Keresés

Részletes keresés

gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1745

6 órában vagyok, bár ez most lenyegtelen. Szünet nincs. Elvileg. Gyakorlatilag meg tudom oldani ha viszek magammal kaját, vagy pont van a bolt felé dolgom. De nem is ez a lényeg, hanem az előadásmód.

Előzmény: TGWH (1744)
TGWH Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1744

Na igen, de a nyolc óra az nyolc óra... ha 7:45-től, akkor neked nem egészre, hanem 45-ig kell befejezned, takarítással, rendrakással együtt...

A szünet az meg fél óra ha jól tudom, de azt nem dolgoztathatja le, csak ha több szünetet ad...

gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1743

Nem tudon, de az én szememben az az ember aki nekemtámad, majd mikor látja hogy emberére talált egyből tompít az nagyon nem őszinte és nem is bízok benne. Arról már nem is beszélek hogy az egyik legnagyobb szavazattoborzója voltam, ha nem a legnagyobb. És nem sok szavazattal nyert.

Előzmény: Laci/Zápolya (1741)
gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1742

Az egész egy kis nevetséges ügy. Arról van szó hogy bejelentette, 8 helyett 7:45-re menjek. Ezt még benyeltem, bár ezt nem kérésként hanem követelésként tette. Reggel megkaptam a feladatot, szakmunkákat szoktam kapni, hazamentem gépekért,szerszámért, (mert nekik nincs semmi) elmentem, megcsináltam a melót, amit 2 napra szántak nekem, kb 13:40 re. Gondoltam megindulok befelé a telebhelyre. 13:45-re be is értem. Ekkor kopogott ki az ablakon. Ilyenkor szoktam még egy kicsit tenni-venni, pakolászni a műhelyben, meg megbeszélni vele a következő napot. De most nekem esett, hogy ha kint dolgozok valahol, akkor onnan induljak el 2-kor, és ha nincs is nállam szerszámjuk, akkor is menjek be jelenléti ívet írni. De a lényeg a hangnem volt, mit egy utólsó trógerrel szoktak beszélni. Mondtam hogy ez így nem fog menni, erre azt mondta hogy akkor én nem vagyok együttműködő és megírjuk a papírt. Mondtam hogy kezdhetik is. Ezután jött amit már írtam. Azzal indokolt hogy már volt bent egy közmunkás és az nem láthatja hogy én is előbb mentem be mert akkor majd mit mond neki hogy ő miért nem jöhet be. Mondtam neki hogy nem az a megoldás hogy engem baszogat, azért ő a pm hogy kezelni tudja az ilyet. Persze itthon kiderült hogy amit ő úgy adott le nekünk hogy törvény, az semmi, egyszerű kérésecske. A kéréseket meg nem szokás követelni.

Előzmény: gergerg (1740)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1741

Lehet! De biztos ezt tanulta valamilyen komunikációs tréningen. 

Előzmény: gergerg (1740)
gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1740

Jó, de ismerjük egymást pár néhány éve, dolgoztam is már ott, tisztában van vele hogy nem tolerálom az ilyen hangnemet, meg azzal is hogy nemtalál mégegy embert aki olyan gépparkot és szerszámkészletet bocsát rendelkezésükre mint én.

Előzmény: Laci/Zápolya (1739)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1739

Szerintem csak szimplán jelezni akarta (nehogy másként gondold), hogy ki az úr a szemétdombon. Biztos van akinél kell is!

Előzmény: gergerg (1738)
gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1738

Inkább csak összefoglalnám. Nekem támadt a polgármester rettenetesen lekezelő hangnemben, mindenféle jogyszabályra hivatkozva, fenyegetve, én úgy gondoltam nincs igaza ezért felháborodtam, kiskalapáccsal megkopogtattam az asztalát, visszaadtam a műhelykulcsot, jól leosztottam, ezután utánnam jött, magyarázkodott hogy nem úgy gondolta csak én félreértettem. Most megtaláltam a MT-ben az ide vonatkozó törvényeket, elküldtem neki e-mailban azzal a szöveggel hogy amiket követelt tőlem azt jogszabályi háttér hiányában egyszerű munkáltatói kérésnek veszem, amit lehetőségeimhez képest igyekszem betartani. No meg oda írtam hogy most megyek és kifényezem az árokásó bakancsomat holnapra. :-)

Gondolva hogy úgyis megtorlás következik.:-))

Előzmény: agicza (1737)
agicza Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1737

Ha van erőd-energiád még egyszer bepötyögni, akkor sztem többeket érdekelne... (+1) :)

Előzmény: gergerg (1736)
gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1736

Így szoktam, csak elfelejtettem.

agicza Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1735

Mármint miután kijelölted a szöveget, ez az elütési hibák minimalizálására is jó szokott lenni.

Előzmény: agicza (1734)
agicza Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1734

Reflexből ctrl+c, mielőtt elküldöd a hsz-t.

