Keresés

Részletes keresés

Sszilu Creative Commons License 2005.02.25 0 0 719

Sziasztok!

Nem tudom, de nem gond esetleg, hogy nem fagyvédett helyen tárolják a magot, amiről leeszed a gyümölcsöt?

Üdv.: Sszilu

Előzmény: wizes (718)
wizes Creative Commons License 2005.02.25 0 0 718

Én lapjával vizszintesen ültettem az elsőket, mert nem tudtam hogyan fejlődik.

A második barna valószinű olyan lesz mint az enyém.

Kiváncsi vagyok.

Nekem az elsők után 1xűen nem sikerül.

Vettem is meg kaptam is Keszthely1-től magot, tehát sok volt, de nem akar azóta összejönni.

Most elvittem az irodába, hátha ott kikelnek.

Már babonás vagyok.

wizes.

Előzmény: Bowhunter (716)
wizes Creative Commons License 2005.02.25 0 0 717

Miért csúnya??

Én még nem láttam de már 6 centis az első szárja!

wizes.

Előzmény: endru (714)
Bowhunter Creative Commons License 2005.02.25 0 0 716
Sziasztok!
Pár napja ültettem el nagy cserépben két mangó magot. Úgy csináltam ahogy mondtátok, kettényitottam a kemény héját, és az egyik egészséges zöld volt, míg a másik kicsit barnás, de mind kettőt elföldeltem. Itt van a konyhámban 23Celsius melegen. Várok. Reménykedem mikor tör elő, nem piszkálom semmi esetre sem.
Üdv: Bowhunter
taramiram Creative Commons License 2005.02.24 0 0 715

Endru, ma már nem, de lefényképezem Neked.

Nem a legszebb, de a mienk, na. És hálás vagyok neki, hogy ilyen szépen nő, egészséges, (szép) zöld. Nagyon sok szépségem volt már, amik meghaltak, mert nem szerettek nálam. A Tőled kapott Murraya is kinyiffant.

És ha még sikerülne majd vhogy termőre is fordítani... Az nem a boldogság?

Előzmény: endru (714)
endru Creative Commons License 2005.02.24 0 0 714
Neked tetszik az avokadó? Szerintem a legcsúfabb növények közé tartozik. Vagy csak az enyim volt olyan?

Előzmény: taramiram (710)
wizes Creative Commons License 2005.02.24 0 0 713

Minima 2-3 hét.

Az egy giliszta.

:(

wizes.

Előzmény: cirkulka (711)
wizes Creative Commons License 2005.02.24 0 0 712

Na ezé küzdök!

Remélem nekem is lesz szép nagy!

w.

Előzmény: taramiram (710)
cirkulka Creative Commons License 2005.02.23 0 0 711

Sziasztok! :)))

Az lehetséges szerintetek, hogy a mangó 2 nap után már csírát hoz? Hétfő este ettem meg, ma szerda és jön a végén egy rózsaszín, fél cm-es nyúlvány. Az első már kb 15-20 cm magas.:))))

A kiwit még mindig nem adtam fel, bár semmi értelmeset nem találok róla.

taramiram Creative Commons License 2005.02.23 0 0 710

Enyém első avok 40 cm-es és 15 levele van.

A másik hármat későn ültettem el, az első hajtányaik elszáradtak, aztán mind3 több hajtást is hozott. Most mértem le, a legmagasabb 60 cm, a legkisebb 35 cm. A nyurga egy nagyon kövér magból hajtott.

Figyeld csak, most már szinte látható lesz a növekedés.

Előzmény: wizes (709)
wizes Creative Commons License 2005.02.23 0 0 709

Ügyeskedj!

Nekem az avokadóm már 5 cetis, és kibújt egy második törzs is, és az is 1 centis.

Nem.

wizes.

