Keresés

Részletes keresés

Don Palesz Creative Commons License 2005.03.15 0 0 765
Nekem sajna nincs télálló banánfám, ITT írnak róla valamit.
Előzmény: kertészboy (764)
kertészboy Creative Commons License 2005.03.15 0 0 764

Jaja! Az a télálló banán engem is érdekelne. Rendeltem a tuja.hu-ról Musa basjoo-t, kiváncsi leszek hogy fogja bírni. Az ezzel kapcsolatos ápolási infókat megköszönöm!

Üdv! Végre tavaszodik!

Előzmény: Don Palesz (763)
Don Palesz Creative Commons License 2005.03.15 0 0 763
Mért, télálló banánfád van?:)
Előzmény: 2.6v6 (761)
Don Palesz Creative Commons License 2005.03.15 0 0 762
A citromfa mediterrán növény, azaz kell neki is nyugalmi időszak, ilyenkor hűvös, de fagymentes helyen kell tartani.
Előzmény: 2.6v6 (760)
2.6v6 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 761

Mégegy kérdés!

A banánt még korai kitakarni?

2.6v6 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 760

Sziasztok!

A citromfát télire hol a legjobb tartani fűtetlen vagy fűtött helységbe ,plusz a metszést mikor kell végezni tavasz vagy ősz ?Ja és kell e neki vmi tápoldat?Bocsi a kérdésekért lehet hogy lejebb van ezekre válasz csak lusta vagyok vissza tekerni.

KÖSZIKE!

Don Palesz Creative Commons License 2005.03.13 0 0 759
Erről jut eszembe, a mangó mennyi és milyen vizet igényel?
Esetleg a licsi neveléséről tud valaki valamit? Uis egy csíráztatott, amit már elvetettem, hajt kifelé, igaz, elég lassan.
Előzmény: Don Palesz (758)
Don Palesz Creative Commons License 2005.03.13 0 0 758
Milyen datolya magját csíráztattad? Aszaltét?
A kiwit hogy csíráztattad?
Nálam a mangó hozzza magát a legjobban, szépen nőnek a levelei, nem győzök gyönyörködni benne:)
Előzmény: cirkulka (756)
ezoz Creative Commons License 2005.03.13 0 0 757

Ha már ananász.

Nekem 2 éve gyökeresedett meg az ananászom, de azóta szinte semmit nem csinál. Nem hoz új leveleket, nem sárgul, csak van. Ez így jó? Vagy van valami módszer a megindításához?

cirkulka Creative Commons License 2005.03.12 0 0 756

Hali!  Kezdem a rossz hírrel : (  ananászom sárgulgat. :((

DE A KIVI!!!!!  2 cm magas! :DDDDDDDDDD

Kikelt a harmadik mangó, a grepfruit és a mandarinok is. És a datolya!!!!!!!!:DDDD

Sszilu Creative Commons License 2005.03.11 0 0 755

Sziasztok!

Az ananászom egy centis gyökereket növesztett :-)))))))))))), lassan földbe tenném, jó lesz "B" földbe?

Köszi, üdv.: Sszilu

fun13 Creative Commons License 2005.03.09 0 0 754
Sziasztok!

A "Narancsfa oltás" topikon próbáltam szerencsét a Mandarin fáimmal, gonddoltam hátha el tud valaki látni egy kis gondozási tanáccsal.

Nézzétek meg a linket légyszives. Kép is van a fákról, hogy milyen állapotban vannak.

<a href="http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=42448280&t=9034786" target="_blank">Mandarinfák</a>
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=42448280&t=9034786

Előre is köszike:
Fun Thomas
ezoz Creative Commons License 2005.03.09 0 0 753

Balent!

Szívesen megosztom tapasztalataimat és utánaolvasásomat.

Szerintem már ne vidd sehova, mert utálja a változásokat, nekem levélledobálással reagált ilyenekre. De jövő télen majd mindenképpen a hüvös-világos helyre tedd, 4-6 fok körül remekül elvan. Nekem addig tényleg csak szenvedett, amíg ezt a téli pihenőt nem tudtam biztosítani. Utána egyből nyomta a virágokat, most 2 zöld citrom csüngg rajta. :-)

Beoltás állítólag kötelező. Én már úgy kaptam. Asszongyák, hogy enélkül sokára terem és silányat. Metszés. Szerintem ez inkább a helyszűke miatt és formáló jelleggel. Bár biztos a termésre is van hatása, mint a szőlőnél. 