Előzmény: gergerg (1732)
TGWH Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1733

Ilyen hányszor előfordult velem... ctrl a és ctrl c időnként, és meg van oldva, igaz sosem használom XD

Előzmény: gergerg (1732)
gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1732

Írtam egy szép hosszút a mai napról ami kimondottan eseménydús volt, de elfelejtettem menteni és elszállt. Úgy látszik Isten nem akarja hogy megosszam veletek.

TGWH Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1731

Nem normális, de azok sem normálisak, akik ezt megengedték. Erre írtam, hogy amíg nem kezdenek éhezni és utcára kerülni tömegek, nem fog változni semmi. A villany a legkevesebb, én úgy gondolom, hogy ha rossz anyagi helyzetbe kerülök, akkor a net, tv, telefon hármas az első, amiről le kellene mondani. Az idegesít nagyon, amikor a legkisebb putri falán is ott a parabolaantenna... Vagy a villanylopások. Nem tudnak ellene mit tenni? Könyörgöm, levágom a vezetéket az utca első póznájáról, aztán lophatják a nagy semmit... És fel vannak háborodva az emberek, követeleik az ingyen áramot... mi jogon? A gond az, hogy a magas nyugdíjat, az ingyen utazást, oktatást, munka helyetti segélyt mind k ö v e t e l i k... mi jogon? Amíg nem változik az emberek felfogása, csak rosszabb lesz. Az már csak rátesz egy lapáttal, hogy amíg külföldön az emberek és az ország helyzetét nézik a politikusok, addig itthon csak a sajátjukat, és mindig a következő választásra készülnek...

Rendben, ne legyen ingyenes az oktatás egy része, de akkor ne költsünk már 500 milliót vagy mennyit, milliárdot? feleslegesen a mol-ra, bkv-ra... ami nem működik, nem kéne erőltetni, vagy vissza kéne fogni a kiadásokat, hogy működjön...

És igen is, ha nincs más, hergelni kell a népet, tanulni úgy sem akarnak a hibáikból, mert ha ezek a rendszerváltozás előtti rémekmég egyszer hatalomra kerülnek, az országnak annyi...

Úgy viszonyulj az államhoz, ahogy ő hozzád, magyarán tojd le nagy ívből.

Előzmény: gergerg (1730)
gergerg Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1730
Jó, de normális ez? Tegnap néztem a házon kívült, semmi túlzás nem volt benne. Sokan csak azért nem halnak éhen, mert nem fizetnek semilyen számlát. Mi lesz mikor már villany sem lesz?
Előzmény: TGWH (1729)
TGWH Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1729

http://kiszamolo.postr.hu/

Gergerg, olvasgasd. Ez az ország már rég nem az, aminek sokan képzelik. Oks, sok minden ellopnak, de ettől még fenntarthatatlan a nyugdíjrendszer, az oktatás, lassan már az egészségügy is. Ne legyél szívbajos, hogy nem lesz nyugdíjad, valószínűleg nekem sem lesz. Igen, pont a napokban olvastam, hogy hogy jó pár millió megy el a vörös rendszer nyugdíjasainak, de ilyen 200 ezer / fő / hó.

Boldogulj ahogy jónak látod, és ne legyen bűntudatod, mert nem érdemes, nem éri meg. Itt az csak az jár jól, aki rokon, nem dolgozik, vagy bűnöző.

tooommm0013 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1728

Megírtam egy hosszút, de kitöröltem. Sikerült rávenni magam. Szar ez mindenhogy.

Amúgy meg ha segélyen élsz akkor a legjobb. Látom a saját szememmel. Nagy ház sok drága autó, arany dögivel. És akkor az őstermelőt basztatják.

Hát ha másért nem ezért érdemes elmenni innen. Rákényszerítenek hogy hazátlanná válj.

Szar szemét mocsok az összes politikus. Én most itt tartok.

De beszélhetünk vidámabb dolgokról is.

Úgy érzem nem tudom kihasználni az üvegház adta előnyöket. Illetve azt hiszem nem túl jó a konstrukció. Hiába a jó szigetelés az oldalán, mert fölül szökik a meleg. Azt hiszem beviszek 2 120 l-es kukát az északi oldalra és megtöltöm vízzel.Hátha segítene egy kicsit.

Muskátlit mikor érdemes a pincéből felhozni az üvegházba?

Előzmény: Laci/Zápolya (1725)
gergerg Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1727

Neked is!

Előzmény: Laci/Zápolya (1726)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1726

OK! Holnap majd megnézem. Jó éjt!

Előzmény: gergerg (1724)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1725

A világ összes terhét nem lehet a válladra venni, abba bele lehet roppanni. Szerintem ami nem a te problémád azt rakd csak le nyugodtan!

