Én a helyedben a hőfokjeladót is és a termosztátot is kicserélném, filléres cucc mindkettő. Hőfokjeladóbol (G-62) olyat vegyél aminek a műgyanta kiöntése zöld színű. Kéket véletlenül se tegyél bele! Termosztátból én a BEHR-THOMS márkát ajánlanám.
Sziasztok! Olyan problémám akadt(Audi A6 2.5 TDI, BAU, 4B, 2004), hogy a vízhőfokjelzőm folyamatosan 60oC-on áll és világít a check engine lámpa. Rádugtam diagnosztikára és 18062-es hibakódot dobott ki...
Plusz néztem menetközben és a diagnosztikai progi szerint a hűtővíz max 93 fokra melegedett fel(ergó a szenzor jó??)
Ha beírom googleba a hibakódot, ezt dobja fel ajánlásként:18062 - please check dtc memory of instrument cluster.
Több napos olvasgatás után oda jutottam, hogy valaki kicserélte a termosztátot és utána jó lett, valaki hőfokjeladót cserélt, valaki pedig a mutatót cserélte vagy javította.
Nálam még az koronázza az esetet, hogy ha a csillagok jól állnak akkor a vízhőfokjelzőm is korrektül mutatja az értéket...
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Hogy sikerült orvosolnia?
sziasztok! Audi A6 4f 3.0 tdi quattro tipt. autóban milyen rendszerességgel kell váltóolajat cserélni? Milyen fajta olaj kell bele és mennyi a feltöltési mennyiség? Előre is köszönöm a válaszokat!
ismer valaki jó légrugó beszerzési forrást? (Vélhetően kintről...)
A célzott márkaszervizes légrugórendszer diagnosztika még nem jelez hibát, de több nap állás után az egyik sarok azért lejjebb van, tehát egy apró lyuk van már rajta.
Azt mondják pár hónap még van hátra, de fel kell készülni a cserére (200+ e :-(
Sziasztok annyit szeretnék kérdezni hogy, nekem is blb motorkódu 2.0tdi az A6-osom olvasgattam a fórumot meg a passatost is és Donibcsi nevű user írta a hibáit.Volt egy olyan hiba amikor nem jelzi az olajnyomást csak 2500 fordulat felett az mi okozza?.Lassan elérem a 200000 km-ért az autóval.Még leírnátok pontosan a motor hibáit pár szóban ami komoly gondot tud okozni és nem lehet észrevenni?A másik gondom az lenne nem tudom találkoztatok e már ilyennel ha a cdtárból hallgatom a zenéket akkor recsegve szól de a sima lejátszóban semmi gond,ritkán elhagyja a recsegést a cd tárnál is.Páran azt mondják hogy lehet hogy pára miatt de az szerintem hülyeség.Köszi
Spec szerszám kell az olajcseréhez vagy saját magad gyártasz.Elég érdekes kanyar van a végében ahogyan beöntöd az olajat.Én úgy tudom nem jön le az összes olaj, csak a 3/4-e és a végén járatni kell a motort, h felkapja a váltó az olajat s fullon legyen.
ha kell pontosan megmondom mennyi s milyen kell bele.
Ma reggelre megjavult a cucc,nem tudom de az árthatott talán neki hogy egész nap napon állt az autó lehet hogy "megbolondult a tegnapi nagy melegben,reggel meg ma egész nap tökéletesen működött:)
Szia köszi de azon már túl vagyunk egy ismerős megcsinálta de ő azt mondta hogy nincs semmi hiba azt mondta hogy szét kéneszedni és megkeresni a vezérlőjét de most pillanatnyilag nincs ideje nem tudja hol van így menjek el egy szervízbe és kérdezzem meg merre találjuk akkor megnézi a vezérlőt.de ha tudtok valami okasságot akkor szívesen fogadom köszi
Egy 2005-ös A6 4f 2.0tdi autóm van és olyan gondom lenne vele hogy amikor be akarom kapcsolni a rádiót akkor nem csinál semmit csak villog a kezdőképernyő párszor és utánna kikapcsol, de a középkonzolon világít a gomb amin épen áll cd,rádió nav, de nincs hang se kép.Találkozott már valaki ilyennel.Kis mmi van benne a piros színű.
Köszi a választ. Még olyan kérdésem lenne, hogy az olajcserénél kell e légtelenyteni a rendszert vagy azt a kócerájt amibe töltöm az olajat. A tiptronic váltónak elektromososan kapcsolja a fokozatokat választáskor, vagy olaj segítségével.