Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 2021.10.02 0 0 3614

És még valami, 3602  kérdésre nem kaptam választ !!!!

Ki vezette  félre az embereket ??????

Előzmény: 11_11 (3613)
11_11 Creative Commons License 2021.10.02 0 0 3613

Hogy hívják a keresztények Istenét ?   Szeretnéd tudni,  mért szeretnéd tudni ?  Ha  nem hiszel Teremtő Istenben?    Neked csak >>>> >>   Vagyok  aki vagyok !!!!

Te sem  válaszoltál a kérdésemre!!  Énok 69: fejezetre: !!!! Ki vezette félre az embereket , a TEREMTŐ ???

Teremtőt  vonod felelősségre !   Vallás háborúk miatt !  Ez nincs a tízparancsolatba !

Úgy látom nem változtál semmit,    Ateista vagy ?   Mit  keresel   itt ?

Mindenki a saját bűnéért ,  fog felelni,  és aki félre vezette  az embereket,  világos ?

Szeresd felebarátodat mint ön magadat  !!!

Te csak azt szereted,  aki fölé tudod helyezni magadat.

Két úrnak nem lehet szolgálni !

Előzmény: pudingman (3611)
pudingman Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3612

Nem konkrét ember, hanem csak jelkép? Ezek szerint nem volt nemiszerve sem? Akkor mivel csinálta fel Évát? 

Mondjuk a mesekönyvben az első nö Lilith volt. Igaz, olyan mesefigura ő is, mint Ádám és Éva. :)

Milyen nyelven beszélt Ádám? Héberül? 

Előzmény: polária (3609)
pudingman Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3611

"szép fiatalok leszünk"  Persze, miután elrohadunk a koporsóban, felzabálnak a kukacok, utána szép fiatalok leszünk. 

Egész hihető mese. :)

De megint nem válaszoltál: hogy hívják a keresztények istenét? :)

Előzmény: 11_11 (3610)
11_11 Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3610

Így  jár aki két Úrnak szolgál,  tudod van fekete bárány is , nem csak fehér.!

De van  báránybőrbe bújt farkasok is nem olvastad ?  De az nem az  Isten= Teremtő !

A kígyó irányít !  Énok könyve : 69: fejezet !  olvasd el !

A  gazdagoknak pénz az    Istenük !!!!

A szegényeknek  meg Teremtő .  Aki az örök  életet adja !

Én nagyon szeretem,  sokat dolgoznak, csodálatos szép  lesz az örök élet ,  szép fiatalok leszünk.    Teremtő szereti az embereket . Hit példaképei,  most is sokat dolgoznak értünk !!!

Áldás Békesség Mindenkinek!       ÁMEN.

Előzmény: pudingman (3608)
polária Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3609

Ádám nem konkrét hanem az EMBER jelképe !

pudingman Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3608

Ne csúsztass, hanem válaszolj a kérdésre!

Ha Ádám fehér volt, honnan lett a fekete és sárga ember? 

"Isten nem a bőrszín szerint szereti az embereket." Mivel nincs, így senkit nem szeret. Gondolod, ha létezne, hagyta volna, hogy a kiválasztott népéből a barom hitler - aki kereszténynek vallotta magát - 6 millió ártatlan embert meggyilkoljon? Ráadásul úgy szeret minket, hogy megteremtette az ebola, tbc vírust és úgy teremtette a Földet, hogy Afrikában ne legyen elég víz és naponta 30 ezer gyerek haljon éhen és 50 ezer vakuljon meg vitaminhiány miatt. Ez a szerető isten? 

Apropó, hogy hívják a keresztények istenét? Jahve a zsidóké, Allah a muzulmánoké. De ki a keresztényeké? 

Szegény keresztények, még saját istenük sincs. :))

Előzmény: 11_11 (3607)
11_11 Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3607

A  Biblia  tanítása a téma, Teremtő nem kérdezi,  kinek milyen a bőrszíne!

Az emberi bölcsesség  segít  neked !  

Erre nem adhatok választ,  nem vagyok Júdás !!!!

Ádám ?  nem tudom , nem találkoztam vele.  Te igen ?

A  D N S  keveredik !  Isten nem a bőrszín szerint szereti az embereket.

A természet is  sok színű ,virágok .,  gyümölcs is.  