A földdel kapcsolatba csak gondolom, hogy a Tesco-gazdaságos tutira nem ideális, a szakirodalom szerint B típúsú föld kell, nem nagy költség, érdemes megvenni.

Tavasz van! Hadd nőjjenek azok az ágacskák!

Z.

Előzmény: Balent (747)
wizes Creative Commons License 2005.03.08 0 0 752

Cia!

Dobj 1 mélt a telcsi számoddalal, elkevertem!

Köci!

Üdw.

wizes.

Előzmény: Keszthely1 (749)
-Lujza- Creative Commons License 2005.03.08 0 0 751

Ezeket egyszerre ültettem:

Nem tudja valaki, hogy miért lógatják ennyire a leveleiket?

Amúgy nagyon szép fényesek és egészségesek a levelek csak sajnos ezen a képen ez nem látszik.

Don Palesz Creative Commons License 2005.03.08 0 0 750
Na miaz, csak dorgálás kellett?:)
Azért hogy ne legyek off: szépen kihajtott a mangó, már van 6 levele, nem győzök gyönyörködni benne:) Az elültetett avokádó továbbra sem akar növekedni, igaz elszáradni sem akar. A másik, "ikeravokádó" ma kerül a földbe. Tegnap elültettem a kicsírázott licsikét is. Jópár mandarinmagot is csíráztatok, + vettem még egy mangót, szép egészségesnek tűnőt, meg kivit is.
Keszthely1 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 749

1,Dörzsöld meg a levelét és megérzed melyik citrom ,vagy narancs.

2, Belehet oltani  őket ,hogy hol azt nemtudom tán valaki tud segiteni

3, Tul meleg van olvasd el a régebbi  hozzászolásokat ott talász megoldást

4, osmocont tápsó  kertészetben lehet kapni

5, nem ,de csipd vissza 4.levéltől mármint az új hajtást .

6, Tán üvegházi moly?

Előzmény: Balent (747)
Balent Creative Commons License 2005.03.07 0 0 748
ui. bocs a hülye betűkért
Balent Creative Commons License 2005.03.07 0 0 747

Sziasztok!

Új hozzászóló vagyok, ma találtam ezt a topikot, végigolvastam (huh...) és máris sok infót tudtam meg belőle. ...de még így is sok a kérdés. Bocs, csont amatőr vagyok.

Két, magról kelt citrusom van. Első probléma, hogy nem tudom, mik pontosan, mert 5-6 éve, pár, jukka földjébe eldobált magból keltek ki.

Első kérdésem: mi alapján tudom eldönteni, citrom vagy narancs-e? Mi a különbség a narancs és a citrom közt?

Másodsorban, nem lettek beoltva. Kb. 50 centi magasak, nem is metszettem őket soha. Érdemes-e ennyi idősen beoltani? Mikor és mennyire kell metszeni?

Harmadsorban, nálam a növények a szobában, a radiátorhoz relatíve közel telelnek. Ez azt jelenti, hogy délelőttől estig ~25°C, estétől reggelig ~15-18°C. Ez nem a legjobb, ha jól olvastam. Ha most leviszem az alagsorba (10 fok körül, normál napfény) megviseli-e a váltást? Mikor érdemes kivinni a szabadba, a teraszra?

Tavaly nyáron lett átültetve, normál Tescós virágföldbe. Érdemes-e valami extrát adni neki? Mi az A, B, C, föld?

A növények egészségesnek tűnnek, szép mélyzöld színűek, (bár eddig egyszer se virágoztak még) s most 1 hete igencsak fejlődésnek indultak. Mindenhol új ágak jelentek meg, 2-3 centit nőttek azóta. Nem gáz, hogy még nincs tavasz?

Utolsó kérdésem (bocs a sok kérdésért...), hogy a nagyobb levelek egy idő után folyton úgy néznek ki, mintha valami lerágta volna őket, pedig semmi kártevőt nem találtam rajtuk. Ezenkívül a levelek között pókhálószerű anyag van. Mi okozza ezeket?

Kösz a türelmet, várom a javaslatokat!

ezoz Creative Commons License 2005.03.07 0 0 746

Helló!

