Az indexes nyilatkozat szerint az NBH egy tisztehelyettese általa kedvelt koncerten volt a Magyar Szigeten, az MNO szerint megfigyelték a Magyar Szigetet (szakszolgálat feliratú paprokat találtak) Mennyire épülnek be a szélsőjobboldali, rendpárti szervezetek a titkosszolgálatba, a rendőrségbe és a többi államhatalmi erőszakszervezetbe, ill. mennyire igaz ez fordítva?
senki nem hisztériázik, amit hallasz a fejedben, azok a hangok, akik megmondták nekd, hogy normális vagy:))
most komolyan:
˝én a felvonulásokban,a zsászlóerdökben, a szoboravatásokban, történelmi játék- és dokumentumfilmek elkészítésében semmi ptoblémát nem látok. Nagyon helyes. Emlékezzék a nemzet dicsö és dicstelen múltjáta. Söt, szeirintem Trianon napját nemzeti gyásznappá kellene nyilvánítani.˝
ezzel én is egyet tudok érteni, de a problémát én meg abban látom, hogy kik viszik ebben a prímet és kikkel közösködik a parlamenti jobb is és nem a baloldal hisztériájában, tudod hiába értesz valamivel egyet ha azt olyanok sajátjítják ki, akik hidakat zárnak le, örjöngenek, sumérszittya 9x-es bélcsavarodásuk van etc
92-ben még a fidesz kényes volt, a demokratikus chartát aláírták, mert egyt éretetek, de a demonstrációkbaan nem vettek részt a volt komcsikkal, tehát mégsem csak az számít miről van szó, hanem az is, hogy kik jelenítik meg
Mécs Imrét a 301-es parcellánál kifütyülték, talán azért mert nem kell megemlékezni a kivégzett forradalmárokról? nem, hanem mert úgymond áruló, ha a te logikádat követjük, akkor a füttyögő kórusnak együtt kellett volna megemlékeznie Horn Gyulával, hiszen a forradalmárokról meg kell emlékezni és mindegy kivel, mert a cél a fontos
én meg azt mondom, hogy jóérzésű ember ha gyet is ért a kiemelt beírásoddal, akkor sem adja össze magát a csürhével, mert nem mindegy, hogy kikkel közösen teszi azt, mint jól látható va amikor értitk ezt a különbségtételt van, amikor nem akarjátok érteni
Hova mennek a vagonok? Mennyit csomagoljak? Kis szendvicset, vagy nagyot?
Monta itt nekünk a Sesely bácsi, hogy a magyaroknak csak egy szendvicset ad, mert ide a közelbe delportálják az összeset, a szlovákok kettöt kapnak, mert messzebb mennek...
Fú, szerintem nagy a veszély. A hazai széljobb megkezdte, tudatos aknamunkáját!
Ha nem vagyunk éberek, átveszik itten a hatalamat! Gondoljunk csak bele, egy nap hirtelen arra ébredünk, hogy mintegy vezényszóra minden rendőr, katona, tűzoltó és vadakat terelő juhász szemében egy kegyetlen fény csillan meg, és máris indulnak a vagonok!!!
Sosem lehetünk biztonságban az imperializmus itthoni ügynökeitől, amondó vagyok!
mija gond rönéke? hoztam egy index cikket, egy mno cikket, nem tetszik a kiegyensúlyozottság?
kérdeztem, hogy van-e ilyen veszély egyátalán, válaszoljál rönéke, oszt semmi gond, de előtte olvasd el a topiknyitót, meg a leírást, vagy magyaráztasd el valakivel magadnak
böröndüzletben utazol? mert nekem nincs, van jutányos ajánatod?
én a felvonulásokban,a zsászlóerdökben, a szoboravatásokban, történelmi játék- és dokumentumfilmek elkészítésében semmi ptoblémát nem látok. Nagyon helyes. Emlékezzék a nemzet dicsö és dicstelen múltjáta. Söt, szeirintem Trianon napját nemzeti gyásznappá kellene nyilvánítani.