Előzmény: pudingman (3606)
pudingman Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3606

Igen, az biztos, hogy nagy gyökér ez a teremtő! :))

Szerinted Ádám fehér, fekete vagy sárga volt? Vagy három színű volt? :)) 

Előzmény: 11_11 (3604)
11_11 Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3605

2. Bölcsesség van !!!!

1.Teremtő bölcsesség  a legszebb sokan szeretik !!!!  1 szám ez a Teremtés !

2 .Emberi bölcsesség  se rossz de ,   nem tökéletes ,  változásokra van szükség !

Nem mindegy milyen magot vetünk ?  Ki mint, vet úgy arat !!!!

Előzmény: diamandula (3590)
11_11 Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3604

Olajfa példázata: 

Olaj fát kivághatod,  sokféle fa van , elégetheted, bármit teszel, sokféle ember van, sokféle vallás de a kezdet!  

A mag  a  gyökér a Teremtőnél van !!!!!

ÁMEN.

Előzmény: pudingman (3600)
11_11 Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3603

A Bibliában bölcsesség és tudás is megtalálható, minden embernek mást adott  a Teremtő !

1 Korintusiaknak írt levél : 12 fejezet : 4-11 versébe  leírtam !  ( 3592 )

Előzmény: pudingman (3601)
11_11 Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3602

Énok könyvét  ha elolvasnád, nem is az emberek követték el  a legnagyobb bűnt , amin  én is meglepődtem !

2 magról van szó . 1 Mózes:3: fejezet:12-15 16-19

12 Az ember így válaszolt: „Az asszony adott a fáról, akit mellém rendeltél, azért ettem.” 13Az Úristen megkérdezte az asszonyt: „Mit tettél?” Az asszony így felelt: „A kígyó vezetett félre, azért ettem.”

14 Az Úristen így szólt a kígyóhoz: = bukott ANGYAL „Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között. Hasadon csúszol, és a föld porát eszed életed minden napján.

Kígyó =  bukott   Angyal 15 Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Ő széttiporja fejedet, te meg a sarkát veszed célba.”  

Évához szól 16 Az asszonyhoz pedig így szólt: „Megsokasítom terhességed kínjait. Fájdalmak közepette szülöd gyermekeidet. Vágyakozni fogsz férjed után, ő azonban uralkodni fog rajtad.”

Ádámhoz szól 17 Az embernek ezt mondta: „Mivel hallgattál az asszony szavára és ettél a fáról, jóllehet megtiltottam, hogy egyél róla, a föld átkozott lesz miattad. Fáradsággal szerzed meg rajta táplálékodat életed minden napján. 18 Tövist és bojtorjánt terem számodra. A mező füvét kell enned. 19 Arcod verítékével eszed kenyeredet, amíg vissza nem térsz a földbe, amiből lettél. Mert por vagy és a porba térsz vissza.”

Nem  a Teremtőt kell hibáztatni mindenért !  Kérlek  Énok könyvét : 69: fejezet: 1-12- ig  le írtam  olvasd el.    

Szeresd felebarátodat mint önmagadat ! ÁMEN

Előzmény: pudingman (3599)
pudingman Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3601

Mióta olvasom ezt a sok buta zagyvaságot megokosodtam. :)

Köszönöm neked! Halleluja...

A bölcs nem hinni, hanem tudni akar. Nem tudtad?

Nyomod itt a keresztény hülyeségeket. Ha Szaúd-Arábiában születtél volna, akkor most naponta ötször esnél térdre Mekka felé fordulva és allah-t, mohamedet dicsőítenéd. 

Minden csecsemő ateista és nudista. :)

Előzmény: 11_11 (3594)
pudingman Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3600

A szüleim és a felmenőik az őseim. 

Téged sem isten teremtett, hanem apád spermája. :))

Előzmény: 11_11 (3594)
pudingman Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3599

A szeretet a bibliában? Több száz millió ártatlan embert öltek meg ennek a primitív mesekönyvnek a nevében. 

"Az asszonynak monda: Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szülsz magzatokat, és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad."  (Mózes 1 könyve 3/16.)

"Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, ...és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját, rokonságát."  (Mózes 2. 32/27.)

"Meglakol Samaria, mert dacolt az ő Istenével. Fegyver által hullanak el; csecsemőik földhöz veretnek, és terhes asszonyaik ketté vágatnak."  (Hóseás 14, 1.)

Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet. Zsoltárok könyve 137/9

Előzmény: 11_11 (3597)
11_11 Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3598

Zsoltárok  könyve :146: fejezet: 1-9 versek

( 1-2,  4-9. versek )

A segítő  Isten  = Teremtő

1 (Alleluja!) Dicsérd, lelkem, az Urat! 2 Áldom az Urat, ameddig élek, dicsőítem Istent, ameddig vagyok.

4 Az élet elhagyja, visszatér a porba, s odavan minden terve. 5 Jó annak, akinek Jákob Istene a segítsége, aki az Úrba, Istenébe veti reményét, 6 aki mindent alkotott: az eget és a földet, a tengert és minden élőlényét. Hűséges marad mindörökké, 7 az elnyomottaknak igazságot szolgáltat, az éhezőknek kenyeret osztogat. Az Úr megszabadítja a foglyokat, 8 az Úr megnyitja a vakok szemét, az Úr fölemeli a megalázottakat, az Úr szereti az igazakat, 9 az Úr megőrzi az idegent, pártját fogja az özvegynek és árvának, de a gonosz ember útját zsákutcába viszi.

11_11 Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3597

Bibliai  üzenetekre nem kaptam, hozzászólást , erről szól a topik , nem a támadás, hanem a szeretet  és a hit, azt hiszem érthető !!!!!!!!!!

ÁMEN .

11_11 Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3596

2018.2. 12.  de.  

(   Az üzenetet  elküldtem  már  a  kemény nyakúaknak )

Ezékiel könyve: 2: fejezet: 1-10.versek

( 1-5, 7-10. versek  )

Látomás a könyvtekercsről.

1 Így szólt hozzám: „Emberfia, állj fel, beszélni akarok veled.” 2 Amikor ezt mondta, eltöltött a lélek, felállított, és hallottam, amint beszélt hozzám. 3 Ezt mondta nekem: „Emberfia, elküldelek Izrael fiaihoz, a lázadókhoz, akik fellázadtak ellenem. Ők és atyáik lázadoztak ellenem mind a mai napig. 4 Fiaiknak kemény a fejük és megátalkodott a szívük. Hozzájuk küldelek, hogy mondd meg nekik: Ezt mondja az Úr, az Isten. 5 Akár meghallgatják, akár nem hallgatják – mert hiszen lázongó nemzedék ez –, megtudják, hogy próféta van közöttük.

Előzmény: Ahpuya_random (3595)
11_11 Creative Commons License 2021.09.30 0 0 3594

Üdv : 

De megváltoztál, emberi bölcsességgel is lehet érvelni !  

És ki  a   közös Ősöd  ?

Előzmény: pudingman (3593)
pudingman Creative Commons License 2021.09.30 0 0 3593

"hogy az ember majomtól származik" Ki mondta, hogy az ember a majomtól származik? Ne hazudozzunk, kérem szépen, mert az bűn :))

Nem majomtól, hanem egy közös őstől. 

Előzmény: 11_11 (3591)
11_11 Creative Commons License 2021.09.30 0 0 3592

1 Korintusiaknak írt levél : 12 : fejezet: 1-31. versek

( 1-17,  20,  23-26,  28,  31,  versek )

A Szentlélek kegyelmi adományai.

1 Nem akarom, testvérek, hogy a lelki adományokat illetően tudatlanok maradjatok. 2 Emlékeztek, hogy amikor még pogányok voltatok, hogyan hajszoltak benneteket ellenkezést nem tűrve a néma bálványok elé. 3 Ezért értésetekre adom, hogy aki Isten Lelke által szól, az egy sem mondja: „Átkozott legyen Jézus.” De azt sem mondhatja senki: „Jézus az Úr”, csak a Szentlélek által. 4 A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz. 5 A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. 6 Sokfélék a jelek is, de Isten, aki mindenben mindent véghezvisz, ugyanaz. 7 A Lélek megnyilvánulásait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. 8 Az egyik ugyanis a bölcsesség ajándékát kapja a Lélektől, a másik a tudás adományát ugyanattól a Lélektől, 9 a harmadik a hitet kapja ugyanabban a Lélekben vagy pedig a gyógyítás adományát szintén ugyanabban a Lélekben. 10 Van, aki csodatevő hatalmat kap, van, akinek a prófétálásnak vagy a szellemek elbírálásának képessége jut osztályrészül. Más különféle nyelveket vagy pedig a nyelvek értelmezését nyeri el ajándékul. 11 Mindezt azonban egy és ugyanaz a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek-kinek.

