- Először is gratulálok új lapjukhoz! Bárhol mutattam meg, mindenki megdícsérte, sőt többen (engem ismervén) azt is mondták, hogy ezt a lapot nekem találták ki. Anno 2004. szeptember 22.-én kaptam Öntől egy levelet melyben szeretne megnyerni engem is alkotótársnak. Kaptam még egy levelet amire válaszoltam, majd utána semmi. Oké, ez van, nem voltam jók az anyagok. - gondoltam magamban. Csak az zavar egy kicsikét, hogy a lap megjelenéséről egy teljesen véletlen folytán, ebből a fórumból kellett tájékozódnom. Csak javaslom, hogy azoknak az embereknek akiknek küldött még toborzó e-mailokat küldjön egy e-mailt hogy megjelent ez az újság, és akkor valószínűleg többen meg is fogják venni ezt a lapot!
- A Dózsa György úti metrónál érdekes módon a Relayben nem is hallottak ilyen lapról ellenben a metró területén lévő újságárus aki rögtön rám akart sózni egyet, alig lehetett lerázni!
köszi a visszajelzéseket, az üdvözlő sorokat. holott azok végső soron benneteket illetnek: ha nem lennének vasútbarátok, senkinek sem jutott volna eszébe indóházat indítani! :-)
sziasztok: Indóház
ui: szondázzátok az árushelyeket, és terjesszétek az igét! :-))))
én most ülök fel az esti vonatra, és startolok szegedre - nyolcvan darab újsággal, ha már a lapker ennyire sanyarú helyzetbe hozta a helyi vasútbarátokat... az impresszumban található telefonon, ha megcsörrentenél valamikor szerdán, jó lenne. tudniillik érdekel ez a könytárosdi, és szeretném meghallgatni a tanácsaidat.
>"Te, ez qrva jó", illetve "nálunk is lehetne ilyesmi". Aztán - mivel érdekes módon mindketten a vasútnál dolgoztak korábban - el is terelődött a szó a buszokról.:-)) Remélem, hogy azután rögtön mentek INDÓHÁZat és skandináv lottót venni.
>Mutassátok meg az eladónak, hogy van rá kereslet, mert -khmm, finoman szólva- szkeptikus véleményének adott hangot...:( Ráérsz este hétkor? Odamegyünk és megverjük.
>Odalép a viccmagazinokhoz(!!!) és a legmélyéről, közvetlenül az egy(1!) db Vasút & Modell magazin mellől kihalássza az egyetlen (!) példányt és nekemadja. Szegedre holnap megyünk.
>Remélem a kötelespéldányszolgáltatást azért rendesen telejesítitek ahogy az elő van írva! A MÁV Dok ma kapott! :))
Én is megvettem ma a lapot a szegedi Mars téren az autóbuszbályaudvaron. Ez egyébként az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító ujságospavilon a városban!(RELAY-es)
Az alábbi kis történet kíséretében kaptam meg a lapot:
Benyitok, ahol az eladó hölgy épp a főnökével beszél telefonon. Ezt abból vettem ki, hogy épp a jutalékról és néhány eddig meg nem érkezett lapról társalgott vele. Addig is én nézegetem az autós magazinokat, mert saját eszemből ugy véltem valahol erre találom majd amit keresek. Eltelik úgy 2-3 perc,- miközben más vevők is érkeznek- amikor felnéz, miközben még mindíg telefonál.
- Mit tetszik kérni?
- Csókolom, egy doboz *** cigerettát és egy INDÓHÁZ Magazint, ha már van belőle.
Kiadja a cigit, és közli, hogy már keresték nála ma mások is, de ilyesmi még nem jött.
- Sebaj, majd legközelebb... -és már fordulnék is ki az ajtón, amikor a telefonba szól
-Indóházat keresnek (Valószinűleg megkérdezte a vonal másik végén lévő mit kértek.). Majd folytatja: -Tényleg? Merre van az besorolásilag?
Odalép a viccmagazinokhoz(!!!) és a legmélyéről, közvetlenül az egy(1!) db Vasút & Modell magazin mellől kihalássza az egyetlen (!) példányt és nekemadja.
Ezután folytatja a telefonálást:
- Figyelj már csak egy darab van! Csak ennyit kaptunk?
Egy kis szünet, amíg telefonon válaszolnak neki, ám a hölgy következő mondatából ki lehet következtetni milyen választ kapott:
- Dehogy nem kell senkinek! Ne hülyéskedj már! Ma már legalább nyolcan keresték nálam. Folyik még egy darabig a beszélgetésük, majd a végén amikor abbahagyják fizetek. A hölgy mintha csak a gondolataimban olvasna ismét felemeli a telefont:
- Figyelj csak, te mennyi Indóházat kaptál? -szól a kagylóba.
Felhívta néhány kollegáját és az eredmény több mint siralmas: volt ahova egy sem, de a legtöbb helyre csak egy (1!) darab érkezett, miközben mindegyikük azt panaszolta, hogy pedig keresik ezt a lapot!