Előzmény: Don Palesz (708)
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.22 0 0 708
Talán nem lesz baja, a főgyökéren kívül már megjelentek az apró oldalgyökerei is. Most úgy ültettem el, hogy a magtest jobban kilátszódjon a földből, hogy jobban lássam az állapotát, csak letakartam egy nedves zsepivel, hogy azért ki ne száradjon.
Más: próbált már valaki banánmagot vetni? Gondolom a termés végében levő kis bigyula a mag.
Előzmény: wizes (703)
mergez Creative Commons License 2005.02.21 0 0 707
Hali! Én öt éve ültettem ki egyet. Akkor kb. a térdemig ért és ceruza vastagságú törtzse volt, ma 2,5 méter magas sűrű bokor. Eddig minden telet takarás nélkül szépen átvészelt, egyedül a 2002/2003-as télen fagyott vissza kb. 10 centit, de tavasszal, mikor hajtásnak indult, már nem is látszott. Kb. április közepén virágzik. Nekem eddig termést nem hozott, nagyon rossz a talaj nálunk, csak virágzott. Idén már türelmetlenül várom a tavaszt. Több figyelmet érdemelne nálunk, mert gyakorlatilag az országban bárhol ültethető, a teleket jól bírja. Tetű nem telepszik meg rajta, a madarak, kutya, macska messze elkerülik, sűrű, tüskés lombja miatt. Én nagyon szeretem. Télen is zöld érdekes megjelenésű, nyáron kifejezetten érdekes foltja a kertnek. Sikerült beszereznem egy hibrid fajtát is, ami ehetőbb termést érlel, de eddig nem mertem kiültetni, lévén. fiatal még és kevésbé bírja a hideget. Talán idén.
Előzmény: kertészboy (704)
kertészboy Creative Commons License 2005.02.21 0 0 706

Kedves endru!

Kösz az infót, erre gondoltam! Üdv!

Előzmény: endru (705)
endru Creative Commons License 2005.02.21 0 0 705

Jobb lenne ha a latin nevét írnád, gondolom a vadcitromra azaz Poncirus trifoliatára gondolsz. Erősen tüskés bokor.

Csak 2-3 éves kor után megbízhatóan télálló, de a téli naptól károsodhat. Az irodalom szerint ehető de ez nem teljesen igaz, annyira kesernyés-savas, hogy erősnek kell lenni annak aki megkóstolja. Dugványa ritkán marad meg, magról jól kell, de nem szabad, hogy ültetés előtt megszáradjon. Érdemes kész csemetét venni.

Szokták alanynak használni különféle citrusokhoz, de az oltott részek nem tartják meg a fagyállóságukat. Ugyan jobban bírják a hideget mint az eredeti faj, de csak enyhe teleinket viseli el.

A Magyar Televizió Szabadság-téri épületéböl ha kifelé mész, akkor előre - jobbra egy jókora nagy bokrot találsz.

Előzmény: kertészboy (704)
kertészboy Creative Commons License 2005.02.21 0 0 704

Sziasztok!

A télálló citromról van valakinek infója, tapasztalata? Előre is köszönöm!

wizes Creative Commons License 2005.02.21 0 0 703

Vigyázz rá, egyikkel én is így jártam.

Érdekes módon a szára lefelé kezdett nőni.

A levelek is a föld alatt fejlődtek.

Kiszedtem megfordítottam, de ekkor meg elhalálozott.

wizes.

Előzmény: Don Palesz (702)
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.21 0 0 702
Kiástam a 2.-at, és kiderült, hogy él, a magtest is zöld:)
Csak sajna letörtem egy picit a gyökere végéből, remélem nem csesztem el:(((
Bowhunter Creative Commons License 2005.02.20 0 0 701
De jó nektek... remélem az enyém is kikel.
A citromfámat kiraktam az ablakba, és jönnek rajta az új levelek, remélem már tavaszig kibírja. :-)
wizes Creative Commons License 2005.02.20 0 0 700

:)

Csupa jó hír!

Avó nálam előszőr az első mag  gyökeret eresztett mintegy 4 centis farkat. Elültettem, és mintha most kezdene magához térni!

A második - teljesen vízben holdkomp kilövő álláson- szétnyílt és középen kezd elválni de alúl valami cirádás mint a kövirózsa alakult ki, ami fejlődik de nagyon lassan.

Gyökere 1 szál sem.

???

wizes.

Előzmény: cirkulka (699)
cirkulka Creative Commons License 2005.02.20 0 0 699

Sziasztok!

Megjöttem! Új híreim vannak!

