"A legdurvább az volt, mikor bekerültünk a Büntetésvégrehajtási Intézetbe. Nagyon megvertek mindenkit. Sok sérülést kaptunk. Motozás előtt levetkőztettek, egy szál alsónadrágban voltam, és úgy rugdostak, ütöttek: Szó szerint besz*rtam a fájdalomtól. A bordám még most is fáj az ütések miatt, mintha tűt szúrkálnának bennem. Ketten voltak, és bakanccsal, ököllel, gumibottal vertek. Több napig nem tudtam lábra állni. Azóta pszichiáterhez járok, gyógyszereket kapok. Egyébként azzal gyanúsítanak, hogy az elfogásomkor egy rendőrt megrúgtam. Ez lehetetlenség, hiszen rendőri túlerőben fogtak le. Mindig kerülöm a balhét, és teljesen ártatlanul vittek be. Sógornőmet úgy vesén rúgták, hogy bepisilt. Kanyó Bernadettnek hívják, 18 éves, törékeny lélek. Testileg és lelkileg teljesen megtörte őt az, amit vele műveltek."
" Mester Márton 22 éves. Nős. Operatőr és gyártásvezető végzettsége van. Nevelőszülőknél, világhíres orvoscsaládban nőtt fel. Szeptember 21-én este járt éppen a Blaha Lujza téren, amikor az események sűrűjébe csöppent.
"Amikor kiértünk a Blahára, csak annyit láttunk, hogy a tömeg szalad felénk. Befutottunk a Vas utcába, onnan a Bródy Sándor utcába értünk. A rendőrök a Corvinus Egyetem kollégiumából szedtek ki minket, egy szeméttárolóból: Kb. 40 rendőr lehetett. Kiráncigáltak 7 embert. Ütöttek, vágtak minket. Még az ajtót is úgy rúgták be, mint az állatok. A folyosón megbilincseltek. Kivittek minket az utcára, falhoz vágták a fejemet, a rendőrök közben kameráztak minket, ami nem tudom mennyire törvénybe ütköző. Utána elvittek minket a Magyar Rádió épületébe, ott történt velem egy komoly atrocitás. Egy T. M. nevű rendőr - akit állítólag korábban megrúgtam- , hasba vágott, amitől megszédűltem és hátraestem, utána már csak arra emlékszem, hogy 2-3 rendőr borzasztó módon elkezdett rugdosni. Ezt a sógórnőm mesélte, aki látta mit műveltek velem. Majd lábbilincset kaptam, és a levegőbe emelve vittek tovább.... nagyon megalázó volt.
Bevittek a Magyar Rádió épületébe, ott a falhoz térdeltettek mindenkit. Másfél órán át térdeltünk. Elsötétült minden, elveszítettem az eszméletemet, és arra ébredtem, hogy a rendőrök rugdosnak és megint a falhoz vágnak. Ekkor mondtam a rendőröknek, hogy orvosra van szükségem, mert asztmás vagyok. A rendőrök erre azt mondták "Nem baj, legalább megdöglesz." "
az utcai harcoknak a Fidesz-gyűlésre tolása rendőrszakmailag bátran és határozottan is megmagyarázhatatlannak tűnik.
Próbálj ki 20 db. utánfutót összekapcsolni és tolni. Sikerülni fog-e bekanyarodni egy utcába ?
Tetszett az idióta TV2 fogalmazása is: a tüntetők beszorultak az Ferenciek tere és az Erzsébet-híd közé. Hogy lehet beszorulni egy egy irányból zárt helyre ?
Fura, hogy szinte az van alaphelyzetbe beállítva, hogy tüntetni, nézelődni és "loavasrendőröket megbámulni" kötelező volt. Azt senki nem kéri számon, hogy többszöri figyelmeztetésre sem mentek el. Gondolom a hangosbeszélő nem a Hörömpő cirkusz reklámja volt...
"...Az 1956-os forradalom emlékét megcsúfoló, agresszív és jobbára öncélú randalír kétségbevonása, új forradalomnak hazudása nélkül nem nagyon lehet ma a rendőrséget kritizálni, de én azért tennék erre egy halvány kísérletet: egy állítólagos jogállamban nehezen védhető álláspontnak tűnik, hogy azért nem azok kapták az azonosíthatatlan rohamrendőröktől a verést, akik szervezetten és erőszakosan hivatalos személyekre támadtak, mert a tudatos randalírozókat nehéz elkapni, a más célból, esetleg véletlenül vagy életvitelszerűen éppen a helyszínen tartózkodók viszont éppen kézre estek. Ez pártállami logika.
Továbbá a szeptember 18-án a Szabadság téren, és az október 23-án az Astoriánál történtek esetében számomra nehézséget okoz visszakézből összeesküvéselméletnek minősíteni a politikai megrendelésről szóló ellenzéki vádakat: a tévészékház feladása és az utcai harcoknak a Fidesz-gyűlésre tolása rendőrszakmailag bátran és határozottan is megmagyarázhatatlannak tűnik. Hacsak ez nem ugyanaz a szakma, amit még a rendszerváltás előtt sajátítottak el Gergényiék."
