Keresés

Részletes keresés

Don Palesz Creative Commons License 2005.03.20 0 0 779
Április 22-24: virágkiállitás a Kertészeti Egyetemen (Villányi út).
Don Palesz Creative Commons License 2005.03.18 0 0 778
Én a radiátorra raktam az ufós edényt, így akár 1,5-2 hét alatt szétrepednek.
Előzmény: Freddy56 (777)
Freddy56 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 777

üdv Mindenkinek!

A hosszú hétvégen végigolvastalak benneteket, én is kedvet kaptam, ma építettem egy ufót. (előtte nem tudtam, és símán földberektam, vízszintesen. Most is az előszobában vannak, úgy 15-16 fokon. Ha most kiveszem őket, van még remény, hogy felélednek? A föld mindig nedves volt, és már kb. 1,5 hónapja vannak betemetve!) A lakásban 23 fok van. Elég ez, vagy tegyem a radiátor mellé, hogy még több hőt kapjon?

Üdv:

Freddy56

cirkulka Creative Commons License 2005.03.18 0 0 776

Sziasztok! 

Kicsit elhanyagoltam a levelezést ,hisz jön a jóidő, ezer a dolog. 

Szia Don Palesz! Igen, a datolya aszalt volt . Először 1 hétig áztattam majd elkapartam. 1 hónap után kiakartam dobni és furcsának találtam a kiborított földben levő hosszú valamit. Akkor jöttem csak rá, hogy él a kicsike. :))) Visszalapátoltam és rá 1-2 hétre bújt csak elő.

A kivinek apró melegházat készítettem. Műanyag kettényitható doboz (süteményes doboz Tesco). 1-2 napíg azok is lubickoltak majd földbe velük és 1-1,5 hét alatt kibújkáltak szépen sorban. Most már 5-6 centisek, de fele feladta a kandalló mellett. szerintem kevés fény érte az edénynek azt a sarkát. A fűtési szezon alatt szinte minden növényem megeredt, kihajtott a kandalló mellett. Az ananász még gondolkodik. :)

Tudtam segíteni?

Sziasztok!!

Előzmény: Don Palesz (758)
Don Palesz Creative Commons License 2005.03.17 0 0 775
Az enyém már több napja lógatja a leveleit, ráadásul nem is zöldek, hanem vörösesek.
Előzmény: -Lujza- (773)
wizes Creative Commons License 2005.03.17 0 0 774

Az eddigiek tönkre mentek, most van 2 kis friss hajtásom.

Dunsztom nincs mennyi vizet isznak.

:(

wizes.

Előzmény: -Lujza- (773)
-Lujza- Creative Commons License 2005.03.17 0 0 773

Én 8-án kérdeztem, hogy miért lógatják úgy a leveleiket és feltettem a képüket.

Másnap elkezdtek felállni pedig nem csináltam velük semmit.

Minden nap adok nekik vizet, mert az ablakban a konvektor mellett vannak.

Most ilyenek:

Előzmény: Don Palesz (772)
Don Palesz Creative Commons License 2005.03.16 0 0 772
Tudja valaki, mennyire vízigényes a mangó? Uis kissé lógatja a leveleit, nem tudom azért-e, mert így a természetes, vagy azért, mert vízhiánya van. Amúgy még mindig 6 levele van, viszont azok folyamatosan nőnek, már leérnek a földre.
Hunor_MON7 Creative Commons License 2005.03.16 0 0 771

Elirtam lent: marmint ket eve volt az oltas, es metszes nem volt ezidaig egyaltalan.

Hunor

Hunor_MON7 Creative Commons License 2005.03.16 0 0 770

Udv Mindenkinek!

A metszes kapcsan lenne kerdesem: ket evvel ezelott beoltott mandarinfaim vannak, es ezidaig meg nem oltottam be (olyan 40-50 cm magasak). Kerdes: mindenkeppen szukseges a metszes, vagy csak az "alakformalas" miatt tanacsolt? Ha igen, akkor tudnatok adni egy pontosabb leirast, hogy mikeppen, mely agakat, hanyadik leveltol, max. mikor? Stb.

