Mustaine a lemezeken is ezen a nyekergő, csukott szájon át kipréselt hangon énekel. Én már annyira megszoktam az elmúlt szűk 20 évben, hogy nem tudnék más hangot elképzelni a Megadethben. Mintha nem Blitz énekelne az Overkillben. Vagy Araya csak basszna a Slayerben. Vagy nem az indián bömbölne a Testamentben.
Most nagyjából azt várod el, hogy a Honda NSX-et szereljék össze Olaszországban, de francia alkatrészekből, és kicsit kerekítsék le, és akkor már majdnem lehetne belőle Ferrari. Nem. Mustaine ettől Mustaine. A Megadeth pedig = Mustaine. Hetfield is jól énekelt régebben (tudom, nem úgy jól, ahogy kéne, hanem amitől Metallica a Metallica, és Hetfield Hetfield). Utánozni ettől még lehet, de az mindig is utánzás marad, és az legfeljebb cirkuszba jó.
Én többet várok tőle. Több gyakorlást. Érdekes régen egy időben hogy belejött. Vagy azt várom, hogy lássa be: változtatni kéne. Mára a Megadeth olyan legendás lett, hogy nemhogy rendes vokálost tudna szerezni, hanem egyben egy jó Mustaine utánzót/utánzatot is. Ilias Papadakis a Memorain-ből már az első albumokon jobban vokálozik, mint a vörös démon anno. Persze ő is gyengus, de idővel jobb lesz. Biztos vannak ettől profi utánzók. Főleg, hogy gitározni nem kell tudni. Vagy azt, hogy írjon instrumentálisabb számokat (több beszéddel). Mondjuk ezzel a régi nóták nincsenek megmentve koncerten.
Mustaine mindig is köztes állapotban lebegett: bevállalta, csinálta, de másodlagosnak tekintette, beérte félmegoldással. Kivéve azt az időszakot, mikor rendesen járt énektanárhoz és fejlődött szépen. De mióta abbahagyta, visszafejlődött. Nem értem, most mi gátolja az újbóli fejlődésben. Pénze van rá, zenei tapasztalata csak gyűlik. Még tehetsége is lenne hozzá. Mint írtam, nekem (eleinte nem, de nagyon régóta mégis) tetszik a nyávogós bénázása, de csak akkor, ha stúdióalbumon produkálja megfelelő minőségben.
Heccfíld (tudom, unalmas mindig vele összevetni) se énekes, mégis milyen korrekten nyomja. Koncerten ő is gyengus néha, de ettől jobb. Bár ő sose vállalt be ilyen magas hangokat és komplex nyávogást. Csak szerény, mélyen széntó, szolid vokált, sokszor félbeszéd formájában, amit koncerten is tud hozni általában.
Nagyon korrekten nyomják. Többe is belehallgattam. Precíz. A dob egy kicsit hangos, de koncerthez mérten az is nagyon jó és pontos. Nem rossz felállás, az biztos.
Egyedül Mustapapa vokálja gyászos. Mintha beszélve-nyögve üvöltene. De ez koncerten mindig is jellemző volt rá. Ebben a részben visszafejlődött az újabb albumokon. Vagy inkább írhatna olyan dalokat az új albumra, mint a Wake Up Dead vagy Peace Sells, azokban alig kellett énekelnie, vagy még több instrumentális számot (állítólag ilyen lesz rajta, de gyaníthatóan nem elég). Így koncerten is jobban szerepelne, megközelíthetné a Slayer koncertszínvonalát.
s4tch: hiányolunk a másik fórumon a "Keményebb zenét hallgatók..." topikból. Nézz be, úgyis "szép" szürke lett minden :S
ez is egy vélemény... persze ízlésen vitatkozni, sok értelme nincs, és végül is ilyen szempontból az én összehasonlítási példám sem biztos, h túl jó. ez van.
én is nagyon bízom az új lemezben, de azt ne feledjük, h mustaine nagyon profi üzletemeber is egyben, és tudja nagyon jól hogyan, mivel kell egy albumot megjelenés előtt promótálni, különféle lelkes nyilatkozatokkal. várjuk ki a végét. bár én is örülnék, ha legalább olyan visszakanyarodást csinálna a megadeth is, mint a metallica a legutóbbi albumával. mondjuk azt már lehet tudni, hogy színtiszta instrumentális tétel is lesz a lemezen...
rust in peace II.-ben nem nagyon merek hinni, legfeljebb a nyolcvanas évek megadeth-ének mai modern újragondolásában.
Hát pont ez az, hogy tetszik! Tök vagány az a riff.