11_11 Creative Commons License 2021.09.30 0 0 3591

E topik témája a Biblia !  Nekem is van Bibliám és másnak is  de sokan nem értik ,  ezt nevezik  emberi  bölcsességnek !   Az a bajod nem tudsz érvelni,  olvastam a te hozzászólásodat is . Érdekes  sehol nem írják  hogy az ember majomtól származik, ez is emberi  bölcsesség! Mert ha  a Bibliát ismernék,  nem  sértegetnének  másokat.     A Teremtő Isten bölcsessége más , mint a tied !!!!!    

Én is találtam olyat  amire nem vagyok kíváncsi és nem is szólok hozzá, mert  nem érdekel , de nem kritizálok senkit! Iskolába  is olvassák a gyerekek  !  A gyerekem  is Tanárok is.

Van amit szívesen olvasok,   ami a kedvencem

.     Áldás  Békesség !

Előzmény: diamandula (3590)
diamandula Creative Commons License 2021.09.30 0 1 3590

Elmeorvosi tanácsra (netalán parancsra) másolsz ide a Bibliából??????  Amire ugyanis senki sem kiváncsi, mert vagy rendelkezik a könyvvel, (van neki a könyvespolcon), vagy nem is kiváncsi rá.

Előzmény: 11_11 (3589)
11_11 Creative Commons License 2021.09.29 0 0 3589

Zsidóknak írt levél :6 : fejezet: 1-20.versek

( 1-14, 17-20,  versek) ( 2011. 6.  12-13.  Pünk.)

1 Ezért mellőzzük Krisztus tanításának az elemi részleteit, és térjünk át a tökéletesebb dolgokra. Ne ismételjük újra az alapvető igazságokat: a holt cselekedetekből való megtérést, az Istenbe vetett hitet, 2 a keresztségről, a kézföltételről, a halottak feltámasztásáról és az örök ítéletről szóló tanítás megalapozását. 3 Erre is visszatérünk, ha Isten megengedi. 4 Azt ugyanis, aki egyszer már részesült a világosságban, megízlelte az égi ajándékot, megkapta a Szentlelket, 5 felfogta az Isten tanítását, és megtapasztalta az eljövendő élet erőit, 6 aztán mégis elpártol, lehetetlen újra bűnbánatra indítani. Hiszen ha rajta áll, újra keresztre feszíti az Isten Fiát, és csúfot űz belőle. 7 A föld ugyanis, amely beissza a gyakori esőt és jó termést hoz művelőjének, az Isten áldásában részesül. 8 De ha bojtorjánt és gazt terem, nincs értéke, átokra méltó, és végül is fölégetik. 9 Rólatok azonban, szeretteim, ha így beszélünk is, jobbat föltételeztünk, azt tudniillik, hogy munkáljátok az üdvösséget. 10 Hiszen az Isten nem igazságtalan: nem feledkezik meg szeretetetekről, amelyet az ő nevében gyakoroltatok, amikor a szenteknek szolgáltatok és szolgáltok. 11 Nagyon szeretnénk azonban, ha mindegyiketek ugyanazt a buzgóságot tanúsítaná, hogy reményetek mindvégig tökéletesedjék. 12 Ne legyetek tehát hanyagok, hanem kövessétek azokat, akik a hitben és a béketűrésben az ígéret örökösei lettek. 13 Amikor Isten az ígéretet adta Ábrahámnak, saját magára esküdött, hiszen semmi nagyobbra nem esküdhetett, 14 ezért mondta: Bizony gazdagon megáldalak, és nagyon megsokasítlak.

17 Ezért amikor Isten az ígéret örökösei előtt nagyobb nyomatékkal akarta igazolni elhatározása szilárdságát, esküvel vállalt kezességet. 18 Így a két változhatatlan dologban, amelyben Isten nem téveszthet meg, erős támaszt kaptunk mi, akik arra törekszünk, hogy az előttünk levő reményt megragadjuk. 19 Lelkünk biztos és szilárd horgonya ez, amely a függöny mögé ér, 20 ahová elsőnek lépett be értünk Jézus, a Melkizedek rendje szerint való főpap.