Koszonom elore is,

Hunor

2.6v6 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 769
Igen de ez volt az első telük kiváncsi vagyok mi lessz belőlük!Nyáron ilyen volt pl az egyik.Ez nyár végére kb  még 45-50cm-rel magasabb volt.Baromi gyorsan nönek ha jo helyen vannak!
Előzmény: Don Palesz (763)
Freddy56 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 768

hali!

Nem sikeült a képküldés.

kumquat fámAz egyik öreg citromfabanánfám hozza az itthoni leveleitNa végre! Kumquat, Az egyik öreg citrom fám, és az új szerzemény, a banán"fa", amint bontja a leveleit.
Freddy56 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 767

Még egyszer hi!

Lemaradtak a képek, bár lehet, hogy most sem sikerül!

Üdv a kertbarátoknak

Freddy56 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 766

Hali Mindenkinek!

Tegnap akadtan Rátok, mostanra végeztem az olvassással. Amilyen lassan indult, úgy felgyorsult a topik az utóbbi 1 évben. Citromfáim már régóta vannak. A kumkvát fámon ez a 3. évi termés, a banánfát most kaptam karácsonyra. A fényképek még januárban készültek, a mininarancsok jó része azóta beért, a banánfám már az ötödik levelét hozza. A nemes citromszemek a Füvészkertből valók, szemzéssel lettek nemesítve, azóta viszont a tavasz közepén lemetszett ágakból gyökereztetéssel szaporítom őket. Évekkel ezelőtt a kiwivel is úgy jártam, mint most a mimózával. A kis magoncok 3-4 cm magasak, és este még ok, reggelre lekonyul! Nem tudom, mi lehet a baj.

Viszont, amit írtatok a mangóról, papayáról stb. kedvet kaptam ezekhez is. Köszi Nektek.

Don Palesz Creative Commons License 2005.03.15 0 0 765
Nekem sajna nincs télálló banánfám, ITT írnak róla valamit.
Előzmény: kertészboy (764)
kertészboy Creative Commons License 2005.03.15 0 0 764

Jaja! Az a télálló banán engem is érdekelne. Rendeltem a tuja.hu-ról Musa basjoo-t, kiváncsi leszek hogy fogja bírni. Az ezzel kapcsolatos ápolási infókat megköszönöm!

Üdv! Végre tavaszodik!

Előzmény: Don Palesz (763)
Don Palesz Creative Commons License 2005.03.15 0 0 763
Mért, télálló banánfád van?:)
Előzmény: 2.6v6 (761)
Don Palesz Creative Commons License 2005.03.15 0 0 762
A citromfa mediterrán növény, azaz kell neki is nyugalmi időszak, ilyenkor hűvös, de fagymentes helyen kell tartani.
Előzmény: 2.6v6 (760)
2.6v6 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 761

Mégegy kérdés!

A banánt még korai kitakarni?

2.6v6 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 760

Sziasztok!

A citromfát télire hol a legjobb tartani fűtetlen vagy fűtött helységbe ,plusz a metszést mikor kell végezni tavasz vagy ősz ?Ja és kell e neki vmi tápoldat?Bocsi a kérdésekért lehet hogy lejebb van ezekre válasz csak lusta vagyok vissza tekerni.

KÖSZIKE!

Don Palesz Creative Commons License 2005.03.13 0 0 759
Erről jut eszembe, a mangó mennyi és milyen vizet igényel?
Esetleg a licsi neveléséről tud valaki valamit? Uis egy csíráztatott, amit már elvetettem, hajt kifelé, igaz, elég lassan.
Előzmény: Don Palesz (758)
Don Palesz Creative Commons License 2005.03.13 0 0 758
Milyen datolya magját csíráztattad? Aszaltét?
A kiwit hogy csíráztattad?
Nálam a mangó hozzza magát a legjobban, szépen nőnek a levelei, nem győzök gyönyörködni benne:)
Előzmény: cirkulka (756)
ezoz Creative Commons License 2005.03.13 0 0 757

Ha már ananász.