Keresd meg a Skolik Ágit (egy éve még a kertészetiben fórumozot), azt hiszem, hogy a férje is villanyszerelő. Ha másért nem (akkor csak azért), hogy megnyugodjál, nem érdemes kimenni. (???)  http://skolikagnes.blogspot.com/

Előzmény: gergerg (1723)
gergerg Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1724

"Az őstermelőre is vonatkozik az a szabály, hogy nem kell azon időszakra járulékot fizetnie, amikor táppénzben, baleseti táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, ápolási díjban részesül (kivéve, ha a gyermekgondozási segély, a gyermeknevelési támogatás és az ápolási díj folyósítása alatt az őstermelői tevékenységét személyesen folytatja), továbbá ha katonai szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katona vagy fogvatartott."

Előzmény: gergerg (1723)
gergerg Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1723

Ezt olvastam, de hogy hol, azt nem tudom, mert az összes oldalt átolvastam a múlt héten. Azt tudom hogy a változásokról volt szó, és felvolt sorolva kinek nem kell fizetni és zárójelbe volt írva hogy kivéve gyes. Ma bementem a falugazdához, (nem a mi településünkön van) de persze pont ma volt továbbkélpzésük. Néha már kezdek nagyon belefáradni ezekbe a problémákba. Nagyon lehangoló mikor nem hívnak vissza egy munkahelyről és lépten nyomon abba botlasz hogy neked ez nem jár, te ezt nem csinálhatod, miközben az ember csak egy normális életet szeretne. Szerencse hogy kicsik a gyerekek, ha most lennének utólsó éves gimnazisták, szerintem már felkötöttem volna magam. Most még tudok nekik biztosítani mindent amire szükségük van, de ezért minden nap meg kell küzdeni. Ez nem azt jelenti hogy dolgozni kell, hanem hogy egész nap az jár a fejemben hogy hogy csináljak 1 forintból kettőt hogy holnap is legyen egy amiből majd kettőt csinálhatok. Egy agyrém. A legnagyobb baj hogy nem vagyok elég bátor hogy összepakoljak és kimenjük külföldre, meg idős családtag is van, akit nem szivesen hagynék itthon.

Előzmény: Laci/Zápolya (1722)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1722

Az nem a GYED? 

A gyerek egyéves kora után GYES mellett lehet dolgozni, de őstermelőnek nem lehet bevétele???

Előzmény: gergerg (1721)
gergerg Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1721

Köszönöm de ne fáradj. Valahol olvastam a multkor hogy a gyes kivétel. Most meg azt hogy nem lehet forgalma a gyesen lévő őstermelőnek. 

Előzmény: Laci/Zápolya (1720)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1720

http://www.tbellatasok.abbcenter.com/?id=115692&cim=1#

Itt azt irják, hogy nem kell GYES ideje alatt. Holnap utánna nézek jobban!

Előzmény: gergerg (1719)
gergerg Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1719

Leginkább azért írtam le mert néha már nagyon tele van a tököm. Családon belül is van aki kioktat időnként (21 éves) hogy az hogy legyen munkahelyem csak rajtam múlik. Pedig nem szokásom panaszkodni. Vannak itt is olyanok akiknek szerencséje van, mert olyan munkahelyük volt amit nem érintett a válság és nem is veszítették el. Kiváncsi vagyok hogy mi lesz ha egyszer mégis. A gyeses verzió sehogy nem működik, ugyanis kormányunk a gyesen lévő őstermelőket is ugyan úgy járulékfizetésre kötelezi. A bátyáddal kapcsolatos részt nagyon sajnálom, sajnos édesapámat ez a betegség vitte el 16 éves koromban. Viszont egyre több gyógymód létezik, érdemes lehet kipóbálni étrendkiegészítőktől kezdve bármit amiről azt mondják hogy segíthet. Sajnos akkor még azt sem tudtuk mi az az internet. Egyre több embert hallok aki legyőzte. Én nem írom ki a betegség nevét, kimondani sem tudom.

Előzmény: Laci/Zápolya (1714)
gergerg Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1718

2x5 nem? Ha most csinálnám, már úgy csinálnám.

Előzmény: tooommm0013 (1716)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1717

Szigetelés és szigetelés, valamint nyilászáró és nyillászáró között is hatalmas különbségek vannak. És igen a rágcsálók távoltartása a szigeteléstől, az egy komoly probléma.

Nézzetek be ide: http://koos.hu/ Már kb három éve olvasom. Sok érdekes dolog szóba került azóta. Persze vannak fentartásaim. Az tény, hogy a 40 cm fal + 10 cm szigetelésnél jobb a 30 cm fal + 20 cm szigetelés. És kevesebbe is kerül. Vagy mennyire fontos a tájolás, vagy a bebutorozhatóság, stb.

Előzmény: TGWH (1713)
tooommm0013 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1716

Pedig 2x 7.5 lett volna az igazi. De a 10 is jó. 3-5 centi csak a falak szellőzését szünteti meg annyi haszna van.

Előzmény: gergerg (1715)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!