• Mangó 11,5 cm magas. A végén 6 levél van + egy kis dudor, a tövénél + vmi megint jön felfele.Ezek nem egy szárral szoktak éldegélni? :))))))
  • Mandarinom kb. 6 cm magas 3 levéllel.
  • Kiwi magok egyik fele fürdik, másik fele föld alatt lapul,apró melegházban.( A legjobb dolog amit találtam ilyen célra a Tescós visszazárható süteményes doboz. Eddig amit beletettem minden kihajtott.Meleg, párás, átlátszó, macskaellenes) 
  • Szereztem egy kávét!:))))) Na nem feketét és gőzölgőt, hanem éldegélőt.  Most keresgélem majd ki, hogy mit szeret.
  • Avo kettényílt, de nem alul, hanem felül. A két oldala közt belül vmi világos gombóc van. Nem gyökereznie kellene először? A csúcsos fele van felfelé. Ugye nem én kevertem be neki???

wizes Creative Commons License 2005.02.19 0 0 698

:))

Igazad van bocsi!!

Emlitettem asszem, hugy most kissé több problémám van és az biza elvitte a fidelmem.

De itt megnéztem és valóban megírtam neked!

Fennthagytam az irodában a számod!

Nálam nagyobb terhányt nem tanász a Földön!

Hétfőn megkeresem!!

Addig is üdw.

wizes.

Előzmény: Keszthely1 (697)
Keszthely1 Creative Commons License 2005.02.19 0 0 697

Nagyon szépen kérlek,  a növény nem bestia,  hanem ,mangó mert még elpusztul. AZ  is .Szépen beszélj vele,  nem hivtál

tibor

Előzmény: wizes (695)
wizes Creative Commons License 2005.02.19 0 0 696

Én úgy szedem szét, hogy 2-3 napig hagyom száradni, majd oldalcsípő fogóval az éleit levágom 2mm-es csíkban egy kis részen a vékonyabb részen, majd kifejtem.

A vastagabb rész belső kanyarjából nő ki a csíra.

Ezután dopozba teszem papírzsepibe és vizet teszek rá 1 kicsit, majd befedem.

Másképen:

Cserépbe teszem egyből meglocsolom és lefedem.

2-3 hét múlva csírázik és kikel.

Amik tönkrementek az ezután lett.

Vagy ki sem kelt.

wizes.

Előzmény: Bowhunter (693)
wizes Creative Commons License 2005.02.19 0 0 695

?????

Nem.

Nem emx.

Uaz volt mint a többi. Valszin.

De új fejlemény.

Az akkor elültetett avokadó neki eredt.

A holdkomp álványáról mikor leszedtem kb. 4-5 centis farka volt, elültettem.

valamikor megjelent a csíra, de földszinten megállt növekedni.

majd elfeketedett ez is, de a 2 látható szik maradt vajszinű.

Enyhén locsolgattam, mondván addig tartom amíg az nem fekete.

Erre most reggel  látom: 2-3 centis szár kezd kidőni! :)))

tegnapelőtt még semmi!!!!

Egész felizgultam!

,-))

Tehát vagy 3 hónap múlva eredt meg a bestia!

wizes.

Előzmény: Don Palesz (694)
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.19 0 0 694
És nem tudod, mit csináltál másként annál a kettőnél, amelyek megeredtek?:)
Előzmény: wizes (691)
Bowhunter Creative Commons License 2005.02.18 0 0 693
Köszönöm!
Nem vettem ki a héjból, biztos ki kell szedni? mindegy megyek ketté pattintom.

Üdv: Bowhunter
Greylupus Creative Commons License 2005.02.17 0 0 692

Nekem is csak ezzel az eggyel volt szerencsém (talán kezdők szerencséje?:)

Azóta én is a már a 4. magot csiráztatom, de nem lesz belőle semmi.. Pedig a barátném nagyon várná már a kis csemetét..

Előzmény: wizes (691)
wizes Creative Commons License 2005.02.17 0 0 691

Én már vagy 10-et ültettem, az első 8 megeredt, de 2 kivételével utána mind tönkrement.

Újabbakat ültettem, azok már meg sem eredtek.

Nem értem.

:(

wizes.

Előzmény: Don Palesz (690)
Don Palesz Creative Commons License 2005.02.17 0 0 690
Leszedted a nagy, kagylószerű héját? Ha nem szedd le, és rakd nedves zsepik közé jó meleg helyre, és locsolgasd kicsit, nehogy kiszáradjon a zsepi. Elültetés után viszont valami nem bibi, mert egyik sem akar kikelni, igaz az első mag kicsit ramatyul nézett ki, viszont a másik szép egészségesnek tűnt:(
Előzmény: Bowhunter (687)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!