Nekem 2 éve gyökeresedett meg az ananászom, de azóta szinte semmit nem csinál. Nem hoz új leveleket, nem sárgul, csak van. Ez így jó? Vagy van valami módszer a megindításához?

cirkulka Creative Commons License 2005.03.12 0 0 756

Hali!  Kezdem a rossz hírrel : (  ananászom sárgulgat. :((

DE A KIVI!!!!!  2 cm magas! :DDDDDDDDDD

Kikelt a harmadik mangó, a grepfruit és a mandarinok is. És a datolya!!!!!!!!:DDDD

Sszilu Creative Commons License 2005.03.11 0 0 755

Sziasztok!

Az ananászom egy centis gyökereket növesztett :-)))))))))))), lassan földbe tenném, jó lesz "B" földbe?

Köszi, üdv.: Sszilu

fun13 Creative Commons License 2005.03.09 0 0 754
Sziasztok!

A "Narancsfa oltás" topikon próbáltam szerencsét a Mandarin fáimmal, gonddoltam hátha el tud valaki látni egy kis gondozási tanáccsal.

Nézzétek meg a linket légyszives. Kép is van a fákról, hogy milyen állapotban vannak.

<a href="http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=42448280&t=9034786" target="_blank">Mandarinfák</a>
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=42448280&t=9034786

Előre is köszike:
Fun Thomas
ezoz Creative Commons License 2005.03.09 0 0 753

Balent!

Szívesen megosztom tapasztalataimat és utánaolvasásomat.

Szerintem már ne vidd sehova, mert utálja a változásokat, nekem levélledobálással reagált ilyenekre. De jövő télen majd mindenképpen a hüvös-világos helyre tedd, 4-6 fok körül remekül elvan. Nekem addig tényleg csak szenvedett, amíg ezt a téli pihenőt nem tudtam biztosítani. Utána egyből nyomta a virágokat, most 2 zöld citrom csüngg rajta. :-)

Beoltás állítólag kötelező. Én már úgy kaptam. Asszongyák, hogy enélkül sokára terem és silányat. Metszés. Szerintem ez inkább a helyszűke miatt és formáló jelleggel. Bár biztos a termésre is van hatása, mint a szőlőnél. 

A földdel kapcsolatba csak gondolom, hogy a Tesco-gazdaságos tutira nem ideális, a szakirodalom szerint B típúsú föld kell, nem nagy költség, érdemes megvenni.

Tavasz van! Hadd nőjjenek azok az ágacskák!

Z.

Előzmény: Balent (747)
wizes Creative Commons License 2005.03.08 0 0 752

Cia!

Dobj 1 mélt a telcsi számoddalal, elkevertem!

Köci!

Üdw.

wizes.

Előzmény: Keszthely1 (749)
-Lujza- Creative Commons License 2005.03.08 0 0 751

Ezeket egyszerre ültettem:

Nem tudja valaki, hogy miért lógatják ennyire a leveleiket?

Amúgy nagyon szép fényesek és egészségesek a levelek csak sajnos ezen a képen ez nem látszik.

Don Palesz Creative Commons License 2005.03.08 0 0 750
Na miaz, csak dorgálás kellett?:)
Azért hogy ne legyek off: szépen kihajtott a mangó, már van 6 levele, nem győzök gyönyörködni benne:) Az elültetett avokádó továbbra sem akar növekedni, igaz elszáradni sem akar. A másik, "ikeravokádó" ma kerül a földbe. Tegnap elültettem a kicsírázott licsikét is. Jópár mandarinmagot is csíráztatok, + vettem még egy mangót, szép egészségesnek tűnőt, meg kivit is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!