Keresés

Részletes keresés

ZolTTán Creative Commons License 2005.03.08 0 0 183
Bár jómagam is érdekelt vagyok a modellezésben, szerintem meg kell tartani az egyensúlyt a lapban. Mint modellezőcske az a véleményem, hogy pont a nagyvasúti hírek és cikkek segíthetnek bennünket is. Innen kezdve minden modellezés, ami annak alapjául szolgálhat. Ezzel együtt igen nehéz lehet kiválasztani a cikkírásra jogosultakat és ez nem klikkesedés szerintem. Egy ilyen újságnál fontosak a megfelelő színvonalat produkálók. Az viszont tény szerintem, hogy a hírek rovatban is megjelenhet a modellezés, ezzel nem borít egyensúlyt. Az újság összességében tetszik és remélem együtt ünnepeljük a 10 éves fennállását is.
ZolTTán Creative Commons License 2005.03.08 0 0 182
Az újság linkjét tegyétek fel a startlap különféle lapjaira, melyek vasúttal vagy vasútmodellezéssel foglalkoznak.
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 181
Nem erre, de ezzel kapcsolatban OFF: hát igen, segítsük a klikkek kialakítását ezzel is, húzzunk szét annyi fel, ahányan vagyunk - ha már szóba jött. A titoktartás egy újság indításával kapcsolatban, amikor még annyi bizonytalan dolog van, nyilvánvaló, üzleti érdek, szolidaritásnak nem igazán van helye benne.
Előzmény: radio100jozsi (178)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 180
Igen, az egy elég nagy hiba, de a következő számtól már a gerincen lévő feliratokról sem szeretnénk elfeledkezni.
Előzmény: Transa (179)
Transa Creative Commons License 2005.03.08 0 0 179

T. Indóház!

Én is csatlakoznék a lap dícsérői közé, és egyúttal lenne egy kérdésem. Nem lehetne-e az alábbi kép alapján feliratozni az újság gerincét, ami a későbbiekben nagyban elősegítené egy-egy régebb cikk megtalálhatóságát.

Ui: plusz egy szavazat a több oldal vasútmodellezés kérőkhöz :-)

radio100jozsi Creative Commons License 2005.03.08 0 0 178

Na remélem ma kapok Monoron délután, mert csak csütörtökön megyek legközelebb Pestre.

Amúgy az impresszumot átböngészve, ismerős nevekre találok, és ezt mind titokba (legalább is számomra) tudtátok tartani:-)))

Bár a kaszói megszervezése után nem nehéz, ebben örülök, hogy a szolidaritás az nagyon jó közöttünk, és ami titok, az titok.

csibesz2 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 177
Jelentem,Szolnokra is megérkezett a lap!
Most már csak azt kell türelemmel kivárnom,h a feleségem hazahozza.
Nydqist Creative Commons License 2005.03.08 0 0 176

Szia!

Hát ezt meg honnan fotóztad? Nagyon klassz kép Szabadhegyről!!! -:))

Előzmény: Törölt nick (161)
Zsivany Creative Commons License 2005.03.08 0 0 175

A Keletiben a Relay-ban volt, de púlt alól lehetett kapni. Épp mielőtt bementem volna jött ki két srác kezében AZ újsággal. :)

Technikai kérdésem lenne:

Ha megrendelem, milyen borítékban kapom meg az újságot?

Papírban, vagy műanyagban?

Csak mert beázik a postaláda, és nem szeretném, ha elázna az újság.

Szuper a lap!

Hajrá Indóház!

(OFF: Kacsa, szépek a fotóid! ;)

TEE Creative Commons License 2005.03.08 0 0 174

A Nyugatiban, a körútnál lévő keresztperon végén egyik nagy újságosnál sincs...

A 10-11. vágánynál lévőtől én vittem el az utolsó darabot! :-)

Elkezdtem olvasni útközben, majd hazafelé folytatom. Amit idáig olvastam, az tetszett!

Előzmény: Törölt nick (171)
hkv Creative Commons License 2005.03.08 0 0 173
Ezek szerint Budapesten újságosoknál alig kapni hát ez baj.
bodecsabi Creative Commons License 2005.03.08 0 0 172
Nekem is ki kellett szurnom a polcon, a neni nem tudott rola. 3 darab volt.