Durva, az is, hogy oda megy, meg az is, hogy leütik. Gondolom az eligazítás valahogy így szólhatott: ütöd-vágod, amiért majd engem elmarasztal a bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot.
Több óra kiesett az emlékezetéből Révész Máriusz fideszes képviselőnek, akit hétfőn az Astoriánál gumibottal úgy megvertek a rendőrök, hogy eltörött a lapockája. A képviselő mentelmi joga megsértése miatt bejelentést tesz a házelnöknél.
Bejelenti mentelmi joga megsértését a házelnöknél Révész Máriusz fideszes képviselő, akit állítása szerint hétfőn, az ellenzéki párt nagygyűlése után az Astoriánál rendőrök gumibottal leütöttek. Arról, hogy tesz-e bejelentést valamelyik hatóságnál a történtek miatt, még nem döntött. A képviselő sérülései miatt - eltörött a lapockája, és a feje is megsérült - a parlament keddi ülésén is felkötött karral és bekötött fejjel jelent meg.
Révész az [origo]-nak azt mondta, nem emlékszik a történtekre, több óra kiesett az emlékezetéből. Csak felesége, szülei és testvére elmondása alapján tudta rekonstruálni, mi is történt. E szerint már éppen elindult haza kisgyerekeivel és feleségével, amikor nyugdíjas szülei telefonon arról számoltak be neki, hogy őket és a nagygyűlés ott maradt résztvevőit könnygázzal lövik a rendőrök az Astoriánál.
Emiatt visszafordult, és beszélni akart a rendőrökkel - miként annak tanúja volt az [origo] tudósítója is hétfő este. Azt próbálta elérni, hogy ne bántsák a békésen demonstrálókat. Testvére elmondásából tudja - aki egy ideig mellette volt -, hogy képviselői igazolványát maga előtt tartva közelített a rendőrök felé. Elmondása szerint ezt követően ütötték le, testvére ezt azonban már nem láthatta, mert éppen könnygázt dobtak mellé.
Ha valaki Magyarországon bármely kisebbség megalázása, véresre verése után egy "És ??" -el reagál, azonnal megszólal a rasszista kórus. Mármint liberális részről. A magyarok verése az teljesen természetes dolog, egyszerűen csak "És ??" a válasz.
Volt válogatott öttusázót is megvertek a rendőrök az október 23-ai tömegoszlatásnál. A Balczó-féle válogatott tartalék versenyzőjének egy bordája eltört, kettő pedig megrepedt.
Móczár István meghallgatta Orbán Viktor beszédét az Astoriánál, aztán hazaindult. Egykori válogatott öttusázóként kíváncsi volt a lovasrendőrökre.
"Mint a kombájn a gabonatáblában, ledarálták az embereket. És abban az ütemben elindultak az úton a rohamrendőrök. És én meg figyelmetlen voltam, nem figyeltem, hogy hátulról a Madách téren is jönnek. Levertek a földre, megbilincseltek, szétrugdostak, gumibottal elvertek" - fogalmazott a volt válogatott öttusázó.
A Balczó-féle öttusaválogatott tartalék versenyzőjét nem a fájdalom érdekli - bár egy bordája eltört, kettő pedig megrepedt -, hanem a megaláztatást viseli nehezen:
"Kinyitották a rabszállító ajtaját, hogy majd belöknek, és amikor már lendületben voltam, akkor meg nyitotta rá az arcomra az ajtót, hogy na, hazafi, akarsz még valamit?"
" A kriminológus is azt állítja: a cselekvőképtelen tüntetővel szemben semmilyen fizikai erőszak nem alkalmazható.
"Ha ez mégis bekövetkezik, akkor ez nagyon súlyos kiképzetlenségre mutat; arra, hogy nem ura a rábízott erőszaknak az a rendőr, aki ezt a rábízott alapszabályt nem tartja be" - nyilatkozta Fiszter Géza, az Országos Kriminológiai Intézet kriminológusa.
Az ilyen rendőr azért is alkalmatlan feladata ellátására - mondja Fiszter Géza, mert a rendőrjelölteknél végzett pszichológiai vizsga kizáró okként jelöli meg az agresszivitást. "
De igen. Az én jelzős szerkezeteimet majd Te elemzed. Azt meg sürgősen abbahyghatnád, hogy sértegetsz. Ne haragudj, de amióta fasiztásodsz egyre elborultabbak a hozzászólásaid.
mivel - legalábbis ugy nézett ki - arrol probáltad meggyözni a nagyérdemüt, hogy 1 ujságirot bántottak, azt is jogszerüen, erre mertem venni a bátorságot, hogy megemlitsek példaképp egy másikat. Ha az a hozzászolás (meg az elözményei) a bántalmazott ujságirok felsorolását és a bántalmazások elitélését célozta, akkor elnézést.