11_11 Creative Commons License 2021.09.29 0 0 3588

Rómaiaknak írt levél : 11 :fejezet: 1-36. versek

( 1-12, 15, 17, 20, 23, 28, 32, 35, versek )

Isten tervének végső kibontakozása.

1 Kérdem tehát: vajon Isten elvetette népét? Szó sincs róla. Hiszen én is Izrael fiai közül való vagyok, Ábrahám véréből, Benjamin törzséből. 2 Isten nem vetette el népét, amelyet előre kiválasztott. Nem tudjátok, mit mond az Írás Illésről, amikor Isten előtt felszólalt Izrael ellen: 3 „Uram, prófétáidat megölték, oltáraidat feldúlták, csak én maradtam meg, de nekem is életemre törnek?” 4 S mit felelt rá az isteni szózat? „Meghagytam magamnak hétezer férfiút, aki nem hajtott térdet Baál előtt.” 5 Így most is akad valamennyi a kegyelmi kiválasztás alapján. 6 S ha kegyelem alapján, akkor nem tettek fejében, különben a kegyelem már nem volna kegyelem. 7 Hogyan állunk hát? Amit Izrael keresett, nem érte el, de a választottak elérték. A többiek megátalkodtak, 8 ahogy írva van: Isten mindmáig érteni nem tudó lelket és nem látó szemet, nem halló fület adott nekik. 9 Dávid is ezt mondja: Asztaluk változzék fogótőrré, csapdává, botránkozássá és megtorlássá. 10 Homályosodjék el a szemük, ne lássanak, és nyomorítsd görbére a hátukat. 11 Kérdem tehát: Azért botlottak meg, hogy elessenek? Egyáltalán nem. Vétkükből inkább üdvösség fakadt a pogányoknak, hogy vetélkedésre sarkallja őket. 12 Ha mármost vétkük gazdagítja a világot, és megfogyatkozásuk nyereség a pogányok számára, mennyivel inkább az lesz majd teljes számuk.

11_11 Creative Commons License 2021.09.29 0 0 3587

Rómaiaknak írt levél: 8: fejezet: 1- 39. versek

( 1-14,  16-22,  24-25, 28,  32,  38-39.versek  2. é v dátum  )

Megszentelődés Krisztusban.

1 Nincs semmi elmarasztaló ítélet azok ellen, akik Krisztus Jézusban élnek. 2 Hiszen a Lélek törvénye, ami a Krisztus Jézusban való élet folyománya, megszabadított téged a bűn és a halál törvényétől. 3 Amire ugyanis a törvény nem volt képes, mert a test miatt erőtlenné vált, azt Isten véghezvitte: elküldte tulajdon fiát a bűn miatt a bűn testének hasonlóságában, hogy elítélje a testben levő bűnt, 4 és hogy a törvény beteljesedjék rajtunk, akik már nem a test, hanem a lélek szerint élünk. 5 Akik ugyanis test szerint élnek, azok a testiekre törekszenek, akik azonban a Lélek szerint, a lelkiekre törekszenek. 6 De a test kívánsága a halálba vezet, a Lélek vágyódása ellenben élet és béke. 7 A test vágya ellene mond Istennek, nem veti alá magát Isten törvényének, sőt nem is képes rá. 8 Ezért aki test szerint él, nem nyerheti el Isten tetszését. 9 De ti nem test, hanem Lélek szerint éltek, ha valóban Isten Lelke lakik bennetek. Akikben nem lakik Krisztus Lelke, azok nem az övéi. 10 Ha Krisztus bennetek van, a test ugyan a bűn miatt halott, de a Lélek élet a megigazulás következtében. 11 Ha pedig bennetek lakik annak Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból, ő, aki Krisztus (Jézust) feltámasztotta a halottak közül, halandó testeteket is életre kelti bennetek lakó Lelke által. 12 Így tehát, testvérek, nem vagyunk a testnek lekötelezve, hogy a test szerint éljünk. 13 Mert ha test szerint éltek, biztosan meghaltok, de ha Lélekkel megölitek a test szerinti tetteket, élni fogtok. 14 Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.