Csabi
Előzmény: GEORGIE (168)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 171

A Nyugatiban, a körútnál lévő keresztperon végén egyik nagy újságosnál sincs, de a Podmaniczky utca felé menet már a kirakatban is látszik a piros Desiro :). A Vörösmarty utcai kisföldalatti állomáson lévő újságoshoz hat darab érkezett, kértem az eladót, hogy új lap lévén tegye ki láthatóbb helyre. Nem tudom, hogy Budapesten kívül mi a helyzet, de szerintem már ott is volt reggel.

Régi képeket is szeretnénk közölni, de ezzel nem állunk valami jól. Remélem, hogy idővel kialakul, esetleg a nagy archívummal rendelkezők felajánlják a segítségüket.

Tudjuk, hogy a 1047-es osztrák "márkaneve" a Taurus, de akkor a Szilit is mindenhol V43-asnak kellene írnunk?

track300 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 170
A Mészáros utcában találtam rá. Eladó nénikének 6db-ja volt, de először nem volt képben, h milyen újságot is kérek. Az ára nem kevés, de ezért bőséges írott és képanyagot kapunk cserébe. Hajrá Indóház! Köszönjük!
simico Creative Commons License 2005.03.08 0 0 169
Halihó!

Még csak kb. egyharmadáig olvastam a lapot, de tetszik. Jók az írások, képek, nagyon el van találva az egész. Még a feleségem is érdeklődve lapozgatta :) Biztosan meg fogom venni a következő számot is!
Az szerintem is jó ötlet, ha az interneten a cikkekhez kapcsolódó további képek is elérhetőek lennének, amik az újságba már nem fértek bele. Régebbi képek is lehetnének egyes cikkeknél a maiak mellett, én szeretem látni, hogy adott dolog (például Ózd vagy a Nyugati) hogyan nézett ki régen és ma.
GEORGIE Creative Commons License 2005.03.08 0 0 168
Szerencsés vagy! A Kökin két Relay-os újságosnál is megnéztem, de sajnos nem is hallottak róla!:-((( Egyedül a Lapkeres bodegában mondták azt, hogy hallottak már erről a kiadványról, de az eladó ezen kívül más jó hírrel nem tudott szolgálni!:-((( Vajon ezek a Relay-osok fognak kapni az újságból? Az Astoria nekem egy kicsit messze van:-(((
Előzmény: bodecsabi (165)
rg7 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 167

Reggel -6 órakor- jártam a Déliben.

A Relay csak 3 darabot kapott, de ezek is el voltak dugva:(

Megkértem a hölgyeményt, hogy rakja előrébb...

Szütyi Creative Commons License 2005.03.08 0 0 166

Jók ezek a képek, látom nagyon le lett verve a cövek Győrszabadhegyen:-)

Nem tudom, hogy milyen a lapterjesztés sebeségr, mármint érdemes lemennem a postára ma.

bodecsabi Creative Commons License 2005.03.08 0 0 165

Halihó,

Most vettem meg az Astoriánál, első blikkre nagyon tetszik :)

Csabi

gmarc Creative Commons License 2005.03.08 0 0 164
Le a kalappal az újság előtt. Nagyon-nagyon kellett már egy ilyen! És gyönyörű, nézegetni is, olvasni is!!
Soldato Creative Commons License 2005.03.07 0 0 163

Szia!

Nos szerintem--nem modellező,de modellkiallításokat látogató vagyok--a jelenleg a modellezésre felhasznált oldalmennyiség elég.Nyilván aki azzal foglalkozik mást mond,de ez így van rendjén.

A lap egyébként tetszett,szépek a képek (személy szerint én szívesen néznék még régi fotókat is,pl. az ózdi cikknél),a cikkek olvasmányosak,lekötöttek.

Így tovább,egy rendszeres olvasótok már van.

