Keresés

Részletes keresés

GEORGIE Creative Commons License 2005.03.09 0 0 236
Na tegnap este sikerült megszerezni ezt az folyóiratot! Igaz nem olvashattam, mert a család női tagjai rátelepedtek:-)))) Szerintük is jó a lap...
Előzmény: GEORGIE (188)
Leopold Creative Commons License 2005.03.09 0 0 235
A Fóti Cora áruházban még volt egy, hátul a többi hobbiújság között, kicsit kijjebb húztam.
Előzmény: Indóház (234)
Indóház Creative Commons License 2005.03.09 0 0 234

sziasztok!

továbbra is változó terjesztési tapasztalatokról tudunk beszámolni. azaz, van, ahol fogalmuk sincs, miről beszélünk, előfordul, hogy a legforgalmasabb helyeken nem kaptak magazint, sokszor meg eldugják azt, hogy ne is kelljen vele foglalkozni.

de! egyre több helyről kapjuk a hírt, hogy az indóház már elfogyott, illetve a legutóbbi két szondázás eredménye: határ úti metró, 7-ből maradt 2, szeged, nagyáruház (rendkívül segítőkész személyzet!!!!!!!!) nyolcból maradt szintén kettő. két napja vagyunk kint a standokon.  és ez már jelez valamit!

Jadro Creative Commons License 2005.03.09 0 0 233

Ez az amit nehéz eltalálni. Miből menyni legyen. Én meg nem szeretném ha ellaposodna a szim. rovat. :)

Lehetne 150 oldal? :DDD

Előzmény: Szütyi (230)
Szütyi Creative Commons License 2005.03.09 0 0 232

Nem kell szabadkoznod, már átbeszéltük a témát annó:-)

Amiért írtam az az, hogy a szöveges részből maradt ki Cell ha már egyszer több kép is került be onnan lehetett volna rá utalni. Most már abba hagyom mer' mindjárt megkapom valakitől a "celldömölki elővárosi forgalmat":-)

Ha kell szivesen segítek:-)

Előzmény: Törölt nick (231)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.09 0 0 231

Van egy kép Celldömölkről, a 424-es a személykocsival. Oda azt a szöveget akartam írni, hogy "Celldömölk a vasútnak köszönheti várossá való fejlődését, a múlt emlékeit ezért nagy becsben tartják. Kiállított gőzösök az országban több helyen láthatók, ez a celli összkép azonban egyedülálló."

Aztán a kapkodásban valahogy csak az első mondat került be, sajnálom...

A nyugat-dunántúli képsorozat úgy született, hogy volt néhány tárgyalásunk a környéken, ezért nagyon függtünk azok időpontjától. Fotózni így nem túl jó. Még előtte lévő este elmentem Győrbe (a szomszédos vasúti vendégszobában egy manus egész éjszaka full hangerővel a Kossuth rádiót hallgatta), hogy az első vonattal, a főszerkesztő úr előtt Sopronba érjek. Ott egy kicsit szabadon mozoghattam, de akkor még alig volt fény. A vonatok a nagy hó miatt össze-vissza késtek, az ÖBB 2143-as vonali kép sem sikerült, stb. nem volt könnyű. Sok más tervem sem sikerült. Kár, hogy Szombathelyen abban a napszakban inkább csak roncs mozdonyokkal lehetett találkozni, tudom, hogy nem szerencsés, de valahogy mindig csak így sikerül... Egyszer már tényleg jóvá kellene tennem a bűnöm veletek szemben :((

Na mindegy, a következő számban majd hagyok másokat is érvényesülni :)

Előzmény: Szütyi (230)
Szütyi Creative Commons License 2005.03.09 0 0 230

Ma reggel én is beszavaztam egy példányra az Astoria aluljáróban, ott is van még 1 példány:-)

Nekem is tetszik az újság, amit braun barátom említett csak azzal van némi kifogásom. Nekem is jobban tetszene ha több modellezéssel kapcsolatos dolog kerülne bele, mondjuk a szimulátorok rovására:-) de ez már csak az én egyéni izlésemet tükrözi:-)

A Nyugat dunántúli cikk fogantatásáról szerintem volt szerencsém vitatkozni Rwmannal a nagytopicban, de itt is kiérződik akkori véleménye, izlések és pofonok:-)

Előzmény: braun (222)
manhattani Creative Commons License 2005.03.09 0 0 229

Köszöjnjük az észrevételeket!

>- az sokkal hosszabb, a Nyugaton megszokott havilapoknál
Trains? Modern Railways?

Minket globális mércével kell mérni :))
Meg nekünk sok információnk van.

>Sok esetben nem szerepel a készítés ideje, vagy helye. Erre pedig sokan "érzékenyek".
Kösz! Ez nagyon hasznos kritika. Ezen túl figyelünk erre is.