11_11 Creative Commons License 2021.09.29 0 0 3586

Apostolok Cselekedetei: 10 : fejezet: 1- 48. versek

( 1-7, 9-12, 14-16, 20, 23-25, 34-35,  45, versek  2 év dátum)

Kornéliusz látomása.

1 Cezáreában élt egy Kornéliusz nevű férfi, az itáliai zászlóalj századosa. 2 Vallásos és istenfélő volt egész háza népével együtt. Bőségesen osztotta az alamizsnát a népnek, és állandóan imádkozott az Istenhez. 3 A nap kilencedik órájában látomása volt. Egész világosan látta, hogy az Úr angyala belép hozzá és megszólítja: „Kornéliusz!” 4 Ránézett és ijedten kérdezte: „Mi az, Uram?” Az így válaszolt: „Imádságod és alamizsnád felszállt az Isten színe elé, s megemlékezett rólad. 5 Ezért most küldj embereket Joppéba, és hívasd el Simont, más néven Pétert. 6 Egy bizonyos Simon tímárnál szállt meg, akinek a háza a tenger mellett van.” 7 Mihelyt az angyal, aki ezt közölte, eltűnt, hívatott két szolgát és egy neki alárendelt, istenfélő katonát.

11_11 Creative Commons License 2021.09.28 0 0 3585

145  Zsoltárok könyve : 1-20. versek

( 1-2, 4-8,  10- 12. versek )

1 (Dicsőítő ének – Dávidtól.) Dicsőítelek téged, Istenem, Királyom, nevedet mindörökké áldom! 2 Mindennap dicsérlek téged, nevedet örökké magasztalom.

4 Nemzedék nemzedéknek hirdeti művedet, hatalmas tetteidet elbeszélik. 5 Dicsőséged fönség és fényesség, és én csodatetteidről énekelek. 6 Ők félelmes tetteid erejét beszélik, én meg nagyságodat hirdetem. 7 Megemlékeznek végtelen jóságodról, és ujjonganak igazságosságodon. 8 Az Úr irgalmas és jóságos, megfontolt a haragban, és bőséges nála a kegyelem.

10 Dicsérjen téged, Uram, minden alkotásod, és híveid dicsőítsenek! 11 Beszéljenek országod fényéről, és énekeljenek mindenhatóságodról, 12 hirdessék az emberek hatalmas tetteidet és királyságodnak ragyogó fönségét!

11_11 Creative Commons License 2021.09.28 0 0 3584

És  >    Apostolok Cselekedetei : 7: fejezet: 1-60. versek

( 1-10, 12-19, 22- 23, 25-29, 34-35,  38, 46,  versek )

Apostolok Cselekedetei: 9 :  fejezet: 1- 43. versek

( 1-12, 15-21, 23, 25, versek )

Saul megtérése.

1 Saul még mindig lihegett a dühtől, és halállal fenyegette az Úr tanítványait. Elment a főpaphoz, 2 s arra kérte, adjon neki ajánlólevelet a damaszkuszi zsinagógához, hogy ha talál ott embereket, férfiakat vagy nőket, akik ezt az utat követik, megkötözve Jeruzsálembe hurcolhassa őket. 3 Már Damaszkusz közelében járt, amikor az égből egyszerre nagy fényesség ragyogta körül. 4 Földre hullott, és hallotta, hogy egy hang így szól hozzá: „Saul, Saul, miért üldözöl engem?” 5 Erre megkérdezte: „Ki vagy, Uram?” Az folytatta: „Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. 6 De állj fel és menj a városba, ott majd megmondják neked, mit kell tenned.” 7 Útitársainak elakadt a szavuk, mert hallották a hangot, de látni nem láttak semmit. 8 Saul feltápászkodott a földről, kinyitotta a szemét, de nem látott. Úgy vezették be Damaszkuszba, kézen fogva. 9 Három napig nem látott, nem evett és nem ivott. 10 Damaszkuszban volt egy Ananiás nevű tanítvány. Az Úr egy látomásban megszólította: „Ananiás!” „Itt vagyok, Uram!” – felelte. 11 S az Úr folytatta: „Kelj fel és siess az Egyenes utcába. Keresd meg Júdás házában a tarzuszi Sault. Nézd: imádkozik; 12 és látomásban lát egy Ananiás nevű férfit, ahogy belép hozzá, és ráteszi a kezét, hogy visszanyerje látását.”

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!