Mivel nekem lassan indult a buszom elköszöntem, de a tanulság megmarad: Nem ártana a szegedi terjesztők körmére nézni!!
És most néhány észrevétel:
ISSN szám: bejegyzés alatt. Brrr..! Tudom, hülye könyvtáros, de én mindig beleborzongok, ha egy kiadványt ISBN, ISSN, ISBD, vagy egyéb azonosító nélkül adnak ki! Remélem a kötelespéldányszolgáltatást azért rendesen telejesítitek ahogy az elő van írva!
Ezzel kapcsolatban egy javaslat: A megyei , és városi könyvtárak nagyon jó (és biztos) megrendelők. Sajnos a lap tavasszal jelent meg, ami nagy baj, mivel ezen intézmények éves folyóiratrendelési keretüket november-december tájékán írják össze és költik el. Sajnos így év közben már nehezen tudnak belepréselni uj folyóíratot a keretbe. :( Viszont a tiszteletpéldányokat, rendkívül szívesen és nagy örömmel fogadják! Ez évben legalább a megyei könyvtárak felé nem ártana tiszteletpéldányokat küldeni. Ha meglesz a folyóirant iránt az érdeklődés, ezen könyvtárak nagy része jövőre biztos megrendelő lesz!
Most még nem, de amint lesz rajta vonalkód, akkor majd ott is lehet kapni. A dicséreteket nagyon köszönjük, a lap fogyásának nagyon örülünk, a sikerünk egyben ennek a netes közösségnek is a sikere!!! Köszönjük, hogy veszitek a lapot!!!
A sok dícsérő szó után én is csak ugyanazt tudom ismételgetni amit a többiek. Színvonalas, igényes, érthető és sokszínű. Gratulálok hozzá!
Ha én ezt tudom, hogy itt ahol lakom is van újságárusoknál ( Mátyásföld ), akkor nem megyek be érte Istvántelekre. :-) De így legalább tudtam váltani pár szót RwMan-el.
Nagyon szuper lett az ujság le a kalappal a készítők előtt!!!
Már nagyon kellett ez a lap,télleg nagy űrt tölt be és remélem még nagyon sokáig be is fogja tölteni.Nagyon jó kis cikkeket találtam benne és főleg rengeteg ismerős nevet a fórumokról!!
Tetszett pl Rwman-tól az Eger-Putnok útvonal leírása,vagy IST virtuális vasúttal foglalkozó oldalai.
És ami lényeg:rengeteg gyönyörű fotó volt benne!!
Ha tudok akkor én is küldenék fotókat az ujsághoz biztos tetszene 1-2.
Egy(vagy többszóval) én is csak azt tudom mondani hogy:Hajrá Indóház csak így tovább!!
Na kérem, a "konkurens viszonteladó" tegnap +hozta a lapot az irodámba, ezúton is köszönet érte.:-) A poén: éppen volános vendégek ültek nálam, természetesen ők is a kezükbe vették, és átlapozták. A vélemények: "Te, ez qrva jó", illetve "nálunk is lehetne ilyesmi". Aztán - mivel érdekes módon mindketten a vasútnál dolgoztak korábban - el is terelődött a szó a buszokról.:-))
Ha van rá igény, akkor szívesen indítanék egy rovatot az indóház újságban, maley a svéd vasúti járművekről szólna, azaz minden hónapban megjelenne egy vagy két járműről egy technikai leírás rész. sőt esetleg átfogó témával is tudok szolgálni a Svéd vasúttal kapcsolatban.
Hát akárhogyan is néztük a polcot és a reggeli szállítmány listáját, Indoház nem volt benne:-((
Viszont felhívtam a Hungaropress Kálvin téri boltját és egy db-ot elrakattam belőle.
Érdekes, hogy a cég weboldalán nem szerepel ez a lap!
Szerintem érdemes a többi Hungaropresses boltot is megkérdezni!
Egyébként a Hungaropress és a Relay uahhoz a tulajhoz tartozik.
Remélem, hogy a jövő hónapban már nem lesznek ilyen logisztikai gondok, és a Kökin is lesz:-)))
A következő számban lesz egy összeállítás vonatmegfigyelő helyekről. Manhattani készíti. Biztonságosan megközelíthető helyek lesznek leírva térképpel, bemutatva képekkel.
Erről a helyről nem írunk, ha elmész Győrszabadhegyre, akkor könnyen rá lehet jönni, hogy miért...
Ma reggel egy kis újságárús bódéban vettem meg a lapot. (talán Hírker-es, Mátyásföld-Repülőtér HÉV megállóban található)
A néni előszőr csak nézett, majd azt mondta, hogy: várjak csak! Van itt valami.
És lám volt nála. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy hány db. érkezett neki.
Az újságról: nekem tetszik. Jók a cikkek, jók a képek minősége, a kép-szöveg arány, a képek mérete és nem utolsó sorban magának az újságnak (papír) a minősége.