Na vettem ananászt, indul az ananász hadművelet!

:)

wizes.

Na sikerült?

Előzmény: wizes (594)
Greylupus Creative Commons License 2005.02.10 0 0 681
A másik maggal nekem is ez volt.. Szépen kicsirázott, el is ültettem, majd tegnap megnéztem, hogy mi lehet vele - hát gyökere volt, de a növény része elhalt..
Előzmény: Don Palesz (680)
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.10 0 0 680
Nekem is kicsírázott jópár napja egy mangóm, el is vetettem, de nem akaródzik kikelni. Most csírázik ki egy másik, meg egy avokádóm is, szerencsére csak 3 hetet kellett rá várnom:)
Greylupus Creative Commons License 2005.02.10 0 0 679

Sziasztok:)

Megmutatnám a kis mangómat, ami a két kicsirázott mag közül végül kikelt:)

Naon büszke vagyok rá és féltő gonddal próbálom ápolgatni:)

Kérdésem lenne: van valami extra dolog, amire figyelnem kellene?

(nem a fürdőszobában lakik, csak a fotó kedvéért vittem be oda:)

taramiram Creative Commons License 2005.02.09 0 0 678

Érdekes, milyen kevesen szeretik, nekem kedvenc csemegém nyersen, kiskanállal kapargatva, a zöld dióra hasonlít.

Már nem is akarod kigyökereztetni? Állítólag turmixnak nagyon finom. A fürdetés mire jó?:)

Előzmény: cirkulka (677)
cirkulka Creative Commons License 2005.02.09 0 0 677
Kösz Taramiram !  Nem bírtam. Ma megbotottam. Jóval puhább lett pár nap alatt. Viszont többet meg sem próbálom megenni! :(((( FÖRTELMES  A család sem volt hajlandó megenni.  Az első (és egyetlen) falat után menekülnöm kellett. Inkább fürdetem.  
-Lujza- Creative Commons License 2005.02.08 0 0 676

Akkor inkább elveszem őket, mert konvektor van alatta. Igaz az ablak eléggé húz.

Köszi.

Előzmény: sarpy (672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!