>Egyedüli kifogásom talán a vasútgépészet rovattal kapcslatosan merült fel. Érthető a szándék, hogy egy ilyen újságban meg kell próbálni azokhoz szólni, akik nem nagyon értenek a szakma ezen területéhez, de ez a megszólalás talán túlságosan is egyszerűre sikerült.
Értjük, kösz. De a célunk a vasúti kultúra terjesztése, és így próbálunk megnyerni újabb érdeklődőket. Azt gondoljuk, ez a legjobb út. Bocs, ha téged úntattunk.

lassújel Creative Commons License 2005.03.09 0 0 228

Tegnap mégis az Auchan-ban sikerült megvennem (Dunakeszi), de nem a hipermarket részen, hanem az üzletsoron található újságosnál. Még van egy db. belőle.

Gratula a laphoz, nagyon színvonalas, a felát már elovastam:)) 

HarciSün Creative Commons License 2005.03.09 0 0 227
Nem tudom hogy modellboltokba eljutattatok-e, de pl a Ferenc krt 10.-ben levo bolt eleg nepszeru a "kispénzűek" kozott, es bar nem ujsagos de eleg sok szakirodalmat is tart. Esetleg oda is el lehetne juttatni (ne adj isten lehet megerne egy tiszteletpeldanyt hogy aztan O is ajanlhassa) de ez csak maganvelemeny.
Előzmény: Törölt nick (225)
HarciSün Creative Commons License 2005.03.09 0 0 226

Sziasztok!

Tegnap delutan 5-kor a nyugatiban a 10.-es vagany vegenel levo ujsagosnal kaptam. A csarnok oldalaban levo ujsagos, es a vaci allomason levo viszont nem is hallott rola.

A lenyeg hogy kaptam igy en is hozzajarulhattam az ujsag fennmaradasahoz egy peldannyal :) (persze nem karitativ tevekenysegnek szantam) :) Nem jutottam meg a vegere inkabb csak 1-2 cikket olvastam, amit lattam az tetszett! A modellvasuttal pedig igenis tessek sokat foglalkozni! :) (es azon belul a TT-t sem elfelejteni) :)

Tovabbi sok sikert!

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.09 0 0 225

Ha esetleg valakit érdekel, akkor a népligeti metrókijárattal szemben lévő újságosnál van két darab, a hátsó sorban láttam. Az IPM elé raktam, kérdés, hogy meddig marad ott... A Westend aluljáróban a Nyugatiból lefelé jövő fix lépcsővel szembeni Relay-ben szintén volt egy példány, de kérni kell, mert eléggé el van dugva.

Az újságosok elég mostohán bánnak a lappal, aki csak úgy bemegy, az nem találja meg. Kérlek benneteket, hogy akiknek tetszett, az mondja el ismerőseinek, ha nem tudtok venni, akkor írjatok egy mailt, nálunk még van pár darab.

talpfaszámláló Creative Commons License 2005.03.09 0 0 224

:-))

Az még hagyján, hogy a pécsi buszosok is érdeklődnek iránta, de azt képzeld, hogy az éjjelnappali zöldségesben dolgozó modellezősrác kollégái is egymás kezéből szedték ki! :-)))

Ma 14.00 kor az egykori kultúrváróban működő Relayben 5 db -ot számoltam, de a többi utcai pavilonban is volt 1-2 db...

Előzmény: FOMA (194)
sosiforda Creative Commons License 2005.03.08 0 0 223

Nekem is nagyon tetszik a lap, vasútmániásnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető párom szerint is nagyon szépek, igényesek a képek benne.

Sok sikert kívánok az alkotóinak!

braun Creative Commons License 2005.03.08 0 0 222

Szép jó estét!

Nos, volt végre időm alaposan átfutni a magazint, igaz, még nem olvastam végig minden cikket. Ami a lap minőségét illeti, az ellen semmi kifogás nem merülhet fel. tetszetős és jól áttekinthető.

Egyedüli kifogásom talán a vasútgépészet rovattal kapcslatosan merült fel. Érthető a szándék, hogy egy ilyen újságban meg kell próbálni azokhoz szólni, akik nem nagyon értenek a szakma ezen területéhez, de ez a megszólalás talán túlságosan is egyszerűre sikerült. Persze lehet, hogy csak nekem szúrt szemet.

A modelles rész aránya számomra is megfelelő, bár ennek a rovatnak a fontosságát azért is kell hangsúlyozni, mert a modellezés révén is nagyon sok embert meg lehet nyerni ennek a szép és érdekes valaminek, amit vasútnak hívnak. Elvégre egy ilyen újságnak vmiféle propaganda szerepe is kellene, hogy legyen.  (hangsúlyozandó, hogy VASÚT és nem MÁV..:-)) .

Az azonban biztos, hogy hűséges vásárlója leszek a magazinnak!