A problémát abban látom, hogy a baloldal ezt felfújja és azonnal hiszétiázni kezd. Miért? Egy nemzet vagyunk. Ünnepeljünk, emlékezzünk hát együtt édes hazánk gyászos napjára.
dehogy elvetendő frédi bátyám, dehogy elvetendő, mindazonáltal ez egy örök dilemma, irracionális elveket vallók racionális érvekkel nem meggyőzhetők, csak teret és publicitást kapnak, valaha én is olyan idealista voltam mint te
a másik amit te képviselsz, hogy érvek ütkötetésével kiviláglik kinek van igaza, és a tiltás csak a látenciát erősíti, a tiltott gyümölcs mindig zamatosabb
nos, Frao a te utadat választotta Le Pen 15%-on áll és már volt elnökjelölt a második fordulóban
Németo az én utamat és mégis bejutott a DVU a szász parlamentbe
van jó megoldás?
talán USA ahol egyszerűen nem komilfo ilyenekkel mutatkozni vagy szóbaállni, de ott meg vannak mindenféle neokon-ok, meg fundik, bolond egy helyzet
eltulzott jogok a bunozoknek. hat szerintem es ugy tunik egyes nyugati orszagok akaar jogalkotasa szerint is vannak ilyen eltulzott bunozoi jogok. persze ha az eroszakra buzdito imamokat bunozoknek tekintjuk. vagy az azonositasi problemakor...
a rasszizmusrol az jut eszembe hogy szelsojobb korok szivesen beszelnek antimagyarizmusrol mint a rasszizmus egy formajarol.
én nem is annyira a képekre gondoltam, hanem arra, hogy szervezeti felépítésénél, hierarchikus szervezeténél, tekintélyelvű rendpártiságánál fogva fogékonyabb egy ilyen szervezet a rendpárti - az ő rendjük pártján álló - szélsőjobb eszméire.
mint pl. rasszizmus, eltúlzott jogok a bűnözőknek, demokrácia újragondolása, igazi rendszerváltás, stb hívószavak
innen nezvest viszont felmerul a kerdes hogyha a cionistak erdekei egybeesnek a szelsojobbal, a szelsojobb ezt tudja e? ha tudja es tenyleg antiszemita akkor miert is HAJLANDO a cionistak szekeret (objektiv ertelemben) tolni?
ha innen nezzuk a dolgokat, es miert is ne neznenk innen a dolgokat, akkor a magyar szelsojobboldal bizony ZSIDOBERENC!
fogalmam sincs frédi bátyám a cionisták belső ugyeiről, de szvsz egybeesnek az érdekeik a szélsőjobbal, mert az ösztönzi a zsidóság megőrzését és a kivándorlást Erecbe, ill. még azok is kénytelenek zsidóságukat felfedezni és megélni, akik már asszimilálódtak és magyarnak érzik magukat.
Ma olvastam valakitől, hoy félti a gyermekei jövőjét, mert zsidó apától, de nem zsidó anyától származnak, izraeli szempontból nem zsidók, de kedvenc szélsőjobbunk számára bizony azok
nem hiszem hogy a kadar rendszer es foleg rendorsege baloldalinak irhato le. talan a kormanyhuseg jobb kifejezes. de ez ma is elvaras a rendorseggel szemben es ma sem kerulhetnek be kormany es orszagellenes elemek a rendorsegbe.
ez a jobboldalisag is ertelmezest kivanna. mitol is jobboldali a fidesz? amikor nagyon sok elemeben baloldali politikat hirdet? vagy mitol baloldali az szdsz/mszp?
az hogy valaki valamilyen erteket ki kivan tulajdonitani, az hogy valaki onmagara mutat es tagoltan azt mondja hogy pol-gar????
talan jobboldali ertek a csaladszeretet, mint ahogy ezt onmagukat jobboldalinak aposztrofalo politikusok szeretik mondogatni es mantrazni? ugyan mar.!
ertem en a problemat. mindenesetre az motoszkal bennem hogy az ejelharokkal van egy modus vivendi. harcolni, kuzdeni esetleg beszelni, vitatkozni, ervelni kell veluk. mivel magatartasunk szinte oppozicios es keetfele helyes eljaras nem lehet igy fel kellett vetnem a kerdest.
mert elkepzelheto hogy az en opportunista, elvtelen (mint mondtak takony) allaspontom es magatartasom a helytelen. annak ellenere hogy jomagam helyesnek, celszerunek, objektivnek, stb stb erzem.
de hat ki dicserjene engem ha nem onmagam?
teljesen elvetendo az hogy bar szemben allok 'ejelharokkal' megis szerintem normalis hangu beszelgetes es valaszadas tortenik?
azt hittem hogy ez inszinuacio es nem diszkreditalas. amugy leginkabb hivatkozott hozzaszolasodnal mutathato ki hasonlosag.
felvetneek neked egy temat, talan idetartozik de helyenvalosagaban, hozzad valo cimzettsegeben teljesen bizonytalan vagyok...