A nagy MÁV-ima forrása nincs feltüntetve,pedig én már láttam nyomtatásban!!:-)))

1047 005-2 Creative Commons License 2005.03.07 0 0 162
Nagyon tetszik a lap,szép munka.(A 1047 sor.-ot sajnos következetesen Taurusnak aposztrofálják az írások.)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.07 0 0 161

Eddig főleg a vasútmodellek iránt érdeklődők véleménye jelent meg itt a fórumban, hiszen a modellbörzéken inkább csak ők jutottak hozzá. Kérésükre a következő számban a modellezés több oldalt kaphat, ám holnaptól a többiek is hozzájuthatnak az újságárusknál és a terjesztőknél. Kíváncsiak leszünk az ő véleményükre is, a 96 oldalt azonban egyelőre nem léphetjük túl :))

Az első szám még meg sem jelent, de máris készül a következő. Három kép ízelítőnek, de lehet, hogy a jobbak kiszorítják. Kicsit bosszant, hogy az áprilisi számba is ilyen havas képek kerülnek, de lesz még néhány utam :))

Előzmény: Leopold (160)
Leopold Creative Commons License 2005.03.07 0 0 160
Ezt az ellentétet tehát nem lehet egykönnyen feloldani.

De igen. Meg kell találni a helyes arányt.
Ehhez nagyon-nagyon kell az olvasóktól a visszacsatolás. A jelzések alapján kis lépésekben változtatni majd figyelni a reakciókat, akár az eladott példányszám változását is.

Lehetnének tematikus különszámok is, mittomén a Roco sponzorálásában egy velük foglalkozó különszám. Benne pályatervek, modellismertetések, ez-az. Aztán ugyanez Maerklinnel.

De ezek csak ötletek, a műanyag makettezőknél a Pro Modell -nek vannak tematikus különszámai, de azok témákra kihegyezve.
Előzmény: Andó Gergely (159)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.03.07 0 0 159
A modelezési témák aránya Nyugaton is kényes kérdés. Ha egy országban kevés vasútbarát magazin található, akkor mindig van bennük 20-30%-nyi modelezés legalább. Nagy piacokon: brit, angol és francia vannak modelezés nélküli lapok. (Én inkább azokkal szimpatizálok, a modelezéshez sem türelmem, sem kézügyességem). Azt azért látni kell, hogy nem túl nagy az átfedés a modelezés és a vasútmániás fórum törzsgárdája között. Ezt az ellentétet tehát nem lehet egykönnyen feloldani.
Előzmény: Dampf (156)
FIATowner Creative Commons License 2005.03.07 0 0 158

Sziasztok!

Én is csatlakozom a dícsérők sorához... és a kiegészítőkéhez is: a modellvasúti szakaszba a több-teljes asztalt mutató képek mellé esetleg be lehet suszterolni a pályaterveket is?

Előzmény: Dampf (156)
bubu88 Creative Commons License 2005.03.07 0 0 157
Így van, valóban erre gondoltam, és egyetértek Veled.
Előzmény: BoGar (136)
Dampf Creative Commons License 2005.03.07 0 0 156
Sziasztok!

Csatlakoznék a dícsérőkhöz, az újság szép és szinvonalas!
Amit hiányolnék Brikóhoz hasonlóan, a nagyvasút mellett kicsit nagyobb részarány a modellezésnek!

Egy nyomdatechnikai kritika:
Lehet hogy nagyon izgatottan vettem kézbe az újságot, és ezért izzadt a kezem, de mire végigolvastam, a lapszéleken az újlenyomatoknál totál elmosódott az írás!
Ezen változtatni kéne, mert gondolom Ti sem egy olvasás után kidobandó lapnak szántátok az Indóházat!
Sok sikert
Dampf
hkv Creative Commons License 2005.03.07 0 0 155

szia elkészítettem közben két cikket, amely az egyik a

Osztrák fogaskerekű vasút

Schneebergbahn:

vasútról szól a másik pedig a msot hétvégén tartzott biatorbágyi modellkiállításról szól.

Előzmény: Indóház (147)
Zsivany Creative Commons License 2005.03.07 0 0 154
Ha valaki vesz majd a Déliben vagy Keletiben, írja meg ide, legyen szíves, hogy melyik újságosnál kapott. Köszi!
Előzmény: Transa (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!