Én annak örülnék leginkább, ha ez az album lenne a Rust 2. Itt lenne az ideje... Amúgy jó lenne, ha Chris Broderick-nek (bazz, mekkora termete van már, a gitár csak valami apró kis játékszernek tűnik a kezében, hehe. A termeténél csak a gitártudása nagyobb, hihetetlen jól keni. Remélem, nem dobja ki Dave 1 év múlva, jó lenne a csapatban tartani még úgy 20 évig...) lenne egy kis beleszólása a hangzásba, talán előnyére válna a lemeznek.
Amúgy szerintem a Rust in Peace-nek van a legtutibb dobhangzása, mikor Nick ráüt egyet, majd beledöngöli a hallójárataimat a betonba. Szerintem egy kicsit próbálták utánozni az And Justice album keményebb dobját, amivel nincs is gond, mert kemény thrash albumhoz kemény dob dukál...
Dave egyébként nyilatkozta, hogy a Rust in Peace óta nem volt így feldobva a számokat hallgatva. Jójó, tudjuk, nála ez nem jelent semmit, mert minden órában képes máshogy vélekedni ugyanarról a dologról, de én valahogy érzem, hogy fasza kis album lesz ez...
A Cryptic nekem is tetszik. De valahogy érezni rajta, hogy a banda nem tudja mit is akar. Van rajta mindenféle stílusú nóta. Az albumot hallgatva mix érzete van az embernek... és valóban: a CTE óta gyülemlő nóták kerültek rá, a "régi termést élték fel". Már a páratlan az évszám jelzi, hogy csúsztak vele és nem ment minden rendben. Riskre már nem nagyon tudtak mit elsütni. A Wanderust-ról pl. még azt írta Mustaine, hogy azt is a Youthanasia idejében írta.
Igen borzasztó, de a RIP mégis milyen király lett. Messze a legjobb album. Ha hangzásban még nem sokat, de színvonalban sokat dobott Mike Clink támogatása. Max Norman-nek már csak a minőségen kellett javítani. Aztán Dann Huff-nak már csak le kellett zülleszteni a bandát.
Mike Clink hangzása borzasztó, az a rongyos rock'n'roll bandákhoz passzol, nem a precíz riffekhez. A Rust dobhangzása is csapnivaló, a basszus meg alig hallatszik. Max Norman pedig király.
Bármibe lefogadnám, hogy legalább fél évet csúszik. Az előző albumról már ilyentájt lehetett tudni egy csomó konkrétumot, pontos adatot: cím, tracklist, hossz, megjelenési dátum, 1-2 demódal. Mégis csúszott. Ez a mostani még ebben a fázisban sem tart. Ez is Roadrunneres lesz?
Nem is bánom, ha nem 2, hanem 2.5-3 évente lesz album. Dolgozzon csak szépen rajta. Nehogy amiatt legyen silány, mert elkapkodta.
Egyébként lassan a Megadeth-nek is kijárna egy rendesebb kiadó és stúdió. A legtöbb album gyenge-tompa-kásás hangzású. Szerintem túl sok torzítást tesz bele Mustapapa, rossz a keverés. Talán a CTE, Youthanasia, Risk, TWNAH kivétel. Meg egy olyan producer se ártana, mint Mike Clink (RIP) vagy Max Norman. Ők rendesen munkára fogták, elpicsázták, megfegyelmezték a vörös démont. Látszott is az eredménye.
gondolod ez is csúszni fog, mint az előző? az is több, mint fél évet késett... na, majd kiderül, de szerintem ez szeptemberben sanszos, hogy megjelenik.
Nem fake, csak váz. Egy riff felvéve egymagában, rákeverve a dob. Jónak tűnik, persze alig lehet hallani valamit belőle és túl rövid ahhoz, hogy bármi komolyat meg lehessen állapítani belőle.
A Megadeth oldalán nincs semmi konkrét az új albumról. A fórumon se. Csak hogy mennyire izgatott, meg bla-bla. Nem hinném, hogy még 2009-ben kijön. Az előző album 2007. május 15-ei és mostanában Dév papa eléggé szétszórt.
egy friss, jó hír. elvileg kész van a mester a 12 új dallal, már "csak" az utómunkálatok vannak hátra, és jöhet a kiadás. hajrá!
"...and hopefully more than just breaking the ice and doing four concerts with some old friends"
mustaine ezen szavaiból meg nagyon az sejlik nekem, hogy a canadian carnage után idén ősztől vagy jövőre /mivel akkor már a megadeth is világturnén lesz az új albummal/ a metallica-val lesznek újra közös bulik. vagy csak én vagyok túl optimista?