Egy kalappal!

Braun

szili1250 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 221

Gratulálok!

Hát, tényleg lenyűgöző a lap.  Már kivitelre is első osztály, a cikkek szerintem még a kevésbé érdeklődő embert is lekötnék. Kellemes a kép/olvasmány arány is, és bár engem nem különösebben foglalkoztat a modellezés, ill. a számítógépes programok, ennyi elviselhető:)

Örülök az érdekes kis cikkeknek is (vezérlőkocsi futópróba, stb.), az útleírások részben ismerősek...honnan is?:)) Szóval tuti vevő vagyok!

Az újságot kerestem az Örsön, a metróvégállomás mindkét újságosánál, még reggel, nem is hallottak róla, majd leszálltam a Keletinél, ott kaptam a Relayben, ahol is a pult alól került elő.

Ha érdekli a szerkesztőséget, én is szívesen hozzájárulok a kiadványhoz képekkel, meg ami tőlem telik.

Szóval: Sok sikert, így tovább!

Andó Gergely Creative Commons License 2005.03.08 0 0 220
Ma délelőtt Kőbánya-Kispesten nem sikerült megvennem a lapot! De nem adtam fel! A Móriczon a Hirker bodéban volt!

Az előzetes elvárások nagyon magasak voltak a lappal szemben, amit azonban nem sikerült alulmúlni! Azonban ezzel egyidejüleg több aggodalomra okot adó jelenségre is felfigyeltem, miközben átfutottam a lapot a villamosra várván:

- az sokkal hosszabb, a Nyugaton megszokott havilapoknál
- ragasztott a kötés, így jobb tárolni és olvasni, de nyilván nem véletlen, hogy Nyugaton szinte mindig tűzik (ez összefüghet a hosszal, de az árral is).
- német nyelvterületen egyetlen lap van ezen a színvonalon, a Bahn-Extra, csak az két havilap, és 5-ször ennyi pénzből készül, LEGALÁBB ötször ennyi reklámot tartalmaz, és ötször ekkora legalább a példányszám!
- olyan erős a lapban szereplő képek színvonala, hogy hosszú távon nem biztos hogy fenntartható (egyedüli kivétel a 18-as villamos képe)

Az egyértelmű, hogy a lap Európa valamennyi vasútbarát magazinjának színvonalát hozza, talán csak cseh barátaink Dráha és Railvolution című kiadványai említhetők vele egy lapon. Nagyon remélem, hpgy sikerül stabil és jelentős példányszámot elérni, és azt is, hogy sikerül a hőn áhított reklámozók figyelmét felkelteni. A lap profilájba talán modell gyártók, vagy boltok hírdetései, esetleg utazási irodák ajánalatai szerepelhetnének. Azaz ilyen profilú cégeket lehet megkeresni a lehetőséggel.

Megfigyelhető, hogy a közérthetőségre való törekvés jellemezte a lapot (hogy még az olvasószerkesztő is megértse), ez jó. Azonban sok esetben még nem túl következetes pl. a képaláírások kérdése. Soke setben nem szerepel a készítés ideje, vagy helye. Erre pedig sokan "érzékenyek". Olyannyira, hogy egyes elírás esetén nyugaton a következő számok visszamenőleg is közlik a helyesbítéseket. Engem nem zavar, hogy nincs pl. időpont írva, csak ne szerepelne a cikkben, hogy "a mai napon erősebb gépet küldtek", de melyik nap a "mai" nap?

A modellvasúti rész nem hangsúlyos, pedig nem is kevés. Első átfutásra fel sem tűnt, hol van... Ez az arány bizonyosan mindenki számára még tolerálható, de már alkalmas a modelessek figyelmének felkeltésére is.
Dash 9 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 219

Kicsi a világ! :-)

Előzmény: m61019andras (201)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 218
Esetleg legközelebb kettőt kellene venni :))
Előzmény: csibesz2 (217)
csibesz2 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 217
Egy "kritika": a 6 éves fiam élvezettel nézegette a képeket, a feleségem alig tudta letenni a lapot.
Én meg szépen vártam a soromra...
Szütyi Creative Commons License 2005.03.08 0 0 216

Jelentem Pécelen nem kaptam az újságból, majd holnap melóba menet beletekintek valahol.

Lentemlített "jelfogó" vállalat egyik özemegységében egyszer terveztem venni újságot, mondom nekik, hogy XY lapot szeretném, mire aszongya nekem a tag, hogy ott van hozzak magamnak. Mondom akkor köszi, magamnak máshol is tudok hozni. Bemegyek egy bármilyen kis trafikba ahol zokszó nélkül kiszolgálnak. Na ez van.:-)

Peti817172M Creative Commons License 2005.03.08 0 0 215

Én is a Nyugati aluljáróban vettem a relay-ben, aszondja nekem az eladó csajszi, az van, ami ki van rakva, így nekem kellett megkeresnem, meg is találtam a leghátsó sorban (tehát két sor újság volt előtte), de legalább téma szerint a helyén volt. Véletlenül két darabot húztam ki, és mivel nem akartam visszatuszkolni hátra, hát odaraktam a polc elejére. Fizetek, utána csajszi kérdezi, hogy hol találtam, mondom a leghátsó sorba, erre visszatette oda.