Én is mostanság töprengek a metszésen, hiszen elkezdett nagyon beindulni a citromomfácskám. Én próbálom majd nem tudományosan, hanem esztétikusan metszen. Csak hát sajnálom szegényt, mert telis-tele van bimbóval, én meg vágjam le ezeket?!

Ez már a 2. tele, amikor fűtetlen szobában tudott teleni és nagyon hálás érte. Tavaly 2 citromot termet, idén szerintem majd 2 kilót fog. Tehát örülök és metszek.

Előzmény: Lace- (741)
cirkulka Creative Commons License 2005.03.07 0 0 745

Sziasztok!!!!!!!

TUDJÁTOK MI TÖRTÉNT???????

KEL A KIWWWWWWWIIIIIIIIIIIIIIIII! :DDDDDDDD

Sszilu Creative Commons License 2005.03.07 0 0 744

Sziasztok!

A másik része: ha amúgy nincs kevés levél a fán, ezeket az ágakat is metszheted, erőteljes növekedéssel reagál majd (valószínű), de jó lenne, ha valaki "szakibb" is megerősítené.

Üdv.: Sz.

Sszilu Creative Commons License 2005.03.07 0 0 743

Sziasztok!

Kb. 10 éve nevelek egy termő citromfácskát, viszonylag sokat olvastam utána, szerintem, minden ágacskáját (persze csak az utolsó hajtásokat nézve) kb. 4 levélkénél kell visszametszeni, így nem kopaszodik fel, és szépen elágazva gyarapodik. Én két évente ültetem át, B-földbe, tavasszal.

Üdv.: Sz.

Don Palesz Creative Commons License 2005.03.07 0 0 742
De leült a topic...
Lace- Creative Commons License 2005.03.03 0 0 741
Tudnátok abban segíteni, hogyan és mikor kell a
citrusféléket szakszerűen visszametszeni?
Nem nagyon kopaszodott fel a télen, csak az idősebb levelek hulottak
le róla. Az olyan ágakkal,amiknek csak a csúcsán vannak levelek, úgy is visszametszhetőek, ha nem marad rajta levél?
Ezeken a részeken a levélnyél tövénél apró hajtáskezdemény már látható.  
taramiram Creative Commons License 2005.03.03 0 0 740

Nem egyformán nőnek, volt olyanom, ami el is száradt, mikor elültettem, aztán hozott 3 új hajtást, de úgy látszik csak a legnagyobb fog megmaradni a 3-ból.Ez a növényke kb. féléves.

Ők pár hónappal fiatalabbak, de nagyobbak, csak kevesebb levelük van.

Endru, nagyon csúnyák?

Ha több párát kapnának, talán a leveleik is följebb állnának.

Előzmény: Don Palesz (739)
Don Palesz Creative Commons License 2005.03.03 0 0 739
Viszont a már elültetett avokádóm nem hajlandó nőni. Normális dolog ez olyan fejlődési stádium esetén, amikor amikor épphogycsak elérte a mag csúcsát a növényke, vagy valami baja van?
Előzmény: Don Palesz (738)
Don Palesz Creative Commons License 2005.03.03 0 0 738
Nekem meg az avokádó ilyen. Elég hamar szétrepedt, de aztán úgy tűnt, nem kezd el gyökerezni, most meg 2-2 gyökér és hajtás növekszik:)
Előzmény: cirkulka (737)
cirkulka Creative Commons License 2005.03.03 0 0 737

Sziasztok!!! :)))

Megíjesztettél Wizes!!! A "giliszta" osztódott és már két hajtás jön a "kétnapos" mangómon. Ma elültetem, mert a mag kettévált és mindkét végén kunkorodik, igyekszik kibújni a vatta alól. Tehát a "kétnapos" mangóm kihajtott. :)))))) Imádom ezt a lakást.

Sziasztok!!!!!!

Előzmény: wizes (713)
Hunor_MON7 Creative Commons License 2005.03.02 0 0 736

sziasztok!

mikor lehet kezdeni a mandarinfaim tapszerezeset? mar sut a nap befele, tobb a vilagossag....

meg egy kerdesem lenne: a novenyeket ket eve oltattam, iden olyan 15 fok korul telelt, es tavaly fejlodott rendesen... vajon fog viragozni mar az iden? vannak ennek elojelei? (marmint nem feltetlenul bimbo megjeleneset ertem elojeleken :) :D )

udv,

Hunor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!