Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Majd csak januárba lesz a szervizes már hivtam. Csak azt reméltem már halottatok hasonlóról. Pláne hogy itt úgy gondollm van iweldes érdekeltség is,de azért köszi.
Üdv mindenkinek! Szinte méh telepi áron megválnék a hegesztő kábelektől a méretek 8 mm er a réz és 13 mm es a gumi szigetelés . Valaha a ipari dinamók kábelei voltak . A hossz méretek 3.4m ,3.7m , 3,75 m er . Ha érdekel csörögj a 20/ 80 11859 számra de ide is írhatsz .
Lehet hogy igazad van. Nem látunk bele. Nyilván ha egy árban van akkor az "igazi"-t kell venni nem a "klónt", de ha meg van jobb olcsóbban akkor meg azt :-) Jelen esetben a régi rilont
Értem én, hogy azt mondod, már megrendeltem. Csak megerősítettelek :)
Direkt rá is kérdeztem, hogy van-e készleten, valóban jó ár, 65-70fele mozog.
Az ok, hogy ők gyártják, csak, hogy ugyan azt gyártatják-e, vagy spóroltak kicsit.
Kiváló példa a klímánál a gree kinai gyár, tök jó minőséget gyárt, tényleg, mint a rilon. De van egy pár márka, pl nord fishery aki velül gyártat, az is, csak mégse, kicsit spórolósabban, de ugyan az külsőre, csak a cimke más. Jó az is, de nem ugyan az, vagy épp igen, de ki tudja? A gyártató cég nem árulja el, mint itt sem.
Az ilyen kinai nyomtatósditól tartok kicsit.
Egyébként nincs bajom az iweldel, ugyan még eddig csak a fantom4 pajzsukkal találkoztam. De akkor már rilon.
Pont ezt mondom hogy jobb az arc 160 (mint a riland, vagy iweld, vagy új rilon) mert jobb a bekapcs ideje. Legalább 10 embert ismerek akinek a rilon arc 160 vagy a 200 van... mindenki csak dícséri.
60-ért a megatool ha szállítja az nagyon korrekt ár.
Tuti a riland/rilon gyártja az iweldek is az új szériát ... ahhoz egyrészt ez túl új hogy Kínán belül legyen koppintós cég aki ilyet csinálna, másrészt az iweld is egyre jobban ad szerintem a minőségre, és top kínai gyártókkal dolgoztat.
A rilon-nak jobb a bekapcs ideje mint az új iweld hd-nak. Mint ahogy írtad is kb ugyanannyiba kerül, és ha nem kellenek a + szolgáltatások (vrd, pulse, lift awi), viszont a stabil erő meg igen akkor egyértelmű hogy a kis rilon 160.
Az sem mindegy hogy ezekre a régebbi rilonokra soha senki nem panaszkodott ...
Passzolok, én Salgótarjánban lakom, így csak a web "bót"-okat ismerem :-)
Nálunk van "rendes" hegesztési bolt 2 is :-) Meg mivel volt munkahelyem Hatvanban, így ott is ismerek egy jót (SKIZ)
Illetve ismerek Pesten is több nagyon jó márkaképviseletet, de az nem az én/mi pénztárcánknak való :-) (migatronic, kemppi)
Rilont egyébként árulta a Tímár szerszám is régebben (Fót) , meg a Fétis is az M3 kivezetőn a Metro mellet... de már egyik helyen sem kapható. Mindenki átáll az alfaweld, iweld vonalra, mert nem rossz gépek, és kb barkácsáruházas (einhell, güde) árban vannak.
Megkérdeztem őket kedvező választ adtak, de csak 2-án tudnak biztosat mondani.
Az USA ill. EU-n kívüli ebay-al, csak az a gondom, hogy a szállításon kívül (20-70 USD), még rájön a VÁM(50 USD felett) meg olyan apróság, hogy vámkezelési díj ami 4000-5000 Huf.
Így lett pl. a 35 ezres cuccomból 55 ezres, egy alkalommal.
Szóval, ha mondjuk 1,5-szer drágább itthon, mint az ebay-on, akkor inkább megveszem itt. Vagy az EU-n belül valahol.