1047 005-2 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 214
"én most ülök fel az esti vonatra, és startolok szegedre - nyolcvan darab újsággal,"

Nálam is van 9 db.
Előzmény: Indóház (210)
davidbosi Creative Commons License 2005.03.08 0 0 213
Tisztelt T. Hámori Ferenc!

- Először is gratulálok új lapjukhoz! Bárhol mutattam meg, mindenki megdícsérte, sőt többen (engem ismervén) azt is mondták, hogy ezt a lapot nekem találták ki.
Anno 2004. szeptember 22.-én kaptam Öntől egy levelet melyben szeretne megnyerni engem is alkotótársnak. Kaptam még egy levelet amire válaszoltam, majd utána semmi. Oké, ez van, nem voltam jók az anyagok. - gondoltam magamban. Csak az zavar egy kicsikét, hogy a lap megjelenéséről egy teljesen véletlen folytán, ebből a fórumból kellett tájékozódnom. Csak javaslom, hogy azoknak az embereknek akiknek küldött még toborzó e-mailokat küldjön egy e-mailt hogy megjelent ez az újság, és akkor valószínűleg többen meg is fogják venni ezt a lapot!

- A Dózsa György úti metrónál érdekes módon a Relayben nem is hallottak ilyen lapról ellenben a metró területén lévő újságárus aki rögtön rám akart sózni egyet, alig lehetett lerázni!

Bosi
Előzmény: Indóház (211)
Indóház Creative Commons License 2005.03.08 0 0 212
ja, és még valami: a nyugati aluljáróban keresem a magazint. kedves eladóleányzó a bolt hátsó fertálya felé bök: ott van a vicc és szabadidős polcon.

valóban ott volt.

a legfelső sorban, jól eldugva (egyetlen példány) a kretén magazin és egy "baromfiipari szaklap" mögé.

hm.
Indóház Creative Commons License 2005.03.08 0 0 211
urak, tisztelt olvasók!

köszi a visszajelzéseket, az üdvözlő sorokat. holott azok végső soron benneteket illetnek: ha nem lennének vasútbarátok, senkinek sem jutott volna eszébe indóházat indítani! :-)

sziasztok: Indóház

ui: szondázzátok az árushelyeket, és terjesszétek az igét! :-))))

Indóház Creative Commons License 2005.03.08 0 0 210
szia mattil!

én most ülök fel az esti vonatra, és startolok szegedre - nyolcvan darab újsággal, ha már a lapker ennyire sanyarú helyzetbe hozta a helyi vasútbarátokat... az impresszumban található telefonon, ha megcsörrentenél valamikor szerdán, jó lenne. tudniillik érdekel ez a könytárosdi, és szeretném meghallgatni a tanácsaidat.

előre is köszi.
mattil Creative Commons License 2005.03.08 0 0 209

"Szegedre holnap megyünk."

Opsz!

Mikor jöttök? Merre lesztek? Randizhatunk? :))))

Előzmény: manhattani (208)
manhattani Creative Commons License 2005.03.08 0 0 208

>"Te, ez qrva jó", illetve "nálunk is lehetne ilyesmi". Aztán - mivel érdekes módon mindketten a vasútnál dolgoztak korábban - el is terelődött a szó a buszokról.:-))
Remélem, hogy azután rögtön mentek INDÓHÁZat és skandináv lottót venni.

>Mutassátok meg az eladónak, hogy van rá kereslet, mert -khmm, finoman szólva- szkeptikus véleményének adott hangot...:(
Ráérsz este hétkor? Odamegyünk és megverjük.

>Odalép a viccmagazinokhoz(!!!) és a legmélyéről, közvetlenül az egy(1!) db Vasút & Modell magazin mellől kihalássza az egyetlen (!) példányt és nekemadja.
Szegedre holnap megyünk.

>Remélem a kötelespéldányszolgáltatást azért rendesen telejesítitek ahogy az elő van írva!
A MÁV Dok ma kapott! :))

braun Creative Commons License 2005.03.08 0 0 207

Sziasztok!

Én is megvettem a lapot, és első átfutásra nagyon színvonalasnak találtam. A fotók nagyon jók, és a kísérőszövegek is olvasmányosak.

Ami a terjesztést illeti, én a Dugonics téren lévő újségosnál vettem, ott a középső pulton volt szem elé téve, mint új kiadványt.

Braun

Előzmény: mattil (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!