szerinted a cionistak hogyan viszonyulnak a magyar szelsojobboldalhoz, kettos allampolgarsaghoz, trianonhoz?
ha, mint ahogy elkepzelem, nagymertekben tamogatjak, azonosulnak (elvi alapokon) ezekkel a folyamatokkal, elkepzelesekkel, iranyultsagokkal, akkor hogyan viszonyulnak a szelsojobboldal maximalisra feltetelezett (es valoszinuleg jogosan) antiszemitizmusahoz?
szerintem, es talan ez egy alapveto kulonbseg, egy identitasunk van.
vagy talan a romaniai magyaroknak van szerinted roman identitasa IS? ki donti el hogy a vegyes identitasok kozul milyen, melyik nemzet reesze kivanok lenni es hogy az a nemzet elfogad e engem tagjanak? milyen bizonyitekokat kell eloterjesztenem? vedd figyelembe ha az erdeke ugy kivanja az ember maximalisan kepes alkalmazkodni, hazudozni, kameleonkodni. talan kameleonokbol, megelhetesi magyarokbol alljon a nemzet?
amikor szabadon lehetett nemetorszagba nemetkent bevandorolni, az emberek mazsaszamra hamisitottak a nemetseguket igazolo papirokat.
ezert gondoltam az objektivitasra. ennek az allampolgarsag es egy ember oneletrajza vagy osszes adozasi tevekenysege szerintem megfelel.
tehat a baloldal trianonozik es a baloldal tart megemlekezeseket, a baloldal terjeszt nagymagyarorszag terkepeket es matricakat?
a jobboldal elutasitja trianon visszacsinalasat, felulvizsgalatat, napirenden tartasat? a jobboldal hallgat trianonrol es trianon emlegeteset is hulyesegnek tartja?
hol olvashatok a 'helyes' jobboldali magatartasnak utana? en inkabb olyanokat szoktam hallani hogy a baloldal erzeketlen a trianoni problemakorrel szemben.
akkor hasonlitsuk ossze a magyar es a svajci letelepedesi es honositasi procedurakat?
vagy melyiket? gondolom hogy a horvatorszagit fogod idehozni, de nem tudom hogy az elmenekult szerbek szabadon visszaterhetnek e lerombolt hazaikba horvatorszagba???
tehat melyiket? esetleg a nemetet ahol le is kell mondani az eredeti allampolgarsagrol annak osszes (vagyonjogi) kovetkezmenyeivel egyutt?
˝A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke elmondta: "A Nemzetbiztonsági Hivatal a magyar nemzet biztonságára ügyel a nevéből kifolyólag is. A Magyar Sziget fesztivál természetesen vicces dolog lenne ha azt feltételeznénk hogy a magyar nemzet biztonságát veszélyezteti, éppen ellenkezőleg mi a magyar nemzet érdekében szervezzük ezt a fesztivált. Innentől kezdve, azt gondolom, hogy a magyar adófizetők pénzéből működő titkoasszolgálat nem engedheti meg magának, hogy titkosügynököket épít be a látogatóink közé és ott bármilyen akármilyen tevékenységet végez."
veszélyeztetheti-e a Magyar Köztársaság biztonságát egy olyan szervezet rendezvénye, amely magát a magyar érdek megtestesítőjének tartja, együtt szerepel rendszeresen a lelkiismeret88-al, az al-Dzsazitán Bácsfival, provokálni jár a határon túlra, vagy esetleg külföldi titkosszolgálatok gründolják ezeket a felforgató csoprtokat?
"Merjünk magyarok lenni!"- hirdette meg Teleki Pál szellemiségében az Erdélyi Magyar Ifjak és az Egyesült Magyar Ifjúság, az EMI tábor résztvevői és előadói pedig bebizonyították, szükség van e felhívásra, szükség van Erdélyben egy olyan találkozóhelyre, ahol a Kárpát-medence-i nemzeti ifjúság megtalálhatja egymást, szükség van az együtt és nemzetben való gondolkodásra. Ezt igazolja a részvételi arány is, mely a szervezők legmerészebb álmait is fölűlmúlta: négyszáz bentlakót regisztráltak, összesen több mint ezer ember fordult meg a táborban, ami, tekintve azt, hogy túl vagyunk már két nagy erdélyi rendezvényen, több mint komoly siker. Merjük állítani, hogy e tény előremutat mind a két EMI, mind pedig a tábor jelentőségét, súlyát és megítélését illetően.
Öröm volt az első táboros EMI-seknek ismételten a szervezés kiválóságát hallani, hasonlóképpen boldoggá tette őket - valamennyi résztvevővel és előadóval egyetemben -, hogy sikerült az előadásokat beszélgetéssé alakítani, elkerülve a nagy rendezvények sajátosságát. A három napnak megfelelően három témakörre bontottuk le az előadásokat: első nap hagyományainkkal, múltunkkal foglalkoztunk, olyan előadók társaságában, mint Hajdó István főesperes, Friedrich Klára és Szakács Gábor, Varga László, Csép Sándor, Csíki Sándor, Kincses Kálmán, Szántai Lajos, Géczy Gábor, Somogyi Botond. A második nap jelenünk törekvéseit járta körül Wass Albert megtélésétől és kívánatos rehabilitálásától Trianon revíziójának elszalasztott lehetőségein keresztül autonómiatörekvéseinkig Raffay Ernő, Vekov Károly, Sántha Attila, Garda Dezső, Toró T. Tibor, Sánta Imre, Gazda Zoltán, Borbély Zsolt Attila, Koltay Gábor részvételével. Az utolsó nap nemzetünk lehetséges jövőképeit boncolgattuk.
Az alaphangot Böjte Csaba atya adta meg, aki az ökumenikus istentisztelet során arról beszélt, merjünk nagyot álmodni és tenni érte, a sebek kapargatása helyett a jó remény hirdetését válasszuk, ugyanakkor cselekedjünk is érte. Utána Szilágyi Zsolt szólt autonómia-esélyeinkről. A moderátor a tábor során többször is felvetette a meghívottaknak, nem kellene-e végre tematizálni a közbeszédben azt a tanácsot, amit Eva Maria Barki, Elisabeth Nauclér és még mások is javasoltak: Trianon felülvizsgálatát követelni ahhoz, hogy esetleg autonómiában meg lehessen alkudni. Gazda Zoltán sepsiszéki MPSZ-elnökön kívül ezt senki nem tartotta időszerűnek, egészen vasárnap délig, mikor Eva Maria Barki emelkedett szólásra. A nemzetközi jogász kerek-perec kijelentette: a nemzetközi jog értelmében a Trianoni békeszerződés semmisnek tekinthető, s az elmúlt hét év alatt (amíg ki volt tiltva az országból) semmi változás nem következett be, maradt a jogfosztottság és a félelem, s ez így is lesz, amíg nem lesz felelős magyar kormány Magyarországon és valódi érdekképviselete az erdélyi magyarságnak.
Szavainak igazságtartalmát igazolták a folyamatos rendőri zaklatások, melyek három szinten mentek végbe: a gazdasági rendőrség mindennapos ellenőrzését igazoltatások, útlevélszám-lejegyzések váltogatták, el egészen addig, hogy magyar zászlónként ötvenmilliós büntetést ígértek a szervezőknek, amennyiben nem távolítják el azokat.
Ennek ellenére a hangult kiváló volt, barátságok, ismeretségek köttettek, a rendőri és titkosszolgálati jelenlét nélkül is megértették és magukénak érezték a résztvevők Teleki Pál híressé általuk is vált mondását.
Nem csak előadásokkal és magánbeszélgetésekkel, hanem zenével is erősödött valamennyink nemzeti öntudata: a Role Pille című csángó rockballadájával, a Karaván, Sólyomfi Nagy Zoltán regős, a Dobogó Kő, a Romantikus erőszak, Dinnyés József, a Transylmania valamennyien csodálatos, felejthetetlen koncertélményben részesítették a táborlakókat. Ezen kívül Tiffán Zsolt és Borbély Zsolt Attila borkóstolója, rovásírás-oktatás, íjazás, fegyver- és viselet-bemutató, nemezelés, filmklub, sajtóklub, valamint Gyilkos tó-i csónakázás tette színesebbé a programot.
A szervezők köszönetet mondanak valamennyi támogatónak, előadónak, zenekarnak és mindenkinek, aki hozzájárult a tábor sikeréhez.
A tábor helyszínét már lefoglalták a II. EMI-tábor részére jövő év augusztus 17-20-ára.
Sajtvisszhang, további képek jövő héttől fellelhetőek lesznek a www.emitabor.hu honlapon, az elhangzott előadások többségének pontos, szerkesztett változata pedig az Erdélyi Napló EMI-rovatában az elkövetkező hetek során.
Az Erdélyi Magyar Ifjak és az Egyesült Magyar Ifjúság elnöksége 2005. augusztus 17, Kolozsvár
_____________________________________________ Hiszünk Magyarország Feltámadásában! A Magyar